Sari la conținut

Drepturile femeilor

Postări Recomandate

Vizitator
Reputație: 0
Postat

A fi femeie modernă nu are nimic de-a face cu a nu găti, spăla sau schimba scutece.

Are de-a face cu a fi acceptat(ă) pentru ceea ce ești, a nu fi discriminat(ă) pentru ceea ce nu ești.

http://web3.protv.ro/assets/rgt/app/2014/02/27/Ionica-1.gif

Reputație: 16361
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
Postat

Femeia nu a fost, nu este si nu va fii nicodata egala cu barbatul!

Iar barbatul nu a fost, nu este si nu va fii egal cu femeia!

Parca aici vorbim de drepturi nu de a fi la fel

Cassy draga, femeia moderna NU gateste, NU face curat si NU schimba scutece. De ce?!?! Tocmai fiindca este moderna....astea sunt timpurile pe care le traim. ;)

Si cu ce ar fi mai putin moderna daca ar face si de astea? impartit sarcinile casei cu partenerul? De ce se pune semn de egalitate intre femeie moderna si modelul femeii corporatiste?

Si daca o sa citesc ca si tata l-a facut, sa il schimbe el, o sa zic asa: in primele luni de viata (chiar ani) un copil are nevoie de dragostea mamei, de prezenta ei.

Normal ca asta nu exclude prezenta tatalui, insa aici e MAMA de baza. Ea ar trebui sa stea acasa cu bebe, sa il alapteze, sa-l schimbe. Si tata poate face asta, seara, dupa o zi de munca (presupunem ca mai si munceste cineva in familia aia), si el participa la o baitza,etc. Dar copilul are nevoie de mama lui la inceput! De aia avem legislatie cu pana la 2 ani de post natal! Si bull shit-ul ca si tata poate sta in post natal e maxim! Poate tata sa alapteze? Ce face el singur cu un bebe 10 ore pe zi (8+ drum, in caz fericit). Ii da ...lapte praf? Vai de capul copiilor cu mame din astea!

In primele luni de viata si barbatul trebuie sa fie prezent, ma ales ca sentimenrtul patern nu vine din senin, nu e ca la femei unde organismul pluseaza sentimentul matern cu ajutorul hormonilor de dupa nastere, si hormonii ce se elibereaza la alaptare,. Eu zic ca tatal trebuie sa ia parte cat de mult poate.

Hehe, cu alaptatul se poate rezolva cu lapte matern pastrat la frigider, tehnic, practic alaptatul corp a corp e altceva.

• Like 2
  • Oras:Timisoara
  • Oras:Timisoara
Postat

Ce credeti? Au femeile drepturi in Romania? E prostitutia un drept sau o injosire a sexului? Sunt indreptatiti purtatorii de maieu patat de "checiupî" sa le rupa fashul cand ard gemul?

Va rugam discutati.

ps: sunt feministe pe-aici? Simtiti-va libere sa va spuneti parerea.

Nu numai ca au drepturi dar au si stanguri si ce mai dau cu ele...

• Oras:worldwide
Postat

Nu numai ca au drepturi dar au si stanguri si ce mai dau cu ele...

importanta e sa nu dea cu stangul in dreptul :)))

• Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
Postat

eu nu înțeleg, nu prea mai dau prin România, dar chiar e la modă să te exprimi ca un analfabet de la birtul local?

dă,på și dezacorduri.

Înțeleg, e amuzant o dată, de două ori, dar să continui așa la nesfârșit... Pentru ce? Faci mișto, îți creezi o identitate virtuală?

Chiar nu înțeleg.

Asta "să" numeşte esenţă "dă" trolling, şi cei ce o practică "este" din ce în ce mai mulţi...   ;)

Bărbatul şi femeia trebuie să aibă fiecare doar o singură treabă: Bărbatul să fie soldatul casei, iar femeia să intreţină focul in vatră( inclusiv în vatra aia caldă , umedă si dulce ) . Nu cred că ar mai fi necesară dezvoltarea subiectului, aţi inţeles despre ce e vorba.

Discutabil, in opinia mea. Eu n-as pune atata accent pe acel "trebuie"; m-as referi mai degraba la diferite abilitati pe care le au, de regula, persoanele de un anumit sex - si care n-ar trebui sa genereze situatii de inferioritate / superioritate. 

Recent, eram plecat de acasa si sotia a fost nevoita sa schimbe un bec de far la masina ei - operatiune care mie mi-ar fi luat cam 10 minute. S-a ambitionat, s-a chinuit vreo ora, dar a reusit.

Pe de alta parte, cand ea e plecata si trebuie sa fac curatenie in casa, ma screm, ma chinui jumatate de zi... si obtin aproximativ acelasi rezultat pe care-l obtine ea intr-o ora sau doua :)

Asa ca, pentru mine, discutia despre "cine e mai Zorro" e mai mult sau mai putin redundanta. Fiecare e mai abil in anumite domenii si nimeni nu tre' sa se simta inferior. Pentru o familie fericita, o posibila idee ar fi ca, LA NEVOIE, niciunul din cei doi sa nu REFUZE anumite sarcini.

Nu vedeţi că iar suntem incolonaţi şi obligaţi să batem pas de  defilare in multinaţionale( cu deadline-urile aferente când ţi-e lumea mai dragă, că aşa a dat ordin boss-ul care stă pă iaht cu 15 pizde alături şi care aruncă direct la coş rapoartele noastre), in supermarketurile cu otrăvurile lor , in team-buildingurile stupide, poate chiar şi in vacanţe cu programe proiectate tot de ei.In ce măsură credeţi că mai suntem stăpâni pe viaţa noastră?

O posibila solutie ar fi luarea destinului in propriile maini (cliseu, stiu) si inceperea unei activitati pe cont propriu. Nu e un panaceu, caci in loc de sefi, ai clienti care iti dicteaza ce tre' sa faci, dar macar ai posibilitatea de decizie: daca azi ai ceva important in familie, ti-e rau, sau pur si simplu n-ai chef, stii ca vei pierde niste bani, dar macar iti poti asuma cu adevarat raspunderea si te poti caca pe el de job, fie si pentru o zi... :)

• Like 1
Reputație: 3245
  • Oras:București
Postat

Interesant subiect...

Problema este că totul este greșit de sute de ani și totul rămâne greșit in continuare și va rămâne probabil mult timp de acum înainte. Noi femeile suntem foarte diferite de bărbați, iar bărbații sunt foarte diferiți de noi femeile. Egalitatea nu există din simplul motiv că nu este logic. Să spunem că femeia este cifra 1, iar bărbatul cifra 2. Când vreodată 1 o să fie egal cu 2? De ce o aserțiune atât de simplă este unanim acceptată, iar inegalitatea dintre bărbat și femeie nu?

Poate este cool să aspirăm sau să vorbim despre asta, dar oare câte frustrări și câte suferințe reies din dorința femeilor de a fi considerate egale bărbaților? Câte familii se dezbină și câte cupluri experimentează eșecul in relație tocmai din obsesia asta? Femeile au multe atuuri, de prisos să le enumăr, bărbații au și ei aportul lor, dacă am învăța să ne UNIM calitațile și să ne acceptăm defectele, poate am reuși să schimbam ceva din viitorul nostru. Atât timp cât fiecare încearcă să încline balanța spre el, tot ce rezultă este concurență...inutila, in părerea mea.

Toate balivernele astea cu "cine plătește o cină" sau cine alăptează copilul sau cine duce gunoiul, nu sunt decat ecouri ale frustrării și neputinței. Eu pot să fac totul singură pe lumea asta. Am reușit să o fac și am fost mândra de mine. Întrebarea este "am fost fericită"?

E mult de discutat pe topicul asta și e greu să schimbi mentalități învechite și obișnuințe...recomand introspecția și autocritica, ajută doar daca esti sincer cu tine!

• Like 7
  • Oras:Undisclosed
Postat

Toate balivernele astea cu "cine plătește o cină" sau cine alăptează copilul sau cine duce gunoiul, nu sunt decat ecouri ale frustrării și neputinței. Eu pot să fac totul singură pe lumea asta. Am reușit să o fac și am fost mândra de mine. Întrebarea este "am fost fericită"?

E mult de discutat pe topicul asta și e greu să schimbi mentalități învechite și obișnuințe...recomand introspecția și autocritica, ajută doar daca esti sincer cu tine!

Cred că tratezi problema prea simplist.

Emanciparea femeii nu se rezumă la cine spală rufele sau face piața.

În primul rând se referă la discriminare.

Cum te-ai simți tu, dacă ai fi plătită mai puțin decât colegii tăi bărbați, deși realizezi aceeași muncă? Asta tocmai din cauza faptului că ești femeie?

Nu mai aduc de vorba de sexisme și alte de asemenea.

Normal, nu zic să cădem în extrema cealaltă, să discriminezi pozitiv bărbații.

Reputație: 3245
Postat

Cred că tratezi problema prea simplist.

Emanciparea femeii nu se rezumă la cine spală rufele sau face piața.

În primul rând se referă la discriminare.

Cum te-ai simți tu, dacă ai fi plătită mai puțin decât colegii tăi bărbați, deși realizezi aceeași muncă? Asta tocmai din cauza faptului că ești femeie?

Nu mai aduc de vorba de sexisme și alte de asemenea.

Normal, nu zic să cădem în extrema cealaltă, să discriminezi pozitiv bărbații.

Emanciparea se referă la discriminare? Cum vine asta? Discriminează tocmai cei inguști la minte si frustrați și suportă discriminarea evidentă tot îngustele la minte și frustratele. Poate din punctul asta de vedere opinia mea ți se pare simplistă, tocmai pentru că e simplu cum am expus eu lucrurile. Ia încearcă să pui in aplicație ce am zis eu, mai este simplu?
  • Like 1
  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Cred că subiectul s-a "împrăștiat" după bunul nostru obicei! " Este vorba de egalitatea în drepturi. În drepturi și nu altfel de egalitate, căci, așa cum spunea Lana mai sus, nu avem cum să fim egali, pentru că suntem diferiți, cu abilități diferite. Că unele femei sunt mult mai pricepute la repararea unor chestii decât mulți bărbați, că cei mai buni bucătarii dintre bărbați se aleg, sunt excepții care confirmă regula. Sunt și femei mai bărbate ca bărbații și bărbați mai pizde ca femeile. Nu asta e problema. Mă refer la modul general. 

Eu, poate că și pentru că sunt mai hodorog decât majoritatea dintre voi, sunt poate mai conservator și cu o educație mai tradiționalistă, așa cum se făcea ea atunci, nu doar la noi, ci cam peste tot în lume. Dacă e greșit să respecți femeia, să o ocrotești, să te porți gentil, atunci, îmi fac mea culpa... sau e culpa bieților mai părinți, Dumnezeu să-i odihnească! Aici nu e vorba de niciun fel de captatio benevolentiae, de " lins în pizdă", deși cunilingusu' poate fi uneori plăcut, ci de respect. Respect pe care și femeile sunt datoare să-l arate bărbatului, prin comportamentul lor, prin mijloacele lor.

Asta cu plătitul mesei la restaurant, este un amănunt și nu ține neapărat de partea baricadei în care ne aflăm. În principiu, cine lansează invitația, plătește. De exemplu, săptămâna trecută, discutam la telefon cu o doamnă ( bine de altfel) la telefon, în vederea colaborării pentru chestie de serviciu, nu dau detalii. Era cam cam 11h30. Îmi zice la un moment dat: " Știți, eu trebuie să intru pentru o scurtă ședintă, hai mai bine să dicutăm pe la 13h30. Vă invit să luăm masa împreună și continuăm discuția. E bine la restaurantul X? " Crezi dragul meu Shaworma, ca fomeia voia voia să mă umilească și să mă fută pentru un blid de mâncare?  :laugh2  Sau dacă eu l-am invitat pe colaboratorul din provincie cu care ne-a apucat prânzul la mine în birou la masă, crezi că voiam să-l fut?  :no2  :laugh2

Cum în general bărbații sunt cei care lansează invitațiile, ghici cine plătește! 

Eu nu pot înțelege dragul meu, cum poate un om inteligent ca tine, să-și găsească plăcerea în a umili pe cineva. Îți conferă o senzație de superioritate? Te furnică pe șira spinării de plăcere? Aici nu e vorba de drepturi, egalitate etc. ci de respect și omenie. E vorba de a menaja sensibilitățile celorlalți, nu e vorba doar de a fi politicaly correct, termen și practică ce mă enervează de multe ori și pe mine, mai ales prin exagerare. 

În concluzie: bărbatul este superior femeii în unele privințe, iar femeia îi este superioară în altele. Nu sunt egali decât în drepturi și în fața legii. Și cred că este bine așa. 

• Like 5
  • Minus 3
Postat

Emanciparea se referă la discriminare? Cum vine asta? Discriminează tocmai cei inguști la minte si frustrați și suportă discriminarea evidentă tot îngustele la minte și frustratele.

Da, emanciparea femeii în societate are legătură cu discriminarea.

De fapt, eliminarea discriminării.

Felul cum vede fiecare individ în parte femeia este problema lui personală, dacă este greșit sau nu, singur va afla.

Însă în fața legii, la locul de muncă, în interacțiunea cu statul, trebuie tratați egali, atât bărbatul, cât și femeia.

Asta am încercat eu sa exprim.

• Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti
Postat

Si cu ce ar fi mai putin moderna daca ar face si de astea? impartit sarcinile casei cu partenerul? De ce se pune semn de egalitate intre femeie moderna si modelul femeii corporatiste?

Nu ar fi mai ptin moderna, dar asta este tendinta...femeile nu mai vor sa isi piarda timpul cu astfel de treburi...platesc pe cineva sa faca curatenie si/sau mancare in timp ce ele fac .... cariera.

Postat

Interesant subiect...

Problema este că totul este greșit de sute de ani și totul rămâne greșit in continuare și va rămâne probabil mult timp de acum înainte. Noi femeile suntem foarte diferite de bărbați, iar bărbații sunt foarte diferiți de noi femeile. Egalitatea nu există din simplul motiv că nu este logic. Să spunem că femeia este cifra 1, iar bărbatul cifra 2. Când vreodată 1 o să fie egal cu 2? De ce o aserțiune atât de simplă este unanim acceptată, iar inegalitatea dintre bărbat și femeie nu?

Poate este cool să aspirăm sau să vorbim despre asta, dar oare câte frustrări și câte suferințe reies din dorința femeilor de a fi considerate egale bărbaților? Câte familii se dezbină și câte cupluri experimentează eșecul in relație tocmai din obsesia asta? Femeile au multe atuuri, de prisos să le enumăr, bărbații au și ei aportul lor, dacă am învăța să ne UNIM calitațile și să ne acceptăm defectele, poate am reuși să schimbam ceva din viitorul nostru. Atât timp cât fiecare încearcă să încline balanța spre el, tot ce rezultă este concurență...inutila, in părerea mea.

in asentiment cu tine

Da, emanciparea femeii în societate are legătură cu discriminarea.

De fapt, eliminarea discriminării.

Felul cum vede fiecare individ în parte femeia este problema lui personală, dacă este greșit sau nu, singur va afla.

Însă în fața legii, la locul de muncă, în interacțiunea cu statul, trebuie tratați egali, atât bărbatul, cât și femeia.

Asta am încercat eu sa exprim.

consider ca este perfect normal. pentyru ca nu avem toti aceleasi calitati. de exmplu poate o sa gasesti ihn mulytinationale persoane pe acelasi tip d job cu salarii diferite (indiferent de sex). De ce pai uite asa ca unul are o persuasiune mai bine dezvolta decat celalat si a stiut sa isi negocieze salariul mai bine

Postat

Nu ar fi mai ptin moderna, dar asta este tendinta...femeile nu mai vor sa isi piarda timpul cu astfel de treburi...platesc pe cineva sa faca curatenie si/sau mancare in timp ce ele fac .... cariera.

Sorina nu ese genul meu de femeie, desi pare ca uneori sunt atipica si nu moderna, ci mainstream. dar sunt in sinea mea traditionalista. eu am o pb cu luatul unei menajere ca mi s-ar pararea frustrat sa-mi atinga o straina dantelaria ca sa o spele, chiar mai neplacut decat i se pare ei. in rest nu pot sa judec pe alta care face asa sau sa o cred mai putin femeie decat mine. fiecare isi construieste stilul de viata dupa bunul plac. atat barbat, cat si femeie.  si se intalnesc cand au o anume compatibilitate. cand nu, nu are de ce sa fie un razboi intre sexe. 

Postat

in asentiment cu tine

consider ca este perfect normal. pentyru ca nu avem toti aceleasi calitati. de exmplu poate o sa gasesti ihn mulytinationale persoane pe acelasi tip d job cu salarii diferite (indiferent de sex). De ce pai uite asa ca unul are o persuasiune mai bine dezvolta decat celalat si a stiut sa isi negocieze salariul mai bine

Păi,vezi,în multe cazuri salariul este diferit tocmai din cauza faptului că tu ești femeie.

Dacă îți convine, tu decizi.

Postat

Păi,vezi,în multe cazuri salariul este diferit tocmai din cauza faptului că tu ești femeie.

imi multe cazuri da, dar in unele si viceversa. recunosc ce am spus eu se intampla cam la multinationale, la intreprinderi mici si mijloci nu prea. dar nu e imposibil.

Vizitator
Postat

P..a mea, cunosc cazuri femei in functii inalte in multinationale care ajung la birou la 6 dimineata, fie vara, fie iarna si pleaca la 10-11 seara ! Si nu poti spune ca au cine stie ce bomba de salariu pentru programul ala. E drept, salariu MULT mai bun ca al muritorului de rand, dar ce pusca mea, pentru atributiile pe care le au si pentru timpul si nervii pierduti, e MULT prea mic....

• Like 1
Postat

eu nu pot fi de acord cu revoltarea in aceste cazuri. nu-ti convine  intai asigura-te ca ai mai multe abilitati decat persoane cu care te compari. apoi ia-ti talpasita pe alte terenuridupa ce gasesti ceva mai bun. sunt o darwinista, nu m-am pland niciodata ca nu e corect cand nu mi-a convenit. m-am imbunatatit, cautat altceva proprice  si urmat.

• Oras:Wasluy
Postat

P..a mea, cunosc cazuri femei in functii inalte in multinationale care ajung la birou la 6 dimineata, fie vara, fie iarna si pleaca la 10-11 seara ! Si nu poti spune ca au cine stie ce bomba de salariu pentru programul ala. E drept, salariu MULT mai bun ca al muritorului de rand, dar ce pusca mea, pentru atributiile pe care le au si pentru timpul si nervii pierduti, e MULT prea mic....

daca nu faci macar 10 euroi/ora muncesti degeaba

Vizitator
Postat

daca nu faci macar 10 euroi/ora muncesti degeaba

da man, si cu ce te ajuta daca la 45 de ani esti cu sanatatea in 2 araci !!!???

• Like 1
Postat

e adevarat, dar e vina lor ca au obisnuit sa ofere multt prea mult. si odata ce inveti lumea asa la locului de munca ti se va cere si mai mult si ce? nu cunosti barbati care fac la fel?

Postat

da man, si cu ce te ajuta daca la 45 de ani esti cu sanatatea in 2 araci !!!???

e bine cu 2 araci, de unu te tii si cu alaltu alungi cainii

• Like 1

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...