Vizitator Reputație: 0 Postat Aprilie 30, 2015 Postat Aprilie 30, 2015 Mai fata, sincer .... nu era un dobitoc, dar era un psihopat paranoic. Si am citit mai mult decat ai apucat tu, asa la modul general, crede-ma. Macar ca am mai mult timp liber, ca sa nu zic si cativa anisori in plus. Freud a fost un deschizator de drumuri pentru cine il crede! Eu nu! Pentru mine teoriile lui sunt de labar, neiubit suficient de mama! Sau iubit prea mult, daca ma intelegi!Cosmin, aici ai dat cu bata in balta rau de tot, a fost mai puternic jetu' decat la un squirt.... e de prost gust si lipsit de logica sa-l faci pe Freud labar.... Pai atunci Jung cu arhetipurile lui ce mai e ? ALT labar, ca nici teoriile lui nu sunt gustate de multi.... Ca sa nu mai spun ca nici despre Charcot nu cred ca ai pareri prea bune.... 1
Vizitator Reputație: 0 Postat Aprilie 30, 2015 Postat Aprilie 30, 2015 Duh... Eu ma opresc in a incerca sa fiu "peacemaker", nu renteaza si nu are sens ! Domnilor, doamnelor
am@ndina Reputație: 485 Postat Aprilie 30, 2015 Oras:Oriunde Oras:Oriunde Postat Aprilie 30, 2015 Duh... Eu ma opresc in a incerca sa fiu "peacemaker", nu renteaza si nu are sens ! Domnilor, doamnelor Adica cu greu, spre deloc, ne suportam de peste un an si tu cel istet vii cu solutii... Cu cat mai mult crezi ca stii deja tot, cu atat esti exact ce am spus mai sus...
bagabontuxxx Reputație: 549 Postat Aprilie 30, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Aprilie 30, 2015 Butoiul e pt vin,tuica,bere...cine pula mea e Butoi asta?
cosmin r Reputație: -982 Postat Mai 1, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Mai 1, 2015 Cosmin, aici ai dat cu bata in balta rau de tot, a fost mai puternic jetu' decat la un squirt.... e de prost gust si lipsit de logica sa-l faci pe Freud labar.... Pai atunci Jung cu arhetipurile lui ce mai e ? ALT labar, ca nici teoriile lui nu sunt gustate de multi.... Ca sa nu mai spun ca nici despre Charcot nu cred ca ai pareri prea bune.... Raspuns final .... BNu cred in psihologie, iar in psihanaliza nici atat! Am motivele mele. Da' nu prea e aici locul de dezbateri de gen, asa ca ma scuzati de interventie. Considerati va rog ca nu am zis nimic.
picon Reputație: 1046 Postat Mai 1, 2015 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Mai 1, 2015 Ok.
sorina4u Reputație: 79 Postat Mai 1, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Mai 1, 2015 Ok. Ete fleosc...niciun ok. Asta a fost ca in bancul ala de impingi o baba pe scari, o impingi de ce fuge, apoi te faci c-o ajuti ca sa-i furi portofelul.
picon Reputație: 1046 Postat Mai 1, 2015 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Mai 1, 2015 E ok nebunici! Pai a zis ceva?
sorina4u Reputație: 79 Postat Mai 1, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Mai 1, 2015 A zis ... nimic....si nu s-a lasat pana nu ne-a convins.
cosmin r Reputație: -982 Postat Mai 1, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Mai 1, 2015 A zis ... nimic....si nu s-a lasat pana nu ne-a convins. Chiar nu vreau sa ma cert cu voi pe motive ..... psiho pupu! Pe bune!Cum ziceam n-am zis nimic. Si daca cumva Sorino, te simti ofensata de primul meu post (inexistent dealtfel ) imi cer scuze acum!L-am scris doar pentru ca ma enerveaza lumea care se da dasteapta si imi tine prelegeri, ca si cum as avea nevoie de ele. Pentru informatia ta, chiar si pe acest forum, sunt unele persoane care au multisori ani de studii in diverse domenii. Eu am intrat aici nu pentru dezbateri filozofice, psihologice, psihanalitice, etc.Prefer deci sa raman la discutii mai banale, cum ar fi despre pisda, fete, sex, relationari diverse, tenis, etc.Ceau! 1 2
sorina4u Reputație: 79 Postat Mai 1, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Mai 1, 2015 Nu inteleg despre ce vorbesti, am spus in nenumarate randuri ca eu nu vorbesc si mai ales, nu ma cert cu oamenii bolnavi sau cu cei prosti. Cei bolnavi au o sansa, din pacate prostii nu.
cosmin r Reputație: -982 Postat Mai 1, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Mai 1, 2015 Iar faci pa desteapta! Pacat! Nu-ti sade bine! Si mai ales partea cu jignitul. Eu am trecut peste, am zis ca poate ti-a scapat o pasarica, dar tu nu si nu. Vad ca insisti sa ma faci ORI prost ORI nebun. Pari vedeta asa pe aici! Ce ar fi sa stai tu cumintica in bancuta ta ca nu te-a bagat nimeni in seama! Si eventual sa raspunzi cu doua degetele frumos ridicate, asa ca in anul doi! Tare mi-e sa nu te pic la vreun examen daca nu esti cuminte! La obiect vorbind, mai bine sa o lasam asa. Destepti/destepte e la toate colturili! Te-am apreciat in mai multe situatii, in asta ai cam sarit calul. Nu da lectii ca nu te tine. Merci!
Vizitator Reputație: 0 Postat Mai 1, 2015 Postat Mai 1, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=bDS_oUqLm-I 2
ghost_and_haunted Reputație: 1705 Postat Mai 1, 2015 Oras:Undeva in viitor Oras:Undeva in viitor Postat Mai 1, 2015 Cosmine intr-un fel ai dreptate, nici eu nu cunosc prea multe despre Freud sau Jung, decat ce am vazut in filmul " A Dangerous Method ", film cu distributie superba dealtfel. Dar sunt interesat de psihologia practica, NLP, si multe altele. Stiu ca nu prea conteaza dar, respect orice pionier in oricare domeniu in care a fost nevoie ca cineva sa mearga pe cai neumblate de nimeni. Si cei doi asta au facut, ajutati de o femeie bineinteles. In studiul lor asupra subconstientului se pot gasi unele raspunsuri la intrebarea " De ce violeaza barbatii ? " si, banuiesc ca raspunsurile au legatura cu traumele suferite de barbati sau, la care au asistat acestia in copilarie. Cum ar spune Sorina in expresia care pana nu demult nu imi placea " Cei 7 ani de acasa ". Nici acu nu cred ca imi place Stiu ca e naspa la prelegeri la care te forteaza cineva sa te duci, dar acolo poti intalni oameni folositori in anumite momente. Asa cum poti extrage chestii folositoare si din balariile de pe forum. Plm mi- e somn. Va saluta Ghost
dönitz Reputație: 606 Postat Mai 1, 2015 Oras:Grünau Oras:Grünau Postat Mai 1, 2015 OT: daca mergi in ferentari, urli "muie tiganilor" si mananci bataie, e pacat dar esti considerat prost. Daca intri in biserica si urli ca toate femeile sunt curve, inclusiv Fecioara Maria, si iei bataie, e trist dar esti considerat prost. Daca mergi beata muci la 2 noaptea prin parc si esti violata, e trist dar esti considerata victima. Morala: paziti-va curul personal ca baba oricum se piaptana. 6
sorina4u Reputație: 79 Postat Mai 2, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Mai 2, 2015 ...nici eu nu cunosc prea multe despre Freud sau Jung, decat ce am vazut in filmul " A Dangerous Method ", film cu distributie superba dealtfel. Eu cand nu cunosc prea multe ori ma documentez inainte de a intra in discutie, ori tac din gura. In niciun caz deschid gura doar ca sa demonstrez ca pot sa am o parere despre ORICE. Despre orice au pareri doar idiotii. Era o vorba a lui M. Twain parca, mai bine taci si-i lasi pe altii sa creada ca esti prost , decat sa vorbesti si sa inlaturi orice indoiala. 1
dă toate Reputație: 1981 Postat Mai 2, 2015 Oras:aicisha Oras:aicisha Postat Mai 2, 2015 Eu cand nu cunosc prea multe ori ma documentez inainte de a intra in discutie, ori tac din gura. In niciun caz deschid gura doar ca sa demonstrez ca pot sa am o parere despre ORICE. Despre orice au pareri doar idiotii. Era o vorba a lui M. Twain parca, mai bine taci si-i lasi pe altii sa creada ca esti prost , decat sa vorbesti si sa inlaturi orice indoiala. Ce parere ai despre incalzirea globala? Eu cred ca-i de la sobe
sorina4u Reputație: 79 Postat Mai 2, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Mai 2, 2015 Ce parere ai despre incalzirea globala? Eu cred ca-i de la sobe Nu tine. Nu ma intereseaza ce va fi dupa ce eu nu mai sunt in aceasta lume asadar mi se rupe de incalzirea globala.
ghost_and_haunted Reputație: 1705 Postat Mai 2, 2015 Oras:Undeva in viitor Oras:Undeva in viitor Postat Mai 2, 2015 Eu cand nu cunosc prea multe ori ma documentez inainte de a intra in discutie, ori tac din gura. In niciun caz deschid gura doar ca sa demonstrez ca pot sa am o parere despre ORICE. Despre orice au pareri doar idiotii. Era o vorba a lui M. Twain parca, mai bine taci si-i lasi pe altii sa creada ca esti prost , decat sa vorbesti si sa inlaturi orice indoiala. Well aren't you a feisty little lady !? Vorba scriitorului se aplica cand aluia care deschide gura ii pasa de ce cred cei care il asculta . Si prefer sa imi fie demostrat ca sunt prost, decat sa " sufar " in tacere si frica. Cine stie, poate am noroc de un auditoriu care ma va ilumina. Si mai cred ca, cei care au parere despre orice , o au fiindca sunt curiosi despre orice. Iar curiozitatea e o calitate mult peste cultura generala sau expertiza intr-un domeniu.In fine ... You got me
sorina4u Reputație: 79 Postat Mai 2, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Mai 2, 2015 Vorba scriitorului se aplica cand aluia care deschide gura ii pasa de ce cred cei care il asculta . Ai inteles perfect. Sa intelegem ca oamenii ar trebui sa vorbeasca fara sa le pese de ce inteleg cei carora li se adreseaza?!? Ce caterinca ar fi sa fie asa, doctorii ar vorbi la pereti, profesorii la fel, etc. Si prefer sa imi fie demostrat ca sunt prost, decat sa " sufar " in tacere si frica. Cine stie, poate am noroc de un auditoriu care ma va ilumina. Ceeee?!?! Am sa te rog sa imi arati un singur prost care stie si intelege ca este prost. Unde ai vazut tu prost care gandeste?!? Cuvintele prost si a gandi sunt antonime. Este ca si cum ai spune despre un dement ca este calm sau de un caine ca miauna. Si mai cred ca, cei care au parere despre orice , o au fiindca sunt curiosi despre orice. Iar curiozitatea e o calitate mult peste cultura generala sau expertiza intr-un domeniu. Te inseli, o parere despre ORICE nu pot avea decat idiotii (nu exista persoane care sa stie tot despre orice). Nu ar fi nicio problema ca cineva este curios, dupa cum spui si tu, cateodata este bine sa fii curios si sa intrebi daca nu stii ceva, sau sa te documentezi. Grav este cand habar nu ai, nici nu intrebi, nici nu te documentezi dar totusi ai pareri....adica cazul de mai sus. 1
ghost_and_haunted Reputație: 1705 Postat Mai 2, 2015 Oras:Undeva in viitor Oras:Undeva in viitor Postat Mai 2, 2015 Atunci bine
ghost_and_haunted Reputație: 1705 Postat Mai 2, 2015 Oras:Undeva in viitor Oras:Undeva in viitor Postat Mai 2, 2015 Ai inteles perfect. Sa intelegem ca oamenii ar trebui sa vorbeasca fara sa le pese de ce inteleg cei carora li se adreseaza?!? Ce caterinca ar fi sa fie asa, doctorii ar vorbi la pereti, profesorii la fel, etc. Ceeee?!?! Am sa te rog sa imi arati un singur prost care stie si intelege ca este prost. Unde ai vazut tu prost care gandeste?!? Cuvintele prost si a gandi sunt antonime. Este ca si cum ai spune despre un dement ca este calm sau de un caine ca miauna. Te inseli, o parere despre ORICE nu pot avea decat idiotii (nu exista persoane care sa stie tot despre orice). Nu ar fi nicio problema ca cineva este curios, dupa cum spui si tu, cateodata este bine sa fii curios si sa intrebi daca nu stii ceva, sau sa te documentezi. Grav este cand habar nu ai, nici nu intrebi, nici nu te documentezi dar totusi ai pareri....adica cazul de mai sus. In primul rand aici pe forum nu vorbesc doctorii la pereti, profesorii la scaune, si in general nu se vorbeste de la inaltimea unei functii, titlu sau, alte competente vaste . Dar sunt si exceptii. Cazul de mai sus Sunt multi oameni "prosti" care stiu ca sunt prosti. De la unu de asta a venit si vorba " Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin." ... nu e Mark Twain, e un prost de-al nostru - George Calinescu. El a fost cainele care a mieunat. Poate o fi grav pentru tine actul meu de a-mi da cu parerea fara a avea habar despre ce vorbesc. Pentru mine momentan in acest context, chiar nu mi se pare grav. Intrebarea mea catre tine era daca crezi ca traumele din copilarie pot fi o cauza a violurilor. Si daca odata cu schimbarea mediului abuziv in care creste un viitor violator, acesta isi poate modifica comportamentul. Eram curios de importanta mediului in comportamentele aberante. Fraza in care am spus ca nu-mi place expresia ta cu " Cei 7 ani de acasa " era doar o tachinare pentru a vedea cum reactionezi. Ai luat-o prea personal cred. Cred ca imi vei putea da un raspuns obiectiv si argumentat. Si daca imi plac intepaturile tale la adresa mea , ma cunosc indeajuns de bine incat sa imi fie de prisos mici diagnostice grave sau mai putin grave. Bafta 1
sorina4u Reputație: 79 Postat Mai 3, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Mai 3, 2015 In primul rand aici pe forum nu vorbesc doctorii la pereti, profesorii la scaune, si in general nu se vorbeste de la inaltimea unei functii, titlu sau, alte competente vaste . Dar sunt si exceptii. Cazul de mai sus Sunt multi oameni "prosti" care stiu ca sunt prosti. De la unu de asta a venit si vorba " Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin." ... nu e Mark Twain, e un prost de-al nostru - George Calinescu. El a fost cainele care a mieunat. Total de acord, este perfect adevarat. Poate o fi grav pentru tine actul meu de a-mi da cu parerea fara a avea habar despre ce vorbesc. Pentru mine momentan in acest context, chiar nu mi se pare grav. Nu ai inteles, Nu mi s-a parut ca TU nu ai sti despre ce vorbesti...exceptand faza cu prostul care gandeste. Dar nicio clipa nu am facut referire la tine...ci la cazul de mai sus. Intrebarea mea catre tine era daca crezi ca traumele din copilarie pot fi o cauza a violurilor. Si daca odata cu schimbarea mediului abuziv in care creste un viitor violator, acesta isi poate modifica comportamentul. Eram curios de importanta mediului in comportamentele aberante. Traumele din copilarie sunt cauzele oricarei probleme din perioada adulta. TOATE pleaca din copilarie. De exemplu daca un copil mic, bebelus, este lasat sa planga in mod repetat fara sa fie bagat in seama, fara sa fie linistit sau sa-i fie satisfacute dorintele/nevoile, va deveni un adult cu probleme comportamentale destul de grave. In plus acesti oameni ajung, fara sa vrea sau sa stie, dependenti de nefericire, ei confunda fericirea cu nefericirea si ajung sa se autosaboteze in clipa in care se simt putin fericiti, acest sentiment, cu toate ca este placut pt ei, ii sperie teribil. Asadar, un copil crescut intr-un mediu ostil, cu un tata abuziv, desigur ca va deveni la randul sau abuziv. Sunt si exceptii, evident, dar procentajul este infim. Degeaba va schimba mediul, cartile sunt deja facute. Este de mare ajutor acest lucru insa nu garanteaza schimbarea personalitatii . In primul rand ca se schimbe care de fapt inseamna sa se vindece, ar trebui sa inteleaga ca are o problema si sa-si doreasca schimbarea. In mod normal, terapia si schimbarea mediului sau anturajului defectuos merg mana-n mana. Este foarte greu, este un proces anevoios, cu multe recaderi si numai o dorinta foarte puternica de schimbare poate duce la o vindecare...sau nu. Mediul are o importanta majora in dezvoltarea psihica, fiziologica si fizica a unui copil. Nu avem voie sa ignoram importanta primilor ani in dezvoltarea copiiilor nostri fiindca din aceste motive avem strazile pline de oameni bolnavi (deprimati, anxiosi, paranoici, alcoolici, etc). 2
ghost_and_haunted Reputație: 1705 Postat Mai 3, 2015 Oras:Undeva in viitor Oras:Undeva in viitor Postat Mai 3, 2015 Total de acord, este perfect adevarat. Nu ai inteles, Nu mi s-a parut ca TU nu ai sti despre ce vorbesti...exceptand faza cu prostul care gandeste. Dar nicio clipa nu am facut referire la tine...ci la cazul de mai sus. Traumele din copilarie sunt cauzele oricarei probleme din perioada adulta. TOATE pleaca din copilarie. De exemplu daca un copil mic, bebelus, este lasat sa planga in mod repetat fara sa fie bagat in seama, fara sa fie linistit sau sa-i fie satisfacute dorintele/nevoile, va deveni un adult cu probleme comportamentale destul de grave. In plus acesti oameni ajung, fara sa vrea sau sa stie, dependenti de nefericire, ei confunda fericirea cu nefericirea si ajung sa se autosaboteze in clipa in care se simt putin fericiti, acest sentiment, cu toate ca este placut pt ei, ii sperie teribil. Asadar, un copil crescut intr-un mediu ostil, cu un tata abuziv, desigur ca va deveni la randul sau abuziv. Sunt si exceptii, evident, dar procentajul este infim. Degeaba va schimba mediul, cartile sunt deja facute. Este de mare ajutor acest lucru insa nu garanteaza schimbarea personalitatii . In primul rand ca se schimbe care de fapt inseamna sa se vindece, ar trebui sa inteleaga ca are o problema si sa-si doreasca schimbarea. In mod normal, terapia si schimbarea mediului sau anturajului defectuos merg mana-n mana. Este foarte greu, este un proces anevoios, cu multe recaderi si numai o dorinta foarte puternica de schimbare poate duce la o vindecare...sau nu. Mediul are o importanta majora in dezvoltarea psihica, fiziologica si fizica a unui copil. Nu avem voie sa ignoram importanta primilor ani in dezvoltarea copiiilor nostri fiindca din aceste motive avem strazile pline de oameni bolnavi (deprimati, anxiosi, paranoici, alcoolici, etc). Mersi mult pt raspuns. Am auzit voci care spuneau ca exista gene responsabile pentru comportamentele deviante, referindu-se la detinutii de culoare din inchisoarile americane. Aceste voci, din pacate, inca mai rezoneaza in capul multora si acum incercandu-se sa se explice foarte simplist niste probleme cu un fond extrem de complex. Genele nu pot fi invinovatite decat de niste predispozitii la anumite comportamente, predispozitii care pot fi estompate prin schimbarea mediului. Un exemplu ar fi cazul noilor nascuti ale caror mame ii purtau in pantec pe timp de foamete. Deoarece mama avea la dispozitie extrem de putini nutrienti, fatul s-a adaptat biologic in uterul mamei prin accentuarea activitatii unei gene responsabile de retinerea grasimilor. In unul din aceste studii efectuate pe adultii ce s-au nascut in timpul Holomodurului ucrainian sau, in timpul Marii Foamete Irlandeze, s-a constatat ca 80% din ei aveau mari probleme cu greutatea, din cauza predispozitiei corpului ( si probabil a psihicului ) de a acumula si ultimul strop de grasime si glicogeni din mancare. S-a mai observat de asemenea ca aproape 5% din ei, care au mancat sanatos, au avut activitate fizica si, intr- un cuvant au avut grija de ei , nu aveau nici cea mai mica problema cu greutatea si, nu simteau nevoia ( psihologica probabil ) de a manca tot timpul. Cred in capacitatea extraordinara de adaptare " din mers " a fizicului si psihicului uman, si mai cred ca nu exista bolnavi, fizic sau psihic, care sa nu poata fi vindecati punandu-se accent pe schimbarea mediului in care traiesc. Acelasi lucru este valabil si pentru violatori. Nu genele sunt responsabile pentru comportamente deviante de la normal, cel mult pot fi invinuite niste predispozitii psihice sau fizice care pot fi indreptate. Un altfel de studiu pe aceasta tema s-a facut pe sobolani. Au fost luate doua grupuri de puisori de hamsteri. Unui grup i-a fost inlaturata gena care a fost identificata cu capacitatea creierului de a stoca informatiile - memoria cum ar veni. Iar celalat grup a ramas nealterat. Cand cele doua grupuri au fost plasate intr-un labirint, cei nealterati l-au putut rezolva mai repede decat cei alterati. Dar, cand cei alterati au fost plasati intr-un mediu in care au fost stimulati de cercetatori sa invete labirintul, ei si-au depasit lipsa acelei gene si, dupa un timp au facut labirintul in acelasi timp cu grupul de hamsteri nealterati. In concluzie nu prea cred in puscarii ca solutie de reabilitare a infractorilor atat timp cat nu sunt consiliati psihologic si, atat timp cat nu invata sau nu sunt ajutati sa isi schimbe mediul. Bineinteles ca puscariile ( in SUA ) si nu numai produc prea multi bani pentru a se studia o solutie de fond si nu de forma a problemelor sociale vinovate de aparitia infractorilor. Oricum viitorul suna bine
sorina4u Reputație: 79 Postat Mai 3, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Mai 3, 2015 Ce spui tu nu se aplica intotdeauna. Nu toti oamenii bolnavi psihic pot fi vindecati. Un bun exemplu sunt psihopatii. un altul sunt schizofrenicii. 2
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum