Sari la conținut

Evoluționismul la bară !

Postări Recomandate

• Oras:Ubicuu
Postat
Acum 3 ore, fakeaccount a spus:

Deci Dzeul Biblic este un prieten imaginar creat din diferite nevoi? Ok, dar atunci ce rol mai are cel real? Putea să nu existe, tot aici ajungeam.

Rolul ,,prietenului imagiar" e să poată tot ce nu putem noi. In realitate nu prea poate nimic, noi putem, dar din deranj psihic o dam pe el. Ai zis bine cu prietenul imaginar, ursulețul de pluș al copiilor, că suntem imaturi... Omenirea e narcisica, iar vârstă mentală a narcisicilor e undeva la 3 anișori.

• Like 1
  • Membru Premium
  • Oras:Error 404: Not found.
Postat
6 hours ago, unscarred said:

Rolul ,,prietenului imagiar" e să poată tot ce nu putem noi. In realitate nu prea poate nimic, noi putem, dar din deranj psihic o dam pe el. Ai zis bine cu prietenul imaginar, ursulețul de pluș al copiilor, că suntem imaturi... Omenirea e narcisica, iar vârstă mentală a narcisicilor e undeva la 3 anișori.

Ah, e creator, dar a scăpat creația de sub control. și încearcă să se folosească de ea. Sună a gnosticism acum.

• Like 1

Țineți minte, folosiți-vă mereu capul: al organului pentru sex, cel de pe umeri pentru restul!

Postat

Daca judecam pe dovezi, iar când nu avem dovezi clare pe probabilități, cam aici ajungem.

Creaționismul și evoluționismul, ambele sunt greu de combătut, deci probabil sunt adevărate. Lumea ailaltă probabil e vrajeala. Atunci cui folosește sa facem noi fapte bune și să fim drepți?! Într-o mare măsură și nouă, dar daca ne ducem în pământ, ne ajuta prea puțin. Posibil lui îi folosesc mai mult faptele noastre, că doar astfel își confirmă că a făcut o chestie buna.

A făcut un căcat incontrolabil și acum vrea s-o dea bine prin puterile noastre, că el nu poate, e narcisic deci perfecționism și nu suporta ideea că nu e omnipotent, sau că greșește. De exemplu creația speciilor a fost urmată de evoluție, NU STIA ASTA!

In ultima vreme noi îi distrugem creația și punem in loc creația noastra. Începând cu umanismul, am pus omul înaintea lui Dumnezeu, am devenit la fel de narcisici ca și el, iar acum atingem apogeul. L-am detronat deja, cum spunea Harari de exemplu, in Homo deus. Daca suntem după chipul și asemănarea lui înseamnă și ca facem aceleași greșeli, el speră să și le repara prin noi, noi prin el, dar diferența e că noi avem putere iar el nu are. La faza asta fiecare e cu nebunia lui, el e cu omnipotenta unui psihopat impotent si abuziv,  noi suntem cu infantilismul și cu dependența de un cordon ombilical imaginar și psihotic, dar și cu narcisismul noii noastre creații care se duce pe pula văzând cu ochii, că mai mult de câteva sute de ani nu mai are cum sa țină.

• Like 1
  • Oras:Synagogue of Satan
Postat
1 hour ago, unscarred said:

noi suntem cu infantilismul și cu dependența de un cordon ombilical imaginar și psihotic, dar și cu narcisismul noii noastre creații care se duce pe pula văzând cu ochii, că mai mult de câteva sute de ani nu mai are cum sa țină.

Se spune ca in 2050 va fi gata petrolul, in 2070 gazele, in maxim 200 de ani carbunii, apocalipsa spune ca mai tine o mie de ani, dar nu pentru toti, si oricum supravietuitorii apocalipsei sunt damnati, apropo, chiar nu-ti plac lacustele alea? sper  sa traiesti sa le vezi real cum te vaneaza, nici tancurile nu-ti plac? toate merg cu gazolina, daca gazele se termina in 2070, spectacolul ar trebui sa fie inainte, asa cum sustinea si Isaac Newton, adica in jur de 2050-2060, traim pana atunci? eu nu, voi da! Succes!

• Like 1
  • Membru Premium
Postat
10 hours ago, unscarred said:

Creaționismul și evoluționismul, ambele sunt greu de combătut, deci probabil sunt adevărate. Lumea ailaltă probabil e vrajeala. Atunci cui folosește sa facem noi fapte bune și să fim drepți?! Într-o mare măsură și nouă, dar daca ne ducem în pământ, ne ajuta prea puțin. Posibil lui îi folosesc mai mult faptele noastre, că doar astfel își confirmă că a făcut o chestie buna.

în primul rând nouă ne folosește.  Dar nu toți înțeleg asta.

10 hours ago, unscarred said:

In ultima vreme noi îi distrugem creația și punem in loc creația noastra. Începând cu umanismul, am pus omul înaintea lui Dumnezeu, am devenit la fel de narcisici ca și el, iar acum atingem apogeul. L-am detronat deja, cum spunea Harari de exemplu, in Homo deus.

Asta spune și bliblia, că am fost alungați din rai tocmai pentru suntem ca niște dzei, asta s-a întâmplat când am mușcat din „fructul cunoașterii”. Aș menționa aici că religiile sunt tot antropocentrice, poate mai mult ca umanismul. Adică suntem considerați speciali în cam toate religiile lumii. Pentru umanism suntem doar niște animale foarte deștepte. Este o abordare mai modestă decât a religiilor. 

Iar setea noastră de cunoaștere (curiozitatea) a dus la multe lucruri bune, nu suntem o cauză așa pierdută.

• Like 2

Țineți minte, folosiți-vă mereu capul: al organului pentru sex, cel de pe umeri pentru restul!

• Membru Premium
Postat
22 hours ago, -yorick- said:

este o hulă, grădina maicii domnului este Israelul, nu România

hula poate avea consecințe grave

p.s. sper să mă înșel

consecințe grave pt cine? E pedepsită toată țara pentru ăia 20-30 care cred asta? Eu nici nu știam de asta.

Și de ce ar fi România „o sinagogă a Satanei” pt că sunt câțiva care debitează? Sunt peste tot nebuni, inclusiv în Israel.

• Like 2

Postat
Acum 1 minut, fakeaccount a spus:

în primul rând nouă ne folosește.  Dar nu toți înțeleg asta.

Asta spune și bliblia, că am fost alungați din rai tocmai pentru suntem ca niște dzei, asta s-a întâmplat când am mușcat din „fructul cunoașterii”. Aș menționa aici că religiile sunt tot antropocentrice, poate mai mult ca umanismul. Adică suntem considerați speciali în cam toate religiile lumii. Pentru umanism suntem doar niște animale foarte deștepte. Este o abordare mai modestă decât a religiilor. 

Iar setea noastră de cunoaștere (curiozitatea) a dus la multe lucruri bune, nu suntem o cauză așa pierdută.

Pai in ideea asta religioasă de ,,speciali" am distrus Pământul. Încă o chestie de care am uitat sa amintesc in peisajul psihozei omului religios. Bărbosul a spus niste tâmpenii de proporții în privința asta, cu dobitoacele și resursele in folosul omului, dar a uitat să amintească de viruși de exemplu, că e un ignorant și un semidoct.

• Like 1
Postat
29 minutes ago, fakeaccount said:

consecințe grave pt cine? E pedepsită toată țara pentru ăia 20-30 care cred asta? Eu nici nu știam de asta.

Și de ce ar fi România „o sinagogă a Satanei” pt că sunt câțiva care debitează? Sunt peste tot nebuni, inclusiv în Israel.

la noi e tot ruralul asa, in delir, 46% plus ghetourile din orase, toti disperatii delireaza intr-o veselie, plin youtube-ul de profeti inchipuiti din Romania, preotii si calugarii batrani delireaza dar fara vreo legatura cu Biblia, doar inchipuirile  lor bolnave

Postat
33 minutes ago, unscarred said:

Pai in ideea asta religioasă de ,,speciali" am distrus Pământul. Încă o chestie de care am uitat sa amintesc in peisajul psihozei omului religios. Bărbosul a spus niste tâmpenii de proporții în privința asta, cu dobitoacele și resursele in folosul omului, dar a uitat să amintească de viruși de exemplu, că e un ignorant și un semidoct.

uiti ca suntem sub influenta demonica, 1/3 din ingerii cazuti sunt pe pamant, nu tii cont de profetii, de exemplu in cartea lui Daniel scrie ca "Fiara a 4-a va zdrobi pamantul" - e vorba de fiara romana de sorginte germanica care acum e in USA. Firmele americane petroliere si nu numai, distrug si zdrobesc tot pamantul. Roma nu a murit, e in America, vezi arhitectura Coloseumului, a Bancii Mondiale, a Casei Albe etc. (as avea multe sa-ti spun, eu am studiat 30 de ani profetiile si sunt adevarate, barbosul nu minte!)

• Oras:Everest
Postat
Acum 20 minute, unscarred a spus:

Bre, biblia e scrisă dă oameni, nu de Dumnezeu. Forma actuală nu cred că are o vechime mai mare de 500 de ani. Îți dai seama că ăia au scris-o la nivelul cunoștințelor de atunci sau chiar mai vechi dacă au copiat-o după manuscrise din timpuri și mai înaintate.  

Oamenii au nevoie de lucruri sacre, sfinte, și dpmdv moralitatea, etica parcă nu sunt de ajuns...trebuie să ai o bunătate în suflet, omenie... să vină din natura omului, nu din teama față de vreo lege sau autoritate oarecare. Nici frica de Dumnezeu nu-mi place, eu nu cred că Dumnezeu e un zeu cu trăsături de monarh absolutist care vrea să fie adorat și slăvit și să ne țină în genunchi. Tu te înverșunezi asupra unui Dumnezeu  creat de mințile unor tipi de acum peste 500 de ani 😄

• Minus 1
  • Membru Premium
Postat
1 hour ago, cincistele said:

Forma actuală nu cred că are o vechime mai mare de 500 de ani. Îți dai seama că ăia au scris-o la nivelul cunoștințelor de atunci sau chiar mai vechi dacă au copiat-o după manuscrise din timpuri și mai înaintate.  

Vechiul testament e vechi de cca 2500 de ani (cel mult 3000, cel puțin 2300), noul testament cca 2000,  deși variantele complete au cam 1500 de ani.  În general traducerile sunt ok, sunt mici diferențe între ele. Deși diferă ce este considerat canonic și ce nu în funcție de perioada de timp.

• Like 2

• Membru Premium
Postat
1 hour ago, cincistele said:

Tu te înverșunezi asupra unui Dumnezeu  creat de mințile unor tipi de acum peste 500 de ani 😄

Păi asta este ce este considerat canon de către biserica noastră. Dacă renunțăm la textele vechi (nu m-aș opune), ce alternative avem?

• Like 1

• Oras:Sinaia
Postat
Acum 2 ore, cincistele a spus:

Bre, biblia e scrisă dă oameni, nu de Dumnezeu. Forma actuală nu cred că are o vechime mai mare de 500 de ani. Îți dai seama că ăia au scris-o la nivelul cunoștințelor de atunci sau chiar mai vechi dacă au copiat-o după manuscrise din timpuri și mai înaintate.  

Oamenii au nevoie de lucruri sacre, sfinte, și dpmdv moralitatea, etica parcă nu sunt de ajuns...trebuie să ai o bunătate în suflet, omenie... să vină din natura omului, nu din teama față de vreo lege sau autoritate oarecare. Nici frica de Dumnezeu nu-mi place, eu nu cred că Dumnezeu e un zeu cu trăsături de monarh absolutist care vrea să fie adorat și slăvit și să ne țină în genunchi. Tu te înverșunezi asupra unui Dumnezeu  creat de mințile unor tipi de acum peste 500 de ani 😄

Bre, ești de căcat rău de tot! Mă pish în gândirea ta și în tot ceea ce încerci să ari. Ești un gunoi inutil!

• Minus 1
Postat
Acum 29 minute, fakeaccount a spus:

Păi asta este ce este considerat canon de către biserica noastră. Dacă renunțăm la textele vechi (nu m-aș opune), ce alternative avem?

Lasa-l, este drogat!

• Minus 1
Postat
Acum 12 minute, payment a spus:

Bre, ești de căcat rău de tot! Mă pish în gândirea ta și în tot ceea ce încerci să ari. Ești un gunoi inutil!

Bă flautistule ! Cânta-mi-ai la ceatîrnă ! 😄😄😄

Pișa-te-ai pă tine dă flaușat ce ești ! 

• Minus 1
  • Membru Premium
Postat
16 minutes ago, payment said:

1 minute ago, cincistele said:

Vorbiți civilizat și nu vă înjurați fără motiv. Nu sunt moderator, dar hai să fim decenți.

• Like 1

Postat

as avea o observatie linistitoare pentru atei, in Biblie scrie "Oare își va pierde cel drept răsplata lui?" - in vechiul testament pe undeva.. deci nu conteaza ce credem, conteaza sa fim oameni corecti

Postat
Chiar acum, fakeaccount a spus:

Vorbiți civilizat și nu vă înjurați fără motiv. Nu sunt moderator, dar hai să fim decenți.

Omul are probleme la mansardă, locul lui e ospiciu, nu-mi dau seama de ce umblă dezlegat pă forum. Nu l-am băgat niciodată în seamă dar insistă să ne delecteze cu înjurăturile lui. E singură limbă pă care o înțelege.

Acum 46 minute, fakeaccount a spus:

Cum să ți explic ? Canoanele bisericești sunt ignorate, sau cel mult au devenit niște ritualuri foarte formale pt majoritatea credincioșilor. Nu cred că dacă întrebi pă stradă găsești 10 inși care să știe cele 10 porunci. Oamenii "țin"  marile sărbători, botezul, nunta, colindele...habar n-au ei dă canoane. Laitmotivul majorității e : ortodox m-am născut, ortodox vreau să mor. Țin credința străbună. Sunt multe tradiții precreștine pătrunse în ortodoxismul nostru. Așa cum e ea, biserica noastră a avut un rol important în menținerea identității și conștiinței noastre naționale. Aproape continuu am avut de a face cu stăpâniri sau forme de dominație străină. Chiar și azi nu avem suveranitate deplină. Că de data asta am renunțat noi de bunăvoie la suveranitate, e altă discuție.

• Minus 1
  • Membru Premium
Postat
2 hours ago, -yorick- said:

la noi e tot ruralul asa, in delir, 46% plus ghetourile din orase, toti disperatii delireaza intr-o veselie, plin youtube-ul de profeti inchipuiti din Romania, preotii si calugarii batrani delireaza dar fara vreo legatura cu Biblia, doar inchipuirile  lor bolnave

Nu am date statistice, dar cred că exagerezi, majoritatea populației are probleme mai mari decât să știe unde este grădina Maicii Domnului.

• Like 1

Postat

exagerez dar preotii asta fac oficial, amagesc populatia mai slaba de inger

• Membru Premium
Postat
47 minutes ago, cincistele said:

Cum să ți explic ? Canoanele bisericești sunt ignorate, sau cel mult au devenit niște ritualuri foarte formale pt majoritatea credincioșilor. Nu cred că dacă întrebi pă stradă găsești 10 inși care să știe cele 10 porunci. Oamenii "țin"  marile sărbători, botezul, nunta, colindele...habar n-au ei dă canoane

Nu la alea mă refer, mă refer la ce este considerat text sfânt. Sunt considerate texte sfinte alea de acum 1500+ de ani, cu toate probleme ce rezultă din faptul că sunt așa vechi (mai ales alea de peste 2000 de ani).

49 minutes ago, cincistele said:

aitmotivul majorității e : ortodox m-am născut, ortodox vreau să mor. Țin credința străbună. Sunt multe tradiții precreștine pătrunse în ortodoxismul nostru. Așa cum e ea, biserica noastră a avut un rol important în menținerea identității și conștiinței noastre naționale. Aproape continuu am avut de a face cu stăpâniri sau forme de dominație străină. Chiar și azi nu avem suveranitate deplină. Că de data asta am renunțat noi de bunăvoie la suveranitate, e altă discuție.

Ok, dar nu sunt și alte liante, ceva mai coerente ideologic? Și ce facem cu românii care nu-s creștini sau ortodoxi, la ei cum merge acest liant?

• Like 1

Postat
Acum 2 minute, fakeaccount a spus:

Nu la alea mă refer, mă refer la ce este considerat text sfânt. Sunt considerate texte sfinte alea de acum 1500+ de ani, cu toate probleme ce rezultă din faptul că sunt așa vechi (mai ales alea de peste 2000 de ani).

Ok, dar nu sunt și alte liante, ceva mai coerente ideologic? Și ce facem cu românii care nu-s creștini sau ortodoxi, la ei cum merge acest liant?

Gândește-te în contextul de atunci, biserica chiar a fost liantul. Și atunci și acum, sunt foarte puțini români care nu sunt ortodocși. Românii musulmani sunt de altă etnie, cred că peste 90%. Oricum, ortodoxia românească nu e militantă și nici fanatică. Noi nu am încercat niciodată să ne impunem credința, nimănui. 

• Like 1
  • Minus 1
  • Membru Premium
Postat
5 minutes ago, -yorick- said:

exagerez dar preotii asta fac oficial, amagesc populatia mai slaba de inger

Știi ceva, pentru prima dată sunt de acord cu tine. Știu preoți care răspândesc la teorii ale conspirației, unele fără nicio legătură cu religia.

• Like 2

Postat
7 minutes ago, fakeaccount said:

Știi ceva, pentru prima dată sunt de acord cu tine. Știu preoți care răspândesc la teorii ale conspirației, unele fără nicio legătură cu religia.

hm..nu suport preotii si bisericile cladiri fizice, pentru ca sunt idolatre iar preotii narcisici

Postat
Acum 2 ore, cincistele a spus:

Sugi pula muedin!

• Minus 1

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...