g2br13l Reputație: 8171 Postat Ianuarie 9, 2015 Telefon: [email protected] Oras:Constanta Telefon: [email protected] Oras:Constanta Postat Ianuarie 9, 2015 Asa cum am precizat intr-o postare anterioara, lucrurile sunt mult mai complexe. Faptele sunt clare: doi cetateni francezi de origine algeriana au intrat in redactia revistei satirice Charlie- hebdo unde au ucis prin impuscare 12 persoane, dintre care 8 jurnalisti-caricaturisti. Motivul: pubicarea de caricaturi ofensatoare la adresa Islamului si a personajulyui central al acestei religii, profetul Mohamed. Un atentat barbar, o crima adioasa, un masacru nedemn de sec.XXI. Un atentat la libertatea presei, a dreptului la libera exprimare intr-o lume civilizata, pe care iata, musulmanii fie ei nascuti si crescuti in Occident nu o pot intelege. Pentru asta cred eu, ca trebuie sa fim toti Charlie.Asta este descrierea si interpretarea simplista, desi corecta pe fond. Problema este, asa cum am spus, mult mai complicata. Franta, ca multe alte tari occidentala, au incurajat imigratia din tarile mai sarace pentru a ocupa acele locuri de munca la care proprii cetateni nu se inghesuiau. Astfel, prin anii '50-'60, servitoarele/ menajerele/bonele din casele celor cat de cat instariti erau spaniole sau portugheze, iar multi muncitori, mai ales in sudul si estul Frantei, italieni. De exemplu, Michel Platini este fiul unor imigranti italieni. Plecau de la saracia din tara lor intr-o tara mai bogata, cam cum fac romanii acum, mai ales in ... Spania si Italia. Pe langa europeni, au venit si multi maghrebieni, in special algerieni dupa ce tarile lor au devenit independente. In Algeria a fost un adevarat razboi cu reverberatii profunde in chiar viata politica franceza ( nu intru in amanunte, multi dintre voi le stiti). Acesti imigranti s-au stabilit in fosta metropola, au facut copii, multi ( musulmanii fac in general multi copii), care potrivit legii franceze au devenit cetateni francezi automat, prin nastere. Astia au crescut, unii au facut scoala sau au invatat meserii bune si s-au integrat perfect, multi au devenit marginali, fie fara serviciu, fie cu joburi slab platite, mici afaceri de familie scartainde, sau pur si simplu infractori, mai mici sau mai mari. O alta problema a lor este lipsa de identitate: nu mai sunt nici arabi 100% ( influenta occidentala si-a pus cat de cat amprenta), nici francezi 100% ( sunt totusi arabi). Musulmani mai mult de ocazie, fara un viitor cert, au fost usor de manipulat, de spalat pe creierii capului. Toata nebunia a inceput o data cu crearea statului Israel, sustinut in special de americani si britanici. In conflictul care a inceput inca din anii '50, fiecare a avut dreptatea lui si partea lui de vina. Atata doar ca Islamul, care inseamna "supunere" (singura religie majora care face din supunere cuvant de ordine), este o religia agresiva. "Allah este singurul Dumnezeu si Mohamed este profetul sau" este spusa zilnic de musulmani de 5 ori pe zi in rugaciunile lor. Este singura religie care proclama un "razboi sfant" - Jihadul, pentru propagarea credintei proprii, chiar cu taisul sabiei. Ok, crestinii ( catolicii, mai bine zis), au cucerit teritorii straine cu sabia intr-o mana si cu Biblia in alta. Dar nici in Biblie, nici in alte scrieri, nu este stipulata programatic convertirea altora de alta credinta. Sunt doar abuzuri criminale de multe ori, comise in special in sec. XVI-XVII de spanioli si portughezi in mod deosebit.Islamul este o religie relativ tanara ( Mohamed s-a nascut pe la anul 570), este cam in faza in care era crestinismul in perioada Inchizitiei. De aceea poate si fanatismul multora dintre musulmani. De multe ori, oamenii isi gasesc refugiul in religie, unii devenind fanatici. Ok, revenim la subiect! Crima odioasa, ramane crima odioasa, nimic nu o justifica, Dar sa vedem acum cam ce e cu jurnalistii aia. Nu e vorba de libertatea presei sau a libertatii de expresie, e vorba de responsabilitate. Nu e corect, nu e normal, nu e civilizat sa ironizezi pana la a jigni o religie, o alta decat a ta, sau daca esti ateu. Nu e vorba de teama de represalii ( iata ca s-a intamplat), e vorba de bun simt, de respect. Francezii, in ingamfarea lor, fac deseori misto de altii ( am fost si suntem si noi "victime" ale mistocarelii francezilor). Aceeasi jurnalisti romani care tunau si fulgerau cand confratii lor din Hexagon de cafeau de cacao, acuma invoca libertatea presei. Penibil! Dar nu cu gloante trebuiai sa riposteze musulmanii din Franta. Au dat in judecata acum cativa ani jurnalul respectiv si justitia franceza a dat dreptate jurnalistilor ( ma intreb daca acelasi verdict dadeau daca "victimele" erau evreii - s-ar fi invocat antisemitismul, negarea Holocaustului etc. ). Cine i-a impiedicat pe musulmani sa faca si ei un jurnal ( Abdul-hebdo de exemplu), in care sa faca misto de crestini, cu caricaturi cu Iisus in paula goala, sau cu Fecioara Maria sodomizata in gang-bang de o tarla de arabi? Au ales gloantele si pentru asta, sunt Charlie. Daca la un meci de fotbal se arunca o banana intr-un negru, se iau masuri, se invoca rasismul, discriminarea etc. Cand faci misto de milioane de oameni, e libertatea cuvantului. Asta poate fi una din cauzele frustrarii musulmanilor, mai ales a celor ce traiesc in Occident. Dar la mistouri, nu raspunzi ucigand. De aceea sunt Charlie! Presa ar trebui sa fie mai atenta. Nu din teama, ci din responsabilitate, din decenta, din bun simt. Goana dupa tiraj/ trafic, naste monstri. Poate ar trebui si Pisicuts sa traga niste concluzii. Tolerarea agresivitatii, a limbajului suburban, a injuriilor, poate degenara si muta din spatiul virtual, in cel real. Doamne fereste! Cu scuze pentru kilometrica-mi postare, voi trage niste concluzii, asa cum vad eu problema.Odiosul atentat, are explicatiile sale, reale, dar nu are nicio scuza. Presa trebuie sa fie mai responsabila, noi toti ar trebui sa fim mai responsabili. Si mai decenti, mai toleranti. Repet, nu din teama, ci din bun simt. Dar daca se depasesc limitele, nu cu gloante si bombe trebuie sa se riposteze, ci fix cu aceleasi arme. In Franta, jurnalistii morti au luptat (exagerat), cu creionul. Tot cu creionul trebuia sa se riposteze. S-a raspuns cu gloante. Mistoului grosolan i s-a raspuns cu 7,62. Odios, barbar. De aceea sunt Charlie! P.S. Scuze daca v-am plictisit cu aceasta postare. Este o chestiune grava, care doamne fereste ne poate atinge si pe noi. Suntem tara NATO si avem destul de multi musulmani in tara. Am considerat ca este mai util decat " cum ma simt azi" sau multe alte topicuri despre care ma abtin sa comentez. Daca am gresit, rog sa fiu iertat. Bine ca nu citesc si teroristii site-ul nostru. Nu vreau sa ma gandesc cum ar fi ripostat ei cu creionul.
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat Ianuarie 9, 2015 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat Ianuarie 9, 2015 Bine ca nu citesc si teroristii site-ul nostru. Nu vreau sa ma gandesc cum ar fi ripostat ei cu creionul.Îi anunță Ingineru,stai linistit 2 1
Vizitator Reputație: 0 Postat Ianuarie 9, 2015 Postat Ianuarie 9, 2015 Îi anunță Ingineru,stai linistit Doar sunt fratii lui 3
laury Reputație: 24071 Postat Ianuarie 9, 2015 Oras:Los Angeles Oras:Los Angeles Postat Ianuarie 9, 2015 Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei ucisi fara mila!Doamne Ajuta si noua, celor vii, pace si intelegere pe pamant.
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat Ianuarie 9, 2015 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat Ianuarie 9, 2015 Serios vorbind: nu cred ca este vreun confrate futac de acord cu crimele comise,dar după cum se vede,parerile sunt impartite( e si normal sa fie asa) cum corect a subliniat si Oly si-au cam cautat-o si asta nu de ieri,de azi,ci de ani buni Au semanat vant si-au cules furtuna....din pacate,de gloante Dumnezeu sa-i ierte! 3 1
bic.c Reputație: -1560 Postat Ianuarie 9, 2015 Oras:. Oras:. Postat Ianuarie 9, 2015 Je suis bic.c , cine sloboz este Charlie ? Pe amaratii astia nu-i baga nimeni in seama si nu-i mediatizeaza nimeni ,ei sunt trecuti la victime colaterale :Cel puţin opt civili sirieni, printre care trei copii, au fost ucişi în urma raidurilor aeriene efectuate de SUA asupra poziţiilor militanţilor din gruparea teroristă Statul Islamic Irakian şi Levant (SIIL) şi Jabhat al-Nusra de pe teritoriul Siriei .( Antena 1 ) Cinci anchete sunt în curs şi 13 sunt abandonate provizoriu, faptele neputând fi verificate sau informaţiile fiind insuficiente. Una dintre anchetele în curs se referă la un atac survenit la 26 decembrie, au precizat sursele citate.La sfârşitul lui octombrie, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, Rami Abdel Rahmane, a anunţat că raidurile aeriene au provocat moartea a 32 de civili, între care şase copii şi cinci femei. 5 2
laury Reputație: 24071 Postat Ianuarie 9, 2015 Oras:Los Angeles Oras:Los Angeles Postat Ianuarie 9, 2015 Serios vorbind: nu cred ca este vreun confrate futac de acord cu crimele comise,dar după cum se vede,parerile sunt impartite( e si normal sa fie asa) cum corect a subliniat si Oly si-au cam cautat-o si asta nu de ieri,de azi,ci de ani buni Au semanat vant si-au cules furtuna....din pacate,de gloante Dumnezeu sa-i ierte!Nici francezii nu sunt usa de biserica, cam rasisti si mistocari fata de alte natii, insa nu trebuia sa se ajunga chiar la crima. Plm a luat-o lumea razna fratilor. 4
GabrieI Reputație: 60 Postat Ianuarie 9, 2015 Oras:ספר ×“× ×™×�ל Oras:ספר ×“× ×™×�ל Postat Ianuarie 9, 2015 pentru canalele mass-media europene 1 mort european = 10000 de morti asiaticiJe suis bic.c , cine sloboz este Charlie ? Pe amaratii astia nu-i baga nimeni in seama si nu-i mediatizeaza nimeni ,ei sunt trecuti la victime colaterale :Cel puţin opt civili sirieni, printre care trei copii, au fost ucişi în urma raidurilor aeriene efectuate de SUA asupra poziţiilor militanţilor din gruparea teroristă Statul Islamic Irakian şi Levant (SIIL) şi Jabhat al-Nusra de pe teritoriul Siriei .( Antena 1 ) Cinci anchete sunt în curs şi 13 sunt abandonate provizoriu, faptele neputând fi verificate sau informaţiile fiind insuficiente. Una dintre anchetele în curs se referă la un atac survenit la 26 decembrie, au precizat sursele citate.La sfârşitul lui octombrie, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, Rami Abdel Rahmane, a anunţat că raidurile aeriene au provocat moartea a 32 de civili, între care şase copii şi cinci femei. in China mor aprox. 30000 de oameni pe an doar in accidente de munca si nu-i pasa nimanui de ei, de africani ce sa mai zic - doar experimentul Ebola a omorat vreo 7000 oficial, cel putin jumatate de milion in realitate europeanul e mai om ca aialalti 2
gyorgye69 Reputație: 3994 Postat Ianuarie 9, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Ianuarie 9, 2015 Nu e de ras, dar situatia seamana cu un banc mai vechi, dar mereu actual:Criza mondiala, mai marii lumii la sfat: bah, ce e de facut, ne sare lumea-n cap, oamenii au problem, saracie, foamete, molime, plm... Se ridica un politician American si zice: e foarte simplu: facem un razboi in orient, si o campanie media de efect, in care anuntam pierderile: 100.000 de arabi morti si o blonda grav ranita. Nedumerire in randul audientei, la care unul dintre generali, se ridica, timid, si spune: totusi, eu nu inteleg: de ce "si-o blonda grav ranita?" La care un alt politician: v-am zis ca nimanui nu-i pasa de 100.000 de arabi morti? 4
notnott Reputație: 224 Postat Ianuarie 9, 2015 Oras:Ici,Colo! Oras:Ici,Colo! Postat Ianuarie 9, 2015 Nu e de ras, dar situatia seamana cu un banc mai vechi, dar mereu actual:Criza mondiala, mai marii lumii la sfat: bah, ce e de facut, ne sare lumea-n cap, oamenii au problem, saracie, foamete, molime, plm... Se ridica un politician American si zice: e foarte simplu: facem un razboi in orient, si o campanie media de efect, in care anuntam pierderile: 100.000 de arabi morti si o blonda grav ranita. Nedumerire in randul audientei, la care unul dintre generali, se ridica, timid, si spune: totusi, eu nu inteleg: de ce "si-o blonda grav ranita?" La care un alt politician: v-am zis ca nimanui nu-i pasa de 100.000 de arabi morti? experimentul Ebola a omorat vreo 7000 oficial, cel putin jumatate de milion in realitate Cam asta spune si ingineu'! 1
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat Ianuarie 9, 2015 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat Ianuarie 9, 2015 http://m.rfi.ro/stiri-politica-54835-andrei-plesu-rfi-atacul-paris-este-un-gest-absolut-incalificabil-efecte
the godfather Reputație: -1028 Postat Ianuarie 9, 2015 Telefon: 021 352 8632 Oras:'' suntem peste tot acasa '' Telefon: 021 352 8632 Oras:'' suntem peste tot acasa '' Postat Ianuarie 9, 2015 Si inca ceva: sa nu uitam ca avem printre noi colegi francezi ( Guy Fawles, de exemplu; poate mai sunt si altii).uite un exemplu care ma face sa nu fiu ciarli.....pai asta nu e ala care-i atarna balele pe toate topicele, la toate pozele...bagator de seama, care de si citeste in romana scrie numai in engleza ???? ...asta-i natia franceza...aroganti,ipocriti, (miezu din pizda europei)...jurnalistii si-au meritat-o , ceilalti nu....vad ca isteria continua... 3 1
ddpof Reputație: 12 Postat Ianuarie 9, 2015 Oras:aici Oras:aici Postat Ianuarie 9, 2015 Din cate imi aduc eu aminte baietii astia de Charlie Hebdo ne-au caricaturizat si pe noi, pe noi romanii.
g2br13l Reputație: 8171 Postat Ianuarie 9, 2015 Telefon: [email protected] Oras:Constanta Telefon: [email protected] Oras:Constanta Postat Ianuarie 9, 2015 Nasule fi tolerant. Pai daca el in Franta a avut parte numai de caricaturi, nu e normal sa-i curga balele pe aici ?
g2br13l Reputație: 8171 Postat Ianuarie 9, 2015 Telefon: [email protected] Oras:Constanta Telefon: [email protected] Oras:Constanta Postat Ianuarie 9, 2015 Ei ne-au caricaturizat si noi i-am terorizat..... cu paine si sare pe la Busteni.
tendoi Reputație: -550 Postat Ianuarie 9, 2015 Oras:Bucuresti-Periferie Oras:Bucuresti-Periferie Postat Ianuarie 9, 2015 Nea Picoane, cand bagi batul prin gard si dincolo de gard este un maidanez, te astepti sa-si ia coada inre picioare si sa fuga( asta s-a intamplat cand asa zisii ziaristi de la charlie s-au luat de romani,de bulgari, de italieni, chiar si de nemti s-au luat daca nu ma insel). Dar cand bagi batul prin gard ( de trei ori chiar) stiind ca dincolo de gard este un rottweiler, mai las-o naibi de treaba, sau esti prost sau ti-o cauti.Si repet, unde erau acesti "charlie" care stau azi cu pancarte pe care scrie " je suis charlie" cand islamistii au omorat 135 de copii pakistanezi, cand au omorat 45 de afgani..etc...In prostia lor, mai rau fac. 2 3
Vizitator Reputație: 0 Postat Ianuarie 9, 2015 Postat Ianuarie 9, 2015 Mah Oly ........... ce vroiai mah sa zica ?........... je suis pakistanez ? Radea picpoc da ei 3
azazel 13 Reputație: 765 Postat Ianuarie 9, 2015 Oras:București Oras:București Postat Ianuarie 9, 2015 Vive la France. 2
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 9, 2015 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Autor Postat Ianuarie 9, 2015 Nea Oly, recunosc ca am scris cam mult in postarea mea si evident, unele chestii poate ti-au scapat, poate au scapat si altora. Am facut o critica destul de severa si la adresa ziaristilor de la Charlie si la adresa francezilor in general. Toate criticile care le-ati facut o parte din voi, le-am facut si eu, inaintea multora dintre voi. Dar crima nu se justifica sub nici o forma. Si dupa cum vedeti, lucrurile se complica in Franta. Poate ca Charlie-hebdo nu a fost decat pretextul, un fel de Sarajevo, daca-mi este permisa comparatia. Poate ca Franta a fost aleasa drept camp de bataie in Europa avand in vedere cele peste 6 milioane de musulmani, majoritatea cetateni francezi. De aceea spuneam ca treburile sunt mult mai complicate si delicate. Nasule, nu e corect cum gandesti, imi pare rau! Adica e bine ca au fost omorati aia pentru ca sunt francezi infatuati ca Guy Fawles care scrie in engleza desi vorbeste romana? Dar daca omul vorbeste/scrie prost romaneste fiind cunoscut faptul ca francezii nu au talent la limbi (straine) si s-a gandit ca ne-am simti ofensati daca ar folosi cu multe greseli lb. romana? Oricum, a fost criticat de unii useri. Mai este alt strain, Taki, care probabil s-a gandit ca ar fi un gest de curtoazie daca ar scrie in romana, fie si cu greseli. Si el a fost criticat de unii. Cum e bine? Ca Guy baloseste la unele fetite? E cumva singurul? Vrei sa-ti dau cateva exemple dintre ai nostri? Ii stii si tu. Si acum o intrebare pentru toti! Stim cu toti ca si baietii de "catavenci" si "kamikazi", nu sunt prea departe de cei de la Charile, care au fost luati alaturi de la Canard enchaine drept model, sursa de inspiratie. Si ei publica desene/caricaturi dure, unori discutabile cel putin, inclusiv la adresa musulmanilor, tiganilor etc. E drept, nu cu aceeasi fervoare, Daca niste arabi cetateni romani (sunt destui, avem si ministru de'al lor), ar intra la aia in redactie si i-ar killeri? Ati fi sau nu "catavenci" ori "kamikazi"? 7 2
Vizitator all_star Reputație: 0 Postat Ianuarie 9, 2015 Postat Ianuarie 9, 2015 Nu numai in Franta sunt multi musulmani,ci si in Germania,Olanda sau Belgia. Oricum numarul lor e in crestere,deci sansele sa dispara terorismul in Europa tind spre zero.
notnott Reputație: 224 Postat Ianuarie 9, 2015 Oras:Ici,Colo! Oras:Ici,Colo! Postat Ianuarie 9, 2015 Oamenii cand se plictisesc De prea mult bine se fac musulmani,presupun. Sau se duc LA Amanda!
tendoi Reputație: -550 Postat Ianuarie 9, 2015 Oras:Bucuresti-Periferie Oras:Bucuresti-Periferie Postat Ianuarie 9, 2015 Nea Oly, recunosc ca am scris cam mult in postarea mea si evident, unele chestii poate ti-au scapat, poate au scapat si altora. Am facut o critica destul de severa si la adresa ziaristilor de la Charlie si la adresa francezilor in general. Toate criticile care le-ati facut o parte din voi, le-am facut si eu, inaintea multora dintre voi. Dar crima nu se justifica sub nici o forma. Si dupa cum vedeti, lucrurile se complica in Franta. Poate ca Charlie-hebdo nu a fost decat pretextul, un fel de Sarajevo, daca-mi este permisa comparatia. Poate ca Franta a fost aleasa drept camp de bataie in Europa avand in vedere cele peste 6 milioane de musulmani, majoritatea cetateni francezi. De aceea spuneam ca treburile sunt mult mai complicate si delicate. Oho, sa fim noi sanatosi.De aceea eu am zis ca ziaristii aia au fost/sunt (inca ) PROSTI ( cu litere mari).Si pana la urma, franceziiau gresit cand au acceptat atatia musulmani pe teritoriul lor.Nu mai spunca ii faceau cetateni francezi pe banda rulanta.Pai tu stii cat trebuie sa " traga" , si aici inteleg prin a invata, incepand dela istorie, gramatica, economie..etc...un strain ( mai ales musulman) sa devina cetatean roman ? Pai nu stie un elev de clasa a10 -a cat trebuie sa stie el.Pai tu, Franta, cand ii faci intr-o zi, doar pe baza unei declaratii ca mama musulmana s-a futut cu un francez prin nu stiu ce colonie, trebui sa te astepti si la astfel de treburi. Pana laurma,mai da-i in pln de francezi, ca rad de noi pe unde ne prind....tiiminte episodul echipei de fotbal ca ne faceai tigani ?Pai uite echipa lor, futu-i in gura cu pula lui picpoc. http://www.cotidianul.ro/images/stiri/0911/1315224852rep_47000p1.jpg 8 tigani in echipa ))
Vizitator Reputație: 0 Postat Ianuarie 9, 2015 Postat Ianuarie 9, 2015 COMUNICAT Excortele sa nu se duce la Frantza.....E pericol da musulmani..... 1
gyorgye69 Reputație: 3994 Postat Ianuarie 9, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Ianuarie 9, 2015 Rasist esti, bah Oly! Zii drept, nu-ti plac nici negresele??
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 9, 2015 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Autor Postat Ianuarie 9, 2015 Da bre nea Oly, hai sa-i omoram pe toti!Si cu cetatenia, nu e doar cum spui tu. Cei mai multi sunt cetateni francezi prin nastere, din parinti maghrebieni stabiliti in Franta, unii chiar deveniti cetateni francezi. Ei nu au nevoie sa invete decat la scoala, ca orice copil francez si gramatica si istorie etc.
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum