Sari la conținut

Ce-i fericirea?

Postări Recomandate

• Oras:Muzeu
  • Oras:Muzeu
Postat

Fara a incerca sa fiu "smart-ass", si cu scuzele de rigoare pentru indrazneala, caci fiecare are problemele lui si nu-i frumos sa ne bagam, eu pe Hawking l-as da ca exemplu celor ce se considera intr-o situatie suficient de disperata pentru a dori sa se sinucida (fara "bataie" implicita spre Amada, o rog sa nu se supere).

să nu mai pomenim de cei care i-ar scurta zilele în numele umanitaţii din ei, vezi eutanasierea :)

• Like 2
  • Oras:Bucuresti
Postat

Apropos de schimbul de pareri despre Hawking:

"Stephen Hawking admits he is happier now than he was before being struck down by the illness nearly 50 years ago.
‘I don’t have much positive to say about motor neurone disease,’ said the celebrated cosmologist.
‘But it taught me not to pity myself because others were worse off, and to get on with what I could still do. 
‘I’m happier now than before I developed the condition.’ "
(sursa, aici)

Sorry, nu-mi place sa ma dau destept cautand citate, dar am tinut sa ma bag in seama acuma pentru ca stiam de mult despre atitudinea asta a lui. Intamplarea face sa ma numar printre fanii sai, il admir de-acu' ceva vreme, cand am citit - cu sufletul la gura, pe nerasuflate - "Scurta istorie a timpului".

Fara a incerca sa fiu "smart-ass", si cu scuzele de rigoare pentru indrazneala, caci fiecare are problemele lui si nu-i frumos sa ne bagam, eu pe Hawking l-as da ca exemplu celor ce se considera intr-o situatie suficient de disperata pentru a dori sa se sinucida (fara "bataie" implicita spre Amada, o rog sa nu se supere).

Nu exista comparatie si cazul lui ma face sa ma bucur, dar nu ma motiveaza sa mor in chinuiri si nici nu am banii lui ca sa stau bine merci fara griji financiare in scaun cu rotile...

Eu mi-am controlat psihicul pe cat am putut, dar evident tot mai are momente cand o ia pe aratura din cauza traumelor, peste care cred ca am trecut, nu ma mai gandesc la ele, nu vreau sa-mi amitesc de ele, dar mi-au afectat gandirea limpede si mi-au taiat ardoarea obisnuita la oameni sa traiesc cat mai mult.

Ma consider o persoana cu mari probleme psihice pentru ca am fost propriul meu psiholog toata viata.

Creierul meu m-a autodistrus de-a lungul timpului, asta face si acum refuzandu-mi pofta de mancare si posibilitatea sa dorm linistit fara o doza prea mare de alcool, pe care cateodata o controlez bine, alta data... se stie.

Nu am copii, nici macar un domiciliu, familia mea este o adunatura de egoisti cu IQ sub medie, nici nu am ce sa discut cu ei...

Ma judeci cand spun ca la un moment dat, cand nu mai pot controla apucaturile psihice si organele mele v-or cadea pe rand... vreau sa ma sting.

Nu o sa mai am nici o motivare sa continui, cred ca ai putea sa intelegi daca lasi la o parte simplele si banalele sisteme de autoaparare la oameni.

:hug1

• Like 1
  • Oras:aer
Postat

Pa bune ?! Poti sa ai toti banii din lume, daca nu ai sanatate, degeaba....

Crezi ca el e fericit, are bani gramada... (Stephen Kawking)

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/About/General/2013/5/8/1367968492944/Stephen-Hawking-008.jpg

Probabil este unul dintre putinii de pe lumea asta,care nu se mai identifica cu corpul lui,ci se identifica doar cu energia aia care-i in noi toti...e fericit fiindca ego-ul i-a fost daramat,nu mai are in ce sa se identifice,,,la tine e mai greu fiindca te uiti in oglinda si poate inca iti place cea ce vezi,mai primesti un compliment,te mai agaseaza vreo gacica :),observi  ca poti sa mergi,sa gesticulezi,sa zburzi :),si tocmai asta iti alimenteaza ego-ul ca e ceva de capul lui,dar si frica ca la un moment dat nu o sa mai fie nimic din el...Stephen pare ca-i obisnuit cu asta,are chiar si un umor foarte haios :),peste Normalitate. ;)

• Like 2
  • Minus 3
Vizitator
Reputație: 0
Postat

Probabil este unul dintre putinii de pe lumea asta,care nu se mai identifica cu corpul lui,ci se identifica doar cu energia aia care-i in noi toti...e fericit fiindca ego-ul i-a fost daramat,nu mai are in ce sa se identifice,,,la tine e mai greu fiindca te uiti in oglinda si poate inca iti place cea ce vezi,mai primesti un compliment,te mai agaseaza vreo gacica :),observi  ca poti sa mergi,sa gesticulezi,sa zburzi :),si tocmai asta iti alimenteaza ego-ul ca e ceva de capul lui,dar si frica ca la un moment dat nu o sa mai fie nimic din el...Stephen pare ca-i obisnuit cu asta,are chiar si un umor foarte haios :),peste Normalitate. ;)

Da, asta asa este, are un umor debordant :) Si in cartile lui, si in documentarele in care apare sau in interviurile care i s-au facut, da dovada de un umor spumos. Iar chesia cu energia primordiala, asa este, intr-un fel si eu cred ca ai dreptate ;)

Da, intr-un fel, pana la urma, cred ca toti suntem fericiti in functie de de ceea ce consideram noi fericire. Si mai este o chestie. Nu societatea trebuie sa-ti dicteze ce inseamna fericire, nu cred ca fericirea este un concept cuantificabil in grame/litri/centrimetri/bytes, etc., cred ca fericirea este o traire... Iar la urma urmei, fiecare dintre noi avem propriile trairi ! ;)

Postat

Da, asta asa este, are un umor debordant :) Si in cartile lui, si in documentarele in care apare sau in interviurile care i s-au facut, da dovada de un umor spumos. Iar chesia cu energia primordiala, asa este, intr-un fel si eu cred ca ai dreptate ;)

Da, intr-un fel, pana la urma, cred ca toti suntem fericiti in functie de de ceea ce consideram noi fericire. Si mai este o chestie. Nu societatea trebuie sa-ti dicteze ce inseamna fericire, nu cred ca fericirea este un concept cuantificabil in grame/litri/centrimetri/bytes, etc., cred ca fericirea este o traire... Iar la urma urmei, fiecare dintre noi avem propriile trairi ! ;)

Chestia aia cum ca fericirea-i acum,in prezent,si nicidecum in vreun viitor apropiat,fiindca si daca ar fi viitor,tot prezent ar fi :),m-a cam pus pe ganduri...chestia aia ca mereu cautam altceva,in momentul celalalt,viitor,uitand de momentul asta. :)

• Like 1
  • Minus 3
  • Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti
Postat

se identifica doar cu energia aia care-i in noi toti  

,nu mai are in ce sa se identifice

Ori la bal ori la spital!

Mai explica o data.

Postat

Ori la bal ori la spital!

Mai explica o data.

Intai invata ce-i ala #egou,si apoi iti explic. :)

• Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Fericirea nu există, ci doar momente, mai multe sau mai puține, mai lungi sau (îndeosebi) mai scurte. Așa este natura umană, să tot dorească ceva, mai mult decât are ( avere și/sau faimă), dacă nu era așa, probabil că eram tot culegători de dude cu bățu', locuind în peșteri sau scorburi. Important e să ne căutăm fericirea în lucruri moci, banale, simple. Un concediu ci persoana iubită, pe malul mării, admirarea unui răsărit/apus de soare, jocul peștilor și al delfinilor etc. este fericire. Un exemplu am dat.

• Like 4
  • Minus 3
Postat

Fericirea nu există, ci doar momente, mai multe sau mai puține, mai lungi sau (îndeosebi) mai scurte. Așa este natura umană, să tot dorească ceva, mai mult decât are ( avere și/sau faimă), dacă nu era așa, probabil că eram tot culegători de dude cu bățu', locuind în peșteri sau scorburi. Important e să ne căutăm fericirea în lucruri moci, banale, simple. Un concediu ci persoana iubită, pe malul mării, admirarea unui răsărit/apus de soare, jocul peștilor și al delfinilor etc. este fericire. Un exemplu am dat.

:)

Vizitator
Postat

Fericire... cati dintre stim sa o simtim/traim !?

http://www.poze24.com/in-timp-ce-sotia-mea-servea-cina-i-am-luat-mana-si-i-am-spus-trebuie-sa-ti-vorbesc-ea-a-dat-din-cap-si-a-mancat-calma-am-vazut-durerea-in-ochii-ei-1/

• Like 1
Postat

Cineva spunea că fericirea înseamnă nu să ai ceea ce îți dorești ci să îți dorești ceea ce ai. Cred că avea dreptate...

• Like 4
  • Minus 1
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
Postat

Cineva spunea că fericirea înseamnă nu să ai ceea ce îți dorești ci să îți dorești ceea ce ai. 

Bunicul tau? :)

• Like 1
Postat

Bunicul tau? :)

Cât de înțelept a fost bunicu, p-asta tot n-avea cum să o scoată. E prea profundă =))

• Like 1
  • Minus 1
Postat

Fericirea este o formula matematica: la numitor ai dorintele, la numarator ai implinirile. Cu cat acest raport se apropie de 1, adica cu cat mai multe dorinte sunt implinite, cu atat esti mai fericit. Iti poti maximiza raportul in 2 moduri: fie reusesti sa-ti indeplinesti cat mai multe dorinte, fie iti pui cat mai putine dorinte...

• Like 1
  • Telefon: 0731670030
  • Oras:București Herăstrău 0731670030
  • Disponibila
  • Telefon: 0731670030
  • Oras:București Herăstrău 0731670030
  • Disponibila
Postat

Good question! :)

Nu prea mi-am pus intrebarea asta,crezand ca-i acolo,ca e vreo 70% acolo,si ca o sa vina ea 100% candva,cand o sa `indeplinesc` toate task-urile pe care mintea le tot repeta...dar chiar am observat ca nu-i asa,ca intervin alte ganduri,si altele,si parca tot ai momente cand esti nefericit de ceva,ceva care nu te multumeste,chiar daca ai reusit sa iti propui ce mintea robotica ti-a spus sa faci,dar parca nu e de-ajuns,si tot o cauti...ba te compari cu altii,sa hranesti ceva fals in tine ca esti diferit de ei,esti mai special :),ba dai in tarani,moldoveni,din vaslui or around :),incercand sa arati ca tu ai o viata mult mai smechera decat ei,si ei inca se caca in veceuri din gradina sau ograda,fie #jier,fie canicula,dar te doare-n pula,ca tu simti ca esti fericit :),ba te iei de curve,ca-s niste lasaturi,fara viata,si ca tu esti fericit :),ca ai o viata jmechera,nu ca ele,insa le frecventezi constant,fie ca esti singur,fie ca esti divortat,dar tu te dai fericit,si exemple sunt pe cacate...:)...ba ca ce familie fericita,cu copii deosebiti,stare financiara buna,dar sotul e constant la curve,sotia deprimata acasa,copii pierduti in games,si in tehnologie,dar din nou,fericirea arise :)...eu simt totusi ca nu vad acea fericire,nu o vad nici in mine(ma identific prea mult cu mine,inca judec,inca compar),si refuz sa cred ca tot ce ai fost invatat sa faci de mic,si sa urmezi anumite instructiuni ,si sa le duci la capat cu succes,duc spre fericirea absoluta...ca ce?ca o sa ajung sa ma uit in oglinda,sa-mi vad pielea pe fata,si atat,imbatranita si gata sa se scurga,la vreo 90 de ani(sau nu),si ca o sa zic ce?Mama,ce jmecherie a fost,maaaaaai vreaaaaau :),sau cacat,nu am realizat tot ce mintea mi-a propus :),toata viata mea a fost legata ca trebuie sa ajung undeva,insa am uitat complet de mine,si simt ca parca nu am trait nimic,dar oricum nu mai conteaza,ca tot am 97 de ani,pe pat,fuck this shit,si baga-mi-as pula-n moldoveni,si in curve,si in lachetii care nu-s ca mine(care nu o sa mai fiu :) )...nu prea are sens oricum,ca tot spre inevitabil ne indreptam,dar totusi,ne facem viata un calvar cacacios :),in momentul de fata...sa ce? :)

O fi renuntarea la frica fericirea?...cand zic asta nu ma refer la un ins oarecare,care isi pune rozete pe ambele maini,si se duce intr-un grup de 10 insi,cu hai ba,ca oricum o sa mor candva,nu mi-e frica de voi,sa vedeti ce va sparg #muili :)...ci la frica #cacandva chiar nu o sa mai fim #papamantul asta,si ca pare scary,ca acest corp deosebit,si aceasta minte deosebita,o sa dispara...asta da posesivitate! :)

Ar fi prea usoara aceasta renuntare, e ca si cum renunti la fumat si la musca aia care tu ai chemat sa vina sa se invarta in jurul laptelui.

Problema e mierea, constructia idealului.... nu frica de prea dulce.

• Minus 1
  • Oras:neamt
  • Oras:neamt
Postat

Fericirea probabil ca este ceea ce simte pisicuts cand vede, in fiecare zi, cu cat a crescut numarul postarilor de pe forum. :)

Poate, daca asta mai era forumul lui. Are si el de scris rapoarte.

Vizitator
Postat

Deci pe romaneste... pula mea... nenea asta arata asa cum arata, cica are Sida (pana mea, nu se vede), sta pe strada si mai este si fericit :shocked :350x :350x ...Eu zic ca toti vorbim despre fericire ca si concept, cati dintre noi o intelegem ca si traire oare ? :hmmm :350x :350x

• Oras:Cluj Napoca
  • Oras:Cluj Napoca
Postat

Parerea mea este ca renuntarea la frica nu inseamna fericire. In primul rand nu am cum sa renunt la frica, ea este prezenta in viata de zi cu zi si, este un mecanism de aparare foarte eficient. Daca as renunta la frica, as crapa de 10 pe zi.

Fericirea in cazul meu inseamna sa nu ma las limitat de frica. Fericirea este atunci cand frica imi e cel mai bun prieten si,  ma face sa imi sparg propriile bariere.

Fericirea mai inseamna sa fac ceea ceea ce imi aduce un sentiment de implinire, sa am un job pe care l-as face si daca nu as fi platit. 

Nu vreau sa caut fericirea nicaieri decat in mine, dar nu strica si alte persoane cu care sa o impartasesti :wink2

1. Exista doua feluri de frici. Fricile utile cum ar fi frica de a trece strada pe rosu cand se apropie o masina in viteza si frici inutile cum ar fi frica de Dumnezeu sau frica de moarte sau frica de a ramane singur etc. etc. etc.

2. Frica nu-ti este niciodata prieten. Propriile bariere nu ti le spargi , se sparg ele singure cand este cazul N-ai nici un merit in asta, nu te iluziona si nu te bate cu pumnii in piept.

3. Sunt sigur ca nimeni n-are un job pe care l-ar face fara sa fie platit pt ca atunci ala n-ar mai fi job, ar fi cu totul altceva. Dar daca te simti bine mintindu-te, foarte bine.

4. Daca vrei sa cauti fericirea in tine iti doresc multa rabdare, pentru ca in tine n-ai s-o gasesti niciodata.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...