Sari la conținut

Je suis Charlie

Postări Recomandate

• Oras:ספר דני×�ל
  • Oras:ספר דני×�ל
Postat

ar fi misto sa gaseasca aia o metoda sa darame turnul Eiffel

• Like 1
  • Oras:cluj-napoca
  • Oras:cluj-napoca
Postat

ar fi misto sa gaseasca aia o metoda sa darame turnul Eiffel

nu spune de doua ori colegu.

nu se stie cand intra un avion si acolo!

• Oras:Wonderland
  • Oras:Wonderland
Postat

Vedeti voi dragii mei, de multe ori vorbim in necunostinta de cauza. Jack Black prietene, "sharia" este un cod de legi islamic, nu imbracamintea, inclusiv valul cu care trebuie sa se acopere femeile. Valul acela se cheama "burka" . in functie de zona geografica, poate avea si alte denumiri.

Mea culpa nene Picon, am incurcat denumirile. Dar faptul pe care il subliniam ca purtarea acelui acoperamant, val, este interzisa in public in Franta eu zic ca este real. Daca ma insel te rog corecteaza-ma.

Postat

Daca tot sint atat de curajosi cei de la revista..... poate ar trebui sa publice si bancul asta. 

Un cetatean merge la casa de bilete a aeroportului Charles de Gaulle si ii spune domnitei de acolo: 

- Un bilet pina la redactia revistei Charlie Hebdo as dori si eu, va rog! 
                         - Pai, stimabile, cum sa mearga un avion la redactia unei reviste? 
                         - Pe pariu?

• Telefon: titilescu
  • Oras:Dincolo
Postat

Se pare ca francezii sint nu numai aroganti , dar sint si prosti..... foarte prosti. Este aberant ca dupa ce ai avut parte de un atac terorist, dupa ce o lume intreaga a fost solidara cu victimele avelui atac, tu ca si publicatie ( formator de opinie ) sa instigi din nou la violenta cu o noua serie ce caricaturi. 

Gabriel, da-mi voie sa te contrazic aici...doar puțin.

Nu poți trai tot timpul in frica doar pentru faptul ca aceste atacuri s-au întîmplat in Paris și exista șanse se se repete.

Este vorba de liberarea de exprimare, iar ea trebuie sa fie complet libera. Asa cum ii sta bine presei scrise sau vorbite.

Mai de una zi am văzut cum un atac cibernetic asupra studiourilor Sony a creat panica in rîndul proprietarilor de cinematografe. Ar însemna ca orice amenințare sa ne puna in genunchi?

Dar dacă vorbim de scandalul Watergate?

Poate ar trebui sa ii smotocim puțin pe cei de la Academia Catavencu?

Presa trebuie sa fie libera de orice fel de presiune externa: politica, religioasa, etc.

Frica nu poate duce la nimic bun.

• Like 1
  • Oras:B
Postat

titilescule, ai dreptate! Nu trebuie sa uitam insa ca orice drept da naștere unei obligatii corelative. Orice drept pe care il ai, naște in sarcina ta si obligatia de a respecta drepturile celorlalți. Nu sunt de acord cu ce s-a intamplat, riposta a fost disproportionata. Toți știm, inclusiv ziariștii de la charlie hebo ca musulmanii au si fanatici, nu numai ei si noi ii avem pe ai noștri. De ce trebuie sa zgandarim căcatul, de ce trebuie sa ne consideram deasupra altora? Asta nu are nimic de a face cu frica, ediția de astăzi a frizat de-a dreptul inconstienta!

Sincer, îmi doresc sa existe presa libera, independenta, obiectiva. Din păcate insa, nu am vazut nicaieri. Banul conteaza!/

• Like 3
  • Minus 2
Postat

titilescule, ai dreptate! Nu trebuie sa uitam insa ca orice drept da naștere unei obligatii corelative. Orice drept pe care il ai, naște in sarcina ta si obligatia de a respecta drepturile celorlalți. Nu sunt de acord cu ce s-a intamplat, riposta a fost disproportionata. Toți știm, inclusiv ziariștii de la charlie hebo ca musulmanii au si fanatici, nu numai ei si noi ii avem pe ai noștri. De ce trebuie sa zgandarim căcatul, de ce trebuie sa ne consideram deasupra altora? Asta nu are nimic de a face cu frica, ediția de astăzi a frizat de-a dreptul inconstienta!

Sincer, îmi doresc sa existe presa libera, independenta, obiectiva. Din păcate insa, nu am vazut nicaieri. Banul conteaza!/

Advanced, te înțeleg.

Dar eu mi-as dori sa delimitez umorul/caricatura/înțepătura de obscen/vulgar/răutate.

Ce au transmis cu publicația de astăzi a fost un simplu și foarte puternic mesaj: nu suntem intimidați. Nu putem fi suprimați.

Si in aceeași ordine de idei, se poate face haz și de oricare alta religie, inclusiv cea creștină.

• Like 2
Postat

Advanced, te înțeleg.

Dar eu mi-as dori sa delimitez umorul/caricatura/înțepătura de obscen/vulgar/răutate.

Ce au transmis cu publicația de astăzi a fost un simplu și foarte puternic mesaj: nu suntem intimidați. Nu putem fi suprimați.

Si in aceeași ordine de idei, se poate face haz și de oricare alta religie, inclusiv cea creștină.

Este posibil sa ai dreptate, insa nu trebuie sa uitam ca nu trebuie sa ne jucam cu .. sentimentele nimanui. In cazul de fata s-a intrecut masura si se continua așa. Așa cum am spus, reacția a fost disproporționata si nu sunt de acord cu ea. Cat despre presa, crede-ma, am consumat așa ceva pe unde am fost. Presa de la noi este de cacat, ziariști/e făcuți/te pe banda rulanta, fara sa verifice sursa, veridicitatea informației. In Franța, spre exemplu, daca îți iei un ziar serios, nu ai sa vezi cancanuri, căcaturi, etc. Charlie tebo, era considerat si de ei francezii,un jurnal cu tenta instigatoare si extremista, sa spunem gen ... aia cu Vadim
  • Like 2
  • Minus 2
Postat

Este posibil sa ai dreptate, insa nu trebuie sa uitam ca nu trebuie sa ne jucam cu .. sentimentele nimanui. In cazul de fata s-a intrecut masura si se continua așa. Așa cum am spus, reacția a fost disproporționata si nu sunt de acord cu ea. Cat despre presa, crede-ma, am consumat așa ceva pe unde am fost. Presa de la noi este de cacat, ziariști/e făcuți/te pe banda rulanta, fara sa verifice sursa, veridicitatea informației. In Franța, spre exemplu, daca îți iei un ziar serios, nu ai sa vezi cancanuri, căcaturi, etc. Charlie tebo, era considerat si de ei francezii,un jurnal cu tenta instigatoare si extremista, sa spunem gen ... aia cu Vadim

Eu unul nu cred ca e vorba de jucat.

Îmi aduce aminte de o inițiativă de pe aici legata de recenzii ...pe dos (făcute de domnite la domni). Am crezut c-a explodat internetu' cu totul. Toată suflarea s-a arătat ofensata de idee. :no2

Dar totusi....poate fi interesant și mai putem și noi sa învățam cite ceva.

Nu ne-am născut experți și ceva fun nu strica, nu?

La fel și cu religia: cred ca trăim într-o lume in care tabu-urile nu mai sunt atît de sfinte și de neatins.

Iti mai aduci aminte de poza asta:

http://4.bp.blogspot.com/-BIt--nQMY3E/VFzsFuBDfCI/AAAAAAABEps/AhVG9TIfrS4/s1600/Soviet%2BPresident%2BLeonid%2BBrezhnev%2Band%2BEast%2BGerman%2Bleader%2BErich%2BHonecker%2Bchange%2Bkisses,%2B1979.jpg

• Like 2
  • Oras:aer
  • Oras:aer
Postat

Deci cum a ramas pana la urma?

Tu esti Charlie, Charlie este tu,Char este un metal, si lie o minciuna? :)

• Telefon: STEFANIA ARAD
  • Oras:IN YAD
Postat

JE SUES DUJMANIE :laugh2  :laugh2  :laugh2  :pope 

Postat

Eu sunt Charlie...chiar și pentru o zi!

Cum era zicerea asta:

Stephane Charbonnier, alias Charb: „Prefer sa mor în picioare decît să trăiesc în genunchi” :bow

• Like 1
Postat

:pope  :pope  :pope  :pope  :pope  JE  SUIS TERORIST :mafia:mafia:mafia:mafia:

Postat

Gabriel, da-mi voie sa te contrazic aici...doar puțin.

Nu poți trai tot timpul in frica doar pentru faptul ca aceste atacuri s-au întîmplat in Paris și exista șanse se se repete.

Este vorba de liberarea de exprimare, iar ea trebuie sa fie complet libera. Asa cum ii sta bine presei scrise sau vorbite.

Mai de una zi am văzut cum un atac cibernetic asupra studiourilor Sony a creat panica in rîndul proprietarilor de cinematografe. Ar însemna ca orice amenințare sa ne puna in genunchi?

Dar dacă vorbim de scandalul Watergate?

Poate ar trebui sa ii smotocim puțin pe cei de la Academia Catavencu?

Presa trebuie sa fie libera de orice fel de presiune externa: politica, religioasa, etc.

Frica nu poate duce la nimic bun.

Asta cu libertatea de exprimare e o capcana in care ai cazut. Aici este vorba despre niste jigniri aduse unei religii si unor natii. Sper ca nu intelegi ca as fi de acord cu atentatul, ba din contra il condamn vehement. Totusi, asta nu ma impiedica sa constat mai multe lucruri.

Libertatea presei e subjugata intereselor actionarilor. Ultima dovada.... 3 milioane de exemplare vandute ( tirajul normal e de 60.000 - oare cum era actionariatul sa scape asa pleasca )  cu o incitare a musulmanilor pe prima pagina. Din nou!

Libertatea de exprimare ar trebui sa fie guvernata de limita bunului simt si eliberata de orice fel de incitari si jigniri ale unor culturi, religii si popoare, pe care nu le cunoastem.

Serviciile secrete sint luate prin surprindere intotdeauna ! Sau ma rog.... asa ar trebui sa stim noi. Se pare ca la fiecare caz care apare, daca nu au si ei o implicare, macar stiau demult de intentiile celor care fac atentatele.

Politia si fortele speciale sint nepregatite ca in marea majoritate a tarilor din Europa. Singurii care fac nota discordanta sint rusii si viata ne arata ca fac bine ceea ce fac. Garantez ca in urmatoarele saptamani sau luni o sa urmeze un raspuns la executia celor doi agenti rusi.

De prea mult timp in tot consideram maimute pe musulmani, uitand ca singurele mainmute sint doar needucatii aia care din pura credinta ( indusa de imami ca fiind invataturi ale Coranului ) se fac carne de tun si se jertfesc in numele unor marete idealuri ale unor nebuni. Cei implicati in treaba asta si sint la nivel superior sint buni si foarte buni, altfel nu reuseau un atac cibernetic asupra unui departament al apararii S.U.A. 

Frica nu e buna daca se transforma in teroare si haos. Frica insa te face constient de slabiciunile tale si te face sa iei in serios orice avertisment. Tot frica te determina sa fii mai ponderat in exprimare. Oare cat de nebun sa fii sa nu iei in considerare un atentat REUSIT si sa continui sa inciti.

Sint ferm convins ca guvernul francez va solicita mariri deosebite la bugetul apararii si al serviciilor. Sint ferm convins ca o sa urmeze niste inaspriri ale circulatiei ( nu in sensul limitarii ei ci in sensul identitatii persoanelor ). Sint ferm convins ca in urma acestui atentat in stransa legatura cu metroul londonez si 9/11, o sa avem parte de niste masuri " motivate de evenimente " cu toate ca ele fac parte din alt film pe care unii nebuni ni-l tot arata pe internet si noi nu il bagam in seama.

• Like 2
Postat

Asta cu libertatea de exprimare e o capcana in care ai cazut. Aici este vorba despre niste jigniri aduse unei religii si unor natii. Sper ca nu intelegi ca as fi de acord cu atentatul, ba din contra il condamn vehement. Totusi, asta nu ma impiedica sa constat mai multe lucruri.

Libertatea presei e subjugata intereselor actionarilor. Ultima dovada.... 3 milioane de exemplare vandute ( tirajul normal e de 60.000 - oare cum era actionariatul sa scape asa pleasca )  cu o incitare a musulmanilor pe prima pagina. Din nou!

Libertatea de exprimare ar trebui sa fie guvernata de limita bunului simt si eliberata de orice fel de incitari si jigniri ale unor culturi, religii si popoare, pe care nu le cunoastem.

Serviciile secrete sint luate prin surprindere intotdeauna ! Sau ma rog.... asa ar trebui sa stim noi. Se pare ca la fiecare caz care apare, daca nu au si ei o implicare, macar stiau demult de intentiile celor care fac atentatele.

Politia si fortele speciale sint nepregatite ca in marea majoritate a tarilor din Europa. Singurii care fac nota discordanta sint rusii si viata ne arata ca fac bine ceea ce fac. Garantez ca in urmatoarele saptamani sau luni o sa urmeze un raspuns la executia celor doi agenti rusi.

De prea mult timp in tot consideram maimute pe musulmani, uitand ca singurele mainmute sint doar needucatii aia care din pura credinta ( indusa de imami ca fiind invataturi ale Coranului ) se fac carne de tun si se jertfesc in numele unor marete idealuri ale unor nebuni. Cei implicati in treaba asta si sint la nivel superior sint buni si foarte buni, altfel nu reuseau un atac cibernetic asupra unui departament al apararii S.U.A. 

Frica nu e buna daca se transforma in teroare si haos. Frica insa te face constient de slabiciunile tale si te face sa iei in serios orice avertisment. Tot frica te determina sa fii mai ponderat in exprimare. Oare cat de nebun sa fii sa nu iei in considerare un atentat REUSIT si sa continui sa inciti.

Sint ferm convins ca guvernul francez va solicita mariri deosebite la bugetul apararii si al serviciilor. Sint ferm convins ca o sa urmeze niste inaspriri ale circulatiei ( nu in sensul limitarii ei ci in sensul identitatii persoanelor ). Sint ferm convins ca in urma acestui atentat in stransa legatura cu metroul londonez si 9/11, o sa avem parte de niste masuri " motivate de evenimente " cu toate ca ele fac parte din alt film pe care unii nebuni ni-l tot arata pe internet si noi nu il bagam in seama.

Ahhhhhh Gabrieleeee ce mii dor de tine :2qm40hg    :2qm40hg  :2qm40hg  :2qm40hg  Fanica sunt moooo :gifs_ojos

• Like 1
Postat

Advanced, te înțeleg.

Daca nici pseudo-caricaturile lor n-au fost vulgare......pe bune n-au nici o treaba cu umorul.

Cat despre mesajul pe care zic ei ca il transmit, e foarte interpretabil. Tu zici ca este vorba despre mesajul nu sintem intimidati. Adica spui tu ca o caricatura cu Mahomed cu un carton cu Je suis Charlie spunand ca totul se iarta, inseamna ca nu sintem intimidati si nu putem fi suprimati.....Eu as putea interpreta ca Mahomed a fost invins de o revista rapanoasa ( ca doar exista niste lacrimi in acea caricatura ) . Oare n-ar fi fost mai bine sa-si planga colegii si sa le faca un omagiu ? Oare nu era mai bine sa ii trateze ca pe niste eroi ? Bineinteles ca nu. Era mai important un Mahomed pe prima pagina, ca doar au ramas destui magrebieni in Franta.....

Nu stiu daca ai urmarit cum a aparut aceasta prima pagina..... mai bine n-ar mai fi spus nimic.

P.S. In alta ordine de idei se poate face haz, dar numai de religia ta, a celorlati pe care nu-i cunosti ar fi mai bine sa o studiezi inainte de a publica ceva.

Postat

Stiam eu fata ca nu poti sta departe. :D

JE SUIS STEFANIA SI TE IUBESC GABRIELE :laugh2  :laugh2  :laugh2  :laugh2  :pope

Postat

Jak BLak sa ma linji la MIJ futute'n gura de parazit mortu mati :iagree  acum baga minus mortu mati :iagree

Postat

Mea culpa nene Picon, am incurcat denumirile. Dar faptul pe care il subliniam ca purtarea acelui acoperamant, val, este interzisa in public in Franta eu zic ca este real. Daca ma insel te rog corecteaza-ma.

Sa te fut in GAOZ  moru mati...nu am acces la PM..asta este un mesaj public ptr tine  :pope  :iagree

• Minus 1

• Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

In decembrie '89 s-au scandat printre altele si : "libertatea presei" si "dreptul la libera exprimare:. Adica dreptul de a huidui - cum a spus Liiceanu, sau de a sta la o terasa si a injura guvernul, presedintele etc. - cum a spus Dinescu, fara a avea teama.  Presa trebuie sa fie libera sa publice ce vrea fara cenzura, singura cenzura sa fie autocenzura, bunul-simt si responsabilitatea.  Daca afla ceva stric secret, preasa trebuie sa aibe voie sa publice.  Institutiile statului au dreptul si obligatia sa faca de asa maniera incat sa nu se scurga informatiile.  Ca cei de la Charlie au fost si sunt lipsiti de responsabilitate si bun simt, de acord, insa nu treuie sa-i gasim vinovati. Victimele devin vinovati ... cred ca e prea mult.  Daca vreau sa fac prozelitism pentru o religie recunoasuta de stat si legala, am dreptul sa o fac. Daca vreau sa-mi bag ... la fel, am dreptul sa o fac.  Daca vreau sa fac misto de toate religiile, am dreptul, dar de ce doar musulmanii raspund cu gloante?  Nu religia a fost cauza, nu va dati seama?  Pai atunci, ce a avut ala de impuscat-o pe politista aia in cealalta parte a Parisului? Si de culoare, si neinarmata. De ce l-a impuscat pe politistul ala, arab ca si ei? Filmuletul ala postat mai sus nu m-a convins ca e manarie. Ceea-ce parea impactul glontului cu caldaramul este mai degraba fumul de la gura tevii, iar faptul ca nu i-a explodat capul ... Pai a tras de la 1-2 m, Ak-ul este o arma f. puternica, deci glontul a traversat craniul fara sa-l faca zob.  Eu cel putin, asa vad.

Evident ca mass-media trebuie sa fie mai responsabila, sa se autocenzureze.  Nu de frica, ci din bun-simt si ratiune.  Charlie si-a continuat azi maniera de a publica, tocmai pentru a da un semnal ca nu le e frica.  Si chiar daca si-au dat seama ca au sarit calul, erau obligati sa continuie pe aceeasi linie.  Daca dadeau inapoi, abia atunci teroristii ar fi castigat.  

• Like 7
  • Minus 1

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...