Sari la conținut

Prostu' clasei!

Postări Recomandate

• Oras:Bucuresti
Postat

Lasa nenea ca atata timp cat il cunosti pe Benjamin nu cred ca se poate supara pe tine :)

E cam devalorizat Benjamin asta :) Ea prefera Eminescu :lol:

Postat

Daca vor cadea bursele dolarul va creste. Daca bursele isi continua cresterea dolarul va scadea. Asa e regula

Postat

Regula spune de fapt ca atunci cand indicii bursieri se inchid pe crestere atunci poate creste si valuta de refugiu ( USD, YEN, CHF ) iar cand indicii bursieri inchid pe scadere valuta de refugiu creste. Raportul este invers cad se vorbeste despre celelalte valute. Daca vorbesti de " caderea " bursei atunci singurele care cresc sint metalele pretioase si petrolul.

Postat

Din ce spui tu valuta de refugiu creste in ambele situatii. Hai sa explic mai clar cum sta treaba.

Cand scad bursele USD creste fata de EUR si toate monedele cu exceptia JPY si CHF. De ce? Simplu! Se vand actiunile in diverse monede si se preschimba banii in USD considerat mai sigur si astfel USD creste. De ce scada fata de JPY? Pentru ca japonezii isi retrag banii de pe piata americana si ii schimba in JPY. Iar CHF creste pentru ca este considerat si mai sigur decat USD. Aurul creste in caz de criza dar petrolul scade atunci cand economia mondiala da semne de recesiune pentru ca cererea de petrol scade.

Postat

Din ce spui tu valuta de refugiu creste in ambele situatii. Hai sa explic mai clar cum sta treaba.

Cand scad bursele USD creste fata de EUR si toate monedele cu exceptia JPY si CHF. De ce? Simplu! Se vand actiunile in diverse monede si se preschimba banii in USD considerat mai sigur si astfel USD creste. De ce scada fata de JPY? Pentru ca japonezii isi retrag banii de pe piata americana si ii schimba in JPY. Iar CHF creste pentru ca este considerat si mai sigur decat USD. Aurul creste in caz de criza dar petrolul scade atunci cand economia mondiala da semne de recesiune pentru ca cererea de petrol scade.

Dom` doctor pune mana pe carte cand scrii cate ceva. Valutele de refugiu sint doar 3 si anume USD, CHF si YEN. EURO, CAD,NZD, AUD,etc se numesc valute. 

Deci cand DOW JONES inchide pe crestere atunci USD SCADE.

Cand DAX inchide pe crestere atunci EURO CRESTE

Cand NIKKEI inchide pe crestere atunci JPY SCADE.

Ai inteles acum diferenta ?

De exemplu astazi majoritatea burselor din Asia au inchis pe plus mai putin bursa japoneza ceea ce a determinat o pozitie neutra a yenului pentru ziua de azi cu toate ca datorita majorarii masei monetare de ieri dusese la o depreciere de 100 de puncte a yenului japonez. Indicii Europeni sint la ora actuala pe minus :  FTSE 100 6,772.79 -23.64 -0.35% CAC 40 4,318.96 -11.75 -0.27% DAX 9,620.14 -39.64 -0.41% si cu toate acestea nu au atras dupa sine decat deprecierea cu 10 puncte a Euro de la inceputul zilei de azi de la 1,3754 la 1,3742 cat este la aceasta ora.. ( dar conform regulii.... Dax scade scade si euro ) Miscari mari pe euro astazi nu mai pot aparea decat daca la orele 15,30 Building Permits si PPI o sa aduca ceva semnificativ.

Postat

Dom` doctor pune mana pe carte cand scrii cate ceva. Valutele de refugiu sint doar 3 si anume USD, CHF si YEN. EURO, CAD,NZD, AUD,etc se numesc valute. 

De exemplu astazi majoritatea burselor din Asia au inchis pe plus mai putin bursa japoneza ceea ce a determinat o pozitie neutra a yenului pentru ziua de azi cu toate ca datorita majorarii masei monetare de ieri dusese la o depreciere de 100 de puncte a yenului japonez. Indicii Europeni sint la ora actuala pe minus :  FTSE 100 6,772.79 -23.64 -0.35% CAC 40 4,318.96 -11.75 -0.27% DAX 9,620.14 -39.64 -0.41% si cu toate acestea nu au atras dupa sine decat deprecierea cu 10 puncte a Euro de la inceputul zilei de azi de la 1,3754 la 1,3742 cat este la aceasta ora.. ( dar conform regulii.... Dax scade scade si euro ) Miscari mari pe euro astazi nu mai pot aparea decat daca la orele 15,30 Building Permits si PPI o sa aduca ceva semnificativ.

Esti expert in bursa?Te intreb fiindca mereu m-a 'fascinat',dar nu am facut niciodata pasul spre a invata...E ceva ce se invata in cativa ani sau trebuie doar sa fii putin inteligent,sa stii matematica,si apoi totul sa ti se para simplu?

Postat

Depinde ce intelegi tu prin  "bursa" . Ar suna mai bine daca ai spune daca ma pricep la tranzactii  pe piete de profil.

Pentru partea de invatat as putea spune ca trebuie sa inveti tot timpul. Insa bazele cunostiintelor se pot pune in 3-4 saptamani. Dupa aceea depinde de fiecare cum isi construieste analizele si de puterea fiecaruie de a percepe ce se intampla. Depinde de cat este dispus sa analizele site-urile profil si canalele de stiri. 

Postat

Depinde ce intelegi tu prin  "bursa" . Ar suna mai bine daca ai spune daca ma pricep la tranzactii  pe piete de profil.

Am inteles! :)

Postat

De exemplu Chris le amesteca profund pe baza a ce citeste pe niste forumuri "bursiere " . Insa forumul te poate pune pe o pista falsa pentru ca se bazeaza pe zvonistica . Nu mai iau in calcul si persoanele care sint direct interesate sa apara stirile false.

Postat

De exemplu Chris le amesteca profund pe baza a ce citeste pe niste forumuri "bursiere " . Insa forumul te poate pune pe o pista falsa pentru ca se bazeaza pe zvonistica . Nu mai iau in calcul si persoanele care sint direct interesate sa apara stirile false.

Ms frumos de informatie! :)

Postat

De exemplu astazi majoritatea burselor din Asia au inchis pe plus mai putin bursa japoneza ceea ce a determinat o pozitie neutra a yenului pentru ziua de azi cu toate ca datorita majorarii masei monetare de ieri dusese la o depreciere de 100 de puncte a yenului japonez. Indicii Europeni sint la ora actuala pe minus : FTSE 100 6,772.79 -23.64 -0.35% CAC 40 4,318.96 -11.75 -0.27% DAX 9,620.14 -39.64 -0.41% si cu toate acestea nu au atras dupa sine decat deprecierea cu 10 puncte a Euro de la inceputul zilei de azi de la 1,3754 la 1,3742 cat este la aceasta ora.. ( dar conform regulii.... Dax scade scade si euro ) Miscari mari pe euro astazi nu mai pot aparea decat daca la orele 15,30 Building Permits si PPI o sa aduca ceva semnificativ.

Ceea ce ai spus tu in prima parte e corect si coincide cu ce am spus si eu dar eu am zis-o cu alta exprimare. Si eu am zis la fel ca USD, JPY si CHF sunt valute de rezerva dar eu am explicar mai clar decat tine cum variaza. In a doua parte te referi la ce se intampla acum. Acum, in ultima luna e o perioada in care in care nu se respecta intocmai regulile din cauza unor factori amestecati care trag in directii diferite. Astfel desi bursele cresc exista o teama si incertitudine ca vor scadea curand ceea ce face ca USD sa nu scada fata de EUR cum se intampla cand e piata e bullish. Din acelasi motiv aurul a crescut in ultima vreme (plus cumpararile masive facute de chinezi).
Postat

Regula spune de fapt ca atunci cand indicii bursieri se inchid pe crestere atunci poate creste si valuta de refugiu ( USD, YEN, CHF ) iar cand indicii bursieri inchid pe scadere valuta de refugiu creste. Raportul este invers cad se vorbeste despre celelalte valute. Daca vorbesti de " caderea " bursei atunci singurele care cresc sint metalele pretioase si petrolul.

Ti-am atras atentia ca aici ai spus ca valuta de refugiu creste in ambele situatii. Cred ca ai vrut sa zici ca scade atunci cand indicii bursieri cresc.

Postat

Ceea ce ai spus tu in prima parte e corect si coincide cu ce am spus si eu dar eu am zis-o cu alta exprimare. Si eu am zis la fel ca USD, JPY si CHF sunt valute de rezerva dar eu am explicar mai clar decat tine cum variaza. In a doua parte te referi la ce se intampla acum. Acum, in ultima luna e o perioada in care in care nu se respecta intocmai regulile din cauza unor factori amestecati care trag in directii diferite. Astfel desi bursele cresc exista o teama si incertitudine ca vor scadea curand ceea ce face ca USD sa nu scada fata de EUR cum se intampla cand e piata e bullish. Din acelasi motiv aurul a crescut in ultima vreme (plus cumpararile masive facute de chinezi).

Analizele strategilor valutari arata ca activele europene ieftine  sint in crestere deci acesta este un suport real pentru moneda euro si ingemanate cu stirile in contrast si cu surprizele facute de SUA din ultimul timp , fac ca tonul Bullish sa tindda pana la 1,40. Dar cum masurile economice luate de SUA sint mult mai favorabile decat cele europene cresterea paritatii nu poate fi de durata si trendul se va duce spre 1,35 - 1,31. In general variatia pietei bursiere influenteaza cam cu 20 de puncte variatia paritatilor importante ceea ce pentru traderii obisnuiti inseamna o zi normala de lucru si o variatie neinteresanta. Cea mai importanta variatie a paritatilor ( in afara unor evenimente majore, sau a implicarii violente a unor fonduri de investitii < vezi George Soros vs. YEN > ) se face la aparitia lunara a NFP-ului de la americani. Atunci variatia paritatilor are o valoare cuprinza intre 80-350 de puncte procentuale ( pips )

P.S. De exemplu building permits si PPI-ul au adus o variatie de cotatie de 17 puncte din cauza PPI-ului care a iesit neutru. ( estimare 0,2 - publicare0,2 )

Postat

Ti-am atras atentia ca aici ai spus ca valuta de refugiu creste in ambele situatii. Cred ca ai vrut sa zici ca scade atunci cand indicii bursieri cresc.

Acolo am vazut si eu ca am tastat gresit la prima fraza. Imi pregateam un pending pentru 15,30 

Postat

Bravo! Vorbisi ca din carti :lol:

Exact ce ziceam si eu ca sunt factori amestecati care trag de USD in ambele directii ;)

• Oras:Satu' cu ministri
Postat

Bai, m-ati spart! Vedeti sa nu patiti si voi ca "geniul" ala financiar de Daniel Daianu, care a fost fraierit de un cioflingar de 2 lei :slap2. Acuma, Daianu isi recupereaza banii printr-un salariu de vreo 15.000 de euroi pe luna ca vicepresedinte la ASF, sau cum dracu' ii zice. :laugh2

Postat

Pai lui Daianu i-a fost lene sa isi administreze singur banii. Eu lucrez solo, tocmai ca sa nu ma fraiereasca nimeni. Si fara forex, derivate si alte rahaturi, doar pe "real".

Ce sa facem si noi maestre picon? Costa mult femeile astea :lol:

Postat

Bai, m-ati spart! Vedeti sa nu patiti si voi ca "geniul" ala financiar de Daniel Daianu, care a fost fraierit de un cioflingar de 2 lei :slap2. Acuma, Daianu isi recupereaza banii printr-un salariu de vreo 15.000 de euroi pe luna ca vicepresedinte la ASF, sau cum dracu' ii zice. :laugh2

Daianu a vrut randament de 100% lunar. A fost cam bagabont. Fraier a fost cand a semnat pentru marja de risc. Contractele au stipulata o anumita marja de risc pe care traderul nu are voie sa o depaseasca. Daca vrei un randament de 10-15% trebuie sa lucrezi cu margini pe forex, si nu ai cum sa pierzi decat cateva mii de dolari la conturi foarte mari. Plus ca trebuia sa specifice clar in contract ca traderul sa lucreze numai cu 1 lot, dar cum nehaleala e mare l-a lasat pe ala de capul lui si s-a ars rapid. De exemplu o tranzactie de cacat aduce cu un lot 300 de dolari. Daca o faci cu 10-20 de loturi aduce 3000-6000 de dolari. Numai ca tot la fel de bine se pot pierde 3000-6000 de dolari daca o dai aiurea. Deci daca te lacomesti la randament mare te arzi rapid de tot daca nu esti norocos.

Postat

Pai lui Daianu i-a fost lene sa isi administreze singur banii. Eu lucrez solo, tocmai ca sa nu ma fraiereasca nimeni. Si fara forex, derivate si alte rahaturi, doar pe "real".

Ce sa facem si noi maestre picon? Costa mult femeile astea :lol:

Chris forex este piata valutara. Nu ai cum sa lucrezi pe piata valutara ( forex ) fara sa nu fi " pe real " :)

Forex ( FOReign EXchange) este piata in care valutele internationale se tranzactioneaza. Participantii castiga din diferenta cursurilor valutare internationale. 

Postat

Gabriel, stiu detaliile aste, cu Daianu. Rezulta ca tot un cioflingar e....

Postat

Chris forex este piata valutara. Nu ai cum sa lucrezi pe piata valutara ( forex ) fara sa nu fi " pe real " :)

Forex ( FOReign EXchange) este piata in care valutele internationale se tranzactioneaza. Participantii castiga din diferenta cursurilor valutare internationale.

Astia care se ard lucreza pe forex cu leverage 1:100 sau chiar 1:200, asta e sistemul la moda acum pentru ca poti castiga mult cu bani putini (si sa si pierzi la fel de mult evident) pe cand pe real lucrezi cu 1:1

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.