Sari la conținut

Je suis Charlie


Postări Recomandate

  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

Un motiv important pentru care tragediile din alte parti are lumii nu sunt băgate în seamă, este că nu au aceeasi acoperire.

 

Am înteles că există planuri că într-un timp relativ scurt, 20-30 de ani, să existe acces global la energie electrică. Pentru acces la internet o sa se întâmple mult mai curând. Și atunci o să cam ia sfârsit lucrurile astea. Dacă într-o lume că asta s-ar întâmpla masacru de 2000 de oameni în Nigeria, ar fi pe youtube în 5 min și probabil cu milioane de view-uri în câteva ore. Lumea ar reacționa când ar vedea cum arată.

 

Dar oricum, probabil ca nu s-ar întâmpla. Acolo unde există acces global la umor, bun simț și educație, nebunii sunt luați la mișto. Nu sunt urmați.

 

Oricum, între timp, exercițiile astea de empatie sunt până la urmă un lucru bun. Nu contează că sunt din spirit de turmă și că alte lucruri mai grave sunt ignorate. Orice lucru pe care îl fac masele mari de oameni e cu ignoranța și cu mult spirit de turmă. Ce e important e că acum 70 de ani ziceau în spirit de turmă "Heil Hitler" și acum zic "Je suis Charlie".

Link spre comentariu
  • Oras:Wonderland
  • Oras:Wonderland

Oricum, între timp, exercițiile astea de empatie sunt până la urmă un lucru bun. Nu contează că sunt din spirit de turmă și că alte lucruri mai grave sunt ignorate. Orice lucru pe care îl fac masele mari de oameni e cu ignoranța și cu mult spirit de turmă. Ce e important e că acum 70 de ani ziceau în spirit de turmă "Heil Hitler" și acum zic "Je suis Charlie".

 

Problema cu spiritul de turma este ca unii profita de fenomenul asta prin manipulari foarte bine gandite, sunt unii care stiu cum vor reactiona masele la unele intamplari, la diversi stimului, asta studiaza, cu asta se ocupa. Urmareste de curiozitate cum s-a petrecut manipularea media legata de razboiul din Irak, cu armele de distrugere in masa si etc. Deja au ajuns sa recunoasca faptul ca a fost doar o vrajeala pentru a-i mobiliza pe americanii de rand , care sunt niste redusi (repet "the average guy" nu toti) si nu intamplator sunt asa, asa se vrea sa fie, si pe toata lumea care urmarea canalele media conduse de americani. Urmareste cum se facea jurnalismul in razboiul din Irak, trebuia difuzat numai ce vroia armata sa se difuzeze, sa se vada numai ce trebuia vazut. 

  • Like 3
  • Minus 5
Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

Asta e posibil cand mass media e centralizată. Atunci poate fi controlată.

 

Dar mass media centralizată își pierde din putere. Sunt atatia bloggeri pe youtube si în alte zone ale internetului care preiau informatiile și le comentează cum li se pare lor corect. Si au milioane de abonați. Ăștia nu pot fi controlați, cel putin atata timp cât funcționează democrația.

 

Ceea ce vreau să spun este că atunci când toata lumea e conectată, nu se mai poate controla ce este vizibil. Totul devine vizibil.

  • Like 1
Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

Zicea Oly ca a fost bagat batul prin gard iar inauntru era un Rotweiler.Cred ca vroia sa zica un caine turbat.

Picoane,unde ai vazut tu bre aroganta aia tipic franceza ca mie nu mi s-a intamplat pe nicaieri.Si am colindat Franta mai ceva ca Romania.De cativa ani imi fac vacantele colindind Europa dar mai ales Franta.Nimeni nu m-a tratat ca pe un roman jegos ,cersetor sau amarat.Toti sint exact ca si noi doar ca mai educati dar asa vom ajunge si noi.Ca exista reviste sau emisiuni tv ce fac misto ,e normal.Peste tot exista.Nu ne plac,nu le urmarim.Cam la fel cum ar trebui sa facem pe forum cu cei ce nu ne plac sau cu topicurile ce nu ne plac.Urmariti filmul "Vive la France" sa vedeti ca la inceputul filmului fac misto chiar de natia lor,noi avem un banc asemanator:in Romania dumnezeu a dat toate minunile,relief frumos,bogatii,pamant roditor.Si ca sa echilibreze balanta a populat zona cu romani.Exact la fel zic si aia in film.Dar cu francezi.

Acum,ca au adus cu forta o gramada de alte natii care se simt asuprite,pai cine ii tine pe aia sa nu se tireze frumos in tarile lor de origine?

Ca sint alte tragedii umane in alte tari?Pai despre ce tari vorbim?Fix despre acele tari primitive de unde provin cei de mai sus.Si daca se duc americanii peste ei sa-i educe urlam cu totii ca au facut-o din interes.Asa ,hai sa-i lasam sa se dezvolte,sa terorizeze o lume intreaga apoi sa avem un nou razboi mondial,un nou holocaust.Nici nu vreau sa-mi imaginez o lume in care Hitler ar fi continuat razboiul(eram obligat sa merg cu Volkswagenul :laugh2 ).Nu vreau sa-mi imaginez ce se poate intampla daca se va trezi monstrul ce dormiteaza,Coreea de Nord.Va dati seama,la ei si acum conduce neanicu.

La modul simplu:vorbim despre primitivi ce tre` educati.Metoda ruseasca (de care vorbea Daywalker) probabil e singura aplicabila.Atunci vor disparea si teroristii si baietii aia din Africa sau orientul mijlociu.

Iar cu religia mai subtire,mintile slabute sint foarte usor de manipulat prin intermediul divinitatilor.

chiloțăreală in metrou 

Bai asta-i cea mai tare!!!Dar nu stiu ce inseamna,o fi semnalul ca tre` sa renunt la masina si sa merg cu metroul?

  • Like 2
Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

A,si mi-a mai placut ce a zis baiatul asta.Sub pretextul libertatii presei poti sa slobozesti pe cine vrei si cum vrei.

Eu ma gandesc insa ca nu ar trebui sa fie legal sa poti batjocori in ziar aiurea pe nimeni asta nu e civilizatie.

Modelul rusesc:

http://www.mihaimargineanu.ro/blog/putin-vladimir-putin-763

 
Acum câţiva ani un seic arab l-a vizitat pe Putin la Moscova. Inainte de a pleca i-a spus lui Putin că ar vrea să cumpere o mare parcelă şi să ridice, numai cu bani arabi, o mare moschee în capitala rusă. 
“Nu e o problemă”, i-a răspuns rusul,  “dar cu o condiţie: să autorizaţi să se construiască deasemenea în capitala arabă o mare Biserică ortodoxă”.

“Nu se poate” spuse arabul.
“De ce?” a întrebat Putin. 
“Pentru că religia voastră nu este adevărată şi nu putem lăsa ca poporul să fie înşelat”.
 
“Eu gândesc la fel despre religia ta şi fără îndoială aş permite ridicarea templului tău dacă ar fi echivalent, aşa că am terminat subiectul”.
 
 
ESTE FORMA DE A INFRUNTA PE ACEIA CARE VOR SA-SI IMPUNA OBICEIURILE LOR, IN SPECIAL IN TARILE SUBDEZVOLTATE.
 
**spam editat**itatile si religiile
 
In 4 August 2013 liderul rus, Vladimir Putin, s-a adresat parlamentului ţării sale cu acest discurs despre tensiunile cu **spam editat**ităţile etnice:
“In Rusia se trăieşte ca ruşii ! Oricare **spam editat**itate, de oriunde, care vrea să trăiască în Rusia, să lucreze şi să mănânce în Rusia, trebuie să vorbească rusa şi trebuie să respecte legile ruseşti. Dacă ei preferă Legea Sharia şi să trăiască viaţa musulmanilor, îi sfătuim să plece în acele locuri unde aceasta să fie Legea Statului…

Rusia nu are nevoie de **spam editat**ităţile musulmane, aceste **spam editat**ităţi au nevoie de Rusia şi nu le garantăm privilegii speciale, nici nu încercăm să schimbăm legile noastre adaptându-le cerinţelor lor.

Nu contează cât de tare strigă “discriminare”, nu tolerăm lipsa de respect faţă de cultura noastră rusă. Trebuie să învăţăm mult din sinuciderea Americii, Angliei, Olandei, Franţei, etc. dacă vrem să supravieţuim ca naţiune. Musulmanii au învins în aceste ţări şi nu vor reuşi şi în Rusia.
Tradiţiile şi obiceiurile ruseşti nu sunt compatibile cu lipsa de cultură şi formele primitive ale Legii Sharia şi ale musulmanilor. Când acest onorabil corp legislativ gândeşte să creeze legi noi, va trebui să aibă în minte în primul rând interesul naţional rus, observând că **spam editat**ităţile musulmane nu sunt ruse”.
  • Like 3
Link spre comentariu
  • Oras:Timisoara
  • Oras:Timisoara

Nu-s fan de rusi sau Putin dar de data asta a zis bine.Apreciez ce au bun rusii si au destule cu narozeniille lor nu-s de acord.

Am tot respectul ca au supravietuit celor mai cumplite orori si dusmani , i-au rabdat pe Hitler si pe Stalin simultan , unul a vrut sa le nimiceasca gena trupul spatiul altul credinta sufletul si azi sunt multi mari si ortodoxi . Rezista la extremele cele mai mari si le plac chiar le si cauta. Eu insa si noi romanii  iubim echilibrul si suntem mai asezati in toate de aceea extremele lor nu imi cad bine. Oricum cu musulmanii care si ei is dusi destul se potrivesc si-au gasit adeversar.

Link spre comentariu
  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri

Nenea dubla transmisie, francezii sunt aroganti si intre ei, nu doar cu altii. Normal ca ai fost tratat ok, erai turist, se vedea clar ca nu esti vreun cersetor/hot, probabil ca stapanesti bine franceza ( cu asta ii castigi din prima), nu aveau motive sa se poarte urat cu un turist ok. Dar, sa recunoastem totusi, francezii sunt plini de ei si aroganti. Bine, isi permit: o istorie bogata si deseori mareata ( mai putin ultima suta de ani), o cultura la fel, fost mare imperiu colonial din care mai pastreaza cate ceva etc. Sunt si cabotini, ingamfati, sovini si in general, un umor discutabil. Ma rog, nu toti, dar in general cam asa sunt. 

  • Like 9
  • Minus 2
Link spre comentariu
  • Oras:N.Dame
  • Oras:N.Dame

Desigur, nimeni nu trebuie ucis, nici macar in urma unui proces judiciar desfasurat corect, cu atat mai putin in modul las in care au facut-o fundamentalistii in cauza. Tocmai de aceea am afirmat ca sunt solidar cu ziaristii prin sloganul care da si titlul topicului.

De asemenea, presa trebuie sa fie libera si neingradita, am fost totdeauna contra unei "legi a presei", oricat de liberala ar fi ea.

Pe de alta parte, nu pot fi de acord nici cu ideea ca aceasta independenta trebuie sa fie absoluta, in care se poate scrie orice despre oricine. Sunt cateva subiecte cu caracter foarte intim ale oricarei fiinte umane: religia, orientarea sexuala, rasa etc. Dintr-o minima decenta si respect reciproc, astfel de subiecte ar trebui evitat a fi dezbatute la modul ironiei desantate.

As mai remarca aici un lucru (observatia nu-mi apartine, am cules-o de la un bun prieten): in lumea contemporana se aplica un dublu standard - nu e corect politic sa ironizezi homosexualii (un comportament sexual se pare ca genetic, deci involuntar), nici pe negrii (tot o trasatura nativa), insa acceptam destul de lejer ironii deplasate la adresa altor culte religioase.

E o discutie de principiu, nu caut sa gasesc pentru ca nu exista nicio scuza pentru atentatul oribil.

  • Like 2
Link spre comentariu
  • Oras:Acasa
  • Oras:Acasa


Musulmanii se supun regulilor din Australia sau pleaca la ei acasa!

 




https://deveghepatriei.files.wordpress.com/2014/08/kevin-rudd.jpg?w=500&h=281


 


Musulmanilor din Australia, care doresc sa traiasca dupa legile islamice li s-a pus in vedere sa paraseasca aceasta tara, in contextul in care guvernul a tintit radicalismul intr-o incercare de a decapita potentiale tentative de atac terorist.


Citat:


“IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians.


“IMIGRANTII SI NU AUSTRALIENII TREBUIE SA SE ADAPTEZE. Asta e, va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la atacul terorist din Bali incoace suntem martorii unui val de patriotism venit din partea majoritatii australienilor.


Aceasta cultura s-a creat in peste doua secole de zbateri, incercari si victorii a milioane de barbati si femei in cautarea libertatii.


Vorbim mai cu seama ENGLEZA, nu spaniola, libaneza, araba, chineza, japoneza, sau orice alta limba. In consecinta, daca doriti sa fiti parte a acestei societati, invatati limba!


Majoritatea australienilor cred in Dumnezeu. Asta nu e vreo aripa crestina de dreapta sau o presiune politica, ci un fapt, intrucat barbati si femei de credinta crestina, pe principii crestine, au fondat aceasta natiune, ceea ce este clar documentat. E cu siguranta adecvat a se afisa asta pe peretii scolilor noastre. Daca Dumnezeu este o ofensa pentru voi, va sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa voastra, intrucat Dumnezeu este parte a culturii noastre.


Vom accepta credintele voastre fara a va intreba de ce. Tot ce va cerem este sa o acceptati pe a noastra si sa traiti cu noi in ar moni e si bucurie pasnica.


Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura de toate acestea. Dar imediat ce incetati a va mai plange, vaita si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de crezul nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu caldura sa profitati de o alta mare liberatate australiana, LIBERATATEA DE A PLECA.


Daca nu sunteti fericiti aici, atunci PLECATI. Nu v-am obligat noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici. Asadar, acceptati tara pe care VOI ati dorit-o.”


Prime Minister Kevin Rudd – Australia


  • Like 7
  • Minus 4
Link spre comentariu
  • Oras:Wonderland
  • Oras:Wonderland

 

Musulmanii se supun regulilor din Australia sau pleaca la ei acasa!

 

Musulmanilor din Australia, care doresc sa traiasca dupa legile islamice li s-a pus in vedere sa paraseasca aceasta tara, in contextul in care guvernul a tintit radicalismul intr-o incercare de a decapita potentiale tentative de atac terorist.

Citat:

“IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians.

“IMIGRANTII SI NU AUSTRALIENII TREBUIE SA SE ADAPTEZE. Asta e, va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la atacul terorist din Bali incoace suntem martorii unui val de patriotism venit din partea majoritatii australienilor.

Aceasta cultura s-a creat in peste doua secole de zbateri, incercari si victorii a milioane de barbati si femei in cautarea libertatii.

Vorbim mai cu seama ENGLEZA, nu spaniola, libaneza, araba, chineza, japoneza, sau orice alta limba. In consecinta, daca doriti sa fiti parte a acestei societati, invatati limba!

Majoritatea australienilor cred in Dumnezeu. Asta nu e vreo aripa crestina de dreapta sau o presiune politica, ci un fapt, intrucat barbati si femei de credinta crestina, pe principii crestine, au fondat aceasta natiune, ceea ce este clar documentat. E cu siguranta adecvat a se afisa asta pe peretii scolilor noastre. Daca Dumnezeu este o ofensa pentru voi, va sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa voastra, intrucat Dumnezeu este parte a culturii noastre.

Vom accepta credintele voastre fara a va intreba de ce. Tot ce va cerem este sa o acceptati pe a noastra si sa traiti cu noi in ar moni e si bucurie pasnica.

Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura de toate acestea. Dar imediat ce incetati a va mai plange, vaita si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de crezul nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu caldura sa profitati de o alta mare liberatate australiana, LIBERATATEA DE A PLECA.

Daca nu sunteti fericiti aici, atunci PLECATI. Nu v-am obligat noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici. Asadar, acceptati tara pe care VOI ati dorit-o.”

Prime Minister Kevin Rudd – Australia

 

Asta mi se pare o chestie logica si normala, MY HOME - MY RULES. Daca ai venit in casa mea ar fi bine sa te adaptezi regulilor mele, daca nu, te du unde vezi cu ochii.

Dar din cate stiu si politica franceza este asemanatoare fata de **spam editat**itati, cel putin fata de musulmani. Mi se pare de ex ca este interzis prin lege pentru femei sa poarte sharia (valul acela) in public. 

Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

...probabil ca stapanesti bine franceza 

Coane dar orice roman poate vorbi nitel  pe frantuzeshte,furculita-furculision,nu?Parca asa functiona! :blushing2

 

Nenea dubla transmisie, francezii sunt aroganti si intre ei, nu doar cu altii.... Dar, sa recunoastem totusi, francezii sunt plini de ei si aroganti...Sunt si cabotini, ingamfati, sovini si in general, un umor discutabil. Ma rog, nu toti, dar in general cam asa sunt. 

Na ca repet replica pe care am mai dat-o si altcuiva:fix ca si romanii.

La capitolul umor insa iti recomand comediile franceze.Eu le gasesc savuroase,hai,sa zicem ca ma ajuta putin si spoiala de franceza pe care o stiu!

 

Desigur, nimeni nu trebuie ucis, nici macar in urma unui proces judiciar desfasurat corect, 

Quasim=eleganta.Permite-mi insa doar la ce am citat sa te contrazic,eu stiu niste specimene ce ar trebui exterminate,exemplu dau numai violatorii de copii.Dar si multi altii.

Link spre comentariu
  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote
  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote

Boko Haram massacre is so big, survivors give up counting bodies.

By the time the weapons went quiet, local officials reported death tolls ranging from hundreds to as many as 2,000 people.

 

http://edition.cnn.com/2015/01/12/africa/boko-haram-deadliest-attack/

 

 

 

http://ichef.bbci.co.uk/news/660/media/images/80204000/jpg/_80204360_afpgetty_placard.jpg

Link spre comentariu
  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri

Vedeti voi dragii mei, de multe ori vorbim in necunostinta de cauza. Jack Black prietene, "sharia" este un cod de legi islamic, nu imbracamintea, inclusiv valul cu care trebuie sa se acopere femeile. Valul acela se cheama "burka" . in functie de zona geografica, poate avea si alte denumiri.

Link spre comentariu
  • Oras:-----------
  • Oras:-----------

                                                                     

                                                 Je suis Charlie.

 

 

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/10903844_10152490107285919_293439233703773248_o.jpg

Link spre comentariu
  • Oras:-----------
  • Oras:-----------

Boko Haram au omorat anul trecut 10.000 de oameni. Au rapit de exemplu 276 eleve de la o scoala, au scapat citeva zeci - 219 sunt si azi disparute.

12 francezi asasinati e o 'tragedia globala', 2000 de nigerieni masacrati - e o simpla stire ..

 

dar ce-o sa faceti voi românii daca va declarati evrei dupa 2016? ca in coran scrie sa-i ucizi pe evrei, asta e nasol, si crestini dar si evrei....

 

peace bro, piss  :laugh2  :laugh2  :laugh2

Link spre comentariu
Vizitator
Reputație: 0

dar ce-o sa faceti voi românii daca va declarati evrei dupa 2016? ca in coran scrie sa-i ucizi pe evrei, asta e nasol, si crestini dar si evrei....

 

peace bro, piss  :laugh2  :laugh2  :laugh2

 

vezi ma ca intarzii la munca...lasa forum-ul si du-te si fa-ti patronii fericiti..

Link spre comentariu
  • Oras:N.Dame
  • Oras:N.Dame

@doixdoi, multumesc pentru compliment! Sub aspect strict instinctual, iti dau dreptate.

Eu, personal, consider ca violul reprezinta cea mai mare crima (cu atat mai mult savarsit asupra unor fiinte inocente) si trebuie infierat. Poate ca si eu, daca m-as afla in fata unui asemenea specimen, as avea impulsul de a-l ucide intr-un mod lent si foarte chinuitor.

Numai ca noi suntem fiinte sociale si, din acest motiv, am lasat asanarea si protejarea societatii pe seama institutiei specializate numita generic "justitie". Din pacate, fiind tot o "masinarie" umana, si Justitia este imperfecta si da rateuri.

Erori judiciare au fost, sunt si vor mai fi in orice sistem de drept si in orice tara, oricat de corect ar fi sistemul. In virtutea acestei realitati, consider ca nu trebuie aplicate pedepse ireversibile, gen executia sau castrarea.

Vezi, am ocolit deliberat ideea strict filosofica privind faptul ca viata e sacra si nici un om nu trebuie privat de acest dar de catre un alt om (cu exceptia eutanasiei liber consimtite, dar asta e o alta poveste).. ;)

  • Like 1
Link spre comentariu

    Se pare ca francezii sint nu numai aroganti , dar sint si prosti..... foarte prosti. Este aberant ca dupa ce ai avut parte de un atac terorist, dupa ce o lume intreaga a fost solidara cu victimele avelui atac, tu ca si publicatie ( formator de opinie ) sa instigi din nou la violenta cu o noua serie ce caricaturi. 

  • Like 1
Link spre comentariu
  • Oras:ספר דני×�ל
  • Oras:ספר דני×�ל

    Se pare ca francezii sint nu numai aroganti , dar sint si prosti..... foarte prosti. Este aberant ca dupa ce ai avut parte de un atac terorist, dupa ce o lume intreaga a fost solidara cu victimele avelui atac, tu ca si publicatie ( formator de opinie ) sa instigi din nou la violenta cu o noua serie ce caricaturi. 

vor sa mai vanda 10 milioane de fituici

  • Like 1
Link spre comentariu
  • Oras:cluj-napoca
  • Oras:cluj-napoca

vor sa mai vanda 10 milioane de fituici

 

asa este vor sa mai faca bani si misto iara.

numai doamne fereste sa vina musulmanii iara dar cu ceva mai grav.

si atunci o sa beleasca pula franta,daca tot se cere astia le dau!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members and 1 guest

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...