picon Reputație: 1046 Postat Decembrie 29, 2022 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Decembrie 29, 2022 Acum 12 ore, greenless a spus: mia culpa, probabil sunt și puțin biased că o groază de persoane din neamul meu sunt ingineri și au dus-o binișor pe vremea lui ceașcă celelalte puncte rămân valabile, oricum Între a o duce binișor și a fi privilegiată, pe aceeași treaptă cu securiștii, e o maaaare diferență! 3 1 1
picon Reputație: 1046 Postat Decembrie 29, 2022 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Decembrie 29, 2022 Acum 13 ore, salmanasar a spus: Da,nu știu care este statutul de instituție sau de organizație profesională,nu m a interesat dar am prieteni avocați și magistrați și îi voi întreba.Este interesant cum formulezi tu,eu însă gândesc mai mult practic decât respectând definițiile pe care sincer nu le cunosc.Daca medicina era sau nu o profesie liberală mă depășește că și definiție.Poate era mai corect să spun că medicii având și alte venituri,chiar ilegale erau mai puțin dependenți de stat decât restul salariaților.De fapt și acum absolut independenți sunt doar cei care lucrează numai în sistem privat nu și cei din sistemul de stat.In orice caz intelectualii erau pt comuniști nesiguri și pe cât puteau nu îi acceptau în structurile de putere. Ce este interesant la formulările mele? Folosesc corect cuvintele/termenii. Tu, dacă așa cum singur spui cu sinceritate, nu le cunoști definițiile/înțelesul, nu le mai folosi! Nimeni nu poate și nici nu este obligat să înțeleagă modul "practic" în care gândești tu. Oricum, cu scuzele de rigoare, dar e cam haos în mintea ta. Multe profesii pot fi liberale. Medicii de exemplu pot lucra independent (cabinete private), deci pot fi considerați ca având o profesie liberală. Medicii angajați la stat sau privat, nu. După tine un croitor, un cizmar, un ceasornicar, un lăcătuș, care au un atelier micuț și lucrează singuri, ce fel de profesie au? Exemplele pot continua. 3 1
fratele_tau Reputație: 575 Postat Decembrie 29, 2022 Oras:Romania Oras:Romania Postat Decembrie 29, 2022 18 minutes ago, picon said: Ce este interesant la formulările mele? Folosesc corect cuvintele/termenii. Tu, dacă așa cum singur spui cu sinceritate, nu le cunoști definițiile/înțelesul, nu le mai folosi! Nimeni nu poate și nici nu este obligat să înțeleagă modul "practic" în care gândești tu. Oricum, cu scuzele de rigoare, dar e cam haos în mintea ta. Multe profesii pot fi liberale. Medicii de exemplu pot lucra independent (cabinete private), deci pot fi considerați ca având o profesie liberală. Medicii angajați la stat sau privat, nu. După tine un croitor, un cizmar, un ceasornicar, un lăcătuș, care au un atelier micuț și lucrează singuri, ce fel de profesie au? Exemplele pot continua. Oare de ce rascolim trecutul? Coane, foarte multi traiesc in trecut, refuza prezentul din fata lor! 2 1
salmanasar Reputație: 927 Postat Decembrie 29, 2022 Postat Decembrie 29, 2022 Acum 3 ore, picon a spus: Ce este interesant la formulările mele? Folosesc corect cuvintele/termenii. Tu, dacă așa cum singur spui cu sinceritate, nu le cunoști definițiile/înțelesul, nu le mai folosi! Nimeni nu poate și nici nu este obligat să înțeleagă modul "practic" în care gândești tu. Oricum, cu scuzele de rigoare, dar e cam haos în mintea ta. Multe profesii pot fi liberale. Medicii de exemplu pot lucra independent (cabinete private), deci pot fi considerați ca având o profesie liberală. Medicii angajați la stat sau privat, nu. După tine un croitor, un cizmar, un ceasornicar, un lăcătuș, care au un atelier micuț și lucrează singuri, ce fel de profesie au? Exemplele pot continua. Nu toți oamenii gândesc că tine și nu înseamnă că au "haos 'in minte ci doar că văd și înțeleg altfel lucrurile.De aceea exista DEX și etaloane dar nu cred că este nici locul nici momentul sa fim atât de riguroși că sa apelăm la ele.Eu cred că tu ai înțeles ce am vrut să spun și că și aici că și în multe alte părți contează fondul și nu forma.In esență se pare că suntem de acord că nu era bine în comunism și asta este important.
caineleDDB Reputație: 4973 Postat Decembrie 29, 2022 Telefon: 🤡 🤡 Oras:Republica bananiera România Telefon: 🤡 🤡 Oras:Republica bananiera România Postat Decembrie 29, 2022 Acum 5 ore, MacArthur a spus: 😏 Cum era viata in Romania prin anii 30? Mai buna, nu? Din ce am citit, nu. Criza economică, instabilitate politica, greve, asasinate politice, analfabetism peste 50%, partide extremiste si altele... 3
picon Reputație: 1046 Postat Decembrie 29, 2022 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Decembrie 29, 2022 Acum 32 minute, salmanasar a spus: Nu toți oamenii gândesc că tine și nu înseamnă că au "haos 'in minte ci doar că văd și înțeleg altfel lucrurile.De aceea exista DEX și etaloane dar nu cred că este nici locul nici momentul sa fim atât de riguroși că sa apelăm la ele.Eu cred că tu ai înțeles ce am vrut să spun și că și aici că și în multe alte părți contează fondul și nu forma.In esență se pare că suntem de acord că nu era bine în comunism și asta este important. Nu e vorba de cum gândesc, ci de exactitate. Nu poți gândi ceva, exprima incorect și să ai pretenția că interlocutorul să înțeleagă ce vrei de fapt să spui. Dacă nu știi sensul exact, nu folosi acel cuvânt! Când ziceam de haos, nu mă refeream doar la folosirea incorectă a unor termeni. Eu mă opresc aici cu acest subiect, nu are sens să mai continui. 3 1
salmanasar Reputație: 927 Postat Decembrie 29, 2022 Postat Decembrie 29, 2022 Acum 8 minute, picon a spus: Nu e vorba de cum gândesc, ci de exactitate. Nu poți gândi ceva, exprima incorect și să ai pretenția că interlocutorul să înțeleagă ce vrei de fapt să spui. Dacă nu știi sensul exact, nu folosi acel cuvânt! Când ziceam de haos, nu mă refeream doar la folosirea incorectă a unor termeni. Eu mă opresc aici cu acest subiect, nu are sens să mai continui. OK o discuție în care unul folosește jignirile drept argumente nu are sens.Fii deștept și superior dacă așa îți place.Eu pot trăi foarte bine și fără asta.Succes să ai!
picon Reputație: 1046 Postat Decembrie 29, 2022 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Decembrie 29, 2022 Acum 17 minute, salmanasar a spus: OK o discuție în care unul folosește jignirile drept argumente nu are sens.Fii deștept și superior dacă așa îți place.Eu pot trăi foarte bine și fără asta.Succes să ai! Nu am jignit, dar dacă tu așa crezi, îmi prezint scuzele. Dar crede-mă, când cineva spune că nu cunoaște semnificația unor termeni, dar continuă să se contrazică, sau că medicii exercitau o profesiei liberală pentru că luau ciubucuri ... În fine, toate bune și un an nou cu bucurii! 5 1
gabrogabro Reputație: 2369 Postat Decembrie 29, 2022 Oras:Timisoara Oras:Timisoara Postat Decembrie 29, 2022 La 21.12.2022 la 19:15, MacArthur a spus: Chiar daca am trait numai 2 ani in spatele Cortinei de Fier, sunt de parere ca nu era mai bine. Numai oamenii proș... fara ambitii personale pot tanji dupa acele vremuri "Ce-mi dadea statul".😏 N-am zis niciodata ca tot ce nu-i comunism e bine, acum primim mai putine bunuri de la stat, dar avem ce nu exista inainte: libertatea de a ne forma propriul viitor. Tebuie numai ceva minte, perseverenta, si cu timpul efortul nostru va da roade. Mai ales daca nu esti genul care mereu da vina pe altii pt soarta pe care o are. Sa n-ai posibilitatea de-a da la facultate pt ca o ruda de-a ta a zis ceva rau despre guvern? Astea erau vremurile bune?🙄🙈 Am avut destui ani la revolutie. Pentru tara eta mai bine inainte. Dar pentru oameni nu. Multi au uitat de cartelele de alimente , de cozile de la cumparaturi de rafturile goale de frica de a nu vorbi impotriva regimului , de turnatorii securitatii de cele 40 de litrii de benzina lunar etc etc . Adevarul e ca am schimbat dictatura de la cea comunista la cea liberala. 1
MacArthur Reputație: 4237 Postat Decembrie 29, 2022 Oras:Tg-Mures Oras:Tg-Mures Autor Postat Decembrie 29, 2022 4 minutes ago, gabrogabro said: Am avut destui ani la revolutie. Pentru tara eta mai bine inainte. Dar pentru oameni nu. Multi au uitat de cartelele de alimente , de cozile de la cumparaturi de rafturile goale de frica de a nu vorbi impotriva regimului , de turnatorii securitatii de cele 40 de litrii de benzina lunar etc etc . Adevarul e ca am schimbat dictatura de la cea comunista la cea liberala. Nu uita de intunericul zilnic din anii '80, si de... cum era? Intr-o zi circulau masinile cu numere pare, si in cealalta cele cu numere impare? Multi (colerici, plus danse care se considera mai destepte ca oricine😏 si nu numai) vin vorbe gen, atunci se invata carte, bacul nu lua orice anlfabet ca acum... cred asta (sa zicem), dar oameni nu prea aveau habar de ce se intampla in lume, istoria oare cine a scris-o (de ex cand s-a aflat adevarul despre masacrul din padurea poloneza Katyn?) Ce se stia despre adevarata stare a tarii? Nu spun ca oamenii erau prosti, dar erau lasati in intuneric (si la propriu si la figurat). Altfel n-aveau cum sa prosteasca dupa revolutie atatia oameni cu Caritasul.🙄 4 1
gabrogabro Reputație: 2369 Postat Decembrie 29, 2022 Oras:Timisoara Oras:Timisoara Postat Decembrie 29, 2022 Chiar acum, MacArthur a spus: Nu uita de intunericul zilnic din anii '80, si de... cum era? Intr-o zi circulau masinile cu numere pare, si in cealalta cele cu numere impare? Multi (colerici, plus danse care se considera mai destepte ca oricine😏 si nu numai) vin vorbe gen, atunci se invata carte, bacul nu lua orice anlfabet ca acum... cred asta (sa zicem), dar oameni nu prea aveau habar de ce se intampla in lume, istoria oare cine a scris-o (de ex cand s-a aflat adevarul despre masacrul din padurea poloneza Katyn?) Ce se stia despre adevarata stare a tarii? Nu spun ca oamenii erau prosti, dar erau lasati in intuneric (si la propriu si la figurat). Altfel n-aveau cum sa prosteasca dupa revolutie atatia oameni cu Caritasul.🙄 2 ore de program tv 20-22 Pana curent de 3-4 ori pe zi. 12-13 grade in apartamente . Par si impar erau duminicile asa circulau masinile din anul 79 parca sau 80 1
MacArthur Reputație: 4237 Postat Decembrie 29, 2022 Oras:Tg-Mures Oras:Tg-Mures Autor Postat Decembrie 29, 2022 Cati dintre voi ati fost ademeniti cu Caritasul? Am fost si noi, admit. Asta e. Nu chiar de atunci ca aveam putini anisori, dar cam din adolescenta am constinetizat ca succes doar cu multa-multa-multa munca poti obtine. Asta cu sloganul imbogatirii de pe o zi pe alta, e metoda prin care frairesc oamenii, fie vorba despre jocuri de noroc sau investitii dubioase sau mai stiu eu ce. 4 1
evaforyou Reputație: 22138 Postat Decembrie 29, 2022 Telefon: 0748405863 Oras:Bucuresti Indisponibila Telefon: 0748405863 Oras:Bucuresti Indisponibila Postat Decembrie 29, 2022 Acum 34 minute, MacArthur a spus: Nu uita de intunericul zilnic din anii '80, si de... cum era? Intr-o zi circulau masinile cu numere pare, si in cealalta cele cu numere impare? Multi (colerici, plus danse care se considera mai destepte ca oricine😏 si nu numai) vin vorbe gen, atunci se invata carte, bacul nu lua orice anlfabet ca acum... cred asta (sa zicem), dar oameni nu prea aveau habar de ce se intampla in lume, istoria oare cine a scris-o (de ex cand s-a aflat adevarul despre masacrul din padurea poloneza Katyn?) Ce se stia despre adevarata stare a tarii? Nu spun ca oamenii erau prosti, dar erau lasati in intuneric (si la propriu si la figurat). Altfel n-aveau cum sa prosteasca dupa revolutie atatia oameni cu Caritasul.🙄 "Dansa" zice sa o pupi fix intr-insa😁 Ai intrebat cum era, ti s-au spus niste lucruri... Da, invatam de-mi sareau flocii, cand am dat la facultate eram 9 candidati pe un loc, acum orice miorlau isi plateste locul si licenta si vax, are facultate degeaba, tot lemn e... Pentru ca "se lua curentul", faceam lectiile la lampa cu gaz, cu caciula pe cap si infasurata-n patura🤣 Pentru ca aveam TV 2 ore pe zi, in rest citeam, faceam sport, ieseam la filme si la teatre (si acolo stateam la coada la bilete, cu orele uneori) Atunci aveai bani si cumparai "la negru" ce nu gaseai in magazine, de pe la bisnitari... Acum sunt magazinele pline si multora le plang ochii, ca n-au bani... Noi astia "prostii" stiam multe, aveam destule surse, nu era greu sa vezi ce e in realitate fata de ce scria prin Scanteia si Romania libera, istoria aia reala o gaseai prin carti la biblioteci, si ascultam Europa libera noaptea, sub plapuma, sa auzim doar noi! Si atunci erau unele bune, altele rele, ca si acum, nimeni n-a gasit un echilibru intre ce-a fost si ce este. Nu plang deloc dupa vremurile alea, regret unele lucruri (alea bune) si-i blestem pe "fostii" pentru alea oribile! Lasa tu masacrul polonez, am avut destule fix aici, in dulcea Romanie, daca tot te rupe patriotismu'! Pe-alea de ce nu le cauti pe goagal? 5
MacArthur Reputație: 4237 Postat Decembrie 29, 2022 Oras:Tg-Mures Oras:Tg-Mures Autor Postat Decembrie 29, 2022 8 minutes ago, evaforyou said: "Dansa" zice sa o pupi fix intr-insa😁 Te pup, Eva. Iti doresc ca anul ce vine sa-ti aduca mai tot ce-ti doresti si sanatate inainte da toate.🥂 3 1
salmanasar Reputație: 927 Postat Decembrie 29, 2022 Postat Decembrie 29, 2022 1 oră în urmă, evaforyou a spus: "Dansa" zice sa o pupi fix intr-insa😁 Ai intrebat cum era, ti s-au spus niste lucruri... Da, invatam de-mi sareau flocii, cand am dat la facultate eram 9 candidati pe un loc, acum orice miorlau isi plateste locul si licenta si vax, are facultate degeaba, tot lemn e... Pentru ca "se lua curentul", faceam lectiile la lampa cu gaz, cu caciula pe cap si infasurata-n patura🤣 Pentru ca aveam TV 2 ore pe zi, in rest citeam, faceam sport, ieseam la filme si la teatre (si acolo stateam la coada la bilete, cu orele uneori) Atunci aveai bani si cumparai "la negru" ce nu gaseai in magazine, de pe la bisnitari... Acum sunt magazinele pline si multora le plang ochii, ca n-au bani... Noi astia "prostii" stiam multe, aveam destule surse, nu era greu sa vezi ce e in realitate fata de ce scria prin Scanteia si Romania libera, istoria aia reala o gaseai prin carti la biblioteci, si ascultam Europa libera noaptea, sub plapuma, sa auzim doar noi! Si atunci erau unele bune, altele rele, ca si acum, nimeni n-a gasit un echilibru intre ce-a fost si ce este. Nu plang deloc dupa vremurile alea, regret unele lucruri (alea bune) si-i blestem pe "fostii" pentru alea oribile! Lasa tu masacrul polonez, am avut destule fix aici, in dulcea Romanie, daca tot te rupe patriotismu'! Pe-alea de ce nu le cauti pe goagal? Nimic nu este numai bun sau numai rău ,toate sunt și bune și rele (taoistii au dreptate)doar că unele sunt mai rele decât altele și comunismul a fost mai rău decât ce este acum.Iarasi îl voi cita pe Churchill "cea mai ineficienta formă de guvernare este democrația,dar e singura care trebuie aleasa". 1
evaforyou Reputație: 22138 Postat Decembrie 29, 2022 Telefon: 0748405863 Oras:Bucuresti Indisponibila Telefon: 0748405863 Oras:Bucuresti Indisponibila Postat Decembrie 29, 2022 Acum 9 minute, salmanasar a spus: Nimic nu este numai bun sau numai rău ,toate sunt și bune și rele (taoistii au dreptate)doar că unele sunt mai rele decât altele și comunismul a fost mai rău decât ce este acum.Iarasi îl voi cita pe Churchill "cea mai ineficienta formă de guvernare este democrația,dar e singura care trebuie aleasa". Fara suparare, dar ce-ar fi sa te conversezi cu mititelu' curios de mai sus? Povesteste-i lui cum a fost, eu stiu deja... M-ai citat ca sa... ce? Oi fi eu batuta-n cap sau prea obosita, dar n-am inteles ce-ai vrut, in afara de citatul ala celebru, pe care puteai sa-l postezi si altfel😁 Ma rog, poate ai doar chef de vorba si n-ai cu cine! Ma omorati cu citate si ideile altora, interesant e cand citesc ce are omu-n cap, gandit de creierasul lui, ca goagal am si eu... 1 1
salmanasar Reputație: 927 Postat Decembrie 29, 2022 Postat Decembrie 29, 2022 Acum 1 minut, evaforyou a spus: Fara suparare, dar ce-ar fi sa te conversezi cu mititelu' curios de mai sus? Povesteste-i lui cum a fost, eu stiu deja... M-ai citat ca sa... ce? Oi fi eu batuta-n cap sau prea obosita, dar n-am inteles ce-ai vrut, in afara de citatul ala celebru, pe care puteai sa-l postezi si altfel😁 Ma rog, poate ai doar chef de vorba si n-ai cu cine! Ma omorati cu citate si ideile altora, interesant e cand citesc ce are omu-n cap, gandit de creierasul lui, ca goagal am si eu... Scuze dacă te am supărat,nu a fost intenția mea ci am incercat un fel de concluzie la modul foarte general.Cat despre ce ai trăit tu nu te contrazic căci am trăit și eu.In privința citatelor le folosesc pt că sunt suficient de modest să învăț de la alții mai deștepți decât mine și poate și comod să nu mai vreau să descopăr eu America.Nu înseamnă însă că sunt tâmpit și nu judec, așa că nu te enerva din cauza citatelor.
Vizitator scorpion1970 Reputație: 0 Postat Decembrie 29, 2022 Postat Decembrie 29, 2022 Acum 4 minute, evaforyou a spus: Fara suparare, dar ce-ar fi sa te conversezi cu mititelu' curios de mai sus? Povesteste-i lui cum a fost, eu stiu deja... M-ai citat ca sa... ce? Oi fi eu batuta-n cap sau prea obosita, dar n-am inteles ce-ai vrut, in afara de citatul ala celebru, pe care puteai sa-l postezi si altfel😁 Ma rog, poate ai doar chef de vorba si n-ai cu cine! Ma omorati cu citate si ideile altora, interesant e cand citesc ce are omu-n cap, gandit de creierasul lui, ca goagal am si eu... Off...maicuta,ai uitat de smerenie! 😁 "este și ei niște oameni supuși greșelilor" și vor sa le arăți calea cea dreapta!!! 😁 Ps. Citește-le din Sf. Scriptura "goagal făcătorul de minuni"!!! 😁
salmanasar Reputație: 927 Postat Decembrie 29, 2022 Postat Decembrie 29, 2022 Acum 7 minute, scorpion1970 a spus: Off...maicuta,ai uitat de smerenie! 😁 "este și ei niște oameni supuși greșelilor" și vor sa le arăți calea cea dreapta!!! 😁 Ps. Citește-le din Sf. Scriptura "goagal făcătorul de minuni"!!! 😁 Sincer îmi pare rău dacă am supărat o dar am inceput să mă plictisesc când să aud pe unii ridicând în slăvi comunismul când demonizandu l când adevărul este ca întotdeauna undeva la mijloc.De ademenea mi se pare interesant de înțeles și de ce a apărut,ca și motivele prăbușirii lui.Chiar dacă Delia mă va zice iarăși ca nu sunt capabil să gândesc cu mintea mea îl voi cita pe JFK"dacă nu vrem comunism în America , să facem totul că nimeni să nu îl dorească."
Vizitator scorpion1970 Reputație: 0 Postat Decembrie 29, 2022 Postat Decembrie 29, 2022 Acum 2 minute, salmanasar a spus: Sincer îmi pare rău dacă am supărat o dar am inceput să mă plictisesc când să aud pe unii ridicând în slăvi comunismul când demonizandu l când adevărul este ca întotdeauna undeva la mijloc.De ademenea mi se pare interesant de înțeles și de ce a apărut,ca și motivele prăbușirii lui.Chiar dacă Delia mă va zice iarăși ca nu sunt capabil să gândesc cu mintea mea îl voi cita pe JFK"dacă nu vrem comunism în America , să facem totul că nimeni să nu îl dorească." O sa fiu scurt.... A fost o perioada frumoasa dar și urata, dar ce nu înțeleg eu?! de ce trebuie sa dezbatem pana" sânge " acest aspect!!! Ps. Aaaaa, putem avea o părere despre un subiect, dar sa continuam sa demonstram ca avem dreptate ca suntem" spuma spumelor"mi se pare cam mult. 🥂
salmanasar Reputație: 927 Postat Decembrie 29, 2022 Postat Decembrie 29, 2022 Acum 11 minute, scorpion1970 a spus: O sa fiu scurt.... A fost o perioada frumoasa dar și urata, dar ce nu înțeleg eu?! de ce trebuie sa dezbatem pana" sânge " acest aspect!!! Ps. Aaaaa, putem avea o părere despre un subiect, dar sa continuam sa demonstram ca avem dreptate ca suntem" spuma spumelor"mi se pare cam mult. 🥂 Ai dreptate și cred că topicul nici nu avea rost.Cred că ar trebui închis aici. 1
Vizitator scorpion1970 Reputație: 0 Postat Decembrie 29, 2022 Postat Decembrie 29, 2022 Acum 1 minut, salmanasar a spus: Ai dreptate și cred că topicul nici nu avea rost.Cred că ar trebui închis aici. Nu știu dacă am dreptate, nu are treaba subiectul topicul....dar sunt unii care se "arunca în neant fără ar avea habar". Știu că este greu, sa acceptam părerile altora fără a avea o analiza obiectiva. Spor!
natoporus Reputație: 5219 Postat Decembrie 29, 2022 Oras:* Oras:* Postat Decembrie 29, 2022 Din ce mi-au povestit rudele, perioada de dinainte de Revolutie, incepand cam din anii '80 era cenusie, depresiva, pur si simplu era ceva care plutea in atmosfera, ceva intunecat. Poate ca e cam exagerat, dar asta era senzatia resimtita. Acum, din punct de vedere istoric si mai obiectiv, se poate spune ca au fost si parti bune, aveai unele certitudini (cum ar fi locuri de munca, preturi stabile, etc) care astazi lipsesc. Asta am invatat despre acele vremuri. 1
MacArthur Reputație: 4237 Postat Decembrie 30, 2022 Oras:Tg-Mures Oras:Tg-Mures Autor Postat Decembrie 30, 2022 Si acum intrebarea de un milion: cand ati auzit prima oara termenul de perestroika ? 3 1
fratele_tau Reputație: 575 Postat Decembrie 30, 2022 Oras:Romania Oras:Romania Postat Decembrie 30, 2022 Pana la urma de ce ti-a placut comunismul? 2
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum