Sari la conținut

ce este prietenia?

Postări Recomandate

Postat

salutare.

am prieteni destui dar rar mi s-a intamplat sa fiu ajutat fara sa mi se ceara ceva in schimb. rar am intalnit oameni care sa iti fie prieteni de fatada, care sa te ajute in momentele cele mai grele, sa isi puna obrazul in joc sau job-ul in risc pentru o persoana pe care abia o cunoaste. am avut ocazia sa intalnesc un astfel de om, care fara sa ii cer ajutorul sau sa fii cerut ceva in schimbul ajutorului. am prieteni care m-au ajutat cu bani, sfaturi, job-uri dar niciodata o persoana n-a strabatut atatia km pentru a ma scoate din rahatul in care intrasem. pe acela il pot considera prieten cu adevarat cu toate ca e posibil sa il fii bagat in probleme, sa ii fii distrus imaginea, EL, nu mi-a batut obrazul pt asta.

n-am mancat doua luni de zile nimic, m-am facut de rahat la propriu in fata unora dar intotdeauna gandul imi zbura ca EL sa fie bine. experienta prin care am trecut m-a intarit, mi-a dat curaj, putere, ambitie sa merg mai departe si sa tin capul sus. probabil ca pt unii suna prostesc dar in opinia mea niciunul din prietenii mei nu s-ar fii sacrificat cum au fa facut-o ei.

loialitatea, caracterul, educatia, mentalitatea, spiritul in care esti crescut si valorile pe care ti le dobandesti ma fac sa cred ca ei ar putea fii adevaratii prieteni. cei care nu vor nimic in schimb.

nu stiu voi ce parere aveti despre prietenie sau cum o vedeti dar pt mine experienta prin care am trecut m-a facut sa fiu alt om.

ps: barbatii sensibili sunt cei mai puternici 😉

• Like 2
Vizitator marmotto
Reputație: 0
Postat

Apara-ne Doamne de frații și de verii noștri. Amin.

Conform proverbului romanesc: "Frate ca frate, da' branza-i pe bani" ...

• Like 3
Reputație: 24185
  • Oras:Los Angeles
  • Oras:Los Angeles
Postat

In ce rahat ai intrat? Ca sa intelegem ce vrei sa spui...

• Oras:ÃŽn sufletul clientului
  • Oras:ÃŽn sufletul clientului
Postat

Prietenul adevarat il gasesti cu greu. In ziua de azi chiar si cel mai bun prieten e precum zicala. Am tinut un sarpe la piept

• Like 1
  • Oras:bucuresti
Postat

Prietenul adevarat il gasesti cu greu. In ziua de azi chiar si cel mai bun prieten e precum zicala. Am tinut un sarpe la piept

Foarte adevarat, :clapp  :clapp  :clapp

• Like 1
Postat

Conform proverbului romanesc: "Frate ca frate, da' branza-i pe bani" ...

:clapp  :clapp  :clapp

• Like 1
Postat

Apara-ne Doamne de frații și de verii noștri. Amin.

Trăim într-o lume suprasaturată, avem prea mult din orice, dar prea puţin din ce ar trebui de fapt.am devenit rai invidiosi etc....

Vizitator marmotto
Postat

Trăim într-o lume suprasaturată, avem prea mult din orice, dar prea puţin din ce ar trebui de fapt.am devenit rai invidiosi etc....

O lume care pune mult prea mult accentul pe partea materiala, si prea putin pe partea sentimentelor, a sufletului, a virtutilor...

• Like 2
Postat

O lume care pune mult prea mult accentul pe partea materiala, si prea putin pe partea sentimentelor, a sufletului, a virtutilor...

EXACT.Trăim pe repede-nainte, aşa ştim să trăim azi. Lumea aleargă zilnic şi uită să se oprească măcar o clipă ca să privească în jur. Mulţi oameni trec pe stradă şi nu văd nimic, trec pe lângă alţi oameni şi nu-i remarcă. Trăim haotic, facem multe şi de fapt nu facem nimic. Azi existăm mai mult ca entităţi virtuale decât ca fiinţe biologice, interacţionăm dinamic pe reţele on-line, dar în viaţa reală abia mai schimbăm două vorbe. Adevărul e că ne robotizăm zilnic, devenim tot mai dependenţi de aparate care fac totul în locul nostru şi ne lăsăm complet absorbiţi de acestea. partea sentimentelor, a sufletului, a virtutilor...  

Echipă, colectiv, hei rup și toate cele. Pe când, de fapt, fiecare e pentru el.

• Like 1
Vizitator marmotto
Postat

EXACT.Trăim pe repede-nainte, aşa ştim să trăim azi. Lumea aleargă zilnic şi uită să se oprească măcar o clipă ca să privească în jur. Mulţi oameni trec pe stradă şi nu văd nimic, trec pe lângă alţi oameni şi nu-i remarcă. Trăim haotic, facem multe şi de fapt nu facem nimic. Azi existăm mai mult ca entităţi virtuale decât ca fiinţe biologice, interacţionăm dinamic pe reţele on-line, dar în viaţa reală abia mai schimbăm două vorbe. Adevărul e că ne robotizăm zilnic, devenim tot mai dependenţi de aparate care fac totul în locul nostru şi ne lăsăm complet absorbiţi de acestea. partea sentimentelor, a sufletului, a virtutilor...  

Echipă, colectiv, hei rup și toate cele. Pe când, de fapt, fiecare e pentru el.

Perfect adevarat, foarte bine spus ! :hihat Raman dator cu un plus, nu mai am puncte de reputatie momentan ! :)

• Like 1
Postat

Perfect adevarat, foarte bine spus ! :hihat Raman dator cu un plus, nu mai am puncte de reputatie momentan ! :)

Sa traiesti .... :hihat Raman dator cu un plus, nu mai am puncte de reputatie momentan ! Stai linistit 

• Like 1
  • Oras:Not your fuckin' business !!
Postat

Neata' Dalia ... daca e sa fiu putin cinic, as zice ca un om nu are nici prieteni vesnici, nici dusmani eterni, un om are doar interese ;) ... multa sanatate iti doresc !

• Like 1
Postat

Neata' Dalia ... daca e sa fiu putin cinic, as zice ca un om nu are nici prieteni vesnici, nici dusmani eterni, un om are doar interese ;) ... multa sanatate iti doresc !

Frumos raspuns  :clapp  :clapp  :clapp

Postat

Frumos raspuns  :clapp  :clapp  :clapp

Multumesc :hihat... de fapt este chintesenta intregii mele experiente de viata de pana acum ... multa sanatate !

• Oras:București
  • Oras:București
Postat

Idem... aș mai adăuga faptul că am rămas doar cu doi prieteni adevărați pe care îi am încă din copilărie DAR, dacă stau bine să mă gândesc, cu aceștia am rămas foarte bun prieten și datorită unor conjuncturi favorabile.

Postat

Multumesc :hihat... de fapt este chintesenta intregii mele experiente de viata de pana acum ... multa sanatate !

Mersi la fel iti doresc  :hihat

Vizitator gvbolovan
Postat

Nu ești deloc cinic, ești doar realist. Am totuși o mică observație. Eu am doar 2 prieteni adevărați, fapt recunoscut de mine și public, aici, pe forum. Și evident, ambele sunt femei :P... Cu prima dintre ele, prietenia împlinește anul ăsta 50 de ani... Habar n-am dacă asta înseamnă o veșnicie sau nu... Tot ce știu, e că e posibil să nu ai nici prieteni veșnici și nici dușmani eterni, dar să ai interese nemuritoare... :)

Postat

Nu ești deloc cinic, ești doar realist. Am totuși o mică observație. Eu am doar 2 prieteni adevărați, fapt recunoscut de mine și public, aici, pe forum. Și evident, ambele sunt femei :P... Cu prima dintre ele, prietenia împlinește anul ăsta 50 de ani... Habar n-am dacă asta înseamnă o veșnicie sau nu... Tot ce știu, e că e posibil să nu ai nici prieteni veșnici și nici dușmani eterni, dar să ai interese nemuritoare... :)

Salut sa traiesti ... foarte rar ce spui... in ziua de azi persista interesele 

• Oras:Satu' cu ministri
Postat

Există prieteni și "prieteni". Prietenii adevărați, nu cei de conunctură, sunt puțini, în mod normal un om nu poate avea mai mult de 2-3 prieteni adevărați. Este și problema fiecăruia să găsească, să poată găsi acei prieteni, să fie în stare să păstreze o prietenie.

• Like 2
  • Minus 1
Postat

Mare adevar.

Cine are nevoie de prieteni de "conunctura", care, dupa ce te-ai dat pe langa ei, sa arati si tu ca esti bagabont(cu juma' de picior in groapa), ti-au pus moaca de mosneag hulpav si slinos pe forum, de ai ajuns de rasu' lumii sau, dupa ce le-ai gatit fasole frecata, aproape ca te-au batut?

:) mea, numai prieteni d'astia sa n-ai.

Vizitator olʎ
Postat

Prietenia este atunci cand Miskin face cinste la baieti cu cate o singha la doza :)))))))

• Like 1
Postat

Mare adevar.

Cine are nevoie de prieteni de "conunctura", care, dupa ce te-ai dat pe langa ei, sa arati si tu ca esti bagabont(cu juma' de picior in groapa), ti-au pus moaca de mosneag hulpav si slinos pe forum, de ai ajuns de rasu' lumii sau, dupa ce le-ai gatit fasole frecata, aproape ca te-au batut?

:) mea, numai prieteni d'astia sa n-ai.

Marș, mă, janghină și borăște-ți altundeva complexele și frustrările de ratat! Chiar nu te-ai săturat, amărâtule!
  • Like 1
  • Minus 1

Postat

In ce rahat ai intrat? Ca sa intelegem ce vrei sa spui...

era un fel de alba neagra in care printu henri m-a ars

pula mea , nu mi-am ascultat instinctul si cand am plecat cu hentri si frantuzoaika , Lucy a zis .. ‘o sa ai o viata usoara’..

omu fuse ironic iti dai seama dar omu s-a sacrificat.. mult mai mult decat ar face-o oricare alt prieten de al meu..

omu a venit si la floreasca cand eram internat.. pula mea, rar oameni asa...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.