Sari la conținut

Pseudo-valorile care ne sufoca

Postări Recomandate

• Oras:Romania
Postat

Mă, știi care e deosebirea între tine și el? El a fost acolo unde ești tu, ca turist, în vacanță, nu slugă la macaci! :)

Da ... imi si imaginez scena: nasul in concediu, imbracat cu tricou cu Adi Minune, punga cu parizer si eugenii sub brat, ajunge la receptie la hotel unde isi etaleaza intreg vocabularul in engleza: ies, okey si senchiu.:)

Si fiindca tot ai amintit de deosebirile dintre cei doi, hai sa spunem si despre miile de carti pe care Miskin probabil le-a citit in plus fata de Godfather, despre diferentele in exprimarea ideilor si utilizarea limbii materne, despre cum el va ia la misto iar voi va dati de ceasul mortii si-l atacati in haita si il injurati de mama, sau despre cum el traieste intr-o societate pe care cei ca voi nu o inteleg si in care nu ati reusi sa va integrati niciodata. Nu, nu sunt lingau, chiar au fost destule momente in care nu am fost de acord cu opiniile lui Miskin, dar hai sa facem un exercitiu de sinceritate si sa recunoastem ca, prin comparatie, Godfather este doar un agramat simplu la minte si cu o existenta terna, pentru care forumul asta e o oaza de lumina in care este si el apreciat si bagat in seama.:)

• Like 3
  • Minus 2
Postat

Vai de țara în care se nasc cretini ca "vânătorul" pulii ăsta!

Esti amabil sa detaliezi putin si sa-mi explici cum ai ajuns la concluzia ca as fi cretin?

• Like 2
  • Minus 2
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Da ... imi si imaginez scena: nasul in concediu, imbracat cu tricou cu Adi Minune, punga cu parizer si eugenii sub brat, ajunge la receptie la hotel unde isi etaleaza intreg vocabularul in engleza: ies, okey si senchiu. :)

Si fiindca tot ai amintit de deosebirile dintre cei doi, hai sa spunem si despre miile de carti pe care Miskin probabil le-a citit in plus fata de Godfather, despre diferentele in exprimarea ideilor si utilizarea limbii materne, despre cum el va ia la misto iar voi va dati de ceasul mortii si-l atacati in haita si il injurati de mama, sau despre cum el traieste intr-o societate pe care cei ca voi nu o inteleg si in care nu ati reusi sa va integrati niciodata. Nu, nu sunt lingau, chiar au fost destule momente in care nu am fost de acord cu opiniile lui Miskin, dar hai sa facem un exercitiu de sinceritate si sa recunoastem ca, prin comparatie, Godfather este doar un agramat simplu la minte si cu o existenta terna, pentru care forumul asta e o oaza de lumina in care este si el apreciat si bagat in seama. :)

Ba da! 

Esti amabil sa detaliezi putin si sa-mi explici cum ai ajuns la concluzia ca as fi cretin?

Nu e nevoie, se vede!

:)

• Like 7
  • Minus 2
Postat

Oricine munceşte e sluga !? :dodgy:

SLÚGĂ, slugi, s. f. 1. Persoană (mai ales bărbat) angajată de cineva cu luna sau cu anul, pentru a munci în gospodăria (în casa, în prăvălia) acestuia, fiind retribuită în bani sau în natură. V. servitor, argat, rîndaș. Hotărîse să plece slugă unde-o nimeri, cu nevastă cu tot. VORNIC, P. 20. Slugi începură a umbla cu băuturi răcoritoare. SADOVEANU, O. VII 89. Dionis s-a băgat iar slugă la prăvălie. GALACTION, O. I 85. Decît slugă la ciocoi, Mai bine cioban la oi. ANT. LIT. Pop. I 14. ◊ (Învechit și popular, m.) S-au ascuns sub o lespede sub mare, anume numai ca pe bietul slugă să-l piardă. BOTA, P. 87. Dar el te iubește oare ? l-a-ntrebat sluga cel prost. PANN, P. V. II 94. ◊ Expr. A ajunge slugă la dîrloagă v. dîrloagă.Fig. Persoană subordonată alteia și obligată (din cauza condițiilor sociale în care se află) să-i execute voința. În societatea feudală... artistul era în plină atîrnare, sluga, robul unui papă ori al unui duce. GHEREA, ST. CR. I 231. 2. Fig. Persoană care reprezintă sau apără orbește interesele altuia, în schimbul unor avantaje materiale. Dima, încuviințînd încă o dată buna rînduială cu care se apărau prietenii lui din Pașcani împotriva slugilor stăpînirii, a putut povesti mai departe. GALAN, Z. R. 290. Mie nu-mi priește, și țării nu-i doresc Un domn, supusă slugă a craiului leșesc. ALECSANDRI, T. II 74. 3. (Învechit, de obicei întregit prin « dumitale » sau « dumneavoastră ») Formulă de salut sau de răspuns la salut. Cine-a întîlnit vreodată în calea sa un popă îmbrăcat cu straie sărăcuțe... mergînd cu pas rar, încet și gînditor, răspunzînd îndesat « sluga dumitale » cui nu-l trecea cu vederea... ! CREANGĂ, A. 133. Bună ziua, jupîne... – Sluga d-voastră. CONTEMPORANUL, III 821. 4. (Învechit) Slujitor înarmat de pe lîngă casa sau din suita unui boier. Banul Mărăcină... A plecat în lungă cale Cu ceata slugilor sale Și cu cincizeci de voinici Adunați toți de pe-aici. ALECSANDRI, P. II 82. [Andrei] văzu trecînd pe dinainte-i un arap negru, purtînd în mînă o coasă grozavă. El întrebă cine are o slugă cu un chip așa de neplăcut. BĂLCESCU, O. II 392. La capu-i străjuiește Pandelaș, un grec voinic Cu pistoale sub ilic, Slugă veche și iubită De stăpînu-i dăruită. ALECSANDRI, P. P. 135.

Sursa: DLRLC (1955-1957) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

Te încadrezi într-una dintre categorii? 

Postat

Un raspuns elaborat si argumentat. In nota obsinuita, adica, dottore! :)

Atâta meriți! 

Postat

Nu mai fiți nesimțiți si dati-i pace pipicoanei.

Este doar un troll.

PS.Sunt expat la Rosiorii de Vede.Frumos aici in vacanta.

Te-ai angajat slugă la Dragnea? Oricum, preferabil decât la macacii ăia! :)

Postat

Mă, știi care e deosebirea între tine și el? El a fost acolo unde ești tu, ca turist, în vacanță, nu slugă la macaci! :)

Maestre, te apropii vertiginos de bariera celor 20000 de postari.

Mariajul tau cu nimfomane.com se pare ca este foarte functional, spre deosebire de cel din realitate.

Te rog sa ma scuzi ca am adus vorba de mariaj, insa incerc sa fac glume pe subiectul topicului.

Nu te speri, nu?

Postat

Maestre, te apropii vertiginos de bariera celor 20000 de postari.

Mariajul tau cu nimfomane.com se pare ca este foarte functional, spre deosebire de cel din realitate.

Te rog sa ma scuzi ca am adus vorba de mariaj, insa incerc sa fac glume pe subiectul topicului.

Nu te speri, nu?

... zise kinuitu', care are 239 de postări în 18 zile, adică 13, ... pe zi! Mai multe decât cele 11, ... ale mele!

Așa ipocrizie !

• Like 7
  • Minus 2
Postat

... zise kinuitu', care are 239 de postări în 18 zile, adică 13, ... pe zi! Mai multe decât cele 11, ... ale mele!

Așa ipocrizie !

Hahahaha...Doamne, da-i minte.

Te-ai ramolit de tot..Cum poti sa scrii asa ceva?

Unde e marinaru' ala?

Si lui i-ai facut odata un calcul referitor la postari si, culmea, ti-ai iesit de minune.

Zau, mosule, nu mai bea picon la second hand.

Vizitator
Reputație: 0
Postat

MijChinezule stai potolit...ca te dau la pula sa te scuipe..... :))))))

am editat io , sigur nu l-ar manca, e atzos , galbejit , gheros , fudul, constipat, ce sa mai.........toate calitatile :))

• Like 2
  • Minus 1
  • Oras:La Oras
  • Oras:La Oras
Postat

na ca a aparut si zorro, inainte de a intra in tura de noapte.

bataie mare pe postul ala de moderator ... ce jigodii scarboase, vor sa futa fara sa plateasca

Postat

Buna replica.Am notat-o pentru data viitoare.

Să nu uiți, Darie!

Postat

Problema nu este atât pseudovalorile, cât faptul ca majoritatea urmeaza aceste personaje.

Românii s-au inchinat la moartea lui Fane Spoitoru, "smecher cu acte", dupa cum spunea "agranamatu", se stie el cine e, mintenas apare.

Eu când zic, lucrurile se pun in miscare.

Asa e, ba.....?

Vizitator
Reputație: 0
Postat

Și te-ai mai dus odată pă pulă :)

• Like 7
  • Minus 17
Postat

Și te-ai mai dus odată pă pulă :)

:pope

• Telefon: 021 352 8632
  • Oras:'' suntem peste tot acasa ''
Postat

Sunt mafalda... I.am spus că se duce pe pulă.. Da.i place csf? ...ncsf!... :))

• Like 3
  • Minus 8
Postat

Da ... imi si imaginez scena: nasul in concediu, imbracat cu tricou cu Adi Minune, punga cu parizer si eugenii sub brat, ajunge la receptie la hotel unde isi etaleaza intreg vocabularul in engleza: ies, okey si senchiu.:)

Si fiindca tot ai amintit de deosebirile dintre cei doi, hai sa spunem si despre miile de carti pe care Miskin probabil le-a citit in plus fata de Godfather, despre diferentele in exprimarea ideilor si utilizarea limbii materne, despre cum el va ia la misto iar voi va dati de ceasul mortii si-l atacati in haita si il injurati de mama, sau despre cum el traieste intr-o societate pe care cei ca voi nu o inteleg si in care nu ati reusi sa va integrati niciodata. Nu, nu sunt lingau, chiar au fost destule momente in care nu am fost de acord cu opiniile lui Miskin, dar hai sa facem un exercitiu de sinceritate si sa recunoastem ca, prin comparatie, Godfather este doar un agramat simplu la minte si cu o existenta terna, pentru care forumul asta e o oaza de lumina in care este si el apreciat si bagat in seama.:)

Data viitoare te iau pe tine inconcediu cu mine ... ca valet și translator... :))dă.te în pula mea cu mijkina ta cu tot de fraier coclit... :))
  • Like 3
  • Minus 8
Postat

Data viitoare te iau pe tine inconcediu cu mine ... ca valet și translator... :))dă.te în pula mea cu mijkina ta cu tot de fraier coclit... :))

Ma bucur ca esti de acord cu restul postarii mele si iti apreciez sinceritatea. :hihat

Dar nu-ti face iluzii, nu ai tu banii sa ma angajezi pe mine.:)

Postat

Am bani multi, da nu.i stric pe fraieri ca tine... :))) stai potolit vezi.ți de treaba ta.... Nu mă nai băga pe mine in discuțiile tale... Mergi pe burtă... ȘSSSSsss

• Like 3
  • Minus 8

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...