Sari la conținut

VOI CE CARTI ATI MAI CITIT?

Postări Recomandate

• Oras:graveyard

O carte minunata pentru iubitorii de istorie antica:

Expeditia lui Alexandru cel Mare in Asia scrisa de Flavius Arrianus.

Am editia din 1966. Este dotata frumos cu harta in care vedem:

- drumul lui Alexandru

- drumul lui Crateros

- drumul flotei lui Nearchos

- locul si anii celor mai importante batalii

- orase intemeiate de Alexandru

si deasemenea lista satrapilor lui Alexandru

Citez un rezumat:

Desi a fost scrisa la aproape cinci secole de la desfasurarea celebrei campanii intreprinse de regele macedonean pentru cucerirea Asiei, opera lui Arrianus are meritul, in opinia majoritatii istoricilor contemporani, de a respecta cu fidelitate adevarul istoric.

Arrianus descrie cu sobritate si eleganta un grandios moment din istoria antichitatii, moment decisiv pentru dezvoltarea pe plan economic, politic si cultural a unei mari parti a omenirii.

Lucrarea este conceputa ca un jurnal de zi al expeditiei lui Alexandru.

• Like 1
Link spre comentariu
Vizitator
Reputație: 0

- drumul lui Alexandru

- drumul lui Crateros

Citez un rezumat:

Desi a fost scrisa la aproape cinci secole de la desfasurarea celebrei campanii intreprinse de regele macedonean pentru cucerirea Asiei, opera lui Arrianus are meritul, in opinia majoritatii istoricilor contemporani, de a respecta cu fidelitate adevarul istoric.

Arrianus descrie cu sobritate si eleganta un grandios moment din istoria antichitatii, moment decisiv pentru dezvoltarea pe plan economic, politic si cultural a unei mari parti a omenirii.

Arrian din Nicomedia a scris "Anabasis Alexandru"...El s-a inspirat din "Anabasis" a lui Xenofon...Vezi ca e mult mai misto..E un fel de jurnal de campanie din timpul razboiului peloponesiac..

Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti

- drumul lui Alexandru

- drumul lui Crateros

Citez un rezumat:

Vad ca esti pasionat de carti de colectie. Eu citesc pe ebook de vreo 4 ani si nu am simtit niciodata nevoia sa mai tin o carte in mana.

Link spre comentariu

pozaru, sa stii  ca si eu citesc pe ebook si am hardul plin de pdf-uri descarcate la greu, dar sincer nimic nu se poate compara pentru mine cu o carte in mana, mai ales daca este si veche. Nu-mi place sa fiu dependent total de tehnologie.

• Like 2
Link spre comentariu
  • Oras:Maramures plai de vis

cacat puturos candeala e duhoarea pe care o emani, candela e o unitate de masura a fluxului luminos bagami-as pula-n candilili mati de cretin

In mama ta nu este nici o problema, idiot ca tine nu mai gasesti! Iarta-ma, esti frustrat, bulangiu si iei muoe la greu! Este o reactie prea blanda penteu kesimtirea ta! Hai cine da cu plus la un avorton ca tine!?

Link spre comentariu

Lolopix, hai mah ca esti haios rau di tat! Sa te futa cainii ca in maramu!

Arrian din Nicomedia a scris "Anabasis Alexandru"...El s-a inspirat din "Anabasis" a lui Xenofon...Vezi ca e mult mai misto..E un fel de jurnal de campanie din timpul razboiului peloponesiac..

Uite cum se inspira oamenii!!

Link spre comentariu

cacat puturos candeala e duhoarea pe care o emani, candela e o unitate de masura a fluxului luminos bagami-as pula-n candilili mati de cretin

Esti atat de nesimitit incat nu cred ca mama ta a avut vreun rol in treaba asta. Esti handicapat si atat!

Link spre comentariu
  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri

Este o vorbă: cărțile din cărți se scriu.

Și da, prefer să citesc cartea-carte, să dau filele, să simt mirosul hârtiei.

• Like 2
  • Minus 13
Link spre comentariu

Scumpa claudia-sexxy, vrei sa te fac sa salivezi? Vazand ce citesti acum mi-am propus sa-ti destainui ceva. Acum cativa ani am facut o achizitie fabuloasa de la un anticar cu adevarat erudit, o editie speciala a operei Fratii Karamazov scoasa de Editura pentru literatura universala, Bucuresti-1965. Iti poti imagina ca dimensiunea ei este cat a unei carticele mici de buzunar? La tiparirea ei s-a folosit foaie speciala de biblie, care se stie ca este cea mai subtire posibila. Si sta frumos introdusa intr-o caseta de carton. O bijuterie de carte, ce mai. Toti care imi viziteaza casa si-si baga nasul in biblioteca mea, cu care ma mandresc, si le arat cartea, casca niste ochi cat cepele, ei obisnuiti fiind cu ditaimai cartoiul de 1045 de pagini. Ce ma mai amuza fetele lor uimite. Cineva s-a ambitionat si mi-a oferit 1000 euroi pe ea si l-am informat pe acel tip foarte ingamfat si plin de sine ca ma pis pe banii lui. De 1000 de marafeti fac rost oricand dar aceasta bijuterie literara, am toate sansele sa o mai gasesc cand o sa reusesc sa-mi ling coatele ( nu modifica cuvantul :)). Iti doresc sa te bucuri de aceasta lectura la fel de mult ca mine si iti recomand o alta opera de acelasi autor, nu mai putin importanta: Demonii.

Iti multumesc ca ai impartasit cu mine acest lucru! Si nu pot decat sa te felicit pentru minunata editie! Nici eu nu as fi renuntat la ea indiferent de suma de-as fi fost in locul tau. Plus...nicio suma nu ar putea ajunge valoarea sa...o urmaresc de mult, si pe ea si pe Demonii. A durat mai mult pentru ca imi place atunci cand citesc o carte sa o inteleg, sa o simt cu adavarat nu sa o citesc ca sa fie! Le-am comandat impreuna asa ca...dupa ce o voi termina, si o voi digera bine, negresit urmeaza Demonii!

Multumesc :)

Link spre comentariu

Iti multumesc ca ai impartasit cu mine acest lucru! Si nu pot decat sa te felicit pentru minunata editie! Nici eu nu as fi renuntat la ea indiferent de suma de-as fi fost in locul tau. Plus...nicio suma nu ar putea ajunge valoarea sa...o urmaresc de mult, si pe ea si pe Demonii. A durat mai mult pentru ca imi place atunci cand citesc o carte sa o inteleg, sa o simt cu adavarat nu sa o citesc ca sa fie! Le-am comandat impreuna asa ca...dupa ce o voi termina, si o voi digera bine, negresit urmeaza Demonii!

Multumesc :)

Incepi, din pacate, cu sfarsitul.

Ar trebui sa incepi cu Crima si Pedeapsa, apoi treci la Idiotul si Demonii si doar atunci sa treci la Fratii Karamazov.

Trebuie sa intelegi rebeliunea lui Raskolnikov pana sa ajungi la acceptarea lui Dumnezeu de catre Alyosha, ale carui vorbe, la sfarsitul romanului, sunt edificatoare pentru insasi evolutia spirituala a lui Dostoievski.

Doar asa vei putea intelege opera (si omul) lui Dostoievski, un fin psiholog si avid cartofor, printre altele.

Link spre comentariu

Am citit "Crima si pedeapsa" de doua ori. A urmat "Idiotul"...acum am sarit direct la Fratii Karamazov, dar n-o mai las Acum.De aceea, le-am luat treptat, nu in ordinea data de tine dar pe aproape. :) merci ;)

Aah si stiu...m-am interesat de viata sa, tocmai dorind a intelege exact.

Link spre comentariu

Am citit "Crima si pedeapsa" de doua ori. A urmat "Idiotul"...acum am sarit direct la Fratii Karamazov, dar n-o mai las Acum.De aceea, le-am luat treptat, nu in ordinea data de tine dar pe aproape. :) merci ;)

Aah si stiu...m-am interesat de viata sa, tocmai dorind a intelege exact.

Ar mai fi scurta nuvela despre ocnasii din Siberia, el insusi fiind trimis in exil, asta dupa ce tarul Nicolae i-a inscenat executia.

Link spre comentariu

Bravo, Claudia, e bine ca ai citit viata autorului. Intr-adevar, altfel intelegi mesajul scrierii sale. Miskin a punctat foarte bine in ce a zis. Eu am citit chiar alan-dala cartile lui, si doar cand m-am invrednicit sa-i citesc viata, am realizat ca trebuie sa tin cont de ordinea cronologica a operelor sale. Ultima oara cand l-am citit pe Dostoievski a fost Umiliti si obiditi (1861) scrisa inainte de primul sau roman important Crima si pedeapsa.

Link spre comentariu

Cassius Dio - Istoria romana, 2 vol.

Sigur ca nu se compara cu operele de gen ale lui Tucidides, Iulius Caesar, Titus Livius sau Tacitus. Cartea e totusi utila prin bogatia de informatii, stabilirea cronologica clara a evenimentelor. Oricum pe mine nu m-a plictisit.

post-168894-0-29519200-1457475213_thumb.jpg

post-168894-0-18341200-1457475277_thumb.jpg

• Like 2
Link spre comentariu
  • Oras:nimfomane
  • Oras:nimfomane

Oricum pe mine nu m-a plictisit.

Bine faci ca ne avertizezi ca ma luase motaiala. Mai ales ca stabilirea clara a evenimentelor istorice e pasiunea tuturor cititorilor dintotdeauna de peste tot. Utilitatea se dovedeste in caz de urgenta si nu ai decat cartea la tine ca nevasta s-a gandit sa salveze planeta salvand copacii.Si nici nu are foi subtiri sa te treaca pisarea de mii de euro.

Link spre comentariu

Fiind fidel dictonului: "Lectura dauneaza grav stupiditatii", vreau sa-mi continui periplul in lumea cartilor vechi. Pentru cei pasionati, va prezint : De la fundarea Romei, scrisa de ilustrul Titus Livius. Am editia in 3 vol. din 1959.

Victor Hugo spunea: Cartile sunt prieteni reci dar siguri. Aceasta este una dintre putinele carti pe care nu am simtit-o deloc rece. Desi am citit-o acum multi ani, inca mai am sentimentul placut ca m-am adapat direct de la sursa.

Iata uratelele mele cu continut literar delicios si dovada ca nu am scris "fundarea" gresit ;)

post-168894-0-28473400-1457544890_thumb.jpg

post-168894-0-57111900-1457544920_thumb.jpg

• Like 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...