Sari la conținut

CE AM GATIT IN ULTIMA VREME

Vizitator

Postări Recomandate

• Oras:fara

azi, friptura de porc cu sos de mustar.(maine iara tra” sa fac pasca , ca o inceput-o pruncu :jackass  :slap2 )

am fiert si  șonca”/șunca  ,  noroc ca am fiert un dărab de 3 kile ca altfel nu prindea ziua de Paște. :yummy  :yummy

0

• Like 3
Link spre comentariu
Vizitator sabina10
Reputație: 0

Câteva, aleatoare și nepretențioase, din ultima vreme...

Ficat de vițel la grătar + cartofi fierți și apoi rumeniți în tigaie:

Vaaaaaiiii, unde comandăm?

" Aleatoare și nepretențioase" , aoleuuu, nu vreau să le văd pe cele reușite atunci. Si le mai și povestești într-un mare fel!

Si când te gândești că eram chiar mândră de "prestația" mea culinară până mi-am aruncat privirea pe aici.

attachicon.gif 20200412_204835-2.JPG

attachicon.gif 20200412_210759-2.JPG

Mai o omletă...:

attachicon.gif IMGP4295-2.JPG

Salată de varză murată, cu sare, piper, cimbru, ceapă și ulei de floare presat la rece:

attachicon.gif IMGP4339_i.jpg

Mai câte-un pahar de moare (= zeamă) de varză murată (OK, asta nu se pune la "gătit", da' culoarea e prea demențială ca să n-o pozezi :))...

attachicon.gif IMGP4329_i.jpg

Amu' am rumenit niște bucățele de pul(p)e de pui dezosate, și cu ele și alte minuni, e în desfășurare un fel de tocană la ceaun, ceva mai picantă că am făcut recent rost de Harissa (un fel de pastă de ardei care e tare iute dacă o mânci direct, așa ca bolundu', dar dacă pui cantități rezonabile în mâncăruri, dă o aromă tare faină IMHO...)

attachicon.gif IMGP4340_i.jpg

attachicon.gif IMGP4344_i.jpg

attachicon.gif IMGP4346_i.jpg

Link spre comentariu

" Aleatoare și nepretențioase" , aoleuuu, nu vreau să le văd pe cele reușite atunci. Si le mai și povestești într-un mare fel!

Si când te gândești că eram chiar mândră de "prestația" mea culinară până mi-am aruncat privirea pe aici.

Mai o omletă...:

Salată de varză murată, cu sare, piper, cimbru, ceapă și ulei de floare presat la rece:

Mai câte-un pahar de moare (= zeamă) de varză murată (OK, asta nu se pune la "gătit", da' culoarea e prea demențială ca să n-o pozezi :))...

Amu' am rumenit niște bucățele de pul(p)e de pui dezosate, și cu ele și alte minuni, e în desfășurare un fel de tocană la ceaun, ceva mai picantă că am făcut recent rost de Harissa (un fel de pastă de ardei care e tare iute dacă o mânci direct, așa ca bolundu', dar dacă pui cantități rezonabile în mâncăruri, dă o aromă tare faină IMHO...)

ce ai vrut sa postezi/scrii?

Link spre comentariu
Vizitator sabina10

Mai o omletă...:

Revin, zapacită de ce ai postat

Am refacut ce postasem!

Era cam asa -

" Aleatoare și nepretențioase", aoleuuu, nu vreau să le văd pe cele reușite atunci. Si le mai și povestești într- un mare fel!

Link spre comentariu
  • Oras:all over (NU e o ironie...)

Pana mea, în afară de vreo 2-3 inși care mai activăm pe topicu' ăsta, nu mai dă nimeni concursu'..? (da, știu, știu - ăla de belit p*** lu' ursu'...)

Io, după o zi jumate de belit p adică na, să mă corectez - de relaxare, m-am plictisit.

Așa că am fiert niște cârnați proaspeți în moare de varză...

post-53465-0-42218000-1587402402_thumb.jpg

post-53465-0-54356600-1587402416_thumb.jpg

... pe care, ulterior, i-am și rumenit puțin...

post-53465-0-37160800-1587402449_thumb.jpg

...și, ca să nu arunc zeama rămasă, am strecurat-o și am folosit-o la o ciorbă rapidă de varză murată.

Așa, într-o oală mică - "limited edition", cât să fie câteva porții, pentru amatori.

E în desfășurare amu'. În blide, nu știu dacă o mai sta la pozat (© Gabi) :)

post-53465-0-45278400-1587402643_thumb.jpg

• Like 2
Link spre comentariu
  • Oras:/
  • Oras:/

Am citit si eu pe acest topic, putin mai mult decat a fost necesar cat sa-mi fac o impresie.Nu as fi vrut sa intervin dar nu-mi permite religia sa nu o fac. Ok, o sa fac eu pe prietenul "cel rau". Prietene thecat, tu chiar nu iti dai seama, sau faci asta intentionat sa enervezi pe cineva ? 

• Like 1
Link spre comentariu

Ok, o sa fac eu pe prietenul "cel rau". Prietene thecat, tu chiar nu iti dai seama, sau faci asta intentionat sa enervezi pe cineva ? 

Câtuși de puțin..! Ăștia dintre noi care-s mai vechi pe aici (you included ;)), teoretic ar trebui să fie obișnuiți cu ideea că io mi-s printre pacifiștii declarați (și - admittedly - probabil, ca atare, deseori plictisitori) ai forumului. Așadar, exclus să caut io să enervez pe unii sau alții.

Mai degrabă... pl' lu' Brejnev, mi-am găsit și io câteva căi prin care să-mi ocup puținul timp liber... :)

• Like 1
Link spre comentariu

Inspirat de ciorba de varză murată pe care-am schițat-o zilele trecute, am zis dom'le, ori la bal ori la spital, sau - în termeni tehnici - ori se rupe hamu', ori se kk calu' :) Așadar, m-am apucat din nou, la modul organizat (cu vreo două feluri de afumături și tot dichisu', cum s-ar zice pe aici), de un lucicoș / lucskos kaposzta - nu mă întrebați ce înseamnă literally că nu mă știu cu limba vecinilor, cert e că mi-era poftă, că n-am mai făcut cam de mult.

De poze multe și detaliate nu prea am avut nici vreme, și gândești că nici dispoziția necesară...

post-53465-0-59892300-1587916956_thumb.jpg

post-53465-0-14392600-1587916968_thumb.jpg

Bonus, o salată de fasole verde blanșată/opărită scurt, și amestecată cu un dressing de maioneză, iaurt, usturoi și verdețuri:

post-53465-0-76425000-1587917074_thumb.jpg

#măkkpeeldeplating

#gustucontează

;)

• Like 4
Link spre comentariu
Reputație: 10279

sunteti la dieta? :350x

ie sa vad ca puneti niste poze, ca daca nu jar mancati. :laugh2  :laugh2

:sado  :FIREdevil

Poze îs, nu-i bai cu aia... doar că (1) nu-s cu nimic special, doar banalități - și (2) n-o prea fo' nici timp, nici prea mult chef de postat (din varii motive).

Dar așa, la cerere, gândești că om putea rezolva oarece:

Unele imagini n-au nevoie de explicații..:

post-53465-0-61265700-1589560632_thumb.jpg

post-53465-0-57657600-1589560646_thumb.jpg

Cum ziceam și anterior, am făcut rost de ulei de floare presat la rece. Gustu' n-ai cum să-l redai prin poze, dar dacă nici culoarea asta nu-i apetisantă...... :)

post-53465-0-25993900-1589560779_thumb.jpg

...așa că am făcut (încă) o salată orientală...

post-53465-0-33165900-1589560820_thumb.jpg

...și mereu când fac din asta, fac în paralel și una asemănătoare, dar cu maioneză în loc de "oloi"...

post-53465-0-87560200-1589560869_thumb.jpg

post-53465-0-91515300-1589560884_thumb.jpg

..ș-apăi de aici încolo, din următoarele două poz(n)e, plus uMpic® de zahăr... deduceți voi ce-a ieșit :laugh2

post-53465-0-36681900-1589561035_thumb.jpg

post-53465-0-49958200-1589561049_thumb.jpg

• Like 7
Link spre comentariu
Vizitator sabina10

Poze îs, nu-i bai cu aia... doar că (1) nu-s cu nimic special, doar banalități - și (2) n-o prea fo' nici timp, nici prea mult chef de postat (din varii motive).

Dar așa, la cerere, gândești că om putea rezolva oarece:

Unele imagini n-au nevoie de explicații..:

attachicon.gif IMGP4503-1.JPG

attachicon.gif IMGP4497_i.jpg

Cum ziceam și anterior, am făcut rost de ulei de floare presat la rece. Gustu' n-ai cum să-l redai prin poze, dar dacă nici culoarea asta nu-i apetisantă...... :)

attachicon.gif IMG_2955-2.JPG

...așa că am făcut (încă) o salată orientală...

attachicon.gif IMG_2960-2.JPG

...și mereu când fac din asta, fac în paralel și una asemănătoare, dar cu maioneză în loc de "oloi"...

attachicon.gif IMG_2951-2.JPG

attachicon.gif IMG_2966-2.JPG

..ș-apăi de aici încolo, din următoarele două poz(n)e, plus uMpic® de zahăr... deduceți voi ce-a ieșit :laugh2

attachicon.gif IMG_2969-2.JPG

attachicon.gif IMGP4459-2.JPG

Aproape perfect!!

Dacă erau și câteva cireșe, așa opțional, mă declaram cucerită.. gastronomic!😊☺

Link spre comentariu
Vizitator olʎ

Baga tu ceva serpi de prin Manila, facuti la proțap  :laugh2  :laugh2

Dar vezi sa fie pusi pe o farfurie de minim 1 stea. :laugh2

A...sau sunt inchise bucatariile :laugh2

• Like 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...