Sari la conținut

Pro sau impotriva mastilor?

Postări Recomandate

• Oras:Sinaia
  • Oras:Sinaia
Postat

A trecut destul timp de la declanșarea pandemiei și totuși ce e sigur e că nu știm nimic sigur. De asta nu m-aș grăbi să trag concluzia că premiza e eronată. Tu spui că masca nu mă protejează atât pe mine, ca posibil infectat asimptomatic, cât pe posibilii interlocutori. Okay, de acord cu tine...dar crezi că eu nu e posibil să am virus pe mâini și să infectez diferite obiecte pe care le ating? Oricum, nici virusologii nu au căzut de acord cu toate modurile de transmitere...și eu cred că e posibil să cădem într o altă premiză, greșită după părerea mea, de a socoti persoanele infectate drept vinovate. Ar fi o nebunie.

Deocamdată ne dăm cu părerea payment, până una alta, eu respect măsurile în vigoare...dar atâta timp cât eu am norocul ăsta, de a nu fi obligat să port masca pe perioade îndelungate în timpul serviciului, nici nu-mi vine să dau 10 la curul altuia care e obligat. Întâi încerc să mă pun în locul lui. Ar fi simplist să-i spun : ia schimbă bă serviciul...majoritatea ăstora obligați nu au alegerea asta. Știu exemplu cu doctorii, dar la ei chiar e o alegere.

Explica, esti muista sau.....!

• Minus 1
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

A trecut destul timp de la declanșarea pandemiei și totuși ce e sigur e că nu știm nimic sigur. De asta nu m-aș grăbi să trag concluzia că premiza e eronată. Tu spui că masca nu mă protejează atât pe mine, ca posibil infectat asimptomatic, cât pe posibilii interlocutori. Okay, de acord cu tine...dar crezi că eu nu e posibil să am virus pe mâini și să infectez diferite obiecte pe care le ating? Oricum, nici virusologii nu au căzut de acord cu toate modurile de transmitere...și eu cred că e posibil să cădem într o altă premiză, greșită după părerea mea, de a socoti persoanele infectate drept vinovate. Ar fi o nebunie.

Deocamdată ne dăm cu părerea payment, până una alta, eu respect măsurile în vigoare...dar atâta timp cât eu am norocul ăsta, de a nu fi obligat să port masca pe perioade îndelungate în timpul serviciului, nici nu-mi vine să dau 10 la curul altuia care e obligat. Întâi încerc să mă pun în locul lui. Ar fi simplist să-i spun : ia schimbă bă serviciul...majoritatea ăstora obligați nu au alegerea asta. Știu exemplu cu doctorii, dar la ei chiar e o alegere.

Nu spun eu, ci medicii. Au constatat ei asta. De asemeni, e vorba de timpul cât stai în contact cu persoana infectată și ... ce faci cu mâinile. Se tot spune să nu ducem mâna la nas, gură și ochi dacă nu ne-am dezinfectat/spălat. Ce dreaq bre, și când nu era pandemia asta, nu era sănătos să duci mâna acolo dacă nu erai spălat pe mâini! Adică, vrei să spui că te scobeai in nas, duceai mâna la gură sau ochi când erai pe stradă, veneai de afară, din lift, magazin, metrou etc. fără să te speli pe mâini? Sunt chestiuni elementare de igienă, pe care părinții îi învață în mod normal pe copii de la vârste fragede.

Și nici nu cred că cineva îi poate socoti pe cei ce se îmbolnăvesc ca fiind vinovați. Personal, nu am auzitm

• Like 1
  • Minus 4
  • Oras:Everest
Postat

Hehehe, payment, credeam că nu ești de teapa lu' miki, tolerans sau v ships ăla...ce ai de înjuri așa? Nu mai există dreptul la părere? Ți am și zis că eu respect măsurile, de unde ai răbufnit așa?

Avem o discuție aici, nimic mai mult, nu ne dăm în cap, nu ne înjurăm...vorbim ca niște oameni...mă vezi să mă înjur cu Picon? Fiecare spune ce crede și încercăm să spunem și de ce, liniștește-te, nu am de gând să fac vreo revoluție pt măști...mai important e...dacă se va încerca din nou să se dea un "lockdown"...personal, eu cred că nu ni-l permitem și nu pt că am face fițe...pur și simplu cre'că economic nu vom rezista...atunci să vezi revolte și bombardieri pe străzi...da' eu nu cred că va mai fi lockdown

• Like 2
  • Minus 1
Postat

Sigur că regulile de igienă sunt foarte folositoare, dar ele nu opresc pandemiile...nici nu mai contează din cauza cui

• Like 1
  • Minus 1
  • Oras:Bucuresti
Postat

Dacă îmi permiteți, am 2 exemple:

1 Suedia nu au luat măsuri draconice gen lockdown sau închis tot ce se putea, au menționat igiena personală și distanțarea socială, fără măști sau altcev- rezultatele se văd, au printre cele mai mici cifre din Europa în momentul de față,economia a mers și duduie in continuare.

2 - Olanda aproape că Suedia, au declarat la televizor că masca nu este e dovedită științific că ajută, doar distanțare socială și restul că înainte.

Autoritățile ambelor țări susțin că soluția este imunizarea in masă. ..

• Oras:Palas
  • Oras:Palas
Postat

E aiurea sa discutam de masti pe un site de curvasareala. Dupa ce iti bagi botul pe mecla si intre cracii uneia la care s-au descarcat nk curvari nu cred ca te intereseaza covidul.

• Like 3
  • Minus 3
  • Oras:---
  • Oras:---
Postat

Iauzi-l pe nea Werner 

Nu vad motive pentru care am putea sa revenim din nou la stare de urgenta cu toate ca situatia nu se prezinta bine deocamdata nu se impune =))))

Cum dreacu vin alegerile acum pe 27 sa nu enerveze electoratul 

Vedem de la 1 incolo  :slap2

apoi vin parlamentarele, apoi poate vine un vaccin

Postat

1 Suedia nu au luat măsuri draconice gen lockdown sau închis tot ce se putea, au menționat igiena personală și distanțarea socială, fără măști sau altcev- rezultatele se văd, au printre cele mai mici cifre din Europa în momentul de față,economia a mers și duduie in continuare.

2 - Olanda aproape că Suedia, au declarat la televizor că masca nu este e dovedită științific că ajută, doar distanțare socială și restul că înainte.

De asta am zis, să nu ne grăbim cu concluziile, dacă la nivel de oameni de știință există păreri și abordări diferite, nu pot eu să fiu înverșunat pe vreo variantă...clar, îmi pot forma și eu o părere și să susțin una sau alta din abordări, dar asta nu înseamnă că dacă se dovedește contrariul eu rămân blocat în alegerea mea...dincolo de asta, rezonez sau nu cu ele, respect măsurile în vigoare...întâmplător, aceste măsuri mie nu-mi provoacă vreun neajuns major

• Like 1
  • Minus 1
Vizitator caproshu
Reputație: 0
Postat

Pro, fără multe discuții aberante...

• Oras:here,there,everywhere
  • Oras:here,there,everywhere
Postat

28 iulie

Cazuri confirmate -47000

Vindecați 29500

Decedati-2200

23 septembrie

Cazuri confirmate 116500

Vindecati-93500

Decedati-4550

Asta e perioada măștilor până acum

Comparatia- cu măști,am avut 69500 cazuri in două luni

S-au vindecat 64.000 (tare pentru România)

Au decedat 2350

Făcând un calcul simplu,ne-au rămas 44 de cazuri active,zilnic,la nivel național.

Măștile, vândute populației prin afacerea masca,nu au nicio omologare.

• Like 1
  • Membru Premium
  • Oras:Outcall
  • Oras:Outcall
Postat

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/un-profesor-de-sport-din-oradea-indeamna-elevii-sa-nu-respecte-regulile-de-protectie-jos-botnita-la-copii-1372394

ontopic: stau și mă întreb cum plm autoritățile statului român lasă troglodiți ca profu' ăsta de sport în cadrul orelor de școală, plătit de la stat, îi numește pe copii,  animale cu botnită, face propagandă politică, ... 

• Like 6
  • Minus 1
Postat

Da, dar Suedia cu mai puțin de 10.000 locuitori e pe locul 13 ca număr de decese.

Repet, este vorba mai puțin de numărul de îmbolnăviri, ci de timpul în care se fac acestea, de a o lungi pentru a nu pune presiune pe sistemul medical, încât să nu poată face față. Plus că există un procent (foarte mic e adevărat) de reîmbolnăviri. 

Să nu uit: în UK, care nu e o democrație, ci o cruntă dictatură, dacă nu respecți carantina/izolarea poți lua 10.000 pounds amendă. La noi, a venit Curtea Constituțională ... 

• Like 1
  • Minus 4
  • Oras:Magheru
  • Oras:Magheru
Postat

Am vazut acum ca e un scandal cu acel profesor din Oradea care a facut un video in clasa cu elevii protestand impotriva mastilor.Au sarit astia din presa sa-l atace ca hienele.Ceva nu imi miroase a bine aici.De ce sa obligi copiii sa stea cu mastile pe fata 8 ore la scoala?Mi se pare inuman.

A fost un gest de om care nu s-a gandit la consecinte. Facem si apoi gandim, nu?

• Oras:Oriunde m-as afla
Postat

apoi vin parlamentarele, apoi poate vine un vaccin

Vine vine 

Noi sa ne tinem tare de inca 2 sau 4 luni de stare de urgenta =))

Postat

Vine vine

Noi sa ne tinem tare de inca 2 sau 4 luni de stare de urgenta =))

Si daca vine iar starea de urgenta 2-3 luni fetele ce fac ?

Acum nu mai sunt speriate de virus,supravietuiesc ? Sau vedem 50 lei bo$$ 😂

Postat

Bre, să ştiți că n-am dus-o rău cu scutecul pe meclă, indiferent ce cred despre el.

Femeile nu se mai ascund în tufişuri când mă văd. Vremuri paradisiace pentru naşpeți, cum ar zice maestrul Ananda.

Cât or mai ține, numa' Dumnezeu ştie, da' tre' să trag tare cât e coliva caldă.

• Like 2
Postat

Si daca vine iar starea de urgenta 2-3 luni fetele ce fac ?

Acum nu mai sunt speriate de virus,supravietuiesc ? Sau vedem 50 lei bo$$

Iti spun eu ca nu asta e necazu 

Nu epidemia o sa ne dea la temelie ci muistii astia cu masurile lor anti 

Am ajuns cu datoriile la 48% din PIB la 50% se ingheata salariile la 55% se blocheaza sistemul social la 60% se blocheaza tot si trebuie sa inapoiem minim 20% 

Nici o tara nu ne mai imprumuta UE a declansat impotriva Romaniei procedura de infrigment pentru deficit bugetar excesiv 

Singura scapare ramane FMI-ul o sa vina baietii dupa sarbatori si o sa zica 

Ba vreti bani ? 

Hai TVA 30% salariile taiate pensiile la fel + cate si mai cate 

Dar noi ne scalambaim ca umbla covidu  :slap2

Postat

Da, dar Suedia cu mai puțin de 10.000 locuitori e pe locul 13 ca număr de decese.

Repet, este vorba mai puțin de numărul de îmbolnăviri, ci de timpul în care se fac acestea, de a o lungi pentru a nu pune presiune pe sistemul medical, încât să nu poată face față. Plus că există un procent (foarte mic e adevărat) de reîmbolnăviri. 

Să nu uit: în UK, care nu e o democrație, ci o cruntă dictatură, dacă nu respecți carantina/izolarea poți lua 10.000 pounds amendă. La noi, a venit Curtea Constituțională ...

A cui dictatură e în UK ?

Curtea Constituțională a spus doar că amenzile în România se dau conform legii, și nu conform ordinelor sau dispozițiilor unor miniștrii. Conform constituției și guvernul are drept de inițiativă legislativă, adică poate iniția și propune legi, care sunt însă aprobate de organul legislativ, adică parlament. În anumite condiții se pot da OUG-uri, care au efect imediat, dar în final pot fi infirmate de parlament. Oricum, avem acum o lege a carantinei, deci guvernul are pârghii pt a amenda. Rămâne totuși o întrebare de bun simț...unii au luat amenzi pt că nu aveau declarații la 2 pași de casă în condițiile în care erau 300 de cazuri de infectări pe zi...azi poți merge liniștit unde vrei, la restaurant sau mai știu eu unde, în condițiile în care sunt peste o mie și ceva de infectări pe zi...de ce au fost amendați așa oamenii ăia, pt ce? Numărul de cazuri depășește mia pe zi și măsurile de relaxare curg, ba chiar se redeschid școlile și se țin alegerile (hei, conform legii hehehe). Cronologia măsurilor nu are nicio logică, oricât ai încerca să găsești una. După părerea mea e bine că se redeschide tot, mai devreme sau mai târziu tot în punctul ăsta ajungem. Sigur, Picon are dreptate cu presiunea pe ATI, dar nu rezistăm la un alt lockdown.

• Minus 1
Postat

O iesi lumea in strada..daca dau astia dupa alegeri iar stare de urgenta ? O noua Revolutie ? Daramarea guvernului ?

Postat

A cui dictatură e în UK ?

Curtea Constituțională a spus doar că amenzile în România se dau conform legii, și nu conform ordinelor sau dispozițiilor unor miniștrii. Conform constituției și guvernul are drept de inițiativă legislativă, adică poate iniția și propune legi, care sunt însă aprobate de organul legislativ, adică parlament. În anumite condiții se pot da OUG-uri, care au efect imediat, dar în final pot fi infirmate de parlament. Oricum, avem acum o lege a carantinei, deci guvernul are pârghii pt a amenda. Rămâne totuși o întrebare de bun simț...unii au luat amenzi pt că nu aveau declarații la 2 pași de casă în condițiile în care erau 300 de cazuri de infectări pe zi...azi poți merge liniștit unde vrei, la restaurant sau mai știu eu unde, în condițiile în care sunt peste o mie și ceva de infectări pe zi...de ce au fost amendați așa oamenii ăia, pt ce? Numărul de cazuri depășește mia pe zi și măsurile de relaxare curg, ba chiar se redeschid școlile și se țin alegerile (hei, conform legii hehehe). Cronologia măsurilor nu are nicio logică, oricât ai încerca să găsești una. După părerea mea e bine că se redeschide tot, mai devreme sau mai târziu tot în punctul ăsta ajungem. Sigur, Picon are dreptate cu presiunea pe ATI, dar nu rezistăm la un alt lockdown.

Incep prin a ma pisa pe tine de clonat.

Acum, intr-un ton mai putin serios, mosneagul picon este o relicva a unui sistem demult apus, de trista amintire, in care a confronta deciziile autoritatilor era exclus.

Pentru el, daca e ordin, e cu placere.

Postat

Incep prin a ma pisa pe tine de clonat.

Acum, intr-un ton mai putin serios, mosneagul picon este o relicva a unui sistem demult apus, de trista amintire, in care a confronta deciziile autoritatilor era exclus.

Pentru el, daca e ordin, e cu placere.

Hehehehehehehehe, alt postac de tipul miki, tolerans, payment...bale, ură și venin...râd de voi, degeaba aruncați cu lături...doar râd de voi, e suficient...

• Minus 1
Postat

O iesi lumea in strada..daca dau astia dupa alegeri iar stare de urgenta ? O noua Revolutie ? Daramarea guvernului ?

De ce sa darame guvernu domne? 

Lasa ca mie imi place tui in gura =)) 

N-au stat ei 3 ani in strada sa urle jos PSD Dragnea la puscarie hotii ...?

Culmea PSD adusese datoria externa la 35% in 3 ani s-au imprumutat 40 de miliarde astia in nici un an au luat 80 =)) 

Vizitator cocalar20
Postat

Eu sunt pentru libertatea de a alege...vrei mască, poart-o...nu vrei, n-o purta și-ți asumi...

Eu vreau sa ma slobozesc pe fata oricarei tipa care trece pe langa mine. Imi asum !🤣🤣🤣

Vizitator cocalar20
Postat

Apropo ONTOPIC: am uitat ca au interzis fumatul in cluburi si spatii inchise sa ma cac in gura lor? Adica nu am voie sa fumez ca ii dau unuia cancer, abia astept sa imi dea unu fara masca Corona caca-m-as in capul lor de idioti.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...