Sari la conținut

cedez contul meu lui VENTRINO

lestat36

Postări Recomandate

• Oras:priza
Postat

Roberto, fara suparare dar cand afirmi ca toti tiganii sunt jegosi sau boraturi e similar cu a spune ca toti romanii sunt hoti sau toate curvele proaste. Asa o fi?

• Like 1
  • Telefon: 021 352 8632
  • Oras:'' suntem peste tot acasa ''
Postat

prietene sa lasam la o parte chestia asta cu rasismul , uite aici catva tigani(rromi) sau cum vrei sa le spui, care ne-au facut mandrii ca suntem romani , cu ei cum ramane ????? sa le luam si lor familiile si mortii in cocar ???

Personalităţi rrome din spaţiul geografic românesc
După cum se ştie, de-a lungul vremii , au activat în context românesc, o serie de personalităţi ale vieţii istorice, sociale, ştiinţifice, culturale şi artistice din rândul rromilor, ca de pildă: domnitorul Ştefan Răzvan, cărturarii Ion Budai Deleanu, Petru Maior , Anton Pann , dr. Victor Babeş , scriitorul Gheorghe Lăzurică-Lăzureanu , actorul Ştefan Bănică , violoniştii Grigoraş Dinicu , Ion Voicu, Ştefan Ruha , vestiţi lăutari şi instrumentişti, ca Barbu Lăutaru [Vasile Barbu], Petre Creţul Solcan, Cristache Ciolac, George Boulanger [Vasile Pantazi], Sava Pădureanu, Angheluş Dinicu, Fănică Luca , Damian Luca, Florea Cioacă, Toni Iordache, Fărămiţă Lambru, Ilie Udilă, Marcel Budală, Ion Onoriu, Ionel Budişteanu, Ion Drăgoi, Nicuşor şi Victor Predescu, Nicu Stănescu, Alexandru Ţitruş, Ion Albeşteanu, Fraţii Gore ş.a., s trăluciţi solişti vocali precum Zavaidoc (Marin Teodorescu),Cristian Vasile, Dona Dumitru Siminică, Florică Roşioru, Măriuca Matache, Romica Puceanu, Gheorghe Lambru ş.a. Dintre liderii şi militanţii rromilor din perioada interbelică îi cităm pe Gheorghe Niculescu, Marin I. Simion, Naftanailă Lazăr ş.a., iar dintre cei care s-au remarcat în perioada comunistă îi menţionăm pe Ion Cioabă, cercet. Gheorghe Nicolae, prof. Petre Rădiţă , scriitorul Valerică Stănescu, sociologul şi economistul Vasile Burtea , muncitorul Buceanu – ultimii doi fiind şi arestaţi cu prilejul demonstraţiei de la Braşov din 15 nov. 1987, iar Buceanu strămutat cu domiciliul forţat în Ialomiţa ş.a.).

Există dovezi referitoare la etnicitatea rromă şi în privinţa altor personalităţi istorice sau contemporane, dar le menţionăm doar pe acelea care şi-au asumat public şi îşi susţin apartenenţa la identitatea rromă, căci, din păcate, unele personalităţi contemporane rrome (paradoxal, cu părinţi care, în mod public, au făcut referire la apartenţa lor rromă), se recunosc doar confidenţial ca rromi, privând generaţiile actuale şi viitoare de copii şi tineri rromi de modelele de care au atâta nevoie.

În perioada contemporană , după anul 1989, şi-au continuat activitatea ori s-au remarcat o serie de personalităţi în diferite domenii, după cum urmează:

Prozatori: Valerică Stănescu, Gheorghe Păun-Ialomiţeanu, Irina Gabor-Zrinyi, Alexandru Ruja Gribussy ş.a.

Poeţi: Ştefan Fuli, Luminiţa Mihai Cioabă (şi pro za toare), Gelu Măgureanu, Marius Lakatos ş.a.

Actori şi regizori: Moca Rudi, Mihai Răducu, Vera Lingurar, Zita Moldovan, Sorin Sandu Aurel, Mădălin Mandin, Vali Rupiţă (regizor) ş.a.

Artişti plastici: Eugen Raportoru (pictor, al cărui unchi a fost literatul Mircea Ciobanu), Ion Micuţă (grafician, dar şi poet, saxofonist), Petre Marian (sculptor), artiştii - fotografi Rupa Marconi şi Mihaela Cîmpeanu (şi sculptor), Octavian Bonculescu (grafician) etc.

Muzicieni: Johnny Răducanu, Florin Niculescu (violonist), Mădălin Voicu, Marin Petrache Pechea, Marius Mihalache, Damian Drăghici ş.a.

Interpreţi de muzică lăutărească: Gabi Luncă, Valentina Mocanu, Mioara şi Paula Lincan, Cornelia Catanga-Pădureanu, Panseluţa Fieraru, Elena Pascu, Nelu Ploieşteanu, Dan Armeanca, Nicolae Guţă, Sandu Ciorbă, Viorica de la Clejani ş.a.

Solişti de muzică uşoară, de petrecere şi de manele , precum: Pepe, Aurel Pădureanu, Constantin Angheluţă, Adrian de Vito, Nicolae Guţă, Nicu Paleru, Sorinel Copilul de Aur [Alexandru Sorinel], Elvis al Rromilor (Tudor Lakatos), Arun Durancea ş.a., ori solişti de operă , ca Lavinia Răducanu şi Costel Busuioc.

Solişti–instrumentişti: George Udilă, Ion Miu şi fiul său George, Mieluţă Bibescu, Leonard Iordache, Marian Mexicanu, Marin Alexandru, Ioniţă de la Clejani, Şerban Izidor (violonist din Stâna, Satu Mare, a jucat în filmul “Gadjo dilo”), instrumentiştii din Taraful Clejani şi Zece Prăjini, Ansamblul “Ghi Romano” ş.a.

Specialişti şi cercetători în domeniul ştiinţelor sociale, al antropologiei şi folclorului: Gheorghe Nicolae, Vasile Burtea, Mihai Surdu, Delia Grigore, Costică Băţălan ş.a.

Istorici : Ion Sandu, Mariana Sandu, Florin Manole ş.a.

Publicişti, ziarişti, editori: Vasile Ionescu, Gheorghe Păun-Ialomiţeanu, George Lăcătuş ş.a. În radiovizual : Carmen State, Carmen Marcu, Loredana Ciuraru, Valentin Pepenel, Cristinela Ionescu, Ciprian Necula, Zoltan Petru ş.a.

Teologi: Gheorghe Velcu (Tr. Severin), Pr. Dumitrescu (Mureş), Pr. Nicolae (Raea Nuţă din Braşov), Florin Nasture, Silviu Dulceanu, Boris Caraion ş.a.

Deputaţi : Gheorghe Răducanu, Nicolae Păun, Mădălin Voicu.

Demnitari: Ivan Gheorghe, Ilie Dincă, Mariea Ionescu, Gruia Bumbu.

Funcţionari rromi în structuri internaţionale: Gheorghe Nicolae, Valeriu Nicolae, Julius Rostas, Dan Doghi, Isabela Mihalache, Cristi Mihalache, Iulian Stoian, Cerasela Bănică, Marius Tabă, Florin Nasture, Costel Bercuş, David Mark, Lavinia Olmazu ş. a.

Funcţionari rromi în structuri guvernamentale sau locale : Dezideriu Gergely, Daniel Vasile, Salomeea Romanescu, Claudia Bercuş, Grigore Mihai, Maria Ursu, Viorica Gotu, Grosu Săndel, Wili Oaie, Mariana Buceanu, Mariana Sandu, Dana Rozalia Varga, Gabriel Stoica ş.a.

Militari / Poliţişti rromi : col. Biţu, amiralul Răgălie ş.a.

Medici: Aurel Stanciu (Br ă ila), Virginia Pastacă (Bucureşti),

Lideri şi militanţi rromi: Ion Onoriu, Gabi Luncă, Ivan Gheorghe, Ion Cioabă, Rudi Varga, Nicolae Bologa, Viorel Bumbu, Octavian Stoica, Dumitru Ion Bidia, avocatul Nicolae Bobu, Florin Cioabă, Constantin Pădureanu, Ioni Geza, Florin Motoi ş.a.

Activişti rromi din organizaţii neguvernamentale: Emilian Niculae, Vasile Ionescu, Costel Bercuş, Mariana Buceanu, Nicoleta Biţu, Letiţia Mark, Valentin Pepenel, Dan Doghi, Gelu Duminică, Ötvös Geza, Vazsi Robert, Magda Matache, Marian Mandache, Adi Vasile, Mihai Neacşu, Delia Grigore, Mihaela Zătreanu etc.

Cadre didactice universitare , precum prof. dr. Florea Chiriac (construcţii), lect. dr. Delia Grigore, conf. dr. Vasile Burtea, lect. drd. Letiţia Mark, sau profesori în licee şi şcoli, ca: Petre Rădiţă, Ion Rădulescu, Mirena Iovan–Cionca, Mihaela Zărtreanu, Dan Mihoc, Ionel Cordovan, Nicolae Pandelică, Rodica Bătrâna, Loredana Mihaly, Gina Anton, Jupter Borcoi, Scripcariu Petronia, Danciu Elisabeta, Marin Creţu, Victor Gheorghe (şi primar la Cojasca - DB) ş.a.

Inspectori şcolari şi profesori: Ina Radu, Ilie Pipoi, Salomeea Romanescu, Dan Mihoc, Anghel Năstase, Iorga Nicolae, Ştefan Roman, Costică Băţălan, Paulina Mihai, Costică Alexe, Ştefana Feraru, Gheorghe Fieraru, Ghiţă Tudoriţa, Olga Markus, Ion Ionel, Sandu Ion, Angela Tică, Alexandru Graur, Elena Motaş, Nadia Gazsi, Gelu Neagu, Anca Negrea, Silviu Dulceanu, Mihaela Zătreanu, Florin Fleican ş.a.

Sportivi : boxerii Ilie Dragomir, Gheorghe Ştefan, Gheorghe Simion şi fii, Marian Negoescu (lupte greco – romane, Piteşti), fotbalistul Bănel Nicoliţă, antrenorul de fotbal Bănică Oprea (Mangalia) ş.a.

Oameni de afaceri: Vasile Băiculescu (om de afaceri şi primar la Toflea), Ninel Potîrcă (preşedintele Patronatului Oamenilor de Afaceri Rromi din România) ş.a.

Revoluţionari rromi : Dumitru Dincă, Nucu Serafim, Martir Janos Paris, Gheorghe Nicolae, Emilian Niculae, Vasile Burtea, Septeleanu şi Lache Cercel din Constanţa, Costică Eftimie (Braşov) ş.a.

Judecători de pace : Marin Constantin “Suta”, Ion Lăzărică din Dâmboviţa ş.a.
  • Like 2
  • Minus 1
Postat

Dar si prea multi care ne-au facut de cacat.

corec sa-i condamne strict pe aceea ...nu toata rasa

• Minus 1
  • Oras:Bucuresti
Postat

Sorina , sunt tare curios ce ai spus la politie (asta daca ai fost ) , oare ai spus si de meserie ?

Postat

Personalităţi rrome din spaţiul geografic românesc

...................................................

.

Sa nu-i uitam si pe cei de pe forum, cum ar fi Vali Barbosu' s.a. :laugh2

• Like 2
Postat

.

Sa nu-i uitam si pe cei de pe forum, cum ar fi Vali Barbosu' s.a. :laugh2

l-ai verificat tu ?? sau mergi pe incredere la ce a spus Siana....:)))

Postat

Tu i-ai verificat pe toti aia din lista? De ce esti mandru cu ...Ion Ionel de exemplu?

Postat

i-am verificat pe toti...mai putin pe Ion Ionel...:)

• Like 1
  • Minus 1
Postat

D-aia sunt pline puscariile cu "gingii mov", de personalitati ce sunt...de oameni importanti si valorosi  :slap2

Eu ma apuc sa-i fac statuie lui Eugen Grigore  :bow

• Like 1
  • Administrator
  • Oras:La butoane
  • Oras:La butoane
Postat

nasule ai uitat de florin salam in lista aia lunga

cel mai valoros as adauga eu

• Like 1

large.xxxxx.gif.e9e57a37567b71fee318ced754364ca4.gif

• Oras:bucuresti
Postat

si  Adi Minune.... :hihat

• Like 2
Postat

salam regheton.....nu e bun ca trage pe nas...:))))) cred ca l-a invatat si pe Bregovici......:)))

Postat

pe acelsi principiu, toti strainii  spun ca ....'' romancele sunt curve ''....bine ca pe unii nu ar trebui sa-i deranjeze...:)) :slap2

• Like 1
  • Minus 1
Postat

Avand in vedere ca aici era deschis un topic despre VENTRINO, sa nu-l uitam pe Romeo fantastic zis si ''regele sexului''....:))

http://static2.libertatea.ro/typo3temp/pics/4360-240469-cicalaca_c2ab6a020d.jpg

• Oras:in aer
Postat

D-aia sunt pline puscariile cu "gingii mov", de personalitati ce sunt...de oameni importanti si valorosi  :slap2

Stai calma in banca ta,puscariile in proportie de 90% sunt pline de 'romani' spurcati cu gingiile rozalii ;)

Orice padure are uscaturile ei,orice ce codru cat de des ar fi are si cate un luminis pe ici,pe colo ;)

Lasand la o parte furtisagurile marunte,arata-mi si mie un caz solutionat de **spam editat** sau de violare a propriului copil cu autor de etnie tigan/rrom :bow

Fura tiganii?

Cersesc tiganii?

Adevarat!

Isi violeaza copiii tiganii? Rar spre deloc ;)

Sa fim seriosi,dintr-o camera la Jilava,de 40 de paturi,35 sunt 'romani ',1 este arab,unul de alta nationalitate si restul de 3 sunt rromi  ;)

NU RASISMULUI!!! :no2

• Like 1
Postat

Roberto, fara suparare dar cand afirmi ca toti tiganii sunt jegosi sau boraturi e similar cu a spune ca toti romanii sunt hoti sau toate curvele proaste. Asa o fi?

Nu asta era ideea si tu ai inteles foarte bine, dar faci pe nebunul ;)

prietene sa lasam la o parte chestia asta cu rasismul , uite aici catva tigani(rromi) sau cum vrei sa le spui, care ne-au facut mandrii ca suntem romani , cu ei cum ramane ????? sa le luam si lor familiile si mortii in cocar ???

...

Uite aici se greseste grav. Sunt tigani pe care ii admir si eu, DAR de ce veniti si spuneti "nuuuuu, sunteti rasisti....exista si tigani ok" si nu se spune "tiganii sunt ok, dar exista unii dintre ei care fac nasoale"?! Aaaaaa de ce?

Am avut si am prieteni tigani, dar acest fapt nu-mi schimba cu nimic parerea.

Stai calma in banca ta,puscariile in proportie de 90% sunt pline de 'romani' spurcati cu gingiile rozalii ;)

Orice padure are uscaturile ei,orice ce codru cat de des ar fi are si cate un luminis pe ici,pe colo ;)

Lasand la o parte furtisagurile marunte,arata-mi si mie un caz solutionat de **spam editat** sau de violare a propriului copil cu autor de etnie tigan/rrom :bow

Fura tiganii?

Cersesc tiganii?

Adevarat!

Isi violeaza copiii tiganii? Rar spre deloc ;)

Sa fim seriosi,dintr-o camera la Jilava,de 40 de paturi,35 sunt 'romani ',1 este arab,unul de alta nationalitate si restul de 3 sunt rromi  ;)

NU RASISMULUI!!! :no2

Nu stau sa caut daca e corecta aceasta statistica, dar chiar daca ar fi corecta, ia raporteaza tu la procentele de populatie si vei ce-ti da ;)

Incetati in a mai fi ipocriti!

Postat

@Roberto asta este ideea sa fim mai puțin ipocriți și sa nu mai generalizam...normal ca nu există pădure fără uscături. De ce nu ai început cu cuvintele astea de dimineață ?

Postat

@Roberto asta este ideea sa fim mai puțin ipocriți și sa nu mai generalizam...normal ca nu există pădure fără uscături. De ce nu ai început cu cuvintele astea de dimineață ?

Arasel prallo =))

• Oras:Satu' cu ministri
Postat

Adevarul este ca nu-i corect sa condamni in bloc ( o rasa, o etnie, un cult religios etc.), fie si pentru faptul ca fiecare este unic, iar oameni ok si lepre gasesti peste tot. Nu este, asa cum s-a zis, nici legal rasismul facut public pe un forum care ar putea dauna, la fel ca si discutiile legate de droguri. Parerea mea este ca aceste subiecte nu ar trebui abordate, opiniile fiecaruia ca si ce si cum fumeaza fiecare sa fie problema lui, nu facute publice pe un forum destul de "vizibil".

Este o opinie personala, sper ca nu am suparat pe nimeni.

Postat

Nu asta era ideea si tu ai inteles foarte bine, dar faci pe nebunul ;)

Uite aici se greseste grav. Sunt tigani pe care ii admir si eu, DAR de ce veniti si spuneti "nuuuuu, sunteti rasisti....exista si tigani ok" si nu se spune "tiganii sunt ok, dar exista unii dintre ei care fac nasoale"?! Aaaaaa de ce?

Am avut si am prieteni tigani, dar acest fapt nu-mi schimba cu nimic parerea.

Nu stau sa caut daca e corecta aceasta statistica, dar chiar daca ar fi corecta, ia raporteaza tu la procentele de populatie si vei ce-ti da ;)

Incetati in a mai fi ipocriti!

Iesi ma in pula mea de sclav......

• Like 1
Postat

Adevarul este ca nu-i corect sa condamni in bloc ( o rasa, o etnie, un cult religios etc.), fie si pentru faptul ca fiecare este unic, iar oameni ok si lepre gasesti peste tot. Nu este, asa cum s-a zis, nici legal rasismul facut public pe un forum care ar putea dauna, la fel ca si discutiile legate de droguri. Parerea mea este ca aceste subiecte nu ar trebui abordate, opiniile fiecaruia ca si ce si cum fumeaza fiecare sa fie problema lui, nu facute publice pe un forum destul de "vizibil".

Este o opinie personala, sper ca nu am suparat pe nimeni.

Zise GLOABA   batrana... :laugh2

• Like 1
Postat

Da fey, io is gloaba batrana, da' tu esti gloaba tanara :laugh2

Vizitator FLQ
Reputație: 0
Postat

Picpoc, ai ceva poze pt fani și 'dujmani'? Stai doar in 2 mașini?

• Like 3

Postat

Picpoaca chiar se vede rebela...a scris si-n semnatura

'ai de curul tau ala spart, panaramo! =)) Mars inapoi in cotet!

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...