Sari la conținut

Deci ce ziceti de asta??

Postări Recomandate

• Oras:Bucuresti
Postat

pregatiri-de-razboi-recrutarea-obligatorie!

Ordinului publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, a fost emis de MApN, MJ, SRI, SPP, MAE, MS, SIE și STS și aprobă modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie, ce urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare. 

Legea nr. 446/2006, privind pregătirea populației pentru apărare, prevede la art. 3, alineatul (5):

la declararea mobilizării și a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen devine obligatorie pentru bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, ce îndeplinesc criteriile pentru a face serviciul militar.

Ce ziceti nene de astia?? 

Reputație: -550
  • Oras:Bucuresti-Periferie
  • Oras:Bucuresti-Periferie
Postat

Eu ma gandeam sa fac o laba in cinstea razboiului, se pune la socoteala?

Reputație: 349
Postat

Ti-e frica de razboi?

De frica de razboi e vorba? pai noua razboi ne trebuie? Ce sa aperi in romania privilegiile clasei conducatoare? 

Reputație: 1046
  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Fredo, de unde stii tu ca nu ma incadrez in varsta?  Ma cunosti?  In alta ordine de idei si in baston de-as fi, tot m-as inrola fie si ca voluntar, sa-mi apar casa, familia si tara. inclusiv Sibiul tau drag.

• Like 3
  • Minus 9
Reputație: 78
  • Oras:bucuresti
Postat

Eu asa trecut de 50 o sa fiu chemat de doua ori ?

Reputație: -404
Postat

Eu cred ca asta se intampla din cauza ca s-a renuntat la constuirea unei baze NATO in Bulgaria si s-a redus numarul militarilor americani detasati la Heidelberg. Unele state aleg ca, in acest caz, sa-si "instruiasca" proprii oameni, chiar daca la un nivel mediocru, pentru a mentine un oarecare echilibru in efectivele de pe teritoriul UE. 

• Like 2
  • Minus 5
Vizitator
Reputație: 0
Postat

Poate ar fi cazul, UE nu ar trebui să depindă de SUA. Nu mi se pare normal ca o țară să aibă o influență așa mare, pot apărea foarte ușor abuzurile ( Irak, Afganistan, etc )

Vizitator
Postat

Nici din partea SUA nu am văzut o reacție fermă pe acesta subiect. Câteva sancțiuni financiare **spam editat**e nu cred că o să fie un impediment pentru ruși. La UE înțeleg reținerile, gazele rusești sunt mai importante decât Ucraina. În schimb cred că UE ar trebui să scape de această dependență și să adopte o altă politică externă, deși divizată este totuși o forță economică / militară și ar trebui să se poarte ca atare. 

Vizitator
Postat

Ar putea rezolva o parte din problemă, dar cât ar dura până atunci și ce investiții ar fi necesare?

Postat

Pai ce sa zicem nene? Ca un ziarist basinos a tras o basina si tu ai tras adanc in piept. Ai circumstanta atenuanta ca nu esti singurul, dar asta nu te absolva de prostie. Legea 446/2006 a intrat in vigoare la 1/01/2007 cu tot cu art. 3 aliniatul 5 si dupa 7 ani s-a gandit unul ca ne pregatim de razboi. Cand mai trage unul o basina tine-ti respiratia.

• Like 2
  • Oras:pretutindeni
  • Oras:pretutindeni
Postat

pregatiri-de-razboi-recrutarea-obligatorie!

Ordinului publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, a fost emis de MApN, MJ, SRI, SPP, MAE, MS, SIE și STS și aprobă modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie, ce urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare

Legea nr. 446/2006, privind pregătirea populației pentru apărare, prevede la art. 3, alineatul (5):

la declararea mobilizării și a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen devine obligatorie pentru bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, ce îndeplinesc criteriile pentru a face serviciul militar.

Ca aparenta, se pare ca pe langa armata de profesionisti se reintroduce stagiul militar obligatoriu. Din cate stiu, pana prin 2000 si ceva era obligatoriu, apoi devenise facultativ apoi din 2006 s-a desfiintat cu desavarsire.

Nu garantez pentru alte tari NATO, in mod sigur Franta practica incorporarea pentru 1 an de zile, dupa care militarul este liberat si devine reservist, pana la varsta de 45 de ani.

Postat

Urmeaza o lege pentru introducerea prastiei in randul armelor , s-a demonstrat ca aceasta arma este muuuuuult mai eficienta in comparatie cu armele detinute de armata romana in acest moment.

PS: Informatie primita pe ,, surse "

• Like 2
Reputație: 8171
Postat

Un ofiter tanar american, intors din Irak, se duce sa se tunda. Frizerita cu chef de vorba il intreaba :

– Cum mai merge treaba in Irak ?

-- Bine,raspunde ofiterul, deranjat de intrebare.

Si totusi din 2 in 2 minute frizerita il tot intreaba :

-- Cum mai merge treaba in Irak ?

-- Bine, dar de ce ma enervezi mereu cu intrebarea asta ?

-- Pentru ca ti se ridica parul in cap, si mi-e mai usor sa te tund. 

• Like 1
Reputație: -404
Postat

Nu va suparati, dar eu nu pot fi de acord cu ironizarea sau defaimarea Armatei sau a militarilor, cu atat mai mult cu cat aceia care fac asta, probabil n-au trecut nici in vizita printr-o unitate militara. 

Amintiti-va ca militarii sunt cei care intervin in orice fel de stare de pericol (chiar si pentru salvare persoane blocate pe autostrazi inzapezite sau in localitati inundate cu apa/namol pana la acoperis). 

Cand ne e bine, e usor sa facem misto-uri ieftine. Cand nu mai e bine, tot pe ei ne bazam... Dar e penibil ca misto-urile sa vina din partea celor care, in caz de calamitati, nu scot nasul de sub plapuma decat ca sa se uite la stiri, in timp ce militarii dau la lopata sa le scoata rudele inzapezite pe A2. 

Pe timp de pace, uitam cat de importanti sunt oamenii astia... 

• Like 5
  • Minus 5
Vizitator
Postat

Nu cred că e cineva pe aici să nu recunoască meritele și munca militarilor, dar Armata, ca instituție, s-a degradat total. Tehnica prea puțină/veche, fonduri insuficiente, salarii mizere. Armata își bate joc de propriii oameni. Putem râde de militari? NU! Putem râde de Armată? DA.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...