de ce? Reputație: 234 Postat Martie 29, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Martie 29, 2014 Nu e vorba de religie in sine, ci de amestecatura propusa , plus cacofonia intentionata care jigneste pe catolici. ...jigneste pe catolici ...daca tu crezi ca am jignit pe cineva,atunci sper sa fii catolic!
picon Reputație: 1046 Postat Martie 29, 2014 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Martie 29, 2014 Mda, domnule "de ce? " ... intuitia mi-a functionat bine. Te-am pus corect in "sertarasul" tau. Am zis ulterior ca poate m-am inselat, dar de inselat m-a inselat "retragerea" ta catre o zona mai apropiata de ceea-ce indeobste consideram ca fiind sanatate mintala. Vad ca iar o iei pe aratura. Vad ca iar nu intelegi nimic. Vad ca iar ai impresia ca esti alfa si omega. Vad ca iar ai impresia ca esti destept. In momentul in care constati ca toti sunt impotriva ta, chiar si cei care initial, sau la un moment dat ti-au aratat bunavointa, e cazul sa te intrebi: "de ce?"Acuma, n-om fi noi toti niste cretini inculti si haini si tu ala desteptu' si cultu' in creierii capului. E cazul sa-ti dai seama ca ceva e neinregula mai degraba cu tine decat cu noi.E cazul sa te gandesti ca trebuie sa schimbi ceva din atitudinea ta. Daca mai poti... Referitor la topicul de fata, toti ti-au spus ca nu e ok, incepand de la titlu (modul cum l-ai formulat) si terminand cu aceste ultime postari. De ce? Sper sa gasesti raspunsul! 6 5
-Marius- Reputație: 1430 Postat Martie 30, 2014 Oras:Milky Way Galaxy-Solar System-Earth-Europe Oras:Milky Way Galaxy-Solar System-Earth-Europe Postat Martie 30, 2014 In opinia mea, ti-ai futut cu stangu-n dreptu' cu topicul asta. Intr-o mare parte din postari comentezi ca ti se pare ca unii nu mai au loc de tine pe forum si ii cataloghezi in moduri mai putin flatante. Dar cu acest subiect dai dovada clar ca nici tu nu ai loc de anumiti oameni. Ce urmeaza? Gay, evrei, evrei gay, tigani, tigani gay si evrei ?
mercedesbenz Reputație: -380 Postat Martie 30, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 30, 2014 Vad ca persisti in prostie...Auzi deshteptule, eu te-as intreba o singura chestie: cu ce te-a deranjat pe tine biserica si religia in viata ta de purtator de "cioc"?Te-ai simtit in vreun moment neimplinit, n-ai avut bani de curve din cauza bisericii?Ai dus-o sau o duci rau in Romania din cauza "catedralei", sau din cauza politicienilor care de la 1 Aprilie iti mai baga o acciza la benzina/motorina pe git?Vezi ca nu orice "purtator" de cioc/barba e neaparat si "intelectual"...Si mai taci in p**a mea, ca e Postu' Pastelui, secatura care esti... 3 5
g2br13l Reputație: 8171 Postat Martie 30, 2014 Telefon: [email protected] Oras:Constanta Telefon: [email protected] Oras:Constanta Postat Martie 30, 2014 ...jigneste pe catolici ...daca tu crezi ca am jignit pe cineva,atunci sper sa fii catolic! N-ai nemerit again ! Mai incearca mai motanelule rasfatat
coolandhotman Reputație: 1198 Postat Martie 31, 2014 Oras:Constanta Oras:Constanta Postat Martie 31, 2014 Gata! S-a retras!
filozoful banat Reputație: 203 Postat Martie 31, 2014 Oras:a place between here and there Oras:a place between here and there Postat Martie 31, 2014 Mah,mergeti blat,ca acusi parca vad ca revine ;totusi,e de apreciat ca nu si-a facut retragerea cu surle si trambite,cum se obisnuieste p`aci.
beverlihils Reputație: 185 Postat Aprilie 3, 2014 Oras:Vancouver Oras:Vancouver Postat Aprilie 3, 2014 Ai dreptate @mercedesbenz,TOATA STIMA!
g2br13l Reputație: 8171 Postat Aprilie 3, 2014 Telefon: [email protected] Oras:Constanta Telefon: [email protected] Oras:Constanta Postat Aprilie 3, 2014 Totusi nu vreti sa ignoram acest topic de cacat ? Putem sa ne rezuman sa punctam ce ne place din ce au postat colegii, dar sa nu il readucem in prim plan prin noi postari. Sint sigur ca pe undeva acel mic rasfatat vegheaza. 1
deep river Reputație: 410 Postat Aprilie 3, 2014 Oras:Dincolo de nori Oras:Dincolo de nori Postat Aprilie 3, 2014 Religia este unul dintre cele mai periculoase(cand si din pacate este folosita de multe ori in acest scop) lucruri inventate/descoperite...controleaza mintile slabe/pulimea...cele mai mari si mai numeroase genogide au avut la baza religia, precedandu-le la scurta distanta pe cele din foamea de bani in scopul culturalizarii necultivatilor. Nu mi se pare normal sa vad explozia de biserici care sa sustina pulimea prin rugamiti sa-i ajute sa castige la pacanele, pariuri, cazinouri sau barbut(cat si pe rahatii aia nenorociti in campanie electorala) in mai toate orasele mioritice, cand majoritatea dintre ele abia mai au cate un spital, azil de batrani, un orfelinat si alea stand sa cada. Religia poate fi periculoasă atunci când socoteşti adevărul tău mai presus decât al celorlalţi, când pui adevărul tau mai presus de iubirea de oameni, când eşti gata să iei sabia pentru a-l apăra. Dar e benefică atunci când laşi sabia şi întinzi mâna celui căzut, când propovăduieşti şi trăieşti într-un spirit iubitor.Nu mă deranjează numărul mare de biserici cât mă deranjează că-s construite din bani publici. Subiectul este mult prea delicat pentru a fi dezbatut aici. Credinta este una dintre cele mai intime si gingase chestiuni si dezbaterea acestei teme nu isi are locul aici. Corect, credinţa unui om ţine de zonele cele mai intime ale sufletului său. Dar subiectul în sine poate fi dezbătut fără nicio probleme. Nu de şopârle însă, ci de oameni. Oamenii religiosi intotdeauna se vor simti jigniti, chiar si atunci cand nu incerci sa-i jignesti si doar pui o intrebare. Izzard, oamenii religioşi poate că se vor simţi jigniţi, cei credincioşi nu. @de ce? pe tine te-au botezat ai tai ortodox/catolic?Daca vei avea copii ii vei crestina lasindu-i sa primeasca taina botezului, sau ii vei lasa necrestinati?Daca Doamne-fereste cineva apropiat din familie iti decedeaza, te vei duce cu el la biserica/cimitir sa-i faceti slujba, sau il ingropati in spatele blocului cu alai de spargatori de seminte si bautori de bere la pet? Mercedesbenz, eu sunt unul dintre cei care cred că botezul copiilor este un abuz şi nu vede utilitatea slujbelor pentru morţi. Auzi deshteptule, eu te-as intreba o singura chestie: cu ce te-a deranjat pe tine biserica si religia in viata ta de purtator de "cioc"?Te-ai simtit in vreun moment neimplinit, n-ai avut bani de curve din cauza bisericii?Ai dus-o sau o duci rau in Romania din cauza "catedralei", sau din cauza politicienilor care de la 1 Aprilie iti mai baga o acciza la benzina/motorina pe git?Vezi ca nu orice "purtator" de cioc/barba e neaparat si "intelectual"...Si mai taci in p**a mea, ca e Postu' Pastelui, secatura care esti... Biserica deranjează atunci când vrea ce nu-i aparţine. Ea ar trebui să fie o comunitate a celor credincioşi, preocupată STRICT de hrănirea sufletului lor, nu de alte chestiuni. Or atunci când ea vine şi cere bani pentru a construi edificii uriaşe (cu ce scop?) care mai şi poartă un nume ilogic (Catedrala Mântuirii Neamului - un neam nu se mântuieşte/nu e mântuit la gramadă, ci mântuirea, ca eliberare de sub robia păcatului, este un dar individual), deja incepe să mă deranjeze. 1
Izzard Reputație: 76 Postat Aprilie 3, 2014 Oras:rai Oras:rai Postat Aprilie 3, 2014 In apararea lor Deep, exista un precedent al mantuirii bulk prin sacrificiu, pe care-l si propavaduiesc si care a prins si a supravietuit timpului. Trebuie sa recunosti, tacticile de vanzari implementate functioneaza si vor continua sa o faca.
deep river Reputație: 410 Postat Aprilie 3, 2014 Oras:Dincolo de nori Oras:Dincolo de nori Postat Aprilie 3, 2014 Tacticile astea de vânzări funcţionează DOAR atunci când e vorba de oameni neinstruiţi. Şi, din păcate, bisericile (ca structuri ale religiei organizate) nu vor oameni instruiţi, ci nişte roboţei care să cotizeze. Nu neg însă existenţa unor elemente disparate, care acţionează oarecum în contra curentului şi care doresc credincioşi educaţi, care pot decide şi singuri în privinţa binelui şi răului. Dar, să nu ne îmbătăm cu apă rece! Majoritatea oamenilor vor să aibă seturi de reguli clare după care să-şi conducă viaţa, un soi de ghid pentru fiecare situaţie cu care s-ar putea întâlni în viaţă, iar orice discuţie ce-i scoate din sfera normată va fi scurt blocată cu un, cred eu greşit înţeles, îndemn paulin: "Fereşte-te de întrebările nebune!". 1
guacamole Reputație: 232 Postat Aprilie 3, 2014 Oras:Inside my mind. Oras:Inside my mind. Postat Aprilie 3, 2014 Am vazut ca mai multi s-au declarat impotriva subiectului deschis. Titlul topicului a fost scris in bataie de joc iar postarea initiala intr-o maniera ingalata si la caterinca. O dezbatere insa intr-o maniera moderata la adresa religiei si a societatii nu are nimic in neregula, chiar daca este facuta aici. Pot sa enunt si un prim aspect asupra caruia am o obiectie: avem foarte multe biserici in tara dar n-avem destule scoli si spitale. N-am nicio problema cu constructia unor biserici/catedrale noi, doar ca nu ar trebui sa fie prioritare in fata altor obiective. La noi omul trece pe langa biserica isi face o cruce si dupa aia fute morii unuia in gura fara nicio jena. Nu ne cumparam mantuirea prin construirea de cladiri, ci muncind si traind o viata demna, lipsita de excese. 1
g2br13l Reputație: 8171 Postat Aprilie 3, 2014 Telefon: [email protected] Oras:Constanta Telefon: [email protected] Oras:Constanta Postat Aprilie 3, 2014 Cum sa facem o dezbatere serioasa si civilizata pe un topic in bataie de joc ? Asta inseamna ca apreciem ideea topicului. Chiar e atat de greu sa deschidem un topic nou ? E nevoie sa legitimizam topicul zapacitului ? Oare cand ii trece momentul de luciditate nu se intoarce pe cai mari ? Sa vezi atunci ce iese pe topicul acesta si nu numai.
deep river Reputație: 410 Postat Aprilie 3, 2014 Oras:Dincolo de nori Oras:Dincolo de nori Postat Aprilie 3, 2014 Nu ne cumparam mantuirea prin construirea de cladiri, ci muncind si traind o viata demna, lipsita de excese. Mântuirea, guacamole, nu se cumpără cu nimic. E un dar. O accepţi sau nu. Simple as that.
guacamole Reputație: 232 Postat Aprilie 3, 2014 Oras:Inside my mind. Oras:Inside my mind. Postat Aprilie 3, 2014 Mântuirea, guacamole, nu se cumpără cu nimic. E un dar. O accepţi sau nu. Simple as that. De acord. E un dar, dar trebuie sa o meriti. Sunt fundamental impotriva ideii ca dupa o viata de criminal in serie, poti spune o data, pe patul de moarte, "imi pare rau" si brusc totul se sterge cu buretele. Nu asta este ideea religiei ci aceea de a ne educa spre a fi oameni mai buni. PS. Voi aveti dreptate, ar trebui inchis un topic lansat in bataie de joc pe aceasta tema. Dar o dezbatere coerenta si cu bun simt ar fi bine venita.
deep river Reputație: 410 Postat Aprilie 3, 2014 Oras:Dincolo de nori Oras:Dincolo de nori Postat Aprilie 3, 2014 De acord. E un dar, dar trebuie sa o meriti. Sunt fundamental impotriva ideii ca dupa o viata de criminal in serie, poti spune o data, pe patul de moarte, "imi pare rau" si brusc totul se sterge cu buretele. E un dar nemeritat. Nimeni nu-l merită. Tot ce poţi face e să nu îţi baţi joc de el.Poate că tu eşti împotriva căinţei în ultima clipă, dar cred că episodul cu tâlharul de pe cruce ar trebui să te facă să-ţi reconsideri poziţia.
guacamole Reputație: 232 Postat Aprilie 3, 2014 Oras:Inside my mind. Oras:Inside my mind. Postat Aprilie 3, 2014 Tocmai ca ala nu mi se pare deloc un exemplu bun E foarte simplu sa te caiesti cand il vezi pe Dzeu langa tine. Asta nu inseamna ca anuleaza valoarea regretului, cainta, iluminarea nefericitului in ultimele clipe ale existentei lui. E insa mult mai greu sa duci o viata in litera si spiritul invataturii biblice. Sa crezi, atunci cand ti se arata in fata adevarul, e simplu.
deep river Reputație: 410 Postat Aprilie 3, 2014 Oras:Dincolo de nori Oras:Dincolo de nori Postat Aprilie 3, 2014 Tocmai ca ala nu mi se pare deloc un exemplu bun E foarte simplu sa te caiesti cand il vezi pe Dzeu langa tine. Asta nu inseamna ca anuleaza valoarea regretului, cainta, iluminarea nefericitului in ultimele clipe ale existentei lui. E insa mult mai greu sa duci o viata in litera si spiritul invataturii biblice. Sa crezi, atunci cand ti se arata in fata adevarul, e simplu. Guacamole, dacă e aşa de simplu, de ce tâlharul celălalt n-a făcut la fel?Despre partea a doua:"Căci dragostea de Dumnezeu aceasta este: Să păzim poruncile Lui; şi poruncile Lui nu sunt grele. Pentru că oricine este născut din Dumnezeu biruieşte lumea, şi aceasta este biruinţa care a biruit lumea: credinţa noastră.""Căci aceasta este dragostea de Dumnezeu: să păzim poruncile Lui, şi poruncile Lui nu sunt grele pentru că oricine este născut din Dumnezeu învinge lumea. Şi ceea ce aduce victorie asupra lumii este credinţa noastră."1 Ioan 5:3,4
de ce? Reputație: 234 Postat Aprilie 3, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Aprilie 3, 2014 De acord. E un dar, dar trebuie sa o meriti. Sunt fundamental impotriva ideii ca dupa o viata de criminal in serie, poti spune o data, pe patul de moarte, "imi pare rau" si brusc totul se sterge cu buretele. Nu asta este ideea religiei ci aceea de a ne educa spre a fi oameni mai buni. PS. Voi aveti dreptate, ar trebui inchis un topic lansat in bataie de joc pe aceasta tema. Dar o dezbatere coerenta si cu bun simt ar fi bine venita. Daca foloseam un limbaj mai adecvat si scriam ca unii din 'milogii' forumului parea ca nu e un topic lansat in bataie de joc?
de ce? Reputație: 234 Postat Aprilie 3, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Aprilie 3, 2014 Cum sa facem o dezbatere serioasa si civilizata pe un topic in bataie de joc ? Asta inseamna ca apreciem ideea topicului. Chiar e atat de greu sa deschidem un topic nou ? E nevoie sa legitimizam topicul zapacitului ? Oare cand ii trece momentul de luciditate nu se intoarce pe cai mari ? Sa vezi atunci ce iese pe topicul acesta si nu numai. Continui sa iti bagi in continuare nasul in curul meu si sa nu iti miroase a nimic...nesimtitule!
deep river Reputație: 410 Postat Aprilie 3, 2014 Oras:Dincolo de nori Oras:Dincolo de nori Postat Aprilie 3, 2014 De ce?, abţine-te!
guacamole Reputație: 232 Postat Aprilie 3, 2014 Oras:Inside my mind. Oras:Inside my mind. Postat Aprilie 3, 2014 Daca foloseam un limbaj mai adecvat si scriam ca unii din 'milogii' forumului parea ca nu e un topic lansat in bataie de joc? Da cu mentiunea ca nu trebuie sa fii milog ca sa ai un limbaj moderat pe o tema delicata. Altfel antagonizezi participantii la discutie si dezbaterea nu isi atinge scopul. Guacamole, dacă e aşa de simplu, de ce tâlharul celălalt n-a făcut la fel? Pentru ca nu a vrut. Chiar daca un lucru e simplu, nu inseamna ca toti il doresc. Unul dintre ei era doar un suflet ratacit, celalalt era un suflet pierdut.
deep river Reputație: 410 Postat Aprilie 3, 2014 Oras:Dincolo de nori Oras:Dincolo de nori Postat Aprilie 3, 2014 Pentru ca nu a vrut. Chiar daca un lucru e simplu, nu inseamna ca toti il doresc. Unul dintre ei era doar un suflet ratacit, celalalt era un suflet pierdut. Eu zic că nu e chiar simplu. Că uneori e complicat să vezi chiar şi evidenţa.
de ce? Reputație: 234 Postat Aprilie 3, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Aprilie 3, 2014 De ce?, abţine-te! ???
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum