Membru Premium fakeaccount Reputație: 2300 Postat Iunie 5, 2021 Oras:Error 404: Not found. Oras:Error 404: Not found. Membru Premium Postat Iunie 5, 2021 16 hours ago, cincistele said: Ba da, sunt colinde și obiceiuri precreștine, cel mai probabil de la daci, fiindcă multe au la bază păstoritul. Crăciunul, Sfânta Maria, Sfântul Andrei...se suprapun peste sărbători păgâne, unele având legătură cu transhumanța. Ai nişte surse? Că eu nu am auzit de colinde mai vechi de 1400—1500. E posbil să fie împrumutate sărbătorile mari, ca şi modul cum le sărbătorim, dar asta nu e numai la noi, e în toată europa (plus sua, dar nu se pune, că-s practic europeni). 1 Țineți minte, folosiți-vă mereu capul: al organului pentru sex, cel de pe umeri pentru restul!
cincistele Reputație: -3877 Postat Iunie 5, 2021 Oras:Everest Oras:Everest Autor Postat Iunie 5, 2021 Acum 2 ore, fakeaccount a spus: Ai nişte surse? Că eu nu am auzit de colinde mai vechi de 1400—1500. E posbil să fie împrumutate sărbătorile mari, ca şi modul cum le sărbătorim, dar asta nu e numai la noi, e în toată europa (plus sua, dar nu se pune, că-s practic europeni). Doar nu crezi că au apărut brusc ? Sunt obiceiuri din timpuri imemoriale și sunt specifice unei populații sedentare. Dacă nu au rămas surse scrise nu înseamnă că nu au existat. E posibil să fii rămas și obiceiuri ale coloniștilor romani în Dacia, dar răspândirea unitară a limbii și obiceiurilor în toate zonele locuite de români cred că e o dovadă a originii dacice. Cât de mulți coloniști romani să fi fost și cum să se fi răspândit ei prin toate văgăunile uitate de lume, și în zone care n-au fost sub cucerirea și administrația romană? Nu văd eu curvele și hoții de la porțile Romei colonizând văgăunile patriei, cum delirează amețitul de -yorick-. Ia și un link http://www.cunoastelumea.ro/misterioasa-colinda-a-leului-o-dovada-a-unei-continuitati-de-mii-de-ani-leul-a-trait-pe-teritoriul-romaniei-dovezi-arheologice/ 2
Membru Premium fakeaccount Reputație: 2300 Postat Iunie 6, 2021 Oras:Error 404: Not found. Oras:Error 404: Not found. Membru Premium Postat Iunie 6, 2021 17 hours ago, cincistele said: Doar nu crezi că au apărut brusc ? Sunt obiceiuri din timpuri imemoriale și sunt specifice unei populații sedentare. Dacă nu au rămas surse scrise nu înseamnă că nu au existat. E posibil să fii rămas și obiceiuri ale coloniștilor romani în Dacia, dar răspândirea unitară a limbii și obiceiurilor în toate zonele locuite de români cred că e o dovadă a originii dacice. Cât de mulți coloniști romani să fi fost și cum să se fi răspândit ei prin toate văgăunile uitate de lume, și în zone care n-au fost sub cucerirea și administrația romană? Nu văd eu curvele și hoții de la porțile Romei colonizând văgăunile patriei, cum delirează amețitul de -yorick-. Ia și un link http://www.cunoastelumea.ro/misterioasa-colinda-a-leului-o-dovada-a-unei-continuitati-de-mii-de-ani-leul-a-trait-pe-teritoriul-romaniei-dovezi-arheologice/ Nu au apărut brusc, au evoluat Evident, nu ştiu ce e delirul ăla cu hoţii şi curvele de la porţile Romei. Sunt unele întrebări legate de etnogeneză, dar sunt valabile pt toate poparele balcanice. Între 400-450 şi cca 900 e o lipsă totală de surse scrise în zonă. Nimeni nu ştie exact de unde provin vlahii, bulgarii, albanezii, etc. Adică se ştie în mare, dar nu detalii legate de procesul formării, pas cu pas. Era bună o tradiţie documentată din acea perioadă sau înainte, dar nu ştiu să existe. Şi aş vrea să existe. Ce prezintă Roxin în acel link e pură speculaţie, nu e nicio legătură clară stabilită. Nu înţeleg cum accepţi acea ipoteză, deşi e slab argumentată, dar nu evoluţia, care este mult mai bine argumentată, chiar dacă are unele lacune. 1 Țineți minte, folosiți-vă mereu capul: al organului pentru sex, cel de pe umeri pentru restul!
-yorick- Reputație: 1356 Postat Iunie 6, 2021 Oras:Synagogue of Satan Oras:Synagogue of Satan Postat Iunie 6, 2021 Stau si ma intreb ce pretentii intelectuale / spirituale / filozofice poti avea de la un popor a carui lideri de opinie (ca CTP, Liiceanu) nu au inteles (in plina pandemie, adică in plina manifestare a răului) metafora mărului mușcat (pomul cunoașterii binelui și răului). Păi ce ar trebui să pățească acești troglodiți "telectuali" ai neamului? Ce a pățit Iov din Biblie, să fie loviți cu ciumă din creștet până în tălpi? Ca să înțeleagă binele și răul? Adam a vrut să cunoască dualitatea bine / rău, ei bine, de atunci (ce contează când a fost..) ne luptăm cu ea zi de zi. Cât de prost trebuie să fii ca să de clari că nu ai înțeles asta? Sau ce bubă grea ar trebui să te lovească ca să pricepi? N-avem valori, n-avem înțelepți, n-avem păstori ai turmei, de aceea neamul românesc este în cădere liberă.
Membru Premium fakeaccount Reputație: 2300 Postat Iunie 7, 2021 Oras:Error 404: Not found. Oras:Error 404: Not found. Membru Premium Postat Iunie 7, 2021 8 hours ago, -yorick- said: mărului mușcat (pomul cunoașterii binelui și răului). Nu scre nicăieri că era măr şi oricum era cam ciudată situaţia. De ce a mai făcut acel pom Dzeu, dacă era interzis? 8 hours ago, -yorick- said: Ce a pățit Iov din Biblie, să fie loviți cu ciumă din creștet până în tălpi? Iov a fost victima unui pariu între Dzeu şi diavol, nu a fost o pedeapsă sau ceva meritat. 1 Țineți minte, folosiți-vă mereu capul: al organului pentru sex, cel de pe umeri pentru restul!
-yorick- Reputație: 1356 Postat Iunie 7, 2021 Oras:Synagogue of Satan Oras:Synagogue of Satan Postat Iunie 7, 2021 Situația a fost hilară, cu masca pe figură, ca să se ferească de "rău", CTP a declarat în cadrul emisiunii Cap Limpede că Diavolul a avut dreptate iar Dumnezeu a mințit, păi atunci la ce mai purta masca, mai ales când este vizibil că oricum CTP se află într-o stare de descompunere fizică? Iov a fost victima unui pariu pe care l-a câștigat, fiind conștient de realitate, ceea ce nu e cazul multora de pe acest forum sau din țara asta care pupă icoane, moaște implorând cu "fă-ne, dă-ne", ceea ce Iov nu a făcut.
Membru Premium fakeaccount Reputație: 2300 Postat Iunie 7, 2021 Oras:Error 404: Not found. Oras:Error 404: Not found. Membru Premium Postat Iunie 7, 2021 9 hours ago, -yorick- said: Situația a fost hilară, cu masca pe figură, ca să se ferească de "rău", CTP a declarat în cadrul emisiunii Cap Limpede că Diavolul a avut dreptate iar Dumnezeu a mințit, păi atunci la ce mai purta masca, mai ales când este vizibil că oricum CTP se află într-o stare de descompunere fizică? Iov a fost victima unui pariu pe care l-a câștigat, fiind conștient de realitate, ceea ce nu e cazul multora de pe acest forum sau din țara asta care pupă icoane, moaște implorând cu "fă-ne, dă-ne", ceea ce Iov nu a făcut. Nu ştiu de ce purta mască, dar nici nu contează, face ce vrea. Mă refeream la cât de moral a fost comportamentul lui Dzeu, că în acea poveste era la egalitate cu diavolul la capitolul etică. Minte, acceptă victime colaterare şi face rău pentru a obţine un avantaj **spam editat** (adică să câştige pariul). Nu contează cine a câştigat pariul, în lumea noastră ambii ajungeau la închisoare pentru crimă cu premeditarea. 1 Țineți minte, folosiți-vă mereu capul: al organului pentru sex, cel de pe umeri pentru restul!
-yorick- Reputație: 1356 Postat Iunie 8, 2021 Oras:Synagogue of Satan Oras:Synagogue of Satan Postat Iunie 8, 2021 21 hours ago, fakeaccount said: Nu ştiu de ce purta mască, dar nici nu contează, face ce vrea. Mă refeream la cât de moral a fost comportamentul lui Dzeu, că în acea poveste era la egalitate cu diavolul la capitolul etică. Minte, acceptă victime colaterare şi face rău pentru a obţine un avantaj **spam editat** (adică să câştige pariul). Nu contează cine a câştigat pariul, în lumea noastră ambii ajungeau la închisoare pentru crimă cu premeditarea. Eu merg pe mâna lui Iov (având in vedere ca Diavolul era sau este creația lui Dumnezeu și lucrează contra Lui cu puterea Lui). Rolul Diavolului așa cum transpare din Biblie este să corupă ego-ul uman astfel încât omul să-și slujească lui însuși (doar) și să încalce porunca 1 ("Să nu ai alți dumnezei afară de Mine").
Membru Premium fakeaccount Reputație: 2300 Postat Iunie 8, 2021 Oras:Error 404: Not found. Oras:Error 404: Not found. Membru Premium Postat Iunie 8, 2021 2 hours ago, -yorick- said: Eu merg pe mâna lui Iov (având in vedere ca Diavolul era sau este creația lui Dumnezeu și lucrează contra Lui cu puterea Lui). Rolul Diavolului așa cum transpare din Biblie este să corupă ego-ul uman astfel încât omul să-și slujească lui însuși (doar) și să încalce porunca 1 ("Să nu ai alți dumnezei afară de Mine"). Cine este acel "Mine"? Allah, Dzeu, Yahway, Xeno (parcă aşa numea la scientologi), Shiva, etc.? Şi cr treabă are asta cu povestea lui Job? Vrei să spui că pers religioase nu sunt egoiste? Ai idee câte fraude se fac în numele diferitelor religii? Plus că după majoritatea religiilor oamenii sunt speciali, aleşi de zeu/zei. În biblie spune că plantele şi animalele există că să slujească omul - nimic antropocentric. 1 Țineți minte, folosiți-vă mereu capul: al organului pentru sex, cel de pe umeri pentru restul!
-yorick- Reputație: 1356 Postat Iunie 8, 2021 Oras:Synagogue of Satan Oras:Synagogue of Satan Postat Iunie 8, 2021 3 hours ago, fakeaccount said: Cine este acel "Mine"? Allah, Dzeu, Yahway, Xeno (parcă aşa numea la scientologi), Shiva, etc.? Şi cr treabă are asta cu povestea lui Job? Vrei să spui că pers religioase nu sunt egoiste? Ai idee câte fraude se fac în numele diferitelor religii? Plus că după majoritatea religiilor oamenii sunt speciali, aleşi de zeu/zei. În biblie spune că plantele şi animalele există că să slujească omul - nimic antropocentric. Am mai spus, ca sa vezi cine e acel "Mine" - "follow the smoke gun" Persoanele religioase sunt egocentrice si chiar psihopate. Povestea lui Job e povestea testului lui Job, a testului constientei, el nu era doar o marioneta in sistemul luii, ci avea CUNOASTERE! In ce priveste intelepciunea, ma inspir de la psihoterapeuti (care 99,9% au fost tot evrei, ca Job). Ma feresc de preoti si secte (care urmaresc sa obtina controlul unui grup pana la psihoza de grup). Cat despre curve, cat mai rar si cat mai putina implicare sentimentala pentru ele.
Membru Premium fakeaccount Reputație: 2300 Postat Iunie 9, 2021 Oras:Error 404: Not found. Oras:Error 404: Not found. Membru Premium Postat Iunie 9, 2021 12 hours ago, -yorick- said: Am mai spus, ca sa vezi cine e acel "Mine" - "follow the smoke gun" Persoanele religioase sunt egocentrice si chiar psihopate. Povestea lui Job e povestea testului lui Job, a testului constientei, el nu era doar o marioneta in sistemul luii, ci avea CUNOASTERE! In ce priveste intelepciunea, ma inspir de la psihoterapeuti (care 99,9% au fost tot evrei, ca Job). Ma feresc de preoti si secte (care urmaresc sa obtina controlul unui grup pana la psihoza de grup). Cat despre curve, cat mai rar si cat mai putina implicare sentimentala pentru ele. Legat de testul lui Job, nu ţi se pare can sadic? Cu multe victime colaterale? Nu ştiu în ce măsură e revelant că sunt evrei sau dacă e adevărat că 99% sunt evrei (cred că nu). Oricum, dacă te inspiri din psihologie, de ce citezi Biblia? Eu nu am zis nimic legat de curve şi nu ânţeleg legătura. Ce treabă are implicarea sentomentală cu ce vb noi? 1 Țineți minte, folosiți-vă mereu capul: al organului pentru sex, cel de pe umeri pentru restul!
-yorick- Reputație: 1356 Postat Iunie 9, 2021 Oras:Synagogue of Satan Oras:Synagogue of Satan Postat Iunie 9, 2021 1 hour ago, fakeaccount said: Legat de testul lui Job, nu ţi se pare can sadic? Cu multe victime colaterale? Nu ştiu în ce măsură e revelant că sunt evrei sau dacă e adevărat că 99% sunt evrei (cred că nu). Oricum, dacă te inspiri din psihologie, de ce citezi Biblia? Eu nu am zis nimic legat de curve şi nu ânţeleg legătura. Ce treabă are implicarea sentomentală cu ce vb noi? 2/3 dintre laureatii premiilor Nobel au fost evrei, preferatii mei sunt Einstein, Niels Bohr, Robert Oppenheimer și Edward Teller (cunoscatorii stiu de ce 😁) (restul premiantilor au fost in general germanici) Citez din Biblie pentru ca de acolo poti afla ce a facut si ce va fece Dumnezeu. Mai merg si pe premiza ca daca astia de au luat Nobelul acum nu s-au inselat, inseamna ca nici aia de acum 2-3 mii de ani nu s-au inselat. Stiu ca sunt oameni care traiesc cu capul in frigider si nu au curiozitati. Mai stiu ca sunt altii curiosi dar lipsiti de discernamant spiritual (inconstient ei sunt vicleni, pentru ca merg pe premiza ca "Domnul nu va face nici bine nici rau" iar karma li se va intoarce). Daca m-as baza pe horoscoapele psihologilor din România (care vad in ceata tot ce au spus psihologii evrei din Europa si America), pai unde as ajunge? Pe Nibiru, sau mai cine stie in ce constelatie "astrala". Dar, vom vedea la urma, cati vor trece testul lui Iov, piele pentru piele, cojoc pentru cojoc. E vorba de acel "laț care va veni peste toți ca să încerce pe locuitorii pământului". Lațul este iniment, câteva decenii zic eu (ca ma iau dupa oamenii de stiinta), sectele zic ca 10 ani. Vom vedea.
-yorick- Reputație: 1356 Postat Iunie 9, 2021 Oras:Synagogue of Satan Oras:Synagogue of Satan Postat Iunie 9, 2021 1 hour ago, fakeaccount said: Nu ştiu în ce măsură e revelant că sunt evrei sau dacă e adevărat că 99% sunt evrei (cred că nu). Oricum, dacă te inspiri din psihologie, de ce citezi Biblia? Pentru cultura ta Sigmund Freud (Psihanaliza) Anna Freud - fiica lui Freud (Psihanaliza) a descris mecanismele inconstiente de defensa Karl Jung (a studiat inconstientul colectiv al germanilor) Abraham Maslow (piramida lui Maslow) Erik Erikson (psihologia varstelor) Eric Berne (Bernstein) (AT) plus colaboratorii, sotii Goulding, Karpman, Taibi Kahler Claude Steiner (AT) Fanita English (AT), emigranta românca de origine evreica Alfred Adler (despre vanitate) Melanie Klein (Psihanaliza) Ferenczi Sándor (Psihanaliza), maghiar etnic evreu Erich Fromm Fritz Perls (Gestalt) Jacob Levy Moreno (Psihodrama) Viktor Frankl (Logoterapia) Dr. Howard M. Halpern (Cutting Loose), tatal, Samuel, emigrant român de origine evreu David Benatar (filozof existențialist, antinatalist, etc., seful catedrei de filozofie din Cape Town, Africa de Sud) si mai sunt.... Un om inteligent se intreaba cum de profetii vechiului testament, cum de Isus cu apostolii noului testament, au fost evrei, iar cei ce ne-au daruit intelepciunea, tot evrei. Un om prost nu se intreaba nimic, iar un om inteligent si rău, invidiază și neagă.
maa5fu1.v1 Reputație: 1081 Postat Iunie 9, 2021 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iunie 9, 2021 Ce faci, yorick, te inchini la evrei?
-yorick- Reputație: 1356 Postat Iunie 9, 2021 Oras:Synagogue of Satan Oras:Synagogue of Satan Postat Iunie 9, 2021 11 minutes ago, maa5fu1.v1 said: Ce faci, yorick, te inchini la evrei? exact, cum a spus Stolojan despre Iliescu la alegerile din 2000: "Recunosc valoarea acolo unde e" (dar si unde lipseste cu desavarsire 😀) p.s. nu ma inchin, sunt un admirator al lor, am si fi fost in Israel (inainte de pandemie), sunt oameni normali, nu doar genii, au o gramada de angajati prin orase sa adune dozele si peturile de suc si orice gunoi lasat de turisti, plus esti bine pazit de soldati pe unde te plimbi, iar la intrare in aeroport esti interogat daca iti cunosti bine prietena (ziua ei de nastere de exemplu)
-yorick- Reputație: 1356 Postat Iunie 9, 2021 Oras:Synagogue of Satan Oras:Synagogue of Satan Postat Iunie 9, 2021 In 2012 a fost anul cand am inceput si eu ca @cincistele să-mi pun întrebări de genu what a heck is goin` on... Atunci am inceput sa ma uit la documentare, iata o lista dintre cele mai interesante Capitalism A Love Story 2009 9/11 2004 Enron...The Smartest Guys in the Room (2005) (cei care au deturnat industria "verde" spre industria poluanta) Food Inc. 2008 Inside Job 2010 Collapse 2009 (Michael Ruppert) Earthlings 2006 (omul specisist - nazist in relatie cu celelalte specii) The Cove 2009 (similar cu Earthlings) Sicko (asigurarile medicale private din USA - absolut criminale) Money as Debt (parazitismul bancherilor) GasLand 2010 (dezastrele ecologice provocate de exploatarea gazelor de sist) The Sky is Pink 2012 (continuare GasLand) Sclavia Moderna - servitutea moderna The Ufo Conspiracy 2004 The UFO Activity - Proof of a Demonic Deception (2010) Colectia DigiWorld (Cati oameni incap pe pamant, Invazia mãrilor) The Corporation 2003 Cowspiracy 2014 Planet of Humans 2020 (inselatoria energiei "verzi") Seaspiracy 2021 Câtiva "senzitivi" Ron Fricke - interzis in unele tari (Baraka, Samsara), Shaun Monson (Earthlings), Michael Ruppert - s-a sinucis (Collapse), Michael Moore (Capitalism a love story, 9/11, Sicko), Josh Fox - arestat (GasLand) Dupa ce le vedeti (cine are nervii tari) mai discutam despre evolutie
zeul internetului Reputație: -541 Postat Iunie 9, 2021 Telefon: sylvercheetah53 Oras:Constanța Telefon: sylvercheetah53 Oras:Constanța Postat Iunie 9, 2021 Nu-i adevărat! Einstein a fost agnostic. Scrie și pe Wikipedia. 1
-yorick- Reputație: 1356 Postat Iunie 9, 2021 Oras:Synagogue of Satan Oras:Synagogue of Satan Postat Iunie 9, 2021 cum se face ca exista evolutie, dar exista peste 3 mii de boli genetice doar la om? sau boli autoimune, degenerative? toate fara o cauza infectioasa? am vazut pe TLC niste boli genetice superbe, ca sindromul proteus, epidermoliza buloasa, progeria, pai asta e evolutie?
Membru Premium fakeaccount Reputație: 2300 Postat Iunie 9, 2021 Oras:Error 404: Not found. Oras:Error 404: Not found. Membru Premium Postat Iunie 9, 2021 5 minutes ago, -yorick- said: cum se face ca exista evolutie, dar exista peste 3 mii de boli genetice doar la om? sau boli autoimune, degenerative? toate fara o cauza infectioasa? am vazut pe TLC niste boli genetice superbe, ca sindromul proteus, epidermoliza buloasa, progeria, pai asta e evolutie? Care este legătura? Nimeni nu a zis că evoluţia dă rezultate perfecte. Dacă dzeu ne-a făcut după asemănarea lui, înseamnă că are acelaşi probleme genetice? 1 Țineți minte, folosiți-vă mereu capul: al organului pentru sex, cel de pe umeri pentru restul!
Membru Premium fakeaccount Reputație: 2300 Postat Iunie 9, 2021 Oras:Error 404: Not found. Oras:Error 404: Not found. Membru Premium Postat Iunie 9, 2021 5 hours ago, -yorick- said: 2/3 dintre laureatii premiilor Nobel au fost evrei, preferatii mei sunt Einstein, Niels Bohr, Robert Oppenheimer și Edward Teller (cunoscatorii stiu de ce 😁) (restul premiantilor au fost in general germanici) Asta e o afimaţie complet diferită şi nu am acum timp să verific informaţia. Şi dacă ar fi adevărat, nu ştiu dacă asta ar indica foptul că sunt mai deştepţi. Poate au fost la locul potrivit. Ce făcea Oppenheimer dacă se năştea în Siria, sau în Palestina? 5 hours ago, -yorick- said: Citez din Biblie pentru ca de acolo poti afla ce a facut si ce va fece Dumnezeu. Mai merg si pe premiza ca daca astia de au luat Nobelul acum nu s-au inselat, inseamna ca nici aia de acum 2-3 mii de ani nu s-au inselat. Tot ce ai sris e greşit sau fals: 1. Dzeu e doar un zeu pe lângă alţi mii ai diferitelor culturi. 2. Nu poţi dovedi că acolo este cuvântul Lui, aia e ce au interpretat oamenii. 3. O mare parte din biblie e scrisă de evrei pentru evrei, este propagandă naţionalist-religioasă (ca dacii liberi la noi). 4. Ştiinţa şi religia folosesc metode diferite, comparaţia e absurdă. Dacă un evreu îţi spune horoscopul, ai mai multă încredere în el ca în urania? 5. Multe teorii considerate adevărate acum 500 de ani s-au dovedit a fi false, cu atât mai mult acum 2-3 mii de ani. 6. Pot greşi şi laureaţii Nobel, încă descoperim lucruri noi. 1 Țineți minte, folosiți-vă mereu capul: al organului pentru sex, cel de pe umeri pentru restul!
cincistele Reputație: -3877 Postat Iunie 9, 2021 Oras:Everest Oras:Everest Autor Postat Iunie 9, 2021 La 06.06.2021 la 13:56, fakeaccount a spus: Nu au apărut brusc, au evoluat Evident, nu ştiu ce e delirul ăla cu hoţii şi curvele de la porţile Romei. Sunt unele întrebări legate de etnogeneză, dar sunt valabile pt toate poparele balcanice. Între 400-450 şi cca 900 e o lipsă totală de surse scrise în zonă. Nimeni nu ştie exact de unde provin vlahii, bulgarii, albanezii, etc. Adică se ştie în mare, dar nu detalii legate de procesul formării, pas cu pas. Era bună o tradiţie documentată din acea perioadă sau înainte, dar nu ştiu să existe. Şi aş vrea să existe. Ce prezintă Roxin în acel link e pură speculaţie, nu e nicio legătură clară stabilită. Nu înţeleg cum accepţi acea ipoteză, deşi e slab argumentată, dar nu evoluţia, care este mult mai bine argumentată, chiar dacă are unele lacune. De unde să provină oare vlahii ? 🤔 Păi din amestecul coloniștilor romani, atâția câți au fost și câți or fi rămas din urmașii lor după retragerea aureliană, triburile migratoare și bineînțeles elementul autohton, substratul tracic. Sunt destule surse care ne spun că tracii erau foarte numeroși (al doilea popor după inzi - Herodot) dar și foarte dezbinați, purtând diverse nume în funcție de locul unde trăiau. Erau sedentari. Un neam atât de mare nu avea cum să dispară în neant. În plus, după testele de sânge, populațiile balcanice sunt înrudite. Se știe și de unde au venit albanezii, slavii, bulgarii, maghiarii ( nu ungurii ! ), hunii, avarii, gepizii, alanii, goții cu subramurile lor, ostrogoții, vizigoții, triburile germanice, vandalii, longobarzii, suebii, anglii, francii, marcomanii, iazigii, belgii și care or mai fi fost. Cred că și neamuri turcice : cumani, pecenegi. Există unele mituri care se întâlnesc la toate popoarele din Balcani, în vechiul areal tracic. Meșterul Manole, Miorița și cred că mai sunt, dar nu-mi vin în minte acum. Cred că și în ce privește bucătăria sunt multe asemănări. 2
Membru Premium fakeaccount Reputație: 2300 Postat Iunie 9, 2021 Oras:Error 404: Not found. Oras:Error 404: Not found. Membru Premium Postat Iunie 9, 2021 3 hours ago, cincistele said: De unde să provină oare vlahii ? 🤔 Păi din amestecul coloniștilor romani, atâția câți au fost și câți or fi rămas din urmașii lor după retragerea aureliană, triburile migratoare și bineînțeles elementul autohton, substratul tracic. Sunt destule surse care ne spun că tracii erau foarte numeroși (al doilea popor după inzi - Herodot) dar și foarte dezbinați, purtând diverse nume în funcție de locul unde trăiau. Erau sedentari. Un neam atât de mare nu avea cum să dispară în neant. În plus, după testele de sânge, populațiile balcanice sunt înrudite. Se știe și de unde au venit albanezii, slavii, bulgarii, maghiarii ( nu ungurii ! ), hunii, avarii, gepizii, alanii, goții cu subramurile lor, ostrogoții, vizigoții, triburile germanice, vandalii, longobarzii, suebii, anglii, francii, marcomanii, iazigii, belgii și care or mai fi fost. Cred că și neamuri turcice : cumani, pecenegi. Există unele mituri care se întâlnesc la toate popoarele din Balcani, în vechiul areal tracic. Meșterul Manole, Miorița și cred că mai sunt, dar nu-mi vin în minte acum. Cred că și în ce privește bucătăria sunt multe asemănări. Din nou, simplifici lucrurile. Legăturile genetice dintre bulgarii de azi și românii de azi nu ne spun nimic legat de legăturile dintre Geți și Daci, și nici nu indică un strămoș comun. Sunt de acord cu ce spui, dar eu am zis că nu există dovezi care să lege dacii de vlahi, sau tracii de bulgari (sau albanezii de ilirieni). Nu avem legături lingvistice (din câte știm acum), nu avem orașe sau denumiri preluate și nici nume. Istoria între 400 și 900 (aprox) este o nebuloasă cu multe necunoscute. Bucătăria este destul de nouă și s-a schimbat masiv peste tot în lume în ultimii 500 de ani. Nu am auzit de miorița la bulgari sau Manole, ai surse? 1 Țineți minte, folosiți-vă mereu capul: al organului pentru sex, cel de pe umeri pentru restul!
-yorick- Reputație: 1356 Postat Iunie 10, 2021 Oras:Synagogue of Satan Oras:Synagogue of Satan Postat Iunie 10, 2021 11 hours ago, fakeaccount said: Care este legătura? Nimeni nu a zis că evoluţia dă rezultate perfecte. Dacă dzeu ne-a făcut după asemănarea lui, înseamnă că are acelaşi probleme genetice? ai hulit, continuă și vei fi ascultat* ( ca ăia de pe Titanic 😬) *am mai zis pe undeva că dacă te rogi la Dumnezeu nu te ascultă, dar dacă hulești ...
Membru Premium fakeaccount Reputație: 2300 Postat Iunie 10, 2021 Oras:Error 404: Not found. Oras:Error 404: Not found. Membru Premium Postat Iunie 10, 2021 3 hours ago, -yorick- said: ai hulit, continuă și vei fi ascultat* ( ca ăia de pe Titanic 😬) *am mai zis pe undeva că dacă te rogi la Dumnezeu nu te ascultă, dar dacă hulești ... Nu înţeleg ce vrei să spui. Cum voi fi ascultat? (Şi ce au făcut ăia de pe titanic?) 1 Țineți minte, folosiți-vă mereu capul: al organului pentru sex, cel de pe umeri pentru restul!
-yorick- Reputație: 1356 Postat Iunie 10, 2021 Oras:Synagogue of Satan Oras:Synagogue of Satan Postat Iunie 10, 2021 1 hour ago, fakeaccount said: Nu înţeleg ce vrei să spui. Cum voi fi ascultat? (Şi ce au făcut ăia de pe titanic?) Proprietarul Titanicului a spus inainte de a parasi portul spre America: "Vaporul asta nici Dumnezeu nu-l poate scufunda!" Se pare ca Ăl de Sus l-a auzit. Legat de hulă (batjocură maximală, care produce traume sufletești) Isus a spus că hulitorii nu vor fi iertați nici in veacul asta (perioada de timp pana la a doua Lui venire), nici in veacul urmator (e vorba de cei o mie de ani de post apocalipsa - iarna nucleara). A sustine teoriile lui Darwin este o hulă la adresa lui Dumnezeu. Este foarte periculos sa faci asa ceva. Islamul este o alta hulă, a se vedea cat au de pătimit musulmanii din aceasta cauza. Chiar despre Diavol (Satanah - Împotrivitorul), arhanghelul Mikail atrage atenția legat de cât a avut de pătimit împotrivindu-se lui Dumnezeu. Simbolul mărului mușcat utilizat de firma Apple este un alt exemplu de hulă, pentru care americanii vor plăti groaznic (scrie in Apocalipsa cap. 17 si 18 cum vor plati si de ce). Ce vrea sa spuna Biblia este ca oamenii se impart in doua categorii, capre (fiare) si oi (supusi, resemnati) si ca nu depinde de om destinul lui (a se vedea cazul lui Spartacus dar si al lui Isus sau al apostolilor ori a primilor crestini, care au murit groaznic). Cine da zoom mult la problematica, vede ca exista o forta care vrea sa distruga tot ce iubeste Dumnezeu, dragostea, dreptatea si pe aleșii (martorii) lui (adica pe evrei). Cunoscand efectul/actiunea se poate ghici cauza. Majoritatea ateilor pe care eu i-am cunoscut erau atei din răzbunare, pentru ca s-au nascut cu grave handicapuri fizice, psihice, sufletesti. Acesti oameni inselatori nu sunt atei, ei doresc sa distruga (ca si Diavolul) tot ceea ce iubeste Dumnezeu sau a spus Dumnezeu ca va face. Acesti "atei" cunosc multi (dintre ei) si profetiile biblice si se ingrozesc. Ei spun printre altele "crestinii sunt o secta apocaliptica care trebuie distrusa", sau spun ca "armele nucleare nu vor fi folosite niciodata", sau ca e bine ca exista Rusia, China si Iran si bine ar fi sa dispara Israelul, acum au ajuns sa spuna ca pamantul e plat iar populatia lumii nu este excedentară. In lunile si anii care vor veni, vor da vina pentru scumpiri ghici pe cine, pe evrei, pe masoni, pe Bill Gates s.a.m.d. Acesti atei sunt activi de cand exista internet pe toate forumurile, roportal, softpedia, nimfomane, etc. Motivatiile lor eludeaza stiinta si tin de psihopatologie, nu am nici un dubiu. Nu au cunostiinte aprofundate din nici un domeniu, nu sunt absolventi de vreo facultate din domeniul real, sunt doar niște frustrați care vor validare, vor sa prevaleze, "că știu ei mai bine ce și cum".
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum