Sari la conținut

Sunteti de acord cu eutanasia umana?

Postări Recomandate

• Oras:Bucuresti
Postat

UP....poate ca v-ati mai schimbat parerile intre timp...sau poate ca nu.

• Oras:sud
Postat

Viața si moartea ne sunt stabilite de ...Sus. Nu avem voie să intervenim in aceste momente cruciale, dacă suntem creștini.Dacă suntem altceva, atunci ... treaba fiecăruia

Vizitator
Reputație: 0
Postat

Viața si moartea ne sunt stabilite de ...Sus. Nu avem voie să intervenim in aceste momente cruciale, dacă suntem creștini.Dacă suntem altceva, atunci ... treaba fiecăruia

De acord, dar gandeste-te, cand respectiva persoana umana numai persoana umana nu mai este, cand este o leguma, tinuta in viata de aparate, cand nu-i mai functioneaza nici un organ daca nu este asistat, cand este in coma de 7 luni fara speranta, cand viata celor dragi din jurul tau este un chin si o durere, atunci cred ca se justifica. Nu cred ca Doamne -Doamne s-ar supara (in contextul asta zic, cand nu mai exista ABSOLUT nici o speranta de insanatosire. Altfel, nu cred ca este bine...)

• Oras:arad
Postat

De acord, dar gandeste-te, cand respectiva persoana umana numai persoana umana nu mai este, cand este o leguma, tinuta in viata de aparate, cand nu-i mai functioneaza nici un organ daca nu este asistat, cand este in coma de 7 luni fara speranta, cand viata celor dragi din jurul tau este un chin si o durere, atunci cred ca se justifica. Nu cred ca Doamne -Doamne s-ar supara (in contextul asta zic, cand nu mai exista ABSOLUT nici o speranta de insanatosire. Altfel, nu cred ca este bine...)

Exact asta este ! Daca cel de sus a hotarat sa moara iar noi il tinem in viata cu aparate ? Poate cineva stii precis ?

Postat

Lucrurile astea grele sunt stabilite tot de Sus, si nu cred ca au fost stabilite degeaba. Acolo e dreptatea si judecata suprema , iar noi nici nu realizam cât de iubiți suntem de Doamne-Doamne. Incercările prin care trecem sunt trepte ale dezvoltării noastre, nu zic ale desăvârșirii să nu fiu considerat un cleric ce vrea sa-i pocăiască pe cei de aici. Nici pe departe, sunt la fel de pacatos ca oricare om . Dar si pacatele astea au o ierarhie diferită. Moartea nu se compară cu a iubi o fată frumoasă, cred că uneori că Doamne-Doamne aprobă și zâmbește complice la iubirile noastre... 

Postat

Lucrurile astea grele sunt stabilite tot de Sus, si nu cred ca au fost stabilite degeaba. Acolo e dreptatea si judecata suprema , iar noi nici nu realizam cât de iubiți suntem de Doamne-Doamne. Incercările prin care trecem sunt trepte ale dezvoltării noastre, nu zic ale desăvârșirii să nu fiu considerat un cleric ce vrea sa-i pocăiască pe cei de aici. Nici pe departe, sunt la fel de pacatos ca oricare om . Dar si pacatele astea au o ierarhie diferită. Moartea nu se compară cu a iubi o fată frumoasă, cred că uneori că Doamne-Doamne aprobă și zâmbește complice la iubirile noastre... 

Am o deosebita stima pentru cei ce pot sa CREADA neconditionat !!! Eu nu pot.

Postat

Credința poate fi si oarba , dar poate pleca si din considerente intelectuale - vezi Newton

Vizitator
Postat

Doamne-Doamne Aproba intotdeauna ;) ! Dar gandeste-te, ar aproba daca - Doamne Fereste - nu doresc nimanui asta, barbat/femeie fata ar suferi un accident, de orice natura ar fi el, medicii ti-ar spune ca nu mai este nici o sansa, iar tu ai hotari sa o tii in viata cu aparatele, cu toate ca VIATA nu mai este acolo ? Cand este doar o "carcasa" de carne, fara suflet. Da, de acord, vei spune ca se intampla si minuni, dar asta este foarte rar si nu ne pricepem noi oamenii la aceste aspecte. Eu zic ca a tine cu forta langa tine un trup pe care nu-l lasi sa-si doarma Somnul de Veci este egoism, nu mai este dragoste... :no2 :no2

• Like 1
Postat

Dacă s-a ajuns in punctul ăla inseamnă că cineva n-a fost cuminte , a făcut niște boacăne mai grele care așteaptă ... plata. Sa nu uităm expresia ”Dreptul Judecator”. Sa nu uităm să ne mai uităm si inapoi sa vedem unde am greșit...și să mai achităm din ”datorii” cât mai putem

Vizitator alexx_catalin.77
Postat

Da.

• Like 2
Postat

Oameni buni, in exemplul din primul post nu u fost incluse niciun fel de aparate. Eu inteleg ca este grea intrebarea si se incearca fel si fel de strategii de a evita raspunsul in incercarea de a raspunde totusi.

Reluam:

O persoana foarte draga (parinte/partener de viata/copil/bunic) este grav bolnava, irecuperabil, a depasit faza spitalului, este acasa cu voi, este leguma, se uita-n gol, nu poate raspunde sau solicita ceva....este doar chestiune de timp pana cand va veni sfarsitul, INSA drumul catre "final" este asezonat cu grele si groaznice suferinte... :(

Ce faceti?

• Asteptati sfarsitul fiindu-i alaturi si ATAT fiindca sunteti crestini ?
  • Curmati suferinta persoanei intr-o forma sau alta?
Postat

1. da

2.incerc, dar nu provoc decesul sub nici o formă. NU avem voie să luăm viața nimănui, asta e treaba Altcuiva.

Postat

asta e un subiect destul de interesant ca si substanta,pacat ca nu se discuta si la nivel administrativ,cu siguranta un om cu toate tiglele la locul lor ar alege varianta curmarii suferintei atat a persoanei in cauza cat si a victimelor colaterale ca sa zic asa(de cele mai multe ori familia)problema mare este ca multe din familiile in care sunt astfel de cazuri ajung sa-si puna toate sperantele in Divin si cu proponderenta destul de mare in Biserica,si acolo sunt spalati pe creier de catre asa zisi reprezentanti ai domnului pe pamant care o sa le spuna in cazul in care au un gand de a curma suferinta celui dragca nu e bine si sa continue sa se roage,eventual sa mearga la biserica saptamanal sau de mai multe ori pe saptamana si sa faca si eventuale donatii ca asa poate isi intoarce Domnul fata catre ei.

Deci,Da ar trebui sa ne asumam eutanasia in cazul in care medical si stiintific nu mai exista nici o scapare,chiar daca ne sunt persoane dragi nu trebuie sa ne creem iluzii desarte si sa provocam mai multa suferinta.

• Like 1
Postat

1. da

2.incerc, dar nu provoc decesul sub nici o formă. NU avem voie să luăm viața nimănui, asta e treaba Altcuiva.

Esti constient ca alegerea ta prin neprovocarea decesului duce la amplificarea suferintelor odata cu trecerea timpului ajungand pana in punctul in care nici morfina nu-si mai face efectul.

Iti place sa vezi sa vezi persoanele dragi agonizand?!?! Iti place sa fii spectator?!? Doamne doamne o sa fie baEat baEat cu tine cand vei ajunge la portile lui.

Asta cu religia eu nu o pot intelege, fute-m-as in ea de religie si in gura cui a inventat dumnezei si sfinti doar pentru a spala creierele oamenilor slabi si/sau lasi. Nu vad nicio diferenta intre crestinism si diverse secte de satanisti, esenta este fix ... the same.

• Like 1
Postat

Nu poti sti suferinta atâta vreme cât n-ai trăit-o tu insuți, fiecare om are trăirile lui UNICE si experientele lui unice. Nu l-ai invocat niciodata pe Doamne, chiar in mod inconstient, in momentele atle mai putin fericite? Nu amestecati Credința cu popii- si ei sunt oameni ca noi, deci supusi pacatului. Ei oricum nu dau ordine ci eventual sugestii. Ortodocșii spun :”E bine să..” , nu te inregimentează nimeni, nu te obligă nimeni. Există mult mai multă magie in lume decât ne putem inchipui. Insăși existența femeii pe Pământ și faptul că atingem sublimul atunci când ne futem e un argument al magiei si al miracolului. De ce să nu crezi intr-o răsturnare cu 180 gr. si in cazul cu care ai inceput topicul? 

Vizitator
Postat

Sorina, religia si credinta sunt doua chestiuni total diferite. Religiile sunt facute pentru prostirea maselor si in sens manipulativ, pe cand credinta este inter-personala, asa cum spui cred ca-mi pun fusta-taior astazi, sau cred ca voi merge la cumparaturi la Mall Vitan, asa poti spune cred sau nu in Dumnezeu. Faptul ca exista "pochi" si preoti, faptul ca Biserica alearga dupa ciolan si card bancar, nu ar trebuie sa te intereseze, este intr-adevar o necesitate, dar nu o obligativitate, poti crede foarte usor si fara a implica religia. Oricum, biserica de la noi este muullttt prea ancorata in dogmatism si trecut, ar trebui sa-si schimbe muulttte din reguli, trebuie o adaptare la timpurile moderne. valabil si la catolici, dar acolo se mai manifesta o oarecare flexibilitate in ceea ce priveste dogmatismul.

On-Topic: da, DOAR in acel context specificat de catre tine (nu citisem speta de la pagina 1), as fi de acord cu eutanasia, pentru ca nu trebuie sa fim snobi, trebuie sa admitem ca sunt si cazuri in care eutanasia este necesara...

Insa cum ai comenta asta: ?

http://www.realitatea.net/miracol-medical-inexplicabil-o-femeie-din-suceava-s-a-vindecat-de-cancer-in-stadiu-terminal_1620993.html

• Oras:aicisha
Postat

KLM unii ating sublimul cand se fut cu alti barbati sau cu cate-o oaie. Sunt la fel de sinceri ca si tine intr-ale orgasmelor. Eu ti-as sugera ca "e bine sa" reformulezi.

Sinuciderea asistata mi se pare un mod extraordinar de-ati decide soarta sau pe cea a unuia drag tie.

@sorina & all: asa cum unii zic ca n-avem dreptul sa curmam o viata (vreti nu vreti mai toti din cauza unui soi de religiozitate care n-are ce cauta in societatea noastra) la fel unii zicem ca n-avem dreptul marsav de-a prelungi suferinta cuiva. Ultima presupune niste oameni care nu sunt copii si accepta ideea mortalitatii, ceilalti inca spera in mos craciun, dovedind inca o data ca daca vrei ca oameni perfect ok sa faca lucruri abominabile e nevoie de ipocrizia religiilor.

Hai s-o spunem altfel, daca vreun zeu se gandeste sa faca vreun miracol poate sa-l faca si dupa ce se opresc aparatele sau sa-l rezurecteze. Dupa cum stim, era common practice pe vremuri...s-a cam rarit in ultima vreme, umblatul pe apa, apa in vin, mari desfacute, oameni iesiti din mormant. S-o fi plictisit sau poate a trecut timpul si-i momentul sa ingropam idei tembele din epoca de bronz si sa le asezam pe acelasi raft cu toate celelalte mituri ale istoriei noastre chinuite?

@lopix: ceea ce spui tu suna bine in mare, dar singurul motiv pt care crezi intr-un dumnezeu e biserica care-a perpetuat o deziluzie in masa. Asa ca ori accepti un soi de legatura cu natura, universul sau ce vrei tu, ori accepti zeul abrahamic si taci in plm. M-am saturat de acest god of the gaps, cu fiecare incercand sa-si justifice intr-un fel credinta. Nu-i nevoie. Daca-i a ta, tine-o pt tine. Din ce spui mai multe, de-aia incepi sa arati...altfel. Unele lucruri nu pot fi reconciliate in 2015. Tu spui ca bisericile ar trebui sa se "updateze", eu zic ca ar trebui sa ne trezim si sa incetam in a vorbi cu prieteni imaginari. Biserica face ceea ce a facut tot timpul...cei care au o problema cu asta sunteti chiar voi astia care ati vazut si-o alta cale dar vi-e frica sa pasiti. De ce cauti supranaturalul si misticismul sinistru cand naturalul e atat de genial?

• Like 3
Reputație: 836
  • Oras:sibiu
  • Oras:sibiu
Postat

In cazul deconectarii de la aparate:Da

In rest: Nu

Vizitator
Postat

Ei, aici e problema, ca biserica, sau sinagoga, sau moscheea, sau templul, nu prea (mai) fac ceea ce ar trebui sa faca in 2015. Spune chestia asta cu "prietenul imaginar" unui musulman, cred ca ti-ai cam "futut" linistea individuala si pe a familiei tale. Ceilalti din celelalte religii sunt si mai habotnici. Uita-te la IS-IS, pana si americanilor le este frica de armata Califatului Islamic. Cum se poate rezolva ? Din nefericire o singura rezolvare: bomba atomica, ceea ce mai devreme sau mai tarziu se va intampla, pentru ca EFECTIV nu este alta cale. Si stii la ce va duce asta ? La un nou val de razboaie religioase, sa le numim Cruciade, in care vor mai muri cateva miliarde bune de pe Terra (vorbesc in sute de ani, si asa unii considera ca suntem prea multi pe Terra, aproape 8 mld. de copii ai Terrei). Te vei intreba, de ce toate astea ? Din cauza habotniciei religioase a celor care vor sa-si impuna propria RELIGIE ! Crezi tu ca crestinismul este mai cu mot ? NU este, sunt altii si mai cu mot ca noi, si mai habotnici, fiecare crede ca Dumnezeul lui e mai puternic si mai bun decat Dumnezeul celuilalt ! Ceea ce ne-a adus in situatia in care suntem acum. Si sa-ti mai spun ceva, am un bun prieten agnostic (ateu), l-am intrebat odata cum il vede el pe Dumnezeu. Mi-a raspuns ca el nu crede in Dumnezeu asa cum il numim noi, in schimb el il vede pe Dumnezeu ca si fractal. Si mi-a mai spus ceva, poftim, un ateu, un lucru pe care Iisus l-a spus, dar biserica (din pacate cea de astazi, cu b mic) il trece cu vederea. Mi-a spus: eu cred ca fiecare dintre noi putem fi Dumnezeu, pentru ca suntem parti ale Fractalului, primim de la Fractal si daruim Fractalului. El, un ateu... Atat, inteleaga cine ce si cat poate, nu mai scriu la subiect pentru ca astazi tot ce spui/scrii se interpreteaza/scoate din context.

Duminica placuta tuturor ! :hihat

• Like 2
Postat

KLM unii ating sublimul cand se fut cu alti barbati sau cu cate-o oaie. Sunt la fel de sinceri ca si tine intr-ale orgasmelor. Eu ti-as sugera ca "e bine sa" reformulezi.

Eu ating sublimul doar când fut în pizdă

• Like 1
Postat

Eu ating sublimul doar când fut în pizdă

Uhmmm...oile nu au toate puli. :) Try again. :)

• Like 2
Postat

Nu poti sti suferinta atâta vreme cât n-ai trăit-o tu insuți, fiecare om are trăirile lui UNICE si experientele lui unice. Nu l-ai invocat niciodata pe Doamne, chiar in mod inconstient, in momentele atle mai putin fericite? Nu amestecati Credința cu popii- si ei sunt oameni ca noi, deci supusi pacatului. Ei oricum nu dau ordine ci eventual sugestii. Ortodocșii spun :”E bine să..” , nu te inregimentează nimeni, nu te obligă nimeni. Există mult mai multă magie in lume decât ne putem inchipui. Insăși existența femeii pe Pământ și faptul că atingem sublimul atunci când ne futem e un argument al magiei si al miracolului. De ce să nu crezi intr-o răsturnare cu 180 gr. si in cazul cu care ai inceput topicul? 

"Coae", scuza-ma ca te intreb, esti tampit?!?! Cum poti spune ca durerile provocate de un cancer osos sa spunem nu sunt crancene?!?! 

Nu este nevoie sa le simti, este suficient sa vezi agonia bolnavului ca sa te rogi la dumnezeii tai sa nu treci vreodata prin asa ceva...

In alta ordine, care Doamne?!? Cine plm e acest doamne?!? Ce cacat a facut pentru tine?!? 

Phoa....unii sunt atat de usor de manipulat incat ti se ia chiar sa-ti practici "puterile" pe ei, in traducere nici de cobai nu ar fi buni dar dau bine la numar...trebuie sa fie multi altfel nu ar mai exista atatia dumnezei.

Care este diferenta intre dumnezeu si mos gerila?!?! Niciuna. Alba ca zapada e smechera, macar ea are 7 pitici. =))

• Like 2
  • Oras:în a patra zi dã week-end
  • Oras:în a patra zi dã week-end
Postat

Pocaiti-va, pacatosilor!!!!!

• Like 1
  • Minus 3

Postat

Eu am mare boala pe biserici, popi, pe TOTI oamenii care PROFITA de slabiciunea, disperarea si/sau prostia celor mai slabi. Mai da-le-n cacat de dogme religioase ca din cauza lor nu pot sa stau linistita sa fumez un cui pe banca-n IOR...ai dreaq dar ce mai ridica la slavi alcoolul si poponarismul prin bisericile care au aparut ca ciupercile dupa ploaie.

Cum plm poate sa vina un popa muist si sa-ti spuna sa iesi afara din biserica fiindca ai noroi pe pantofi?!?! Pai futu-ti gatu' ma-tii de bulangiu, din noroiul de pe pantofii mei ti se umple tie cutia milei. 

• Like 2
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...