Sari la conținut

In timp ce noi ...

Postări Recomandate

Vizitator beraru
Reputație: 0
Postat

Sa nu confundam mediatizarea cu manipularea.

Eu le cam confund, in special in cazul de fata.

Avem un talent nebun de a ne sabota propria ratiune. Consideram ca importanta unui eveniment este direct proportionala cu expunerea pe care acesta o are. Se creeaza falsa impresie ca subiectul despre care se discuta timp de 30 de minute este de 6 ori mai important decat cel discutat doar 5 minute si infinit mai important decat stirile marginale, plimbate pe burtiera sau mentionate pe un blog obscur.

Intr-o lume in care razboaiele mediatice le pot influenta decisiv pe cele din teren, consider ca este o culme si un paradox al civilizatiei ca societatea sa vada elefantul de pe canapea doar atunci cand grotescul este reprezentat artistic si devine viral.

...Nu toti copiii sirieni simpatici, ciufuliti si plini de sange in urma bombardamentelor au avut "sansa" sa fie inconjurati de fotografi cu "tunuri" scumpe si armate de experti in Photoshop.

...Nu toti cei care au facut infarct si la care nu a ajuns ambulanta la timp au avut "sansa" sa o faca live, pe un teren de fotbal.

...Nu toti cei care au fost muscati de caini si au murit au avut "sansa" sa fie copii de 2 ani, din Bucuresti.

...Nu toti cei care au ars de vii au avut "sansa" sa o faca alaturi de alte zeci sau sute de semeni.

...Nu toti saracii au avut "sansa" sa ajunga in emisiune la Maruta si la poarta lu' Gigi Becalli.

Numai un idiot ar putea intelege ca blamez victimele mentionate mai sus. Dimpotriva! Consider ca sunt victime de doua ori, ca sa zic asa. Ar trebui sa se pise pe mana intinsa tardiv de catre o societate cu memorie scurta, care are impresia ca in fiecare an inventeaza roata in ceea ce tine de moralitate.

Nici macar grotescul nu ne mai misca. Poza unui copil cu picioarele sfartecate si mate p-afara ne dezgusta si daca e blurata. "Razboiul e odios"/"Trebuie sa facem ceva"/"S-a umplut paharul" doar cand acest grotesc este pictat, inramat, viral ...sau daca sta la baza unui scenariu de film HBO.

Nu scriu de pe un piedestal; sunt tot ceea ce condamn, cu mentiunea, totusi, ca in cazul de fata "artistii" nu m-au pacalit.

• Like 6
  • Oras:fara
Postat

Eu le cam confund, in special in cazul de fata.

Avem un talent nebun de a ne sabota propria ratiune. Consideram ca importanta unui eveniment este direct proportionala cu expunerea pe care acesta o are. Se creeaza falsa impresie ca subiectul despre care se discuta timp de 30 de minute este de 6 ori mai important decat cel discutat doar 5 minute si infinit mai important decat stirile marginale, plimbate pe burtiera sau mentionate pe un blog obscur.

Intr-o lume in care razboaiele mediatice le pot influenta decisiv pe cele din teren, consider ca este o culme si un paradox al civilizatiei ca societatea sa vada elefantul de pe canapea doar atunci cand grotescul este reprezentat artistic si devine viral.

...Nu toti copiii sirieni simpatici, ciufuliti si plini de sange in urma bombardamentelor au avut "sansa" sa fie inconjurati de fotografi cu "tunuri" scumpe si armate de experti in Photoshop.

...Nu toti cei care au facut infarct si la care nu a ajuns ambulanta la timp au avut "sansa" sa o faca live, pe un teren de fotbal.

...Nu toti cei care au fost muscati de caini si au murit au avut "sansa" sa fie copii de 2 ani, din Bucuresti.

...Nu toti cei care au ars de vii au avut "sansa" sa o faca alaturi de alte zeci sau sute de semeni.

...Nu toti saracii au avut "sansa" sa ajunga in emisiune la Maruta si la poarta lu' Gigi Becalli.

Numai un idiot ar putea intelege ca blamez victimele mentionate mai sus. Dimpotriva! Consider ca sunt victime de doua ori, ca sa zic asa. Ar trebui sa se pise pe mana intinsa tardiv de catre o societate cu memorie scurta, care are impresia ca in fiecare an inventeaza roata in ceea ce tine de moralitate.

Nici macar grotescul nu ne mai misca. Poza unui copil cu picioarele sfartecate si mate p-afara ne dezgusta si daca e blurata. "Razboiul e odios"/"Trebuie sa facem ceva"/"S-a umplut paharul" doar cand acest grotesc este pictat, inramat, viral ...sau daca sta la baza unui scenariu de film HBO.

Nu scriu de pe un piedestal; sunt tot ceea ce condamn, cu mentiunea, totusi, ca in cazul de fata "artistii" nu m-au pacalit.

Tot postari kilometrice scrii, bre?

Vad ca esti nemultumit de mediatizarea acestor evenimente "lacrimogene" si ai prefera sa nu vezi astfel de stiri. De parca faptul ca daca o drama nu e mediatizata sau nu a ajuns la urechile tale nici nu s-a intamplat in realitate. Cum era vorba aia? "What you don't know can't hurt you". Mi-ar placea mult de tot sa aflu care e solutia alternativa in opinia unui om cu inalte standarde morale ca tine. Si ce ai facut tu concret pentru cineva aflat in suferinta, nu neaparat un copil sirian ci un roman de-al nostru in nevoie disperata de sprijin.

Vizitator beraru
Postat

Ce inseamna narcisismul...Cred ca a citit postarea de 20 de ori, asta in timp ce copii nevinovați mor in Qatar....

N-am nevoie de aprecierile tale, fie ele si voalate. In alta ordine de idei, n-am fata de mine insumi nici macar 10% din obsesia in care ma scalzi tu. Mi-ai prinde bine ca valet in casa; sa-mi faci, zambind, o mica observatie cand nu m-am sters sau spalat suficient de bine la cur sau cand mananc peste cu tacamurile pt. friptura.

• Like 3
Vizitator beraru
Postat

Tot postari kilometrice scrii, bre?

Vad ca esti nemultumit de mediatizarea acestor evenimente "lacrimogene" si ai prefera sa nu vezi astfel de stiri. De parca faptul ca daca o drama nu e mediatizata sau nu a ajuns la urechile tale nici nu s-a intamplat in realitate. Cum era vorba aia? "What you don't know can't hurt you". Mi-ar placea mult de tot sa aflu care e solutia alternativa in opinia unui om cu inalte standarde morale ca tine. Si ce ai facut tu concret pentru cineva aflat in suferinta, nu neaparat un copil sirian ci un roman de-al nostru in nevoie disperata de sprijin.

Chisa-ti-as ironiile si aerele de noblete, am scris mult degeaba.

Nu sunt, man, nemultumit de mediatizare. Vreau sa vad astfel de stiri. Nu inteleg insa de ce o poza care arata doar una din sutele de mii de atrocitati care au loc acolo reprezinta "un punct de cotitura". In pula calului, nu se stia pana la poza asta ca acolo mor oameni?! De ce stirile fara poze de galerie de arta sunt trecute cu vederea?!

In caz ca nu stiai, dupa aparitia acestei poze s-au luat decizii politice importante.

Eu am dat in trecut un exemplu in sprijinul ideii pe care o sustin acum. Daca maine mor Papa, Preafericitu' si Donald Trump de cancer la coaie, este jignitor pentru umanitate ca incepand de poimaine sa insutim bugetele alocate luptei impotriva cancerului de coaie. Probabilitatea/riscul contracararii acestei boli era acelasi si inainte ca ei sa moara.

Ceea ce incerc eu sa spun este ca perceptia in ceea ce priveste problemele sociale se schimba in mod irational.

In cazul de fata, dupa aparitia acestei poze, mie imi pasa la fel de mult (sau ma doare in pula la fel de tare) de soarta sirienilor cum mi-a pasat (sau durat in pula) in primele zile ale conflictului.

• Like 5
Postat

N-am nevoie de aprecierile tale, fie ele si voalate. In alta ordine de idei, n-am fata de mine insumi nici macar 10% din obsesia in care ma scalzi tu. Mi-ai prinde bine ca valet in casa; sa-mi faci, zambind, o mica observatie cand nu m-am sters sau spalat suficient de bine la cur sau cand mananc peste cu tacamurile pt. friptura.

Hai, ba, ce te superi asa ca o fata mare?

Imi pare rau sa aud ca ai probleme cu sistemul neuromotor.

Iar data viitoare cand nu ai nevoie de aprecierile altora, pune manuta pe jurnalul tau roz si scrie-ti acolo postarile kilometrice.

• Like 1
Vizitator beraru
Postat

Hai, ba, ce te superi asa ca o fata mare?

Imi pare rau sa aud ca ai probleme cu sistemul neuromotor.

Iar data viitoare cand nu ai nevoie de aprecierile altora, pune manuta pe jurnalul tau roz si scrie-ti acolo postarile kilometrice.

Nu sunt elitist. Ca sa intri intr-un conflict cu mine nu trebuie sa fii inteligent. E suficient sa nu fii prost.

...Cu scuzele de rigoare, te rog nu o lua ca pe o jignire, ci ca pe o incurajare.

• Like 5
Postat

Chisa-ti-as ironiile si aerele de noblete, am scris mult degeaba.

Nu sunt, man, nemultumit de mediatizare. Vreau sa vad astfel de stiri. Nu inteleg insa de ce o poza care arata doar una din sutele de mii de atrocitati care au loc acolo reprezinta "un punct de cotitura". In pula calului, nu se stia pana la poza asta ca acolo mor oameni?! De ce stirile fara poze de galerie de arta sunt trecute cu vederea?!

In caz ca nu stiai, dupa aparitia acestei poze s-au luat decizii politice importante.

Eu am dat in trecut un exemplu in sprijinul ideii pe care o sustin acum. Daca maine mor Papa, Preafericitu' si Donald Trump de cancer la coaie, este jignitor pentru umanitate ca incepand de poimaine sa insutim bugetele alocate luptei impotriva cancerului de coaie. Probabilitatea/riscul contracararii acestei boli era acelasi si inainte ca ei sa moara.

Ceea ce incerc eu sa spun este ca perceptia in ceea ce priveste problemele sociale se schimba in mod irational.

In cazul de fata, dupa aparitia acestei poze, mie imi pasa la fel de mult (sau ma doare in pula la fel de tare) de soarta sirienilor cum mi-a pasat (sau durat in pula) in primele zile ale conflictului.

In cazul asta, zau ca nu-ti inteleg efortul si timpul pe care le aloci acestui subiect. Sau poate ca ai coborat de pe piedestal din generozitate si altruism, ca sa ne luminezi pe noi muritorii de rand despre cum functioneaza lumea.

Ai dreptate pana la un punct. Astfel de drame cu puternic impact la publicul larg au fost si sunt folosite pentru a justifica decizii politice sau pentru adoptarea de legi noi. 11 Septembrie este exemplul clasic aici. Ti-as recomanda o lectura destul de interesanta pe subiect (in caz ca nu esti deja familiar cu ea) -  The Shock Doctrine, de Naomi Klein.

Ceea ce inteleg ca ti-ai dori tu este o utopie. Intr-o lume in care suntem asaltati de informatie, nu poti si nici nu vrei sa cenzurezi accesul la informatie (chiar daca vine sub forma unei poze cu cu un copil sirian ranit). Singura noastra sansa este sa ne educam. Sa citim printre randuri si sa extragem informatia cat mai apropiata de realitate. Si, la fel de important, sa actionam. Asa cum au actionat cei 50000 de londonezi care au protestat in strada impotriva unui proiect anti-austeritate, sau zecile de mii de canadieni care au iesit in strada in marile orase impotriva unui legi care submina unele drepturi si libertati. In ambele cazuri, efortul lor a avut castig de cauza. Desigur, asta e doar o modalitate de actiune.

Dar atata timp cat actiunea noastra se rezuma la a ne plange ca o poza cu un copil ranit de strica buna-dispozitie si la cateva injuraturi pe un forum pentru curvari ...

• Like 2
Postat

Nu sunt elitist. Ca sa intri intr-un conflict cu mine nu trebuie sa fii inteligent. E suficient sa nu fii prost.

...Cu scuzele de rigoare, te rog nu o lua ca pe o jignire, ci ca pe o incurajare.

Pari foarte multumit de ingustimea-ti intelectuala. Asta-i cel mai important, ca tu sa fii fericit.:)

Sa o stapanesti sanatos! De ingustime zic.

Vizitator beraru
Postat

In cazul asta, zau ca nu-ti inteleg efortul si timpul pe care le aloci acestui subiect. Sau poate ca ai coborat de pe piedestal din generozitate si altruism, ca sa ne luminezi pe noi muritorii de rand despre cum functioneaza lumea.

Ai dreptate pana la un punct. Astfel de drame cu puternic impact la publicul larg au fost si sunt folosite pentru a justifica decizii politice sau pentru adoptarea de legi noi. 11 Septembrie este exemplul clasic aici. Ti-as recomanda o lectura destul de interesanta pe subiect (in caz ca nu esti deja familiar cu ea) -  The Shock Doctrine, de Naomi Klein.

Ceea ce inteleg ca ti-ai dori tu este o utopie. Intr-o lume in care suntem asaltati de informatie, nu poti si nici nu vrei sa cenzurezi accesul la informatie (chiar daca vine sub forma unei poze cu cu un copil sirian ranit). Singura noastra sansa este sa ne educam. Sa citim printre randuri si sa extragem informatia cat mai apropiata de realitate. Si, la fel de important, sa actionam. Asa cum au actionat cei 50000 de londonezi care au protestat in strada impotriva unui proiect anti-austeritate, sau zecile de mii de canadieni care au iesit in strada in marile orase impotriva unui legi care submina unele drepturi si libertati. In ambele cazuri, efortul lor a avut castig de cauza. Desigur, asta e doar o modalitate de actiune.

Dar atata timp cat actiunea noastra se rezuma la a ne plange ca o poza cu un copil ranit de strica buna-dispozitie si la cateva injuraturi pe un forum pentru curvari ...

Arunca un ochi aici: https://yourlogicalfallacyis.com/strawman

Nu-mi dau seama daca e netentie, prostie sau rea-vointa.

Fac un sumar, pt. ultima data: nu am spus ca stirea asta nu este importanta (sau ca trebuie cenzurata ...WTF!), ci ca si stirile de dinaintea acesteia, pe aceeasi tema, au fost cel putin la fel de importante.

• Like 3
Vizitator beraru
Postat

Cine pe cine enerveaza aici?

Beraru, acest oximoron al gândirii, acest refugiat al pudibonderiei, acest lingau....

Eu sunt incununarea nefericirii tale perpetue.

• Like 3
Vizitator beraru
Postat

Beraru asta pare sa fie o jigodie de om.

Nu par, <b>sunt</b>! Eu sunt ala care iti intra noaptea pe fereastra, iti fura banii si bijuteriile in timp ce dormi si, inainte sa plece, iti intra in dormitor ca sa te lege, sa-ti bage un maiou murdar in gura si sa-ti futa nevasta (sau mama daca inca dormi cu ea in pat) sub privirile neputincioase. BONUS!

Ia-ma in continuare cu d-astea, ca sa intru si in detalii.

Postat

Ma loghez mereu dupa @beraru asta, de spaima vorbelor lui.

Omul este mai fioros decât Lance Armstrong urcandu-si coiu' dopat prin Pirinei, dar mai lingau ca indianu' de la Concierge.

Un paradox in sine, pacat ca e atât de previzibil si insignifiant precum un avort din epoca ceausista.Sau o bomba ruseasca in Aleppo.

Sau prostia lui marean.

Ma rog...fiecare cu ce-l doare in valoare.

• Oras:La Oras
  • Oras:La Oras
Postat

Nu par, <b>sunt</b>! Eu sunt ala care iti intra noaptea pe fereastra, iti fura banii si bijuteriile in timp ce dormi si, inainte sa plece, iti intra in dormitor ca sa te lege, sa-ti bage un maiou murdar in gura si sa-ti futa nevasta (sau mama daca inca dormi cu ea in pat) sub privirile neputincioase. BONUS!

Ia-ma in continuare cu d-astea, ca sa intru si in detalii.

Tocmai te-ai dat de gol ca inca dormi in pat cu ma-ta.:)

Iar daca umbli cu maioul murdar pe tine, ori esti Rozkendra ori un imbecil nespalat.

Cat despre futut, hai sa fim seriosi. Ciroza nu-ti permite sa-ti faci macar o laba. Cu alte cuvinte, esti neputincios.

Mai ia-ma tu cu cacaturi din astea si revin cu detalii.

Postat

Arunca un ochi aici: https://yourlogicalfallacyis.com/strawman

Nu-mi dau seama daca e netentie, prostie sau rea-vointa.

Fac un sumar, pt. ultima data: nu am spus ca stirea asta nu este importanta (sau ca trebuie cenzurata ...WTF!), ci ca si stirile de dinaintea acesteia, pe aceeasi tema, au fost cel putin la fel de importante.

Eu mi-am dat seama ce esti tu. Ti-am remarcat exprimarea confuza, contradictiile din postari, frecventele sincope in gandire. Si perseverenta absurda ce aminteste de pastorul Mihai Gadea.

Repet: tu poti decide doar pentru tine insuti ce anume este important. Ai libertatea sa consideri o stire importanta si sa o urmaresti, sa retii doar ce te intereseaza sau chiar sa schimbi canalul sau sa inchizi ziarul daca respectiva stire nu prezinta importanta pentru tine. Esti convins ca nu exista 100 milioane de oameni pentru care stirea cu Omran este mai importanta decat multe stiri anterioare pe aceeasi tema? Esti rupt de realitate daca iti imaginezi ca Fox News, de exemplu, isi va modifica politica editoriala doar pentru ca asa vrea ilustrul user @beraru de pe nimfomane. Inteleg ca esti nemultumit de faptul ca pozei cu baietelul i s-a acordat mai multa atentie decat altor stiri, pe aceeasi tema si pe care TU le consideri la fel de importante. Aici revin cu o intrebare la care ai evitat sa-mi raspunzi: care e solutia pe care o propui tu?  Presuspun ca iti imaginezi pana si tu ca simpla exprimare a nemultumirii si a frustrarii pe acest forum nu va impiedica trusturile de presa si guvernele sa acorde si mai multa atentie viitoarei stiri cu un copil ranit.

• Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Dar acest topic, va schimba politica trusturilor de presă și a guvernelor? S-a deschis o discuție, după părerea mea la fel de potrivită pe acest forum frivol, de care vorbim de pula-n pizdă,  ca muzica de voie bună la o înmormântare și nu este primul. Dar dacă tot s-a deschis, de ce să contestăm dreptul cuiva de a-și expune părerea și să-i sărim la beregată? Este un schimb de opinii și doar un blambec, poate avea pretenția că vom putea schimba ceva, noi, ăștia de pe aici, cu postările noastre. 

Și da, sunt multe drame știute mai mult sau mai puțin de către majoritatea dintre noi, dar nemediatizate atât de ... artistic. O fotografie face cât o mie de cuvinte, nu? Oare nu e clară regia și scenografia acestei poze? Oare nu vă duce gândul la duma de la Sky-news? 

Da, se întâmplă mult în lume: se moare de foame, se moare de gloanțe și explozii, încă mai e sclavagism... multe se întâmplă! Dar potem noi, să fim niște Prometei sau niște Atlași? Noi, fiecare individ în parte. Când moare un vecin sau un coleg, ne pare rău, chiar suferim uneori, dar se compară cu moarte cuiva drag? Ne e mai aproape cămașa de trup, decât paltonul. A fi Maica Tereza, e o vocație, pe care puțin o au. E suficient pentru noi, majoritatea, să nu facem rău! Și dacă putem face din când în când un bine, să îl facem!  

• Like 7
  • Minus 2
  • Oras:aer
  • Oras:aer
Postat

Si boschetarii din Bucuresti trag in continuare aurolac prin parcuri, parca am mai zis-o, lasati in maternitate la nastere, 'cacati' in orfelinate de STAT (unde tanti Gicuța, asistenta, le fute palme pe cap si le fura bananele, stresata fiind cu un betiv acasa, si 3 copii facuti la misto) si apoi sloboziti pe strazi, la 18 ani,fara identitate, fara vreo notiune de ce inseamnaa a fi o fiinta umana, ori vreo urma de iubire...altii fug din orfelinate de mici, prefera canalele decat castanele pe cap si fututul in cur cu japca, ori prefera sa fie fututi de colegii mari, dar macar cu aurolacul in bostan...nimeni nu ia atitudine,e durerea aia in pula, un fel de da-i ma in mortii lor, am futut-o eu pe ma-sa?...sunt unele locati, gen orfelinate,mai de doamne ajuta (ce expresie!), unde se poate face voluntariat, stai cateva ore cu aia mici, o afectiune ma gandesc ca ar schimba anumite circuite in creierul lor...dar pula, majoritatea oamenilor isi iubesc "doar" odraslele ,ca si ochii din cap, ii indoapa cu Mecdonalţ si le incarca Ipad-urile la 100%, ca dupa ce odrasla vine de la gradinita sa aiba ce juca, eventual sa caute pokemoni in loc de toporasi..

Nimeni nu inchide televizorul si sa incerce macar sa vada inutilitatea suferintei,ca apoi sa ia actiune...prefera suferinta asta inventata, falsa, in timp ce baga popcorn la maţ si butoneaza telecomanda de la televizorul smart ori da cu degetul pe ecranul telefonului, la fel de smart si acesta.

Sa ajungi in stadiul in care sa imbuteliezi aer si sa-l vinzi, aia da tragedie!

• Like 2
  • Minus 4
Vizitator sarlatanu
Postat

Cat ati scris maaaaaaaaa, lasati-o in PLM  :laugh2

Postat

Fiecare cu ce-l doare valoarea, zisei eu, profetic.

Moldoveanul nu uita de unde a plecat, ceea ce e demn de admirat.Sa nu uitati sa-i dati puncte puncte puncte, pentru a-l incuraja sa mai posteze.Poate inca nu a invatat sa tolereze suturile-n punga venite din partea societatii.

Picon...Ce sa zica si el.Ceva acolo, sa dea bine, dar total pe langa subiect.Totusi nu a zis nimic de ciuhapi si copiii lor, dar hai sa nu judecam un batran din prisma vorbelor sale spuse.

Da, ba, empatia rar trece dincolo de cei dragi noua, dar eu, daca as fi sa va vad pe strada, va asigur ca nu as ezita sa renunt la portia de foie gras, obtinuta prin salbaticie, as scoate portrofelul din pielea aia de crocodil caruia i s-a taiat botu', as suna la Politie de pe Samsung S 8 Edge asamblat prin China de Ciung In Par Aveti pe 4 euro ziua de lucru, as incerca sa nu-mi patez camasa Mads Nørgaard, si v-as da mana, indiferent daca sunteti ciuhapi sau doar ciuhapi de pe nimfomane.com

Da' sa nu fiti smecheri si sa ma pacaliti, precum refugiatii aia care au ajuns in Malmö cu avion inchiriat.

• Telefon: 0731670030
  • Oras:București Herăstrău 0731670030
  • Disponibila
  • Telefon: 0731670030
  • Oras:București Herăstrău 0731670030
  • Disponibila
Postat

Nimeni nu inchide televizorul si sa incerce macar sa vada inutilitatea suferintei,ca apoi sa ia actiune...prefera suferinta asta inventata, falsa...

Tu vorbesti de inutilitatea ei ca si cum trebuie sa-i acordam vreun gand in aceasta privința... Cine crezi ca s-ar gândi ca suferința e utila? Cel care crede ca toți oamenii răspund aceluiași stimul... si ca cel care face diferența nu are puterea sa oprească acest joc de-a soldateii care aduc iadul in rai. Eu nu am crezut niciodata in suferință... am considerat ca e de adus niste mici corectii doar in noțiunile pe care oamenii le foloseau in contact cu mine. Primul a fost fratele meu... care l-am protejat cât a fost bebeluș, apoi a intrat intr-o competiție continua cu mine. In orice încerca sa fie bun... si ma lua pe mine ca standard, provocandu-ma. Mie nu-mi place sa fiu provocată pentru ca nu-mi place sa îmi ies din fire... adică sa-mi scot forța sau talentul pentru egoul cuiva. Fratele meu era in formare si am fost atenta in cel mai mic detaliu sa protejez ce-i mai frumos in el... si acum îmi pare ca nu si-a gasit linistea, dar suntem departe. Vazand ce patesc cu fratele meu... de-a lungul timpului i-am luat pe toți din familie la studiat, sa inteleg povestile lor. Cel mai greu mi-a fost cu mama... dar de-atunci chiar m-am convins ca suferința nu exista. Nu este nici o transformare... E simplu... nu exista acel: nu am de ales, trebuie sa fac rău. Plus ca este atât de mult bine si rai in sufletele noastre... rămas neexplorat, încât daca cineva ne-arată cu degetul, am crede ca nu-i de bine ce se vede. Am întâlnit din curiozitate oameni care au încercat prin toate metodele posibile sa ma facă sa sufăr... doar din simplu motiv ca le-am spus ca nu am trăit niciodata asa ceva, ca nu am cum sa traiesc ceva ce nu există. Acei oameni ma respecta si sunt mult mai liniștiți in viața lor acum... cu toate ca daca le-as mai lansa invitația, nu ar ezita sa-mi arunce si ultimile lor credinte în ale suferinței. Suferința îmi stârnește o senzatie scurtă in corp... la fel ca sperietura, fratele meu s-a străduit toata copilaria sa ma sperie când ne duceam la bunici si venea noaptea. La fel cum simt prezența unui om inainte ca el sa încerce sa ma sperie... asa simt si previzibilitatea suferinței cât timp ea este facuta de oameni. Si plus ca e atâta timp de când se vorbeste de ea si este întoarsă pe toate părțile... încât tare as vrea sa pricep cum se ajunge la astfel de obsesii. Na... ca am scris si eu mult.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...