Sari la conținut

in pragrul unui nou razoi rece?

Postări Recomandate

• Oras:a place between here and there
Postat

Banuiesc ca multi dintre noi urmaresc ceea ce se intampla cu "mama" Rusie,Crimeea,Ucraina,americanii si europenii.

Ce parere aveti,au americanii coaie cat si EU sa puna embargou dulaului rusesc?suntem in pragrul unui nou razboi rece,sau este doar praf in ochi?

• Oras:peste tot
  • Oras:peste tot
Postat

Praf in ochi este.Asa cum americani au intrat si au dezmembrat Yugoslavia,iar rusi nu au spus nimic atunci cand a fost referendum pentru Kosovo,tot asa si acum,referendum pentru Crimeea,un pic agitatie si gata.Ce sa se intampe,nu vedeti ca nici ucraineni nu macane,inca isi retrag trupele din peninsula.

• Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
Postat

Dar a incetat de tot vreodata razboiul rece? oficial da, insa eu zic ca tine si acum.

Postat

Privit din perspectiva ca tragem cu ochiu peste gardul vecinului,de acord,nu s-a incheiat niciodata;totusi,sa nu uitam,atat EU cat americanii umflati de junk food,au afaceri pe la rusi :)

cel mai probabil,se joaca putin teatru in mod oficial,pt prostime,iar in culise se fac cartile si impartite teritoriile.

• Oras:Romania
  • Oras:Romania
Postat

totul tine de interese

interese geo-politice si economice

daca Rusia are interese acolo si UE sau SUA nu....toate protestele lor vor fi numai de fatada, ii vor lasa pe rusi sa isi faca de cap ( vezi Georgia )

• Like 3
Postat

Lumea zic eu ca e condusa de o mare familie, nu mafia, nici masonii , dar totusi niste mafioti si niste masoni, ei isi impart ciolanul si au grija unul de altul, ca si intr-o familie normala mai exista certuri intre copilasi care isi impart jucariile, dar pana la urma tot se impaca sub autoritatea parintiilor, la fel si parintii se mai cearta, au pareri diferite dar pana la urma urmarind interesul comun al familiei hotarasc ce e mai bine. E clar k Rusia se va extinde, pentru binele familiei mondiale, intrebarea e cum ne afecteaza pe noi. Familia urmareste binele ei exclusiv noi suntem pentru ei animalute de companie.

• Like 4
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
Postat

(...) o mare familie, nu mafia, nici masonii , dar totusi niste mafioti si niste masoni, (...)

Asta a fost la categoria "din putzul gandirii"...? :)

In rest insa, +1 pentru continutul reply-ului tau!

:beex2

• Oras:caelum et infernus
  • Oras:caelum et infernus
Postat

Politica externa..alt subiect de discutat la o bere (vin sau bourbon in cazul meu)

• Oras:Craiova
Postat

bancul ala referitor la rusi care se invecineaza cu cine vrea ea e inca adevarat ...

in rest care ue va pune embargou rusilor cand jumatate din statele UE printre care si Germania depind de gazul rusesc ... care inca nu si-a marit pretul 

• Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti
Postat

Salut imi dau si eu cu parerea ca si voi da razboiul rece eu zic ca nu sa incheiat si nu sa incheiat vreodata cei doi colosi rusia si america isi umfla muschi pe rand fiecare pe unde poate trecutul e relevant si istoria cum spunea cineva se repeta totusi cred ca afacerea crimeea va ramane la stadiul de demonstratie a puteri ruse si nimic mai mult totul se rezuma actual la resurse si pozitie strategica.

Postat

Embargoul o sa fie pus. Chiar si Putin nu e chiar de capul lui in Rusia. Exista si acolo tot felul de interese si presiuni. Pe de alta parte nici coana Angela nu e chiar o proasta pe tarla. Are ea niste asi in maneca si niste carti de jucat.

Pana la urma cei mari o sa fie in castig si noi astia mai mititeii victime colaterale. De fapt Victoras al nostru deja si-a asumat pierderile. A si gasit o solutie buna pentru el. Pe baza acestui conflict o sa imprumute bani si ii da in teritoriu la baietii lui. Firmele de casa o sa faca afaceri bune si toata lumea o sa fie acopetita de acest conflict. Plata facturii pentu asta?... Mai conteaza?

• Oras:cluj-napoca
  • Oras:cluj-napoca
Postat

mai fratilor dupa cum ati auzit si voi se vehiculeaza ca se va da embargou rusiei,dar intrebarea este ca cine??

pentru ca toti depind de rusi,si maimult rusii au luat imprumuturi de milioane de dolari de peste tot,america,uk,franta,germania,si bani astia trebuie dati inapoi,vedeti voi ca daca dau embargou mai primesc pula banii inapoi fiecare,si total sunt miliarde de dolari imprumutati de rusi din mai multe tari,asa ca nu prea cred ca incepe razboiul,este asa de fatada,si isi face treaba fiecare sa castige el.

stati linistiti ca nici rusii nu sunt prosti dar nici restu tarilor.

va salut.

Postat

Deocamdata sanctiunile impuse Rusiei de EU sunt de rasul curcilor,sarada continua  :laugh2 

• Oras:de peste tot si de nicaieri
  • Oras:de peste tot si de nicaieri
Postat

Sper c-am invatat ceva de la "istorie" si-o sa alegem mai bine.

• Like 1
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Crimeea era doar formal al Ucrainei, din moment ce era acel acord pana prin 2050 privind flota rusa cantonata acolo cu vreo 20.000 de military rusi. Stim politica sovietica de a imparti teritoriile intre republicii sale, pe principiul "divide et impera". Oricum, Crimeea nu a fost niciodata a Ucrainei, ci a tatarilor care au fost imprastiat peste tot prin fostul URSS (iarasi, politica lui Stalin). Din acest punct de vedere, nici UE nici SUA, nu ar fi avut mare lucru de obiectat, daca nu era acel acord / tratat prin care se garantau granitle Ucrainei, in schimbul renuntarii la arsenalul nuclear ce trecea la rusi. De altfel, Ucraina in sine, e cam o tara cam artificial creata, cu teritorii luate de la alte state (Romania, Polonia etc.). Alt motiv pentru care Occidentul reactioneaza, este modul in care a actionat Rusia, care dovedeste ca aveau un plan facut pentru cazul in care...

Rusii stiu ca visul lor de a reface fostul URSS nu e decat un vis, iar anexarea Crimeei este doar o aratare a muschilor. Repet, Crimeea era deja a lor, acum, doar au oficializat.

In ce priveste sanctiunile... Chiar aveti impresia ca Obama sau Putin sunt de capul lor? Sanctiuni dure, cred ca se vor lua, iar oligarhii rusi, serviciile cu care sunt bara-bara, ar putea sa-l debarce pe Putin, pe care tot ei l-au pus acolo, cand interesele economice le vor fi grav afectate.

• Like 3
  • Minus 4
  • Oras:Bucharest
  • Oras:Bucharest
Postat

O sa avem parte de-un razboi rece, noi si cam juma' de Europa daca Putin mai spune odata "taiati gazul!" In niciun caz nu ne vor incalzi pretenii nostri americani, cei care detin adevarul absolut.

• Telefon: legolas2511
  • Oras:Bucuresti
  • Telefon: legolas2511
  • Oras:Bucuresti
Postat

France : "Russia you are very bad to have done this, we will punish you."

Russia : "Ok what about the 2 ships we asked you to build and that we paid already?"

France : "Oh come on,you have no sense of humor, you didn't understand I was joking? Of course we will deliver them and take your money."

What else?

Postat

picon,adevarat graiesti,Dar cu o rectificare:ucrainienii nu au luat nici UN teritoriu de la polonezi,ci doar ce era a lor dupa o acupatie de cca 600ani;Banuiesc ca unii dintre noi au citit romanele lui Siekiewicz,chiar daca adevarul istoric a fost denaturat.Cat despre Putin,asa cum zici,daca ai arde pe oligarhi la portofel,sa se astepte sa pateasca ce a patit Kennedy.

Postat

Da filozofule, ai dreptate, Ucraina de azi, de fapt a fost o zona destul de "fluida" ca si granite (Pocutia de exemplu a apartinut o vreme Moldovei, de la Stefan cel mare cetire). Ucraina este un mozaic etnic, fiind greu de stability cam care ar fi granitele sale reale, natural. Romanele lui Sienkievicz sunt dupa mine un fel de "Fratii jderi"

In ceea-ce il priveste pe Kennedy... ce a patit? A futut-o pe Marylin . La cate bunaciuni sunt in Rusia, o fi greu sa gaseasca nenea Putin ceva de tras pe cosor? :laugh2

• Like 2
  • Minus 3
Postat

In ceea-ce il priveste pe Kennedy... ce a patit? A futut-o pe Marylin . La cate bunaciuni sunt in Rusia, o fi greu sa gaseasca nenea Putin ceva de tras pe cosor? :laugh2

buna asta ..:D

Postat

UCraina a fost stat,nu cu toate teritoriile actuale,ci partea de nord,intre sec 9 si 11,dupa care s-a devizat in principate si regulata din principal de rusi,polenezi,tatari si mongoli.Cat despre mozaicul etnic,vezi ca nici noi nu suntem prea curati :)

Postat

Nicio tara nu e "curata" , dar Ucraina este extreme de mozaicata etnic... ma rog, discutia poate continua....

• Oras:pretutindeni
  • Oras:pretutindeni
Postat

Crimeea era doar formal al Ucrainei, din moment ce era acel acord pana prin 2050 privind flota rusa cantonata acolo cu vreo 20.000 de military rusi. Stim politica sovietica de a imparti teritoriile intre republicii sale, pe principiul "divide et impera". Oricum, Crimeea nu a fost niciodata a Ucrainei, ci a tatarilor care au fost imprastiat peste tot prin fostul URSS (iarasi, politica lui Stalin). Din acest punct de vedere, nici UE nici SUA, nu ar fi avut mare lucru de obiectat, daca nu era acel acord / tratat prin care se garantau granitle Ucrainei, in schimbul renuntarii la arsenalul nuclear ce trecea la rusi. De altfel, Ucraina in sine, e cam o tara cam artificial creata, cu teritorii luate de la alte state (Romania, Polonia etc.). Alt motiv pentru care Occidentul reactioneaza, este modul in care a actionat Rusia, care dovedeste ca aveau un plan facut pentru cazul in care...

Rusii stiu ca visul lor de a reface fostul URSS nu e decat un vis, iar anexarea Crimeei este doar o aratare a muschilor. Repet, Crimeea era deja a lor, acum, doar au oficializat.

In ce priveste sanctiunile... Chiar aveti impresia ca Obama sau Putin sunt de capul lor? Sanctiuni dure, cred ca se vor lua, iar oligarhii rusi, serviciile cu care sunt bara-bara, ar putea sa-l debarce pe Putin, pe care tot ei l-au pus acolo, cand interesele economice le vor fi grav afectate.

Ce a facut Stalin abia acum isi arata efectele. Toate granitele trasate de el au fost pentru a pune in tarile sovietice un factor de control. Ucrainei I-au fost date nordul Bucovinei, o parte din Cehoslovavia, o parte din Polonia (si de aici un factor de instabilitate). Moldovei i-a fost lipita artificial Transnistria si uite ce se intampla acolo. Pentru armeni si azeri a creat regiunea Nagorno-Karabakh. Exemplele pot continua.

Nu va fi razboi adevarat, Ucraina este mult mai mare decat Georgia si Tarile Baltice si in plus, chiar daca au fost desfintati ca structura, inca mai au organizarea cazaceasca si cazacii sunt o forta de luat in seama. Si in Rusia si in Ucraina, in regiunile cazace, infractionalitatea este mult mai mica ca in rest.

Razboi rece? Statele Unite abia asteapta o amenintare pentru a putea avea o justificare pentru relansarea ecomiei avand ca motor industria militara (celelalte incercari facute au esuat). Nu au nici un interes sa-l evite, vor avrea grija doar sa nu se transforme intr-un conflict real.

Si sa nu uitam ca orice mare criza s-a incheiat printr-un razboi de amploare. Si parca tocmai a fost o criza mondiala recent. Sa speram ca razboiul va fi "rece"si nu "cald".

• Like 2

Postat

Conform wiki,la recensiunea din 2001 au iesit 78% ucrainieni,urmati de rusi cu 17% si pe urma restul;RO,conform aceeasi surse,are 89% romani,urmata de maghiari cu 6,5% si restul,asta pe cifre,Dar hai ca divagam :)

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...