Sari la conținut

Ce te reprezinta, ca Roman ?

Postări Recomandate

Vizitator
Reputație: 0
Postat

Horea,Closca și Crișan.

Reputație: 1050
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Horea,Closca și Crișan.

Neagu, Manea, Teleșpan.

Postat

Daca tu zici ca mediul privat este un mediu competitiv pe merite, inseamna ca traiesti in alta tara.

Cate banci ajuta IMM-urile cu imprumuturi fara sa ceara o caruta de garantii  ?

Cata birocratie aiurea exista doar ca sa te incurce ?

Te-ai judecat vreodata cu cineva sa iti pierzi ani din viata pentru o cauza ce putea incheiata mult mai devreme?

Da-mi cateva exemple in care tara asta are un sistem care sa functioneze pentru cetatean ?

Concluzie : da eu sunt de vina pentru ca nu ma complac in mediu mostenit  de la comunisti de a da mita si a-mi face pile , pentru ca nu vreau sa traiesc 3 ani in lux pe bani furati ,dupa care confiscata toata averea furata si eu la puscarie in celula cu detinuti bolnavi de sida , stand in fiecare dimneata  al 32-lea ins sa imi vina randul la buda ca sa ma cac.

Ești de vină că ești naiv. Cu naivitatea asta, cu idealismul ăsta, nu vei reuși nici afară, pentru că, să nu ai impresia că acolo nu e corupție și treburile merg unse, e doar mai decent și la o scară mai redusă. 

• Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti
Postat

Ești de vină că ești naiv. Cu naivitatea asta, cu idealismul ăsta, nu vei reuși nici afară, pentru că, să nu ai impresia că acolo nu e corupție și treburile merg unse, e doar mai decent și la o scară mai redusă. 

Stai linistit, ca  sunt pe departe de a fi idealist sau naiv. Pur si simplu am vazut ca in alte parti lucrurile merg (chiar si cu coruptie cum zici tu, insa acea coruptie nu este peste tot cum o gasesti in RO).

Daca este adevarat ce se zice pe aici ca esti mai in varsta , este clar ca este deja inradacinata alta mentalitate fata de normalul pe care alte tari il implementeaza.

Si totusi nu ai venit cu vreun argument ca sa ma faca sa fiu mandru ca sunt roman  la intrebarea :

Da-mi cateva exemple in care tara asta are un sistem care sa functioneze pentru cetatean ?

• Like 6
  • Minus 6
Reputație: -1394
  • Oras:In papuris ca sa ma chis
Postat

Monarhia, traditiile populare si sufletul poporului roman.

traditiile , sufletul si  ospitalitatea 

vsv de monarhie , imi bag ceva in ei de lasi si profitori ...sa nu aud de ei . Nu-i inteleg pe altii , care-i ridica atat in slavi .

• Like 6
  • Minus 13
Postat

Stai linistit, ca  sunt pe departe de a fi idealist sau naiv. Pur si simplu am vazut ca in alte parti lucrurile merg (chiar si cu coruptie cum zici tu, insa acea coruptie nu este peste tot cum o gasesti in RO).

Daca este adevarat ce se zice pe aici ca esti mai in varsta , este clar ca este deja inradacinata alta mentalitate fata de normalul pe care alte tari il implementeaza.

Si totusi nu ai venit cu vreun argument ca sa ma faca sa fiu mandru ca sunt roman  la intrebarea :

Dragul meu coleg de curvăsăreală, subiectul e mult prea complex, pentru a fi dezbătut pe un forum de curvăsăreală! E destul de grav, dacă nu ai găsit alt loc și cu cine să-l dezbați, dar sigur ... e problema ta! Nu vârsta (aici, ai fost un pic nepoliticos, dar trec peste) și cele trăite în regimul comunist mă fac să am "altă mentalitate", ci acea capacitate de a înțelege lucrurile, pe care le are un om ce a văzut, a trăit și a citit multe, sintetizând și concluzionând. Oricum, tu nu ai cum să știi ce mentalitate am eu, lecturând cele câteva rânduri și faci eroarea de a da sentințe, ce pot fi jignitoare. Te-aș întreba, ce este pentru tine "normalul" de care vorbești, dar teamă îmi e că vei fi pe lângă subiect. 

Nu-ți voi răspunde la întrebarea din final, pentru că este un pic ultimativă și nu prea agreez, dar îți spun că știu mulți oameni (colegi de liceu, facultate, prieteni), care au reușit binișor în afacerile mici și mijlocii pe care le au în țară, cu un minim de compromisuri, compromisuri pe care, să fii sigur, le vei face și dincolo.

Tu pari a fi de genul "ubi patria ibi bene" și nu pot decât să-ți urez succes. 

• Like 5
  • Minus 3
  • Oras:86.925026 27.987850
Postat

traditiile , sufletul si  ospitalitatea 

vsv de monarhie , imi bag ceva in ei de lasi si profitori ...sa nu aud de ei . Nu-i inteleg pe altii , care-i ridica atat in slavi .

http://www.expresspress.ro/wp-content/uploads/2013/08/florin-cioaba-in-coma-indusa-fiul-sau-povesteste-ce-s-a-intamplat-100950-1.jpghttp://mediartv1.freenode.ro/image/201701/w620/imparatul_43262900.jpg

astai monarhia in rromania

• Like 2
Postat

Cate banci ajuta IMM-urile cu imprumuturi fara sa ceara o caruta de garantii  ?

Cata birocratie aiurea exista doar ca sa te incurce ?

Nu te ajuta ca romanii sunt hoti si rau platnici , in general :)

E usor sa te gandesti la o afacere pe banii bancii sau pe Fonduri Europene fara ca tu sa ai un plan de afaceri bine stabilit , o minima experienta , ci doar sa te gandesti la profitul final . De aici si garantiile cerute , practicate si in alte state de la anumite sume pe care vrei sa le accesezi in sus  Majoritatea se gandesc doar la profit  si o bajbaie

Eu am accesat de 2 ori aceste sisteme de creditare si niciodata nu mi-au inchis usa in nas , ba chiar am platit sumele  consecvent cu mult inainte de termen , deci nu as putea sa regasesc vina doar in  ograda acestora (au si ei anumite puncte slabe , dar si-au mai revenit)  . Birocratia exista , da , tot din cauza  romanului ca e hotz , sa ne intelegem . Cu cat te ginesc ca esti mai hotz cu atat  birocratia (de acte) este mai mare . :)

Postat

Dragul meu coleg de curvăsăreală, subiectul e mult prea complex, pentru a fi dezbătut pe un forum de curvăsăreală! E destul de grav, dacă nu ai găsit alt loc și cu cine să-l dezbați, dar sigur ... e problema ta! Nu vârsta (aici, ai fost un pic nepoliticos, dar trec peste) și cele trăite în regimul comunist mă fac să am "altă mentalitate", ci acea capacitate de a înțelege lucrurile, pe care le are un om ce a văzut, a trăit și a citit multe, sintetizând și concluzionând. Oricum, tu nu ai cum să știi ce mentalitate am eu, lecturând cele câteva rânduri și faci eroarea de a da sentințe, ce pot fi jignitoare. Te-aș întreba, ce este pentru tine "normalul" de care vorbești, dar teamă îmi e că vei fi pe lângă subiect. 

Nu-ți voi răspunde la întrebarea din final, pentru că este un pic ultimativă și nu prea agreez, dar îți spun că știu mulți oameni (colegi de liceu, facultate, prieteni), care au reușit binișor în afacerile mici și mijlocii pe care le au în țară, cu un minim de compromisuri, compromisuri pe care, să fii sigur, le vei face și dincolo.

Tu pari a fi de genul "ubi patria ibi bene" și nu pot decât să-ți urez succes. 

• Like 1
  • Oras:un satuc din china numit pu lan'g kwr
  • Oras:un satuc din china numit pu lan'g kwr
Postat

statul ce ma jecmaneste,

banca ce ma talhareste,

eminescu ce confirma(uite am facut si o rima)

berea fetele si sportul...

p'orma zicem Tatal nostru.

p.s.

sunt putin matol :)

• Like 9
Vizitator fedor14
Reputație: 0
Postat

Roman.. rus, bulgar etc.. deobicei individuals matter.

Astea cu nationalitati pt mine sunt niste chestii pedantice.

• Oras:Peste tot si nici unde
Postat

Ma reprezinta ca Roman si ca om , Omenia , bunul simt fata de tot ce ma inconjoara , voia buna , pasiunea pt. bucataria romaneasca ( nu doar a manca:))) ).... pasiunea cu care vb mereu despre Acasa oriunde am calatorit.

• Like 3
Postat

Suntem atat de mici... avem o tara atat de  minunata... ne pierdem de multe ori in lucruri fara sens , in ifose și impresii proaste , dar nu ne stim tradițiile, nu ne cunoaștem tara.si e pacat. Iubesc sa fiu cu totul altfel , sa gandesc altfel , tocmai de aceea nici nu am plecat cand a fost cazul , m-am batut cu legile si intreaga birocratia , ma voi bate in continuare cand va fi cazul , dar nu voi renunta si nu o voi trada niciodata  .....deci autentic romanesc .

M-am nascut aici , aici am trait , aici am construit ceva si tot aici voi muri  .

I LOVE ROMANIA si cu bune si cu rele   ...restul nu sunt decat vizite sau excursii . :)

• Like 7
  • Minus 13
  • Oras:braila
Postat

FRUMOS...un adevarat cetatean al romaniei.un cetatean care este invins de sistem,dar nu se lasa infrant.

• Like 3
  • Minus 3
Postat

Suntem atat de mici... avem o tara atat de  minunata... ne pierdem de multe ori in lucruri fara sens , in ifose și impresii proaste , dar nu ne stim tradițiile, nu ne cunoaștem tara.si e pacat. Iubesc sa fiu cu totul altfel , sa gandesc altfel , tocmai de aceea nici nu am plecat cand a fost cazul , m-am batut cu legile si intreaga birocratia , ma voi bate in continuare cand va fi cazul , dar nu voi renunta si nu o voi trada niciodata  .....deci autentic romanesc .

M-am nascut aici , aici am trait , aici am construit ceva si tot aici voi muri  .

I LOVE ROMANIA si cu bune si cu rele   ...restul nu sunt decat vizite sau excursii . :)

:iagree  :iagree  :iagree

• Like 1
Postat

FRUMOS...un adevarat cetatean al romaniei.un cetatean care este invins de sistem,dar nu se lasa infrant.

De unde ati tras concluzia ca e invins de sistem ? esti invins de sistem doar daca te aliniezi la turma cand faci ce iti impune sistemul , de ex. mergi la job 8-10 ore ,iei o casa in rate si platesi 30 de ani ,o masina sa sparga gura lumii ( ca altfel nu esti ”tare” daca nu moare vecinul de ciuda) si alte chestii de genul ce face majoritatea .....Daca e unu dintre atunci este invins de sistem

• Like 1

Postat

:iagree :iagree :iagree

daca esti prea tanara si nu ai fost invinsa de sistem,nu ai de unde sa stii si nu poti sa-i dai dreptate.nu poti fi in totalitate de acord cu miky.fiecare om are viata lui priprie si situatia se schimba mereu cu trecerea timpului.
  • Like 3
  • Minus 3

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Confirm ca am 18+ ani si sunt de acord cu Termeni de Utilizare