Sari la conținut

Lovitura de stat in Turcia

Postări Recomandate

Vizitator
Reputație: 0
Postat

Tare ma tem ca pentru mentalitatea si tipul acesta de om precum arabii, sunt necesare maini de fier, precum Mubarak, sau cum au fost Gadaffi sau Sadam Hussein. Daca Erdogan ar fi inlaturat, tare ma tem ca Musulmani scrie pe noi, europenii...

Parerea mea....

• Oras:Ucea
  • Oras:Ucea
Postat

Tare ma tem ca pentru mentalitatea si tipul acesta de om precum arabii, sunt necesare maini de fier, precum Mubarak, sau cum au fost Gadaffi sau Sadam Hussein. Daca Erdogan ar fi inlaturat, tare ma tem ca Musulmani scrie pe noi, europenii...

Parerea mea....

E exact pe dos

• Like 1
  • Minus 2
  • Oras:Pe langa pat
  • Oras:Pe langa pat
Postat

O turcie nesigura/neguvernabila/neguvernata=zeci de milioane de "refugiati" in europa, nici nu trebuie sa ne invadeze militar, ne colonizeaza

• Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti
Postat

Mult timp Armata turca se revendica drept sustinatoarea ideilor politice ale lui Ataturk si se prezenta drept garantul laicitatii statului. Asa ca de-a lungul timpului a inlaturat de la Guvernare multe partide islamiste. Numai ca Erdogan, islamist moderat, este foarte popular. Si, fiind de mult timp la putere, si-a facut multi prieteni si prin Armata. Asa ca e foarte greu de inlaturat pe aceasta cale. Plus ca oricat le-ar displace el occidentalilor, acestia nu pot fi de acord ca un lider ales democratic sa fie inlaturat printr-o lovitura de stat militara. Si nu ar recunoaste drept legitima o putere instalata astfel.

• Like 8
  • Minus 1
  • Oras:Fagaras
Postat

E exact pe dos

Corect ! In Constitutia Turciei armata are dreptul de a apara laicitatea si secularismul impus de Ataturk , Erdogan dimpotriva are tendinte de islamizare a Turciei , tentativa de lovitura de stat este de fapt incercarea armatei de a-l schimba pe Erdogan cu o conducere favorabila apropierii de UE , in realitate pentru relatia Turciei cu UE este de rau faptul ca armata a esuat .

• Like 2
  • Oras:Wonderland
Postat

acestia nu pot fi de acord ca un lider ales democratic sa fie inlaturat printr-o lovitura de stat militara. Si nu ar recunoaste drept legitima o putere instalata astfel.

Ce gluma buna :laugh2 Ia intereseaza-te cati lideri alesi democratic au fost inlaturati prin lovituri de stat orchestrate de catre CIA, in America de Sud de exemplu.

• Like 3
  • Minus 5
Vizitator
Postat

E clar ca americanii nu il inghit pe Erdogan si vor sa il dea jos.

Risca ei oare un razboi in regiune ? Cu Putin stand la panda ? Nu cred ca merg pe varianta dat jos... cel putin nu acum....

Latest:

13.35: Surse militare grecesti: O grupare anti-guvern de la baza navala turca Golcuk a preluat controlul asupra unei fregate. Seful flotei turce, luat ostatic (Reuters)

Acum, nu cunosc notiuni de tehnica militara navala, dar din cate stiu, fregatele sunt vase de dimensiuni mici, foarte rapide. Adica, nu cred ca au prea mare putere de foc, sa atace - Doamne Fereste ! - vasele petroliere care tranziteaza prin Bosfor - Dardanele, nu ? Sau ma insel ??

• Oras:Satu' cu ministri
Postat

Ce gluma buna :laugh2 Ia intereseaza-te cati lideri alesi democratic au fost inlaturati prin lovituri de stat orchestrate de catre CIA, in America de Sud de exemplu.

Da, dar au vrut ei! 

• Like 1
Postat

Si aceasta mare armata a fost invinsa de politie

Ce democratie tre sa fie la ei...boboc

Nu armata a încercat lovitura de stat, ci o mică parte ( un regiment, ceva...). Erdogan nu este înghițit de armată, dar probabil că nu s-au putut organiza mai bine, ori s-au grăbit.

• Like 1
Vizitator
Postat

Nu armata a încercat lovitura de stat, ci o mică parte ( un regiment, ceva...). Erdogan nu este înghițit de armată, dar probabil că nu s-au putut organiza mai bine, ori s-au grăbit.

Dupa unele surse, trebuia sa aiba loc maine, la intoarcerea lui Erdogan de la Summit-ul NATO din Mongolia, cand trebuia sa fie arestat de pucisti dupa aterizarea aeronavei prezidentiale pe aeroportul Ataturk. Se pare ca un soldat care a aflat despre organizarea puciului a fugit la sediul central al Serviciului de Informatii turc si a divulgat planul. Din fericire a fost urmarit, iar de acolo a inceput toata miscarea. Sediul Serviciilor secrete turce a fost primul atac, undeva in jurul orei 22.10, de catre elicopterele militare, care au tras asupra cladirii....

LE: altii spun ca era Erdogan era in vacanta undeva pe la Kusadasi, in vila lui de vacanta, unde a fost informat despre puci. O unitate de tancuri a ajuns la vila, dar elicopterul lui Erdogan decolase de 10-15 minute. De altfel, cica vila a fost distrusa in urma unei explozii puternice in timpul noptii.

Oricum, la ce haos e acum acolo, eu nu as miza pe aceste informatii. Situatia e departe de a se calma... dimpotriva, in urmatoarele ore s-ar putea agrava...

• Oras:Timisoara
  • Oras:Timisoara
Postat

Trebuie ascunsa bautura ca in maxim 12 ore,daca vor,rusii sunt la bucuresti.

Rusii sunt deja in camara...

• Like 1
Postat

Adevarat , o parte a armatei a incercat lovitura de stat , Erdogan , cinic , a chemat populatia in strada , daca lovesti "poporul" ai pierdut , e clar , pe langa faptul ca detine controlul asupra Politiei si serviciilor secrete , nu am mai vazut pana azi soldati arestati de politisti , deocamdata Erdogan - Armata 1:0 , dar exista posibilitatea ca restul conducatorilor armatei turce care s-au supus lui Erdogan pana acum sa intoarca foaia si atunci datele problemei se vor schimba complet si tinand cont ca armata turca are o viziune pro-UE toata lumea ar avea de castigat .
  • Like 1
  • Oras:pretutindeni
Postat

De azi înainte Erdogan are liber la dictatură și sub pretextul anihilarii loviturii de stat își va mătrăși toți oponenții politici incomozi...liber spre o islamizare mai accentuată a Turciei ...și a deveni sultanul suprem ;)

• Like 7
  • Minus 2
Vizitator
Postat

Nu, nu poti controla informatiile de acolo, de la NICIO sursa. In jurul pranzului se spunea ca autocarul celor de la Concordia Chiajna era in drum spre aeroportul din Istanbul. Acum se spune ca ar fi inca blocati (?) intr-un hotel/motel din Istanbul.

Postat

Risca ei oare un razboi in regiune ? Cu Putin stand la panda ? Nu cred ca merg pe varianta dat jos... cel putin nu acum....

Razboi, intre cine si cine? Toata actiunea a fost "pe NV" dupa parerea mea.

Dupa esuarea loviturii de stat cu populatia in strada calare pe tancuri si dupa declaratiile lui Erdogan referitoare la razboi, NATO, UE, America, pana si cel care cica ar fi fost mentorul actiunii condamna actiunea.

Daca lovitura de stat reusea cred ca altele erau declaratiile.

• Telefon: harrypoker77
  • Oras:Lalaland
Postat

Am belit poola, gata cu fake-urile made in Turkey, tre' să ne dăm pă orijinale =))

Nici sictir nu va mai fi ce-a fost. :(

• Like 2
  • Minus 6
Postat

Ai lipsit, de vreo juma' de an sictir-ul a devenit syctyr :)

Asta inseamna sa fii nimfoman, sa anticipezi ce se-ntampla in lume.  :laugh2

• Like 2
  • Minus 6
Postat

Razboi, intre cine si cine? Toata actiunea a fost "pe NV" dupa parerea mea.

Dupa esuarea loviturii de stat cu populatia in strada calare pe tancuri si dupa declaratiile lui Erdogan referitoare la razboi, NATO, UE, America, pana si cel care cica ar fi fost mentorul actiunii condamna actiunea.

Daca lovitura de stat reusea cred ca altele erau declaratiile.

Suntem atât de pioni încât habar n-avem ce face regina, regele și nebunii...

• Like 3
  • Minus 2
Postat

Suntem atât de pioni încât habar n-avem cine sunt ce face regina, regele și nebunii...

:)

• Like 1
  • Minus 6
Postat

Suntem atât de pioni încât habar n-avem ce face regina, regele și nebunii...

Adica regele (USA) , regina (Mama Rusia) si nebunii ( Germania , Franta, Israel Arabia Saudita, Turcia etc ?).

• Like 1

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...