Sari la conținut

33 de ani de la Revolutie: era mai bine inainte?

Postări Recomandate

Postat
Acum 7 ore, MacArthur a spus:

Si acum intrebarea de un milion: cand ati auzit prima oara termenul de perestroika ?

Nu îmi mai amintesc bine,dar cred că în 87 și glasnost.Cred că atunci a murit Andropov și a apărut Gorbaciov .A fost și mișcarea aceea a celor de la Tractorul Brașov despre care s a spus că a fost anticomunistă.De fapt s au revoltat căci nu primiseră salariile de ceva timp și în loc să fie calmați,au fost stârniți de aroganță conducătorilor comuniști (oare intenționat?)și au devastat sediul comitetului județean de partid (primăria)Apoi a început să se vorbească de înlăturarea lui Ceaușescu și înlocuirea lui cu Iliescu coleg cu Gorbaciov la Academia Frunze.Eu am aflat asta așteptând autobuzul Intr un sat uitat de Dumnezeu și de oameni de pe "lunga și săraca vale a Călmățuiu lui"Apoi a venit Gorbaciov la București și s a certat cu Ceaușescu.

• Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat
Acum 11 minute, salmanasar a spus:

Nu îmi mai amintesc bine,dar cred că în 87 și glasnost.Cred că atunci a murit Andropov și a apărut Gorbaciov .A fost și mișcarea aceea a celor de la Tractorul Brașov despre care s a spus că a fost anticomunistă.De fapt s au revoltat căci nu primiseră salariile de ceva timp și în loc să fie calmați,au fost stârniți de aroganță conducătorilor comuniști (oare intenționat?)și au devastat sediul comitetului județean de partid (primăria)Apoi a început să se vorbească de înlăturarea lui Ceaușescu și înlocuirea lui cu Iliescu coleg cu Gorbaciov la Academia Frunze.Eu am aflat asta așteptând autobuzul Intr un sat uitat de Dumnezeu și de oameni de pe "lunga și săraca vale a Călmățuiu lui"Apoi a venit Gorbaciov la București și s a certat cu Ceaușescu.

Din moment ce au strigat împotriva lui Ceaușescu, au ars portretele și le-au dat foc, nu a fost doar nemulțumirea cu salariile, ci mai mult.

• Like 4
  • Minus 1
Postat
Chiar acum, picon a spus:

Din moment ce au strigat împotriva lui Ceaușescu, au ars portretele și le-au dat foc, nu a fost doar nemulțumirea cu salariile, ci mai mult.

Da,dar de la salarii a început.Cel puțin așa mi au povestit câțiva oameni care au participat.Eu am ajuns în Brașov la 3-4 zile după.Nu știam nimic și am fost surprins de filtrele de milițieni care te interogau despre scopul vizitei.

• Oras:Tg-Mures
Postat
1 hour ago, salmanasar said:

Nu îmi mai amintesc bine,dar cred că în 87 și glasnost.Cred că atunci a murit Andropov și a apărut Gorbaciov .

Conform goagal, Andropov a murit in 1984.

• Like 2
  • Haha 2
  • Minus 1
Postat
Acum 24 minute, MacArthur a spus:

Conform goagal, Andropov a murit in 1984.

Corect în mod sigur.Nu mai țin minte foarte bine căci a trecut ceva timp.A fost o perioadă ciudata.Multe evenimente dar ascunse.Era și o perioadă grea în viața mea,munceam mult în condiții groaznice,nu ascultam Europa liberă și alte mijloace de informare nu aveam și sincer nici nu mă interesa ce se întâmplă în afara cercului meu restrâns.

Postat
15 hours ago, MacArthur said:

Te pup, Eva. Iti doresc ca anul ce vine sa-ti aduca mai tot ce-ti doresti si sanatate inainte da toate.🥂

"Asemenea iti doresc, draqul meu" 😏

• Like 1
  • Haha 1
  • Minus 1
Vizitator scorpion1970
Reputație: 0
Postat
Acum 2 minute, MacArthur a spus:

"Asemenea iti doresc, draqul meu" 😏

Asa de "confuz ești", te încurajezi singur!!! 😁 

• Oras:Dark Side
  • Oras:Dark Side
Postat

In general a fost mai nasol înainte  dar pe fundalul ala nasol erau si lucruri bune. Cel mai nasol era partea cu libertatea. Si asta e cam principalul lucru care ne face acum sa ne simțim mult mai bine.

Dar sa nu ne imaginam ca libertatea de acum e gratis. Sa nu ne mintim singuri ca acum avem libertate totala si democrație; la noi nu e democratie :) Daca nu eram in UE si NATO era si mai rau.

Mi se pare ca lucrurile sunt exact pe dos: inainte de revolutie era naspa in principal lipsa de libertate, dar erau si parti bune; acum avem libertatea ce ne lipsea inainte dar am pierdut alte lucruri si partile bune de atunci acum sunt nașpa. 

In mod normal dupa revolutie trebuia sa ne recuperam libertatea si pastram partile bune dar nu s-a întâmplat asa.

Postat
Acum 1 oră, catalin2015 a spus:

In general a fost mai nasol înainte  dar pe fundalul ala nasol erau si lucruri bune. Cel mai nasol era partea cu libertatea. Si asta e cam principalul lucru care ne face acum sa ne simțim mult mai bine.

Dar sa nu ne imaginam ca libertatea de acum e gratis. Sa nu ne mintim singuri ca acum avem libertate totala si democrație; la noi nu e democratie :) Daca nu eram in UE si NATO era si mai rau.

Mi se pare ca lucrurile sunt exact pe dos: inainte de revolutie era naspa in principal lipsa de libertate, dar erau si parti bune; acum avem libertatea ce ne lipsea inainte dar am pierdut alte lucruri si partile bune de atunci acum sunt nașpa. 

In mod normal dupa revolutie trebuia sa ne recuperam libertatea si pastram partile bune dar nu s-a întâmplat asa.

Libertatea este grea pt că înseamnă să hotărăști singur.Nu te ajută nimeni.Libertatea este pt cei puternici care îndrăznesc care lupta ,care își asumă riscuri.Sclavii sunt mulțumiți că trăiesc și stăpânul are grijă să îi hrănească.Nu mor dar nici bine nu trăiesc.Asa a fost în comunism și de aceea țările noncomuniste unde se muncea,se lupta,era concurenta "ei se prefac că ne plătesc noi ne prefacem că muncim" au luat o înaintea celor comuniste.Asta o spune un fost secretar de partid.

• Like 1
Postat
La 21.12.2022 la 22:18, scorpion1970 a spus:

Dute dracu... 🙈

La 21.12.2022 la 22:20, evaforyou a spus:

"du-te dracului" 😁

La 21.12.2022 la 22:21, evaforyou a spus:

Moor 😁😁 fix asta am scris si eu, a mai pleznit un drac😁😁

Fix la fel ai scris, dar...in română 😅😅

• Like 1
Postat
Acum 17 ore, evaforyou a spus:

Fara suparare, dar ce-ar fi sa te conversezi cu mititelu' curios de mai sus? Povesteste-i lui cum a fost, eu stiu deja... 

M-ai citat ca sa... ce? Oi fi eu batuta-n cap sau prea obosita, dar n-am inteles ce-ai vrut, in afara de citatul ala celebru, pe care puteai sa-l postezi si altfel😁

Ma rog, poate ai doar chef de vorba si n-ai cu cine! 

Ma omorati cu citate si ideile altora, interesant e cand citesc ce are omu-n cap, gandit de creierasul lui, ca goagal am si eu... 

Am mai citit o dată și ai dreptate.Cred că de fapt voiam să spun că mă abonez și eu să o pup pe"dânsa" dar m am luat cu vorba.🥰

Vizitator scorpion1970
Reputație: 0
Postat
1 oră în urmă, tendoi a spus:

Fix la fel ai scris, dar...in română 😅😅

Am uitat de "analistul taximetrist"... Dute-n....plata domnului(o fii corect?!) 😁 

Postat
La 29.12.2022 la 21:52, evaforyou a spus:

"Dansa" zice sa o pupi fix intr-insa😁

Ai intrebat cum era, ti s-au spus niste lucruri... Da, invatam de-mi sareau flocii, cand am dat la facultate eram 9 candidati pe un loc, acum orice miorlau isi plateste locul si licenta si vax, are facultate degeaba, tot lemn e... 

Pentru ca "se lua curentul", faceam lectiile la lampa cu gaz, cu caciula pe cap si infasurata-n patura🤣

Pentru ca aveam TV 2 ore pe zi, in rest citeam, faceam sport, ieseam la filme si la teatre (si acolo stateam la coada la bilete, cu orele uneori)

Atunci aveai bani si cumparai "la negru" ce nu gaseai in magazine, de pe la bisnitari... Acum sunt magazinele pline si multora le plang ochii, ca n-au bani... 

Noi astia "prostii" stiam multe, aveam destule surse, nu era greu sa vezi ce e in realitate fata de ce scria prin Scanteia si Romania libera, istoria aia reala o gaseai prin carti la biblioteci, si ascultam Europa libera noaptea, sub plapuma, sa auzim doar noi! 

Si atunci erau unele bune, altele rele, ca si acum, nimeni n-a gasit un echilibru intre ce-a fost si ce este. 

Nu plang deloc dupa vremurile alea, regret unele lucruri (alea bune) si-i blestem pe "fostii" pentru alea oribile! 

Lasa tu masacrul polonez, am avut destule fix aici, in dulcea Romanie, daca tot te rupe patriotismu'! Pe-alea de ce nu le cauti pe goagal? 

Câtă dreptate ai💕🤗🤗🤗🥂🍾

Postat

Ce amintiri ai din comunism?

3 minutes ago, marianblaga said:

da. ...dar nu aveam cum sa vad / pricep filmul.

5 minutes ago, MacArthur said:

Erai deja nascut? 

• Oras:sibiu
  • Oras:sibiu
Postat
Acum 1 minut, MacArthur a spus:

Ce amintiri ai din comunism?

multe, prea multe ca sa ma apuc sa scriu. ...dar pot sa scriu despre una ft placuta: primul sarut cu limba.

o chema luminita, era cu un an mai mare (eram la scoala generala). eram la coltul blocului (ei). avea parul scurt. asa bine a fost..., nu ma mai saturam de pupat. tin minte ca avea un gust "ciudat", era placut (probabil apa de gura sau guma de mestecat). nu stiam pe vremea aia.

• Like 1
  • Membru Premium
  • Oras:under the earth
Postat
Acum 2 minute, MacArthur a spus:

@Subteranaa, acum 34 de ani simteai deja ca e pe cale sa se intample ceva imens?

Simteai frica sau optimism?

Acum 34 de ani? Hmmm

Cred ca eram prea mic ca sa inteleg ceva din viața.

• Membru Premium
Postat

Despre comunism cred ca a avut si părți bune. Spre exemplu o parte buna era obligativitatea uniformelor in scoala. Ar fi fost bine sa se păstreze regula asta măcar in clasele 1-8, astăzi unii vin încălțați in Nike ultimul răcnet si alți copilași din păcate vin in teneși rupți pentru ca părinții lor nu-si permit mai mult si datorită acestui fapt sunt marginalizați.

• Like 1
  • Haha 1
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti
Postat
Acum 8 ore, Subteranaa a spus:

Despre comunism cred ca a avut si părți bune. Spre exemplu o parte buna era obligativitatea uniformelor in scoala. Ar fi fost bine sa se păstreze regula asta măcar in clasele 1-8, astăzi unii vin încălțați in Nike ultimul răcnet si alți copilași din păcate vin in teneși rupți pentru ca părinții lor nu-si permit mai mult si datorită acestui fapt sunt marginalizați.

Poate fi un argument valid dar asta se poate rezolva și în capitalism.

• Like 1
  • Membru Premium
Postat
Acum 1 oră, wurdulak a spus:

Poate fi un argument valid dar asta se poate rezolva și în capitalism.

Dar nu a zis nimeni ca nu se poate rezolva si nici ca trebuie sa revina comunismul.

Am spus doar ca ala era un lucru bun pentru dezvoltarea sănătoasă a societății pana la urma.

Sunt multe lucruri care erau mai bune atunci ca acum dar si multe mai rele ca acum. Sunt totusi curios cum ar fi arătat comunismul lui Ceaușescu fara datorii, mult nu mai era sa scăpăm de ele dar…. după cum bine stim am scăpat de Ceaușescu 😅

Oare se ajungea sa fie ca in China sa-ti poti dezvolta propria afacere/fabrica?

Granarul Europei eram deja plus multe alte lucruri pe care le produceam bine si exportam.

Daca eram regizor de film asta era cap de lista, un film SF despre România unde exista cu Ceaușescu si cum se fi ajuns 😁

• Like 2
Postat
11 hours ago, Subteranaa said:

Eu in liceu a trebuit sa port... ma rog, un sacou... 1 an max doi. Dar numai unii profesori il cereau.

• Like 2
Postat
11 hours ago, Subteranaa said:

Acum 34 de ani? Hmmm

Cred ca eram prea mic ca sa inteleg ceva din viața.

Poate erai fara griji si fara bani, dar la varsta aia nu mai esti asa mic.😉

• Like 2
  • Membru Premium
Postat
Acum 29 minute, MacArthur a spus:

Poate erai fara griji si fara bani, dar la varsta aia nu mai esti asa mic.😉

Eu nici acum nu am bani, griji am 😂😂

• Haha 1

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...