picon Reputație: 1046 Postat Martie 9, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Martie 9, 2016 Am ținut și io ieri niște cărți în mână: trei dame și 2 valeți. Dar avea unul, 3 ași și 2 popi. Așa am rămas fără bani de curve azi. Așa că or fi ele cărțile prieteni reci, dar nu prea siguri, zic! 4 2
Vizitator Reputație: 0 Postat Martie 9, 2016 Postat Martie 9, 2016 Fiind fidel dictonului: "Lectura dauneaza grav stupiditatii", vreau sa-mi continui periplul in lumea cartilor vechi. Pentru cei pasionati, va prezint : De la fundarea Romei, scrisa de ilustrul Titus Livius. Am editia in 3 vol. din 1959.Victor Hugo spunea: Cartile sunt prieteni reci dar siguri. Aceasta este una dintre putinele carti pe care nu am simtit-o deloc rece. Desi am citit-o acum multi ani, inca mai am sentimentul placut ca m-am adapat direct de la sursa.Iata uratelele mele cu continut literar delicios si dovada ca nu am scris "fundarea" gresit Ohohooo ! Carti de colectie ! Nici la anticariat nu prea le mai gasesti astazi ! Ai cumva "Erwin Rommel - Memorii; Campaniile mele la Marasti si Marasesti" ?
debussy Reputație: 1353 Postat Martie 9, 2016 Oras:graveyard Oras:graveyard Postat Martie 9, 2016 Lopix, as vrea eu. Sunt un admirator al lui Erwin Rommel. Iti dai seama ca nu vreau sa-mi scape nimic. Am reusit cu greu sa gasesc cartea lui, pe care gen. Patton o manca pe paine, Infanteria ataca. Acolo povesteste de o campanie tot pe teritoriul tarii noastre, inainte de Marasti - Marasesti unde a pierdut. In aceasta campanie a iesit victorios, era capitan pe atunci (cand Hitler era caporal) si i-a apreciat mult pe ostasii nostri. Voi povesti mai pe larg, mai incolo. 1
Vizitator Reputație: 0 Postat Martie 9, 2016 Postat Martie 9, 2016 Lopix, as vrea eu. Sunt un admirator al lui Erwin Rommel. Iti dai seama ca nu vreau sa-mi scape nimic. Am reusit cu greu sa gasesc cartea lui, pe care gen. Patton o manca pe paine, Infanteria ataca. Acolo povesteste de o campanie tot pe teritoriul tarii noastre, inainte de Marasti - Marasesti unde a pierdut. In aceasta campanie a iesit victorios, era capitan pe atunci (cand Hitler era caporal) si i-a apreciat mult pe ostasii nostri. Voi povesti mai pe larg, mai incolo.Da, aici la noi, in luptele de la Marasti - Marasesti si-a facut ucenicia cel care, mai tarziu, va deveni supranumit "vulpea desertului".... Daca reusea sa supravietuiasca razboiului, poate Germania - si Europa - de dupa 9 mai 1945 ar fi aratat altfel...
debussy Reputație: 1353 Postat Martie 9, 2016 Oras:graveyard Oras:graveyard Postat Martie 9, 2016 Lopix, nici nu se pune problema ca Erwin nu ar fi putut sa supravietuiasca razboiului. Nu a putut sa-i supravietuiasca lui Hitler. In ultima confruntare pe care a avut-o cu gen. George S. Patton, a fost nevoit sa paraseasca teatrul de operatiuni de razboi, chiar in mijlocul luptei si sa se intoarca in Berlin, unde Hitler l-a chemat ca sa-i dea socoteala pentru faza cu Valkyria. Nemernicul i-a pus in fata doua posibilitati: apeleaza la judecata Tribunalului Poporului sau i-a frumos Luger-ul si isi zboara creierii. I-a dat de inteles, stiind ca oamenii il iubeau si il respectau pe Rommel, ca daca alege prima varianta o sa-i persecute grav familia. Bineinteles ca acest brav OM a ales fara ezitare a doua oferta.Majoritatea istoricilor si expertilor militari sunt convinsi ca daca lui Hitler nu i se accentua tacaneala, incepand sa ia decizii proaste, influentat fiind si de lingaii care orbitau in jurul lui ca mustele la cacat, si ii lasa lui Rommel divizia de panzere pe plajele din Normandia, toata armada aliatilor cu milionul de soldati se opreau acolo in fata unui zid perfect impenetrabil. Vrajeala cu comunicatele false ale aliatilor a functionat, tancurile au fost trimise in Pas de Calais si asa sansele au devenit fifty-fifty. 3
cuminÅ£enia pământului Reputație: 1290 Postat Martie 11, 2016 Oras:Muzeu Oras:Muzeu Postat Martie 11, 2016 http://www.librarie.net/coperta/minute-psiholog-idei-269670.jpg
picon Reputație: 1046 Postat Martie 11, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Martie 11, 2016 Lopix, nici nu se pune problema ca Erwin nu ar fi putut sa supravietuiasca razboiului. Nu a putut sa-i supravietuiasca lui Hitler. In ultima confruntare pe care a avut-o cu gen. George S. Patton, a fost nevoit sa paraseasca teatrul de operatiuni de razboi, chiar in mijlocul luptei si sa se intoarca in Berlin, unde Hitler l-a chemat ca sa-i dea socoteala pentru faza cu Valkyria. Nemernicul i-a pus in fata doua posibilitati: apeleaza la judecata Tribunalului Poporului sau i-a frumos Luger-ul si isi zboara creierii. I-a dat de inteles, stiind ca oamenii il iubeau si il respectau pe Rommel, ca daca alege prima varianta o sa-i persecute grav familia. Bineinteles ca acest brav OM a ales fara ezitare a doua oferta.Majoritatea istoricilor si expertilor militari sunt convinsi ca daca lui Hitler nu i se accentua tacaneala, incepand sa ia decizii proaste, influentat fiind si de lingaii care orbitau in jurul lui ca mustele la cacat, si ii lasa lui Rommel divizia de panzere pe plajele din Normandia, toata armada aliatilor cu milionul de soldati se opreau acolo in fata unui zid perfect impenetrabil. Vrajeala cu comunicatele false ale aliatilor a functionat, tancurile au fost trimise in Pas de Calais si asa sansele au devenit fifty-fifty.Un război se câștigă și așa, prin stratageme, diversiuni, spionaj și alte asemenea. Și zidul nu era perfect impenetrabil, nimic nu este perfect. Doar că războiul se mai prelungea și costa mai mult, inclusiv în vieți omenești. Și poate că rușii se întindeau și mai mult. Și încă ceva: ziceai de generalul Patton: știi cum a murit și de ce a murit! A fost singurul care a înțeles și care nu a intrat în jocul rușilor. Dacă ar fi fost ascultat ...
Vizitator Reputație: 0 Postat Martie 11, 2016 Postat Martie 11, 2016 Am ținut și io ieri niște cărți în mână: trei dame și 2 valeți. Dar avea unul, 3 ași și 2 popi. Așa am rămas fără bani de curve azi. Așa că or fi ele cărțile prieteni reci, dar nu prea siguri, zic! Eu astazi am citit "Ce ii face Picon la o capra" ! ...
picon Reputație: 1046 Postat Martie 11, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Martie 11, 2016 O mulge.
picon Reputație: 1046 Postat Martie 11, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Martie 11, 2016 Corect. 2 3
sorina4u Reputație: 79 Postat Martie 12, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 12, 2016 Eh...acum citesc stasuri. 17
Vizitator Reputație: 0 Postat Martie 12, 2016 Postat Martie 12, 2016 Labirintul Raului. Din seria de carti Star Wars(sunt fan,am costume,sabii),actiunea se petrece exact inaintea Episodului 3 - Razbunarea Sith.Aici aflam mai multe despre infioratorul General-droid Grievous si despre vanatoarea lui Darth Sidious....un geniu care a pus la cale singur cucerirea Galaxiei. 4
picon Reputație: 1046 Postat Martie 12, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Martie 12, 2016 Eh...acum citesc stasuri.
l y n x Reputație: 1615 Postat Martie 12, 2016 Oras:ARK OF THE COVENANT Oras:ARK OF THE COVENANT Postat Martie 12, 2016 http://manualul.info/Abecedar_82/coperta.jpg
debussy Reputație: 1353 Postat Martie 12, 2016 Oras:graveyard Oras:graveyard Postat Martie 12, 2016 Picon Picon, Rommel nu a fost deloc multumit de organizarea defensiva a plajelor din Normandia, afirma cu tarie ca ce s-a construit si amplasat acolo e doar inceputul. Daca era lasat sa termine fortificarea complet, asa cum vroia el, daca Hitler nu-i lua tancurile de acolo, dupa cum il cunosc, Erwin ar fi dovedit lumii intregi ca a realizat zidul cel mai apropriat de perfectiune. Degeaba a dus munca de lamurire cu toti idiotii in frunte cu Hitler, ca vorbea cu peretii si atunci Rommel ia spus-o verde-n fata ca e sigur ca Germania v-a pierde razboiul. Am stat odata de vorba cu un locotenent-colonel, pasionat de istorie care era hotarat sa imi demonstreze apararea impenetrabila care ar fi putut exista acolo. In fata unor tone de poze cu Omaha, Utah, Ohio beach si altele, harti, tot felul de scheme, nu stiu ce chestii topografice, topometrice, draci laci, mi-a tinut o prelegere de cateva ore bune cu argumente solide de-mi vajaia capul, m-a durut mansarda doua zile, am plecat nauc de la el. Cand a terminat, l-am aprobat total, eram convins ca daca procedez altfel o sa-mi iau o bataie perfecta!In legatura cu generalul Patton, alt om mare, intr-adevar, e trist ce s-a intamplat. Ehe, ce le-ar mai fi dat in bot la scarnaviile de rusi. Astea sunt nedreptatile istorice, de atatea ori viata ne dovedeste ca e o mare curvistina! 1
picon Reputație: 1046 Postat Martie 12, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Martie 12, 2016 Ai dreptate parțial mon cher, dar practic Germania nu mai avea scăpare. Nu puteau face față tăvălugului rusesc, în sud se înainta puternic, probabil că în această situație Franța devenea teatru de război și distrusă aproape total. Războiul se mai prelungea câteva luni-un an.
debussy Reputație: 1353 Postat Martie 12, 2016 Oras:graveyard Oras:graveyard Postat Martie 12, 2016 Eu ma refer strict la geniul strategic al lui Rommel si la ce ar fi iesit acolo pe plajele din Normandia, daca era lasat in pace. La modul general, bineinteles ca Germania era destinata sa se duca pe pula. Era clar ca Hitler nu trebuia sa faca imensa greseala sa invadeze Rusia iarna, asta a fost dovada ca gradul lui de nebunie s-a accentuat. Ce a iesit in campania din Rusia a fost de asteptat. Si apoi deciziile proaste au tot continuat.
debussy Reputație: 1353 Postat Martie 14, 2016 Oras:graveyard Oras:graveyard Postat Martie 14, 2016 Niccolo Machiavelli (1469-1527)Numele lui este asociat cu ceva diabolic (machiavelism), datorita unor expresii, cea mai celebra fiind: Scopul scuza mijloacele. Le spun la multi care-mi afirma cu convingere ca ei sunt adepti hotarati al acestui citat, ca asta a zis-o Machiavelli, cam acum 500 de ani, dar sa nu uite ca gagiul a facut inchisoare.Nu pentru "Scopul scuza mijloacele" il apreciez eu pe acest scriitor, ci pentru "Principele" si "Istoriile Florentine". Am avut imensa satisfactie sa gasesc Istoriile florentine, sunt 10 ani de atunci, la un anticar din Brasov. Aceasta carte m-a ajutat sa inteleg istoria Florentei cu luptele ei interne, cu victoriile si infrangerile celui mai important oras al Renasterii italiene pana la consolidarea sa sub guvernarea familiei de Medici, la sfarsitul secolului XV.Florenta este pentru mine orasul No. 1 in lume, in Piazza della Signoria ma simt ca un brotac in apa. Stiu ca am stat odata la o coada infernala la Galeria Uffizi ca sa vad comorile artistice ale familiei de Medici, era cald ca-n desert aveam deja creierii facuti terci. De atunci, m-am invatat minte si imi comand biletele la obiectivele turistice on-line, din timp si stiu ca-s boier. 2
machucambo Reputație: -974 Postat Martie 14, 2016 Oras:Ucea Oras:Ucea Postat Martie 14, 2016 Niccolo Machiavelli (1469-1527)Numele lui este asociat cu ceva diabolic (machiavelism), datorita unor expresii, cea mai celebra fiind: Scopul scuza mijloacele. Le spun la multi care-mi afirma cu convingere ca ei sunt adepti hotarati al acestui citat, ca asta a zis-o Machiavelli, cam acum 500 de ani, dar sa nu uite ca gagiul a facut inchisoare.Nu pentru "Scopul scuza mijloacele" il apreciez eu pe acest scriitor, ci pentru "Principele" si "Istoriile Florentine". Am avut imensa satisfactie sa gasesc Istoriile florentine, sunt 10 ani de atunci, la un anticar din Brasov. Aceasta carte m-a ajutat sa inteleg istoria Florentei cu luptele ei interne, cu victoriile si infrangerile celui mai important oras al Renasterii italiene pana la consolidarea sa sub guvernarea familiei de Medici, la sfarsitul secolului XV.Florenta este pentru mine orasul No. 1 in lume, in Piazza della Signoria ma simt ca un brotac in apa. Stiu ca am stat odata la o coada infernala la Galeria Uffizi ca sa vad comorile artistice ale familiei de Medici, era cald ca-n desert aveam deja creierii facuti terci. De atunci, m-am invatat minte si imi comand biletele la obiectivele turistice on-line, din timp si stiu ca-s boier.Da' la Pitti ai fost?
debussy Reputație: 1353 Postat Martie 14, 2016 Oras:graveyard Oras:graveyard Postat Martie 14, 2016 Cum sa nu ma duc la palatul Pitti, aia a fost in alta zi, alta coada.
machucambo Reputație: -974 Postat Martie 14, 2016 Oras:Ucea Oras:Ucea Postat Martie 14, 2016 Cum sa nu ma duc la palatul Pitti, aia a fost in alta zi, alta coada.Eu am ajuns dintr-o eroare la Pitti... Am cerut unui taximetrist să mă ducă la Uffizi și a "greșit" bine, blambecu'... 2 2
vanessa31 Reputație: -447 Postat Martie 15, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 15, 2016 Niccolo Machiavelli (1469-1527)Numele lui este asociat cu ceva diabolic (machiavelism), datorita unor expresii, cea mai celebra fiind: Scopul scuza mijloacele. Le spun la multi care-mi afirma cu convingere ca ei sunt adepti hotarati al acestui citat, ca asta a zis-o Machiavelli, cam acum 500 de ani, dar sa nu uite ca gagiul a facut inchisoare. Omul a zis "Scopul scuză mijloacele când cauza este nobilă", de fapt. Că noi extragem ce ne convine e deja practică bine împământenită. "Principele" este cea mai bună operă din toate timpurile despre conducere sau leadership, cum ar spune corporatiștii. Orice lider ar trebui s-o aibă drept biblie.
picon Reputație: 1046 Postat Martie 15, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Martie 15, 2016 Corect, fraza e mai lungă și într-an anumit context, dar înțelesul este același, nu înțelegem noi neapărat ce ne convine. Cine decide care cauză e nobilă sau nu, mai ales în politică/rațiuni de stat etc.?
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum