macarons Reputație: 649 Postat Decembrie 25, 2023 Oras:Iasi Oras:Iasi Postat Decembrie 25, 2023 In afara faptului ca, la terminarea unui liceu a unei facultati, aveai repartitie la un serviciu si puteai sa iti cumperi o locuinta la un pret accesibil, nu era bine in comunism. Acum, in democratie, avem libertate deplina, dar avem posibilitati financiare limitate. Sau ma rog unii dintre noi....
Vizitator Reputație: 0 Postat Decembrie 27, 2023 Postat Decembrie 27, 2023 Eram prea mic să țin minte comunismul dar am trăit urmările din anii 90 si 2000 și perioada aia a fost una de kkt. Colaps financiar, inflație, somaj, divorțuri, familii destrămate. Adevărul e că după 2004 (NATO) si 2007 (UE) țara noastră a început să se ridice mult prin oamenii care au mers sa muncească dincolo, firmele care au venit aici si au creat multe locuri de muncă, si investițiile. Mulți sunt orbi sa nu realizeze că, deși încă avem multe probleme, noi acum trăim cea mai bună perioadă din istoria țării noastre. Dar mulți încă mai cred că a fost mai bine in comunism, interbelic sau pe vremea lui Burebista, ori când citești istoria și vezi statisticile îți dai seama imediat ce diferențe erau și cum eram in raport cu vecinii sau cu ziua de azi. E o idealizare a trecutului, iluzia paradisului pierdut, dar tot o iluzie rămâne.
MacArthur Reputație: 4237 Postat Decembrie 27, 2023 Oras:Tg-Mures Oras:Tg-Mures Autor Postat Decembrie 27, 2023 1
Stefanelu Reputație: 558 Postat Decembrie 28, 2023 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Decembrie 28, 2023 E bine in Russia
Cardosso Reputație: 70 Postat Decembrie 28, 2023 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Decembrie 28, 2023 Am schimbat forma de guvernare, dar nu am luat nimic bun din comunism. Nu era bine atunci. Ca și copil eram dresat sa urmăresc masina cu carne/oua și sa stau la coada. Eu unul as fi păstrat pedepsele din codul penal și m-as fi bătut pe la UE sa păstrez munca silnică fără eliberare condiționată. Se spune ca democrația se termina atunci când un individ lezează prin acțiunile sale libertatea altor indivizi. În Romania nimeni nu are respect pentru drepturile celorlalți. Pentru ca lor sa le fie bine ii tratează pe ceilalți ca sclavi, abuzează de ei. Uitați-vă la Ferma Dacilor (un exemplu), patronul un dobitocule care a construit din lemn de brad, netratat care la o scanteie s-a aprins ca o sura de paie. I-a murit copilul dar și alte 7 persoane pentru ca ju a avut nici un discernământ sau frica. Educația nu se face cu bun simt. Se face cu frica. Sa fi știut patronul ca risca vreo 3-4 ani de munca silnică pentru riscurle la care își supune clienții ar mai fi făcut asa. Pescobar, ala cu taverna rocilor, i se inchid restaurantele, plătește o amenda le deschide, tot în condiții de insalubritate, îmbolnăvește clienții și tot are voie sa se ocupe de activități de alimentație publica. I se închide o firma, deschide alga și continua în același mod. Nicu îl baga la țuhaus pentru ,,îmbolnăvirea populatiei" (parca asa ii zicea) și acolo trăgea ca berilă Asta regret din comunism/dictatura. Pedepsele și regimul de detenție al tampitilor care nu au empatie pentru ceilalți oameni si profita de ei în cel mai josnic mod. încă jn exemplu. Traficul de persoane sau de droguri. Gândiți-vă ce pușcărie făceau ăștia. Acum aflam de indivizi care au traficat 10-20 de fete și le-au obligat la prostituție și fac 5-7 ani de pușcărie la pension. 1
nila78 Reputație: 650 Postat Decembrie 28, 2023 Oras:Timisoara Oras:Timisoara Postat Decembrie 28, 2023 Acum 2 ore, Cardosso a spus: Am schimbat forma de guvernare, dar nu am luat nimic bun din comunism. Nu era bine atunci. Ca și copil eram dresat sa urmăresc masina cu carne/oua și sa stau la coada. Eu unul as fi păstrat pedepsele din codul penal și m-as fi bătut pe la UE sa păstrez munca silnică fără eliberare condiționată. Se spune ca democrația se termina atunci când un individ lezează prin acțiunile sale libertatea altor indivizi. În Romania nimeni nu are respect pentru drepturile celorlalți. Pentru ca lor sa le fie bine ii tratează pe ceilalți ca sclavi, abuzează de ei. Uitați-vă la Ferma Dacilor (un exemplu), patronul un dobitocule care a construit din lemn de brad, netratat care la o scanteie s-a aprins ca o sura de paie. I-a murit copilul dar și alte 7 persoane pentru ca ju a avut nici un discernământ sau frica. Educația nu se face cu bun simt. Se face cu frica. Sa fi știut patronul ca risca vreo 3-4 ani de munca silnică pentru riscurle la care își supune clienții ar mai fi făcut asa. Pescobar, ala cu taverna rocilor, i se inchid restaurantele, plătește o amenda le deschide, tot în condiții de insalubritate, îmbolnăvește clienții și tot are voie sa se ocupe de activități de alimentație publica. I se închide o firma, deschide alga și continua în același mod. Nicu îl baga la țuhaus pentru ,,îmbolnăvirea populatiei" (parca asa ii zicea) și acolo trăgea ca berilă Asta regret din comunism/dictatura. Pedepsele și regimul de detenție al tampitilor care nu au empatie pentru ceilalți oameni si profita de ei în cel mai josnic mod. încă jn exemplu. Traficul de persoane sau de droguri. Gândiți-vă ce pușcărie făceau ăștia. Acum aflam de indivizi care au traficat 10-20 de fete și le-au obligat la prostituție și fac 5-7 ani de pușcărie la pension. Ce părere ai de pedepsele din tarile scandinave? Au pe unu de a omorat 60+ si o primit pedeapsa maxima... 22 ani..
MacArthur Reputație: 4237 Postat Decembrie 28, 2023 Oras:Tg-Mures Oras:Tg-Mures Autor Postat Decembrie 28, 2023 1 minute ago, nila78 said: Ce părere ai de pedepsele din tarile scandinave? Au pe unu de a omorat 60+ si o primit pedeapsa maxima... 22 ani.. Te referi la Breivik (Norvegia)? A ucis 77 de oameni, si a ranit cine stie cati. Eu nu cred ca "omul" ala va iesi vreodata, dar daca da, in acea zi va fi omorat de cineva. 1
nila78 Reputație: 650 Postat Decembrie 28, 2023 Oras:Timisoara Oras:Timisoara Postat Decembrie 28, 2023 Acum 1 minut, MacArthur a spus: Te referi la Breivik (Norvegia)? A ucis 77 de oameni, si a ranit cine stie cati. Eu nu cred ca "omul" ala va iesi vreodata, dar daca da, in acea zi va fi omorat de cineva. Corect la ala ma refeream ca exemplu extrem. Dar si in rest, multi ii acuza ca au pedepse prea blande, ei spun ca inchisoare nu trebuie sa fie nici o pedeapsa, ii munca pentru reabilitare...
MacArthur Reputație: 4237 Postat Decembrie 28, 2023 Oras:Tg-Mures Oras:Tg-Mures Autor Postat Decembrie 28, 2023 2 minutes ago, nila78 said: Corect la ala ma refeream ca exemplu extrem. Dar si in rest, multi ii acuza ca au pedepse prea blande, ei spun ca inchisoare nu trebuie sa fie nici o pedeapsa, ii munca pentru reabilitare... Cumva e logic (pana la un anumit punct). Daca va fi doar chinuit (nu fizic ma refer) va iesi un animal probabil mai mare decat cel care a intrat. Acum depinde si ce crima comisa, desigur. Iti recomand emisiunea Condamnatii (nu stiu pe ce post se da, n-am tv de multi ani, dar o gasesti pe youtube). E o emisune romaneaasca. Uite primul cu care se sa interviul E undeva la inceput de 20, pe la 13-14 ani s-a apucat de droguri, au intrat in casa unei batrane s-o jefuieasca, doar ca tanti a opus rezistenta, au omorat-o (asta avea 14 ani atunci, sau 15 nu mai stiu), dupa care i-au dat foc. Nu stiu cand o sa- elibereze pe asta, se spune ca oricine merita o a doua sansa. Eu zic ca nu. Si mai planuieste sa faca facultate, etc, si nu va nega nicaieri fapta pe care a comis-o.🤦♂️ 1
Cardosso Reputație: 70 Postat Decembrie 29, 2023 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Decembrie 29, 2023 Acum 23 ore, MacArthur a spus: Cumva e logic (pana la un anumit punct). Daca va fi doar chinuit (nu fizic ma refer) va iesi un animal probabil mai mare decat cel care a intrat. Acum depinde si ce crima comisa, desigur. Iti recomand emisiunea Condamnatii (nu stiu pe ce post se da, n-am tv de multi ani, dar o gasesti pe youtube). E o emisune romaneaasca. Uite primul cu care se sa interviul E undeva la inceput de 20, pe la 13-14 ani s-a apucat de droguri, au intrat in casa unei batrane s-o jefuieasca, doar ca tanti a opus rezistenta, au omorat-o (asta avea 14 ani atunci, sau 15 nu mai stiu), dupa care i-au dat foc. Nu stiu cand o sa- elibereze pe asta, se spune ca oricine merita o a doua sansa. Eu zic ca nu. Si mai planuieste sa faca facultate, etc, si nu va nega nicaieri fapta pe care a comis-o.🤦♂️ Sunt oameni care nu simt emoții, nu au sentimentul de mila și nu ai cum sa îl insufli. Sunt exact ca niște animale de prada. Au exact aceeași mila ca un animal de prada când își ucide hrana. Pentru a fi utili societății trebuie sa le insufli teama de repercursiuni ex bătaie, pușcărie (avand în vedere condițiile actuale din pușcărie, detenția nu prea ii sperie.) Strict la individul asta, avand în vedere cu cata lejeritate vorbește de fapta și de meritul lui la o viata normală cred ca doar s-a perfectionat în detentie și probabil va fi un infractor mai abil. A și o faza ... eram copil, prin anii 90, cativa ani după revoluție, și tata vorbea cu un vecin infractor recidivist cu state lungi la acel moment la vreo 40-50 ani. Aluia nu.i era frica ca întra la pușcărie ,,e făcută pentru oameni" asa spunea. Lui cel mai rău ii era frica de bătaia care o lua polițiști. Spunea ca mai bine primeste 10 ani în plus detenție doar sa nu-l mai judece aia la secție. Când ii vadea în curte se jura ca-i sta inima. Exact ca animalele. Lui ii era frica de bataie nu de pușcărie
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum