Sari la conținut

Ce scopuri aveti in viata??

Postări Recomandate

• Oras:Bucuresti
Postat

Salut, am si eu o curiozitate, voi ce va doriti de la viata? ce vrei sa faceti si in principiul care sunt scopurile voastre pe lumea asta.Eu de exemplu am 25 de ani si simt ca m-am blocat, ca n-am nici o directie, nici o idee de ce vreau sa fac , nimic absolut nimic.Poate ca trec eu printr-o pasa proasta, desi nu au fost evenimente recente care sa ma afecteze.In fine, sunt curios de voi ce scopuri aveti, ca la mine e ceata totala :) 

Vizitator oly
Reputație: 0
Postat

Nu iti face prea multe griji acum, esti inca tanar.

Inca nu ai ajuns sa stai cu o sticla de vin langa tine si sa te intrebi asta : 

• Oras:N.Dame
  • Oras:N.Dame
Postat

@bambuchaa, te framanta si pe tine niste intrebaaaariii... :)

Sintetic vorbind, scopul meu ar fi acela sa trec frumos prin viata...Acum tu, ca un baiat destept si curios ce te afli, ai sa ma intrebi "ce inseamna asta? " :unsure:

Pai inseamna foarte multe: sa iubesti si sa fii iubit, sa respecti si sa te faci respectat, sa ajuti atunci cand cineva are nevoie de tine, sa te bucuri de toate placerile vietii (dar fara sa faci din asta scopul suprem), sa faci tot ce iti place, dar sa ai grija sa nu ranesti pe cei din jur...si lista ar mai putea continua.

Oricum, sa stii ca scopurile vietii mai sufera schimbari in timp.

Postat

25 de ani... ce varsta minunata!

De-ar fi sa glumesc, as spune ca scopul meu in viata ar fi acela de a avea din nou 25 de ani. 

Din cate imi amintesc, la varsta aceea aveam cateva scopuri destul de bine definite, pe care le-am si atins intre timp. Majoritatea acestor scopuri erau legate de verbul A AVEA. Abia mai tarziu am inteles ca ar fi trebuit sa acord mai multa importanta verbului A FI.  E bine si asa, caci, uitandu-ma in jurul meu, constat ca foarte multi nu fac niciodata aceasta distinctie.

Totodata, am invatat ca nu atingerea unui scop e importanta, importanta este calea pe care o urmezi catre acesta,  intrucat, in cele din urma, aceasta cale este cea care da adevarata valoare a rezultatului final. Cu cat va fi mai greu de obtinut un lucru, cu atat el ne va parea mai pretios. Intotdeauna vei ajunge sa regreti faptul ca ai ales calea cea mai scurta/usoara de a obtine ceva si nu calea cea dreapta/corecta. Atingerea scopului nu reprezinta decat un moment al vietii, in vreme ce drumul parcurs intr-acolo este viata insasi.

• Oras:....
Postat

Drumul meu in viata...eu merg pe ideea ca toti trebuie sa avem anumite teluri de atins in viata si trebuie sa facem tot posibilul sa nu ne dezamagim pe noi insine.Fiecare om este ca un diamant neslefuit, iar fiecare experienta si fiecare persoana cu care intra in contact e ca un bijutier.Frumusetea diamantului este data de cat de bine slefuieste bijutierul, unii pot sa creeze o imagine frumoasa, sa dea o forma ,o valoare sau unii pot foarte usor sa distruga diamantul.Scopul fiecarui diamant este acela de a fi apreciat, a fi lucitor si iubit si purtat de cineva, la fel si noi oamenii.

Orice om are o idee despre ceea ce vrea sa faca in viata si trebuie sa incerce sa-si urmeze calea.Fiecare ne abatem la un moment dat ,dar nu trebuie sa uitam unde vrem sa ajungem si de ce.

Bambucha, mediteaza ,gandeste-te la trairile tale, la ceea ce te face fericit, la ceea ce-ti da satisfactie si la cum ti-ar placea sa te vezi peste cativa ani , atunci cu siguranta iti vei redescoperi telul.

Postat

@blondine, imi pare rau sa te dezamagesc, dar nu orice om are o idee despre ceea ce vrea( sau ar trebui) sa faca in viata, sunt o gramada de oameni care consuma resursele planetei, fara a-si cunoaste vreodata scopul in viata asta.

Vizitator oly
Postat

Drumul meu in viata...eu merg pe ideea ca toti trebuie sa avem anumite teluri de atins in viata si trebuie sa facem tot posibilul sa nu ne dezamagim pe noi insine

Hai sa raspund serios acum.Un om...persoana...fiinta...in viata are mai multe "teluri"care se schimba pe parcursul vietii.

Sa dau si exemple :

EU ,la varsta de 16 ani aveam un tel : sa fut si eu ceva...ca ramasesem cam...ultimul...S-a intamplat intr-un final...A venit alt " tel" :  sa termin liceul si sa iau BAC-ul. S-a intamplat. A venit altul : sa intru la facultate : Bufffff...pe timpul lui ceausescu,intrai la facultate doar daca erai foarte destept,nu ca acum.Deci,degeaba am avut eu un tel,daca nu am reusit...(ps-nu-mi ardea mie de facultate-voiam la munca sa am banii mei=tampit).Pai,a trebuit sa vina alt " tel". Acum,telul meu devenise,dupa ce am terminat armata,cat mai multe femei...deh...venise "democratia"...bani aveam...femei incepusemsa am..dar...s-a dus in pula mea si telul ala...M-AM INSURAT !!!!!!!!!!!!

Acum...normal ca alt " tel"....copil. Din fericire,acesta s-a realizat destul de repede ( nici nu era greu,ne futeam ca turcii pe unde apucam,cand apucam).

Dupa copil, alt " tel" , o casa mai mare...normal.Nu mai spun ca intre timp am mai avut vreo " 3 teluri" legate de masini .Dupa " o casa mai mare " ,realizat" a venit " o casa de vacanta".Eeeeeee...iar uit,au mai fost vreo "cateva zeci de teluri " intre timp,care aveau nume de fete :P .Asa ca..."telul" in viata este relativ.

Mai este de scris dar ma striga la masa si mananc pizza rece daca nu plec chiar...acum ...

Postat

@magicblue , traim intr-o societate in care mare majoritatea catalogheaza, dupa ce masina conduce respectivul, sau daca are o geaca de la moncler si nu de la  taraba din coltu pietii.Asa ca intr-o lume in care a ajuns sa conteze ambalajul si nu continutul , ii inteleg pe cei care ii doresc sa aibe  desi e mai important sa fii om decat sa ai nu stiu ce bunuri materiale.Si eu mi-am dorit sa am  si am , doar ca am ajuns la concluzia ca am degeaba daca toti din jurul meu se uita dupa asta si nu dupa cine sunt eu ca om, poate de asta sunt si asa de suparat si fara directie.

@oly mare dreptate ai, in afara de moarte , totul e relativ.

Postat

@blondine, imi pare rau sa te dezamagesc, dar nu orice om are o idee despre ceea ce vrea( sau ar trebui) sa faca in viata, sunt o gramada de oameni care consuma resursele planetei, fara a-si cunoaste vreodata scopul in viata asta.

Imi place sa cred ca fiecare stie ce vrea de la viata lui , in mare , macar undeva in adancul lui i se contureaza anumite idei.

Da, Oly,ai dreptate anumite teluri pot suferi modificari , in functie de varsta la care te gandesti la ele, in functie de contextul in care te aflii , dar cred ca esenta in mare ramane aceeasi.Toti visam de mici la ceva anume, visele prind culoare si contur pe parcursul vietii,unele se mai modifica , altele raman la fel.

Vizitator oly
Postat

Da, Oly,ai dreptate anumite teluri pot suferi modificari , in functie de varsta la care te gandesti la ele, 

Ohhhh,imi aduc aminte de cand eram mic...aveam un tel ...." sa fiu si eu mare"  > Acum...dupa ani si ani... vreau " sa fiu si eu mai mic ".

@bambucha :  @oly mare dreptate ai, in afara de moarte , totul e relativ.

Chiar azi vorbeam cu cineva....si am descoperit ca : de moarte si de batranete nu scapa nimeni.

• Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

La varsta mea,telul e sa apuc sa le mananc astora pensia :laugh2 . Si da...scopurile sunt altele,in functie de perioada vietii. Bine au punctat si @magic blue si @oly. Problema e alta:tanarul coleg @babuchaa zice ca s-a blocat,ca n-are nici o directie,ceea-ce e grav. La 25 de ani nu ai voie sa fii atat de debusolat. Daca acum nu ai vise si scopuri pe care vrei sa le atingi,atunci cand?

• Like 1
Vizitator oly
Postat

In afara de moarte si impozite!

Qatar nu percepe taxe pe venituri personale, dividende, profituri, castiguri de capital si proprietati.

Si totusi...in Qatar  se moare :P

• Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti
Postat

Bambucha,

intr-o lume in care adevaratele valori au cam inceput sa dispara nu cred ca e asa de necrezut sa te blochezi,chiar si la 25 ani ,in conditiile in care inteleg ca esti afectat de felul in care "eticheteaza"cei din jurul tau,cred ca important e sa te regasesti si sa gasesti acele lucruri care pot face din tine un om adevarat.

Pentru mine,cea mai mare realizare ar fi sa am langa mine o fata care sa ma iubeasca si pe care sa o iubesc ,sa-mi intemeiez o famile ,asta e scopul meu principal pe termen mai scurt sau poate mai lung ...

Vizitator Scrat
Postat

Citez un tip Andy Szekely ce spunea ca ... ,, Numai eu sunt responsabil, sa devin ce sunt capabil !..

Postat

Observ, cu mahnire, ca scopurile voastre (declarate) in viata se invart in jurul verbului A AVEA ( o casa, o femeie sau mai multe, un copil, un job bine platit - chestii materiale si de orgoliu), dar cati oare va ganditi sa FITI, SA DEVENITI : mai buni, mai intelegatori, mai rabdatori, mai educati ( in sensul de culturalizati), mai oameni pana la urma ??

Vedeti, domnilor (si domnisoarelor) este simplu sa spui VREAU. Si este foarte greu sa OFERI.

Numai OFERIND primesti inapoi. Si stiti de ce ?? Pentru ca FERICIREA, INTELEGEREA, RESPECTUL SI STILUL NU SE CUMPARA CU BANI, NU DEPIND DE VERBUL "A AVEA". Sunt atatia oameni plini de bani, dar extrem de nefericiti.

Bambucha, daca nu te definesti ca om, in functie de ce valori morale, principii si educatie ai primit in cei 25 de ani de viata, nici nu ma mira ca pui atat de mult la suflet ce spune unul sau altul sau cati "sufera" de masina din fata blocului.

Da, si eu "sufar" de masina, e un must al meu. Dar nu masina ma defineste ca om. Ci ceea ce sunt capabila sa gandesc, sa simt, sa fac. Daca nu m-ar defini asta, as trai doar sa consum resursele planetei, cum spuneam mai sus.

In final, va doresc sa va (re)descoperiti ca oameni, ca fiinte care in primul rand gandesc si simt si fac. "A avea" vine mai apoi de la sine. Nu poti avea sau ravni la ce are altul. E clar ca tu nu ai fost destul de bun. Chiar si smecherii sunt buni in smecheria lor.

Daca ne luam toti dupa modelul pe care ni-l ofera strada sau televizorul, atunci nu suntem cu nimic mai buni decat ei. De aia si suntem considerati un popor de conformisti, pentru ca avem repere gresite si ii imitam pe altii.

Vis a vis de fericire, zicea Cioran asa “Ceea ce face oraşele mari atât de triste este că fiecare om vrea să fie fericit, iar şansele scad pe măsura ce dorinţa creşte. Căutarea fericirii indică distanţa de rai, gradul căderii umane.”

Deci, fericirea nu se cauta in altii, ci in voi insiva.

Postat

@maseuza_ramona: e clar ca tu nu ai inteles nimic , n-am spus o secunda ca ravnesc sau ca vreau ce au altii asta ai dedus-o tu , nu stiu de unde.In plan material am tot ce si-ar putea dori un om si nu , nu mi-a dat mami cu tati, poate ca mi-ar fi dat dar nu au avut de unde.I'm a self-made , daca intelegi ce vreau sa zic.Poate ca m-am exprimat eu gresit cand am deschis acest topic.Ciudat ca tii lectii aici unora care au vorbit despre "a avea" acum intreb si eu , daca pentru tine "a avea" nu e asa de important si vine de la sine, de ce ai ales sa fii maseuza???De ce nu te-ai dus sa dai la medicina, sa inveti 9-10 ani, sa fii rezident inca 5 si sa traiesti din 1000 de lei pe luna...hmmm??? Pai cred ca raspunsul e destul de simplu si il vede toata lumea.Asa ca data viitoare inainte sa dai cu pietre in altii pe aici , care si-au expus punctul lor de vedere, mai bine te-ai uita in propria ograda.

@dragos13 , ideea era ca m-am cam saturat de prieteni falsi, care suna cand au nevoie de ceva.

Cand am spus ca m-am blocat, me refeream ca pe alocuri , mi-am disparut pofta de viata, nu ma mai multumeste nimic, nu ma mai face nimic sa zambesc si parca toate zilele sunt la fel.A inceput sa ma lase totul rece si indiferent.Imi cer scuze daca am deranjat cu topicul meu pe aici,am vrut doar sa vad si parerea altor oameni, mai trecuti prin viata ca mine,parerea unor oameni care nu-i cunosc si care nu ar avea nici un interes sa minta sau sa vorbeasca aberatii, ca de prieteni m-am convins.

• Oras:cluj
  • Oras:cluj
Postat

bambucha pana iti dai seama ce vrei sa faci apuca-te de facut cat mai multi bani...si o sa iti dai tu seama pe parcurs care carare so iei...vorba aceea...banii nu fac fericirea,o cumpara gata facuta :laugh2

Vizitator barzadoi
Postat

Bambu, scopul meu în viata e sa îmbătrânesc frumos lângă cei dragi mie. Si sa visez. Cat timp ai vise, ai aripi și totul e posibil. Restul este efemer.

Daca îmi permiți un sfat: presupun ca ai o pasiune sau mai multe. Încearcă sa o(le) dezvolți și sa trăiești ghidat de ea(ele).La fel, încearcă sa înfrunți viata alături de cineva drag tie ….

Cica cineva, cândva  avea o singura cămașa și sute de vise. Peste ani și ani de zile, acel cineva avea sute de cămăși și un singur vis: Sa aibă cât mai multe cămăși.

Eu iți doresc din tot sufletul sa ramai doar cu o cămașa(hai doua…) și sa visezi.

Postat

Bambucha, iarta-ma daca cuvintele mele te-au ofensat. Tu singur ai spus ca "traim intr-o societate in care mare majoritatea catalogheaza, dupa ce masina conduce respectivul, sau daca are o geaca de la moncler si nu de la taraba din coltu pietii" si ca "Si eu mi-am dorit sa am si am , doar ca am ajuns la concluzia ca am degeaba daca toti din jurul meu se uita dupa asta si nu dupa cine sunt eu ca om", ceea ce pt mine inseamna ca tu pui pret pe ceea ce spun altii, in lumea asta prea materializata si superficiala.

Cat despre motivele pentru care eu m-am facut maseuza si de ce am ramas in bransa atata vreme, nu cred ca esti in masura sa-ti dai cu parerea. E adevarat ca nici banii nu sunt de neglijat, insa in creierul tau, inca verde, ca si al multora care vor ramane balcanizati, se creeaza ideea (de cele mai multe ori, confirmata) ca o muiere este maseuza pentru ca nu poate sa faca altceva. Regret sa te dezamagesc, dar eu sunt maseuza pentru ca asa vreau eu si asta este calea care ma multumeste cel mai mult in viata asta. Hai sa presupunem (prin absurd) ca sunt mai altfel. Si, crede-ma, am educatie cat sa mai dau si altora. Daca ies in viata reala, dau de unii ca tine sau ca cei de la televizor care-mi ingusteaza perspectiva si tin mortis sa-mi arate cat de cacacioasa e lumea in care traim. Asa ca prefer sa raman in lumea mea si sa nu dau explicatii nimanui.

Daca sunt maseuza, nu inseamna ca sunt goala de continut sau ca nu am scopuri bine definite in viata. Si de as fi femeie de serviciu, as fi mai fericita decat un absolvent de medicina, pentru ca nu ma caracterizeaza verbul a avea (cariera, casa, familie). Ma am pe mine si mi-e de ajuns. Sunt fericita.

Ah da, bingo !  asta este scopul in viata. Sa fiu cat mai des fericita si viata sa-mi fie cat mai calitativa. Crede-ma, am muncit enorm sa ajung la statutul asta, ca om ma refer. Si mi-am luat suturi in fund cu duiumul. Faptul ca unul ca tine ma apostrofeaza cu "De ce esti maseuza ?" ma face sa raspund intr-un singur fel "Ete d-aia, pentru ca pot si-mi permit !!"

Poate ca n-am inteles nimic din ceea ce tu ai scris, poate tu n-ai inteles nimic din ceea ce eu am scris, insa sunt convinsa ca unii, mai trecuti prin viata, asa ca mine, imi vor da dreptate.

Hai, la revedere si nu mai am cuvinte. Nu-mi mai raspunde, e inutil. Multumesc.

PS. N-am facut medicina, doar ASE-ul.

Postat

E adevarat ca nici banii nu sunt de neglijat, insa in creierul tau, inca verde, ca si al multora care vor ramane balcanizati, se creeaza ideea (de cele mai multe ori, adevarata) ca o muiere este maseuza pentru ca nu poate sa faca altceva. Regret sa te dezamagesc, dar eu sunt maseuza pentru ca asa vreau eu si asta este calea care ma multumeste cel mai mult in viata asta. Hai sa presupunem (prin absurd) ca sunt mai altfel. Si, crede-ma, am educatie cat sa mai dau si altora. Daca ies in viata reala, dau de unii ca tine sau ca cei de la televizor care-mi ingusteaza perspectiva si tin mortis sa-mi arate cat de cacacioasa e lumea in care traim. Asa ca prefer sa raman in lumea mea si sa nu dau explicatii nimanui.

Daca esti maseuza pentru ca aste e calea care te multumeste pe tine cel mai mult in viata asta si te integreaza in absolut si esti cea mai fericita dintre pamantene, de ce nu o faci pe gratis???? Ah da am uitat, ramane acel aspect care nu e de neglijat si anume banii :). Seriously? Pe cine vrei tu sa pacalesti aici?In fine lasa-ma pe mine cu creierul meu verde si balcanizat ca e bine asa, te apuci sa judeci si sa cataloghezi oameni fara macar ai cunoaste, ceea ce spune multe. Success in meseria de maseuza.

Vizitator barzadoi
Postat

"pe cine nu lasi sa moara,nu te lasa sa traiesti..."

Hai ca m-am carat de aici. Pute

Postat

Din acelasi motiv pentru care nici tu nu muncesti in folosul comunitatii. Dar, domnu' creier inca verde, banii sunt un mijloc de supravietuire si nu un scop in sine. Si daca tot m-am mai obosit inca o data sa-ti raspund, am sa-ti spun decat atat: NU AI O DIRECTIE PENTRU CA NU VEZI COPACII DIN CAUZA PADURII.

Postat

Din acelasi motiv pentru care nici tu nu muncesti in folosul comunitatii. Dar, domnu' creier inca verde, banii sunt un mijloc de supravietuire si nu un scop in sine. Si daca tot m-am mai obosit inca o data sa-ti raspund, am sa-ti spun decat atat: NU AI O DIRECTIE PENTRU CA NU VEZI COPACII DIN CAUZA PADURII.

Da da da , si mos craciun exista.Si inca odata intreb, ca vad ca insisti pe aspectul ca din punctul tau de vedere banii sunt un mijloc de supravietuire si nu un scop in sine, de ce nu te duci sa fii contabila la stat sau la o firma oarecare pe 1000-1500 de lei pe luna si sa faci masaj doar part-time, daca spui e ceea ce te defineste te face fericita, ca un hobby cum ar veni.Unii oameni au ca pasiune fotografia iar altii masajul, asta da pot sa inteleg.Iar daca banii nu sunt importanti  si faci asta din pura pasiune fara alte interese, de ce nu iti opresti 1500 de lei pe luna ca sa "supravietuiesti" si restu ii donezi? Acum o sa imi zici iar ca am creierul prea balcanizat si ca eu sunt pusti cordit care nu pricepe prea multe si tu esti vreun dalai lama reincarnat.Nu e nevoie sa imi raspunzi, erau intrebari retorice si cu asta am incheiat cu tine, ca deja s-a deviat de la subiect f mult.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...