vanessa31 Reputație: -447 Postat Aprilie 7, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Aprilie 7, 2016 E greu Marquez, doar Miskin îl intelege! Rău mai eşti câteodată Nu mă refeream la profunzimea scriiturii, ci la faptul că, în romanul ăsta, Marquez a cam uitat să pună punct sau să împartă în paragrafe.
Vizitator Reputație: 0 Postat Aprilie 7, 2016 Postat Aprilie 7, 2016 Rău mai eşti câteodată Nu mă refeream la profunzimea scriiturii, ci la faptul că, în romanul ăsta, Marquez a cam uitat să pună punct sau să împartă în paragrafe.Asta a fost stilul sau. La fel este si "Un veac de singuratate", daca ai citit. Un fel de "realism al magiei"... 1
vanessa31 Reputație: -447 Postat Aprilie 7, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Aprilie 7, 2016 Asta a fost stilul sau. La fel este si "Un veac de singuratate", daca ai citit. Un fel de "realism al magiei"... Şi asta e pe listă. În "Despre dragoste şi alţi demoni" sau "Povestea târfelor mele triste" n-am întâlnit stilul ăsta. Pe mine m-a obosit, recunosc.
machucambo Reputație: -974 Postat Aprilie 7, 2016 Oras:Ucea Oras:Ucea Postat Aprilie 7, 2016 Rău mai eşti câteodată Nu mă refeream la profunzimea scriiturii, ci la faptul că, în romanul ăsta, Marquez a cam uitat să pună punct sau să împartă în paragrafe.Păi tocma' aia e șmecheria...
vanessa31 Reputație: -447 Postat Aprilie 7, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Aprilie 7, 2016 Păi tocma' aia e șmecheria... Nu zic, o fi, numai că mie nu-mi place.
pozaru Reputație: 240 Postat Aprilie 7, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Aprilie 7, 2016 O carte superba ! http://www.bookaholic.ro/wp-content/uploads/2013/01/dragostea-in-vremea-holerei1.jpgFrumoasa cartea, am citit-o acum ceva timp, dar mie subiectul mi s-a parut un pic ciudat. Cum sa astepti o singura femeie toata viata?
machucambo Reputație: -974 Postat Aprilie 7, 2016 Oras:Ucea Oras:Ucea Postat Aprilie 7, 2016 Nu zic, o fi, numai că mie nu-mi place.Păi ecsprimă-te asheea, fatăhh...!
Vizitator Reputație: 0 Postat Aprilie 7, 2016 Postat Aprilie 7, 2016 Frumoasa cartea, am citit-o acum ceva timp, dar mie subiectul mi s-a parut un pic ciudat. Cum sa astepti o singura femeie toata viata?sunt destule cazuri. Sau un barbat toata viata. Ai vazut filmul ?
machucambo Reputație: -974 Postat Aprilie 7, 2016 Oras:Ucea Oras:Ucea Postat Aprilie 7, 2016 Frumoasa cartea, am citit-o acum ceva timp, dar mie subiectul mi s-a parut un pic ciudat. Cum sa astepti o singura femeie toata viata?Păi... nu prea a așteptat-o...
vanessa31 Reputație: -447 Postat Aprilie 7, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Aprilie 7, 2016 Păi... nu prea a așteptat-o... A aşteptat-o aşa cum se cuvine. Înfipt. 1 3
raffaello Reputație: -6838 Postat Aprilie 7, 2016 Telefon: raffaello1709 Oras:Terra Telefon: raffaello1709 Oras:Terra Postat Aprilie 7, 2016 A aşteptat-o aşa cum se cuvine. Înfipt.Incepi sa gandesti mai bine 2 11
klm112 Reputație: 5026 Postat Aprilie 7, 2016 Oras:sud Oras:sud Postat Aprilie 7, 2016 Frumoasă poveste. Și tristă în același timp. Tot în categoria tristețuri din tiparniță intră și Toamna Patriarhului, de același autor. Mai greu de citit, ce-i drept.http://www.bookaholic.ro/wp-content/uploads/2013/01/dragostea-in-vremea-holerei1.jpg, Una dintre cele mai frumoase cărţi care s-a scris vreodată. Recomand oricui . 2
klm112 Reputație: 5026 Postat Aprilie 7, 2016 Oras:sud Oras:sud Postat Aprilie 7, 2016 Nu doresc sa jignesc pe nimeni, insa, cu tot respectul: sa citesti beletristica dupa varsta de 18-20 de ani mi se pare pierdere grosolana de timp si, in cazuri extreme, snobism. Ai şi tu o parte de dreptate - timpul e egal pentru toţi , e alegerea fiecăruia ce face cu el. 2
picon Reputație: 1046 Postat Aprilie 7, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Aprilie 7, 2016 Nu doresc sa jignesc pe nimeni, insa, cu tot respectul: sa citesti beletristica dupa varsta de 18-20 de ani mi se pare pierdere grosolana de timp si, in cazuri extreme, snobism.Cu scuzele de rigoare maestre, dar te voi contrazice! Vrei probabil să spui că a citi beletristică după 20 de ani, ar fi pierdere de timp ( și încă grosolană) plecând de la premiza că nu are rost să citim povești, plăsmuiri ale scriitorului. Eu îți spun că până și din cel mai prost roman polițist, poți extrage o idee sau o frază care te poate pune pe gânduri. Dar mai presus de orice, un prozator talentat produce pasaje de o mare frumusețe stilistică, pasaje ce îți încântă și îți înnobilează sufletul, mintea ... viața. Să mai spun de poezie? Păi ... "fără poezie, viața e pustiu", nu? 9 2
Vizitator Beraru Reputație: 0 Postat Aprilie 8, 2016 Postat Aprilie 8, 2016 Cu scuzele de rigoare maestre, dar te voi contrazice! Vrei probabil să spui că a citi beletristică după 20 de ani, ar fi pierdere de timp ( și încă grosolană) plecând de la premiza că nu are rost să citim povești, plăsmuiri ale scriitorului. Eu îți spun că până și din cel mai prost roman polițist, poți extrage o idee sau o frază care te poate pune pe gânduri. Dar mai presus de orice, un prozator talentat produce pasaje de o mare frumusețe stilistică, pasaje ce îți încântă și îți înnobilează sufletul, mintea ... viața. Să mai spun de poezie? Păi ... "fără poezie, viața e pustiu", nu? Noroc maestre! Imi face placere sa ne reintalnim. Spui ca "până și din cel mai prost roman polițist, poți extrage o idee sau o frază care te poate pune pe gânduri". Sper ca postarea curenta, infinit mai scurta, sa capate acelasi statut. Uite cum trebuie sa fie o carte in ziua de astazi:1) resursa limitata, cu trend descendent: timpul2) cost de oprtunitate; Suficient! Sigur, o carte beletristica este mai buna decat nimic, dar eu nu asa am pus problema. Consider ca exista alternative mai bune. Pt. toate celelalte va fac, la cerere, rezumate de maxim 5 puncte, indiferent de tematica.
JackBlackTM Reputație: -371 Postat Aprilie 8, 2016 Oras:Wonderland Oras:Wonderland Postat Aprilie 8, 2016 Evident că a fost dezaxat, dement chiar! Spuneam doar că există și aici o genialitate. În fond expresia "geniu al răului" la ce se referă? In ultimii ani inaintea sfarsitului celui de-al 2-lea razboi mondial Hitler era indopat cu medicamente, droguri am putea zice chiar, avea un doctor personal care a facut treaba asta. Ii dadea amfetamine ziua ca sa fie mai activ si calmante noaptea ca sa poata sa doarma. Va dati seama care era starea lui psihica.
Vizitator Reputație: 0 Postat Aprilie 8, 2016 Postat Aprilie 8, 2016 In ultimii ani inaintea sfarsitului celui de-al 2-lea razboi mondial Hitler era indopat cu medicamente, droguri am putea zice chiar, avea un doctor personal care a facut treaba asta. Ii dadea amfetamine ziua ca sa fie mai activ si calmante noaptea ca sa poata sa doarma. Va dati seama care era starea lui psihica.Cand era in buncar, spre sfarsitul razboiului, mai ales in ultimile luni, (cand rar de tot mai iesea in plimbari scurte in gradina buncarului), in dormitor instalase o instalatie frigorifica (sau de racire) care tinea constant aerul la o temperatura de -5 grade. Hitler spunea (cititi memoriile lui Goering si ale amiralului Doenitz) ca frigul ii alunga somnul si ii tine mintea limpede ! : : :. Intr-una din vizitele pe care le-a facut in buncar, chemat de Hitler, maresalul Keitel le-ar fi zis apropiatilor lui: "Asta noapte nu am putut inchide un ochi. M-am invelit cu 5 paturi si tot tremuram de frig ! Pana cand ne omoara rusii, s-ar putea sa ne omoare cretinul asta de frig !".............
claudia_sexxy Reputație: 2438 Postat Aprilie 8, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Aprilie 8, 2016 Proaspat achizitionate 3
picon Reputație: 1046 Postat Aprilie 8, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Aprilie 8, 2016 Noroc maestre! Imi face placere sa ne reintalnim.Spui ca "până și din cel mai prost roman polițist, poți extrage o idee sau o frază care te poate pune pe gânduri". Sper ca postarea curenta, infinit mai scurta, sa capate acelasi statut. Uite cum trebuie sa fie o carte in ziua de astazi:1) resursa limitata, cu trend descendent: timpul2) cost de oprtunitate; Suficient! Sigur, o carte beletristica este mai buna decat nimic, dar eu nu asa am pus problema. Consider ca exista alternative mai bune. Pt. toate celelalte va fac, la cerere, rezumate de maxim 5 puncte, indiferent de tematica.Bine ai revenit maitre!Ți-am înțeles punctul de vedere, doar că mi se pare prea ... economie de piață și prea cont de profit și pierderi! Nu avem nevoie și de emoții, de trăiri? Doar informații?
Vizitator Reputație: 0 Postat Aprilie 8, 2016 Postat Aprilie 8, 2016 Proaspat achizitionate Bel-Ami ! Mi-a placut la nebunie cartea asta.... Pe George Duroy insa il detest... barbatul fara barbatie, farsor si profitor ! :no2 Pe cealalta trebuie sa o caut in biblioteca (e destul de greu sa rascolesc prin 500 de carti ) dar era si ea pusa pe lista.
claudia_sexxy Reputație: 2438 Postat Aprilie 8, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Aprilie 8, 2016 Bel-Ami ! Mi-a placut la nebunie cartea asta.... Pe George Duroy insa il detest... barbatul fara barbatie, farsor si profitor ! :no2 Pe cealalta trebuie sa o caut in biblioteca (e destul de greu sa rascolesc prin 500 de carti ) dar era si ea pusa pe lista.Apropo de biblioteca. Tocmai mi-am amintit de Balciul Desertaciunilor de W.M. Thackeray Frumoasa frumoooasa as reciti-o 1
Vizitator worldoftanks Reputație: 0 Postat Aprilie 9, 2016 Postat Aprilie 9, 2016 Un sfarsit de saptamana frantuzesc 1
claudia_sexxy Reputație: 2438 Postat Aprilie 9, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Aprilie 9, 2016 5
l y n x Reputație: 1615 Postat Aprilie 9, 2016 Oras:ARK OF THE COVENANT Oras:ARK OF THE COVENANT Postat Aprilie 9, 2016 http://www.universenciclopedic.ro/wp-content/uploads/coperta-Gramatica-nou.jpg
debussy Reputație: 1353 Postat Aprilie 9, 2016 Oras:graveyard Oras:graveyard Postat Aprilie 9, 2016 De acord cu worldoftanks, week-end frantuzesc sa fie. 2
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum